BEG airport status
LYBE 011130Z VRB04KT CAVOK 27/12 Q1022 NOSIG
[EKSKLUZIVNO] Ruska ambasada u Beogradu potvrdila – Striži dolaze na Batajnicu!

[EKSKLUZIVNO] Ruska ambasada u Beogradu potvrdila – Striži dolaze na Batajnicu!

Tango Six ekskluzivno saznaje – 5 aviona MiG-29 akro-grupe ruskog ratnog vazduhoplovstva „Стрижи“ i jedan IL-76 će definitivno doći na aeromiting povodom 100 godina srpskog vojnog vazduhoplovstva na vojnom aerodromu Batajnica 2. septembra. „Ruski vitezovi“ ne dolaze.Kako je upravo za Tango Six potvrdio izaslanik odbrane ruske ambasade u Beogradu pukovnik Valerij Volkov, akro-grupa VVS (ruskog ratnog vazduhoplovstva) „Стрижи“ učestvovaće u letačkom delu programa aeromitinga Batajnica. Uz 5 aviona Mig-29 koji čine ovu akro-grupu doći će i jedan IL-76 koji je deo logističke podrške ruske ekspedicije.

Informacija o dolasku Rusa, koju je Tango Six kao mogućnost među prvima objavio, kružila je u raznim verzijama i ta neizvesnost definitivno prestaje danas. Dolazak Rusa apsolutno će zaseniti svaku letelicu i delegaciju gostiju iz inostranstva iz više razloga. Pauza u VVS pojavljivanjima može se povezati u raznim kontekstima ali ostaje činjenica da od 1997. godine nisu bili prisutni na vazduhoplovnim priredbama u Srbiji. Drugi razlog je njihovo izuzetno retko pojavljivanje na mnogo većim priredbama sličnog tipa u svetu.

Predhodna vlast nije imala problem sa gostovanjem Rusa kako se to u nekim razmatranjima tumači, to mi je potvrdio i bivši ministar odbrane. Srpsko vojno vazduhoplovstvo je uredno i na vreme pozvalo ruske kolege. Oni su se kasnije nego što je to uobičajeno javili ali to sada više nije bitno.

Ukratko, poslednju najveći svetski sajam vazduhoplovstva Farnborough International Airshow nije dobio Ruse. Batajnica jeste!

FOTO: Salinger Igor

Autor:

Petar Vojinović Glavni i odgovorni urednik petar.vojinovic@tangosix.rs

Komentari

mt

Идемооооо

Odgovori
Yu

Hvala za prelepe vesti, i brzinu! :D Ulepsan mi je mesec, i to CEO!

Odgovori

Подтверждаем! :) Увидимся в Батайнице! http://admin.strizhi.info/2012/08/03/2851

Odgovori
Bo

Тако је бре!!!

Odgovori
Bo

I treba da dodju…tako je ..bravo

Odgovori

Ostavite odgovor

Najnoviji komentari

djordje na: Hrvatskoj stigla nova ponuda za nabavku borbenih aviona

Samo lepa priča. Hrvati nemaju kadar ni škole za školovanje kadra potrebnog za opsluživanje tih aviona. A i da imaju škole, treba im četiri do pet godina da proizvedu kadar koji bi uputili na preobuku za taj avion. Pa vidim da i dalje vlada "duh filma partizanska eskadrila", gde konjovodac očas postaje pilot i obara…

01. Jul 2015.Pogledaj

djordje na: Šta država planira kada su MiG-ovi u pitanju?

Opet pokazujete nepoznavanje raketa, Jovice. R60 MK ima sposobnost dejstva u čelo na maloj udaljenosti, dok raketa R 60 nema sposobnost gađanja cilja u čelo. Nemojte me terati da vam postavljam linkove na kojima su dijagrami upotrebe navedenih raketa. Do juče niste znali da 21F13 ima radar daljinar. Opet vi o strategiji KoVA i posebnim…

01. Jul 2015.Pogledaj

Vladimir na: Hrvatskoj stigla nova ponuda za nabavku borbenih aviona

Osim što su i kao takvi, polovni, preskupi za nas, plus još dodatno osposobljavanje osoblja, nema šanse da bi dobili tehnologiju koju bi npr. mogli dobiti Hrvati. Amerika bi stopirala sve i po pitanju Srbije.

01. Jul 2015.Pogledaj

studenat na: Hrvatskoj stigla nova ponuda za nabavku borbenih aviona

Eto sanse i za nas. Polovni F-16, modernizovani, sigurno su duplo jeftiniji nego novi Mig-29, a obavljaju posao. Ratovati necemo ali posao moramo odradjivati. 16 jednoseda + 4 dvoseda... i nema da boli glava.

01. Jul 2015.Pogledaj

Мишко na: Preokret u nabavci helikoptera za RV i PVO – Rusi preterali sa cenom za Mi-171

Одлична комбинација! 2+2 и нико није оштећен, а корист ће бити обострана! И Руски и Аирбус/Немачки хеликоптери , а има и оправдаља! МОМА,УТВА,ДМБ,... и други су сарађивали са французима на авиону Г-4 и Газели, и ред је да се обнови сарадња, па и производња/склапање, можда унапређене Газеле, и још нешто ново!? ---- Да ли зна…

01. Jul 2015.Pogledaj