Srpska premijera na RIAT-u: „Rode“ u centru najvećeg vojnog aero-mitinga na planeti

22. jul 2024

Emanuel Makron najavio posetu Srbiji i finalizaciju vojnih ugovora odgovarajući na pitanje o Rafalima

19. jul 2024

Slovenija planira da nabavi francuske sisteme PVO Mistral

16. jul 2024

[RAT U UKRAJINI] NATO najavljuje značajno pojačanje ukrajinske PVO, prvi borbeni avioni F-16 uskoro iznad Ukrajine, nema mesta za švedske borbene avione

12. jul 2024

Mađarska sertifikovala transportni avion KC-390, njihova vojna flota Erbasovih helikoptera naletela 15 hiljada sati

10. jul 2024

[NAJAVA] Aeromiting CIAV 2024: Još jedna prilika da se vidi hrvatski Rafal, ali i privatni Galeb G-2, MiG-15, B-25 „Mitchell“

9. jul 2024

[RAT U UKRAJINI] Rusi otvaraju novi front, pojačavaju udare po ukrajinskim vazduhoplovnim bazama, Ukrajinci dobijaju prve F-16 ovog meseca

6. jul 2024

Slovenija nabavlja nove osmatračke radare za sisteme PVO, u Crnoj Gori izvršena primopredaja slovenačkih besposadnih letelica

5. jul 2024

[REPORTAŽA] „Vatreni udar 2024“: Premijera SM kamikaza dronova i novog izraelskog 4D radara

5. jul 2024

Kako je ofarban Orao 001 u Muzeju vazduhoplovstva

4. jul 2024

Nove fotografije i detalji o dronu-kamikazi SM2 kompanije Edž: Srbija i Maroko među prvim mušterijama

3. jul 2024

[POSLEDNJA VEST] RV i PVO Vojske Srbije sada raspolaže i sa mobilnom verzijom Talesovog osmatračkog radara GM400 Alfa

3. jul 2024

[POSLEDNJA VEST] Ministarstvo odbrane Srbije danas predstavilo do sada nepoznat bespilotni vazduhoplovni sistem

2. jul 2024

[FOTO-REPORTAŽA] Memorijalna izložba “Vojni objektiv Nela Mirkovića“

2. jul 2024

[POSLEDNJA VEST] Poleteo prvi bivši kiparski Mi-35P namenjen RV i PVO Vojske Srbije

1. jul 2024

Erbasova taktička borbena bespilotna letelica SIRTAP dostigla CDR fazu projekta

1. jul 2024

[ANALIZA] Novi detalji o sposobnostima kineskog raketnog PVO sistema kratkog dometa HQ-17A(E)

28. jun 2024

[RAT U UKRAJINI] Na Krimu pogođen ruski komunikacioni centar, Rusi tvrde da je iznad Crnog mora posada MiG-a 31 “oterala“ američku besposadnu letelicu RQ-4 Global Hawk

28. jun 2024

[EKSKLUZIVNO] Prva fotografija kineskog PVO sistema HQ-17AE Vojske Srbije

27. jun 2024

[ANALIZA] Sve o grčkim Miražima koji bi mogli da budu prethodnica Rafalima u RV i PVO Vojske Srbije

26. jun 2024
Vučić pričao sa F-22 pilotom, zatim se telefonom čuo sa Makronom
Dok je Srbiju posetilo nebrojano američkih generala sa 4 zvezdice, Heker je do sada najinteresantniji kada je lična borbena osposobljenost u pitanju i mogućnost da u vazduh digne pola vojnih vazduhoplovnih kapaciteta severne hemisfere / Foto: Ministarstvo odbrane

Vučić pričao sa F-22 pilotom, zatim se telefonom čuo sa Makronom

Komandant vazduhoplovnih snaga Sjedinjenih Američkih Država u Evropi i Africi i komandant vazduhoplovnih i kosmičkih snaga NATO-a, general sa četiri zvezdice, Džejms Heker boravi u trodnevnoj diplomatsko-ekspertskoj poseti Srbiji. On se juče i danas sastao sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, ministrom odbrane Bratislavom Gašićem, načelnikom Generalštaba Vojske Srbije generalom Milanom Mojsilovićem i komandantom RV i PVO Vojske Srbije general-potpukovnikom Duškom Žarkovićem.

Ako posmatramo iz vazduhoplovno-vojnog ugla, reč je o pojedinačno najmoćnijem oficiru neke oružane formacije na planeti. Njegova nadležnost obuhvata brojčano i kvalitativno najobimniju komandu nad američkim (USAF i ANG) i NATO vojnim vazduhoplovnim kapacitetima i geografski je nadležan za Evropu, Bliski Istok, Afriku, Ukrajinu i Rusiju (104 zemlje ukupno).

Iako se poseta poklopila sa vežbom „Platinsti Vuk“, Heker u Srbiju nije stigao Boingom, već Lir džetom direktno na Batajnicu.

General je pilot sa 3.600 sati letenja na F-15C, F-22, MQ-1B, HH-60, C-208 i T-38C. Kada je reč o borbenoj osposobljenosti najinteresantniji deo njegove zavidne vojne biografije je služba kao „F-15C Weapons Instructor“ u vazduhoplovnoj bazi Nelis – praktično USAF-ov Top Gun instruktor. Da je to i njemu lično najbitniji deo biografije pokazao je noseći njihov amblem na svom letačkom kombinezonu tokom radnih segmenata posete Srbiji.

Heker je „patch wearer“, što označava termin za „weapons school“ diplomce, što Mornarice, što u njegovom slučaju USAF-a. Od svih bivših jedinica u kojima je službovao (vidljivo i na fotografiji) Nelisov amblem diplomiranog „USAF Top Gun“ instruktora mu je očigledno najdraži / Foto: Ministarstvo odbrane

Do posete je došlo na poziv komandanta srpskog RV i PVO, generala Žarkovića. Heker je obišao 204. vazduhoplovnu brigadu a najduži deo ekspertskog dela posete bio je sastanak sa srpskim ratnim vazduhoplovstvom. Kako je Ministarstvo odbrane saopštilo, razgovaralo se o saradnji u oblasti bezbednosti letenja, traganja i spasavanja, helikopterskih operacija i vazduhoplovne medicine.

Nakon prestanka aktivne vojne saradnje sa Rusijom (osim kada je reč o već započetim projektima i podršci tehnici na šta je Rusija ugovorno obavezna), frekvencija konkretne vojne i vojno-diplomatske saradnje Srbije sa Sjedinjenim Američkim Državama trenutno je najveća.

„Isto kao Lakota vidim, osim modernije avionike, svakako“ / Foto: Ministarstvo odbrane

Iako general Heker nema konkretne veze sa NATO prisustvom na Kosovu ova tema je bila, očekivano, jedino komunicirana što kroz zvanične kanale, što kroz medije koji nisu do kraja razumeli njegovu nadležnost.

Kada je „air-power“ segment njegove posete u pitanju očigledno je da SAD i NATO Srbiju i dalje vide isključivo u „Air Operations Support“ ulozi (helikopteri, MEDEVAC i sl.). Dakle sve ispod konkretne borbene avijacije. Da li zbog toga što Srbija nikada neće dobiti pristup „Combat Air“ nivou jer, za sada, neće ući u NATO ili zato što ni sama još nema (zvanično) trasiranu budućnost ovog segmenta, ostaje da nagađamo.

Zato je posebno interesantno da je nakon sastanka sa Hekerom, Vučić telefonom pričao sa predsednikom Francuske Emanuelom Makronom. Da li je, nakon današnje vesti o navodnoj zainteresovanosti Srbije za polovne grčke Miraže, Markon (čitajući Tango Six, naravno) poželeo da pita Vučića da li i dalje želimo nove Rafale, ili je poziv iniciran sa srpske strane, ostaje da nagađamo.

[easy-social-share buttons="facebook,twitter,google,pocket,linkedin,mail" counters=1 counter_pos="inside" total_counter_pos="none" fullwidth="yes"]

Komentari

Va

Znači otakzujemo Rafale ,uzimamo F-22 😂

Odgovori
Mi

Prestigao si me sa komentarom :-)))

Bo

Za nas bi F 22 bio kvantni skok 😂
Nabavka novih aviona ko telenovela. Puno obrta. Počelo sa pričom o famoznom Mig 35, pa onda kineski. U jednom trenutku se spominjali Eurofajteri, polovni iz Britanije. Onda novi Rafali. Francuzi nešto otežu, taktiziraju. Pa Miraži iz Grčke.
I sad se pojavljuje ovaj Top Gun. Još će mo završiti sa F 15.

Va

Miloš77 Kupimo jedan F-22 i nemamo para da ga održavamo😂

zo

F-22 nije za prodaju, opšte poznato.

Fr

Meni ovo izgleda da Vučić luta niti zna što hoće,čas uzima nove rafale ta dva mjeseca su prošla ni R od njih tako i ova priča o Miražima će biti isto.

Odgovori
Pe

Zvao je Macrona da ga pita kad će doći potpisati ugovor za Rafale, a ovaj se izmotava.

Г

Да Хрватска неким случајем производи авионе преговарао би и са њима. А можда њихови МиГ 21 могу да послуже још неку годину код нас.

De

Samo neka se franci zezaju! Ako nece oni onda F 22 pa neka si misle💪

Vu

Od svakog aviona i Helikoptera po 2-3 kom najmanje da zbunimo sebe i neprijatelje

Odgovori
Go

Ja mislim da ćemo najviše sebe zbuniti…

Fi

Kako god, rusofili u Srbiji mora da su na apaurinima ovih dana…

Odgovori
Š

Započete projekte i podrška tehnici na šta Rusija ima ugovornu obavezu “ da li se ova rečenica odnosi pored održavanja i modernizacije Mig-29 i Mil helikoptera i na dalju isporuku Mil helikoptera kao i dve baterije Pancira i da li ste sigurni da je Makron čitao T6 ili možda BBM ili neke Grčke medije pa odlučio da pozove predsednika

Sr

@Fishbed
2 tablete, 1 vinjak, na svaka 3 sata, na svaka….

Mi

Štolc
Ne odnosi sena to.

Sh

Srbofil: Ljudi mogu da stradaju, samo jedna tableta uz vinjak, uz mnogo tečnosti, to je izuzetno važno! :)

No

Nebi me čudilo da i Ameri …imaju neke
mašine da nam ponude…,,😃😃

Odgovori
Mi

Zasto da ne. Ispregovarati kakve polovne F16 u zamjenu za artiljerijske granate. Srbija je zapadnim zemljama od kako je poceo rat u Ukrajini vec prodala granata u vrijednosti 800 miliona dolara i to namjerava i nastaviti. Eto jedne eskadrile polovnih F16. Iskoristiti interes zapada za namjenskom industrijom Srbije dok traje rat u Ukrajini. Kasnije se vise nece moci prodati.

PS

Nude povremeno godinama… nisu neka srećna rešenja.

Mo

@Mislav RV i PVO traži samo dvomotorce, tako da bi sa SAD Jedino moglo da se pregovara o eventualnoj nabavci F/A-18 i to najverovatnije verzije C/D.

Ma

Zvao je Macrona da vidi kako bi Fancuska disala s odobrenjem preprodaje od Grčke, jer su Grci rekli da ne mogu ponuditi bez pristanka Francuza i da tako njima unište posao s novim Rafaleima. Francuska pak želi uvaliti Mirage2000 Ukrajini. Svašta je moguće kao ishod.

Odgovori
Ne

Nisu u koliziji. Rafali ne bi stigli godinama, Mirazi bi premostili jaz do Rafala. Dogovor koji odgovara i Grckoj i Francuskoj i Srbiji i NATO. Francuska bi u Ukrajinu slala svoje Miraze, Grcki nisu pominjani. Ne znam koji su moderniji, doduse.

PS

Francuska Ukrajini obećala cirka 5-6 komada. Tako da tu ništa nije smetnja. Uz ogradu da ovo ništa nije dogovoreno, nije čak ni zvanino iskazano interesovanje, samo jedan članak u novinama….

Т

Само се тиме управљају.

Odgovori
Ni

Sad će mo F16 blok 48… Neke krševe da kupimo :) jer nama SU-30..ili 34 ne odgovara haha

Dj

>> frekvencija konkretne vojne i vojno-diplomatske saradnje Srbije sa Sjedinjenim Američkim Državama trenutno je najveća.

Da, da, „elita“ saradjuje ali narod nema pojma o tome, dapace truju ga svakodnevno toksicnim patriJotizmom, Z-ideologijom itd.

Odgovori
Ne

Koliko nepotreban i neprimeren komentar . . . Mada, kao i ovaj moj.

Dj

Sta sam ja naveo sto nije tacno? Jel drzavni zvanicnici na zapadu pricaju jednu pricu a njihovi tabliodi kod kuce za mob potpuno drugu? To na kraju radja sizofreniju i agresiju!

Is

@Djuka
Svaka ti je na mistu.respect!!!

Ni

Čini mi se kako su ovdje neke druge geopolitičke igre u pitanju, neko sa strane plaća nabavu borbenih sredstava (mil-24, btr, sada i mirage2000) kako ne bi završila u Ukrajini.

Odgovori
Ss

Grčki mirazi su dosta solidni.a 2040 predaleko jer je ozbiljan sukob u toku o rasplamsava se.Situacija je daj šta das i uzmi sve što možeš,dok možeš.

Mi

Sto bi rekao nas narod, „Velika glava“ nam dosla u posetu.

Odgovori
Mi

Realno velika glava.

Dj

>> Da li zbog toga što Srbija nikada neće dobiti pristup „Combat Air“ nivou jer, za sada, neće ući u NATO ili zato što ni sama još nema (zvanično) trasiranu budućnost ovog segmenta, ostaje da nagađamo.

Pa nije u NATO, ima 6 miliona matorih stanovnika i kontinentalna je zemlja. Koje sposobnosti moze i treba da ima sto se zapada tice? Sta vredi opremati tako nesto u sred teritorije alijanse a istovremeno ona jvno i tajno suruje sa drzavom koja u pitanje dovodi kontinentalni politicko sigurnosni sistem?

Odgovori
Va

A inače Hrvatska ,Makedonija ..,..sve mladići ,sreća u Francuskoj sve češća imena Muhamed pa su mladji a inače Nemci su najstarija nacija nije čudo što više ne traže ozbiljno ni papire za strane radnike ! Šuruje sa NATO od 2001 uveliko ali ćuti se ,imaš tekst dolet Američkog aviona pa vidim ne čitaš ,a unazad malo malo pa preleti NATO aviona nad Srbijom pa iščudjenje kao ! Da sve bude fazon , procurele su podaci juče- prekjuče izašlo i na Live Map da je Srbija prodala municiju Ukrajini, u vrednosti od 700-900 miliona evra ! Skoro u vrednosti Hrvatskih Rafala !

Dj

Kad stavimo po strani tvoj rasizam i whataboutizam, sta konkretno od moga razmisljanja nije tacno? Zasto po tebi Srbija „nikada neće dobiti pristup „Combat Air“ nivou“?

Va

Djuka Djuka Realnost nazivaš rasizmom ,odlično ! Ajde da svi lažemo ?! To što su zapadne populacije isto matore a sve ih više menjaju drugi narodi ko što će i nas ako se ovako nastavi na Balkanu je već druga stvar ! Ali važno da si nazvao 6 miliona Srba matorim , zbog odabrane selekcije da nazivaš tako neku celokupnu naciju ( pored drugih matorih nacija,Hrvata,Bugara i druge zemlje okolo ) vešto upakovanu rečenicu,ja isto to nazivam onda rasizmom i vredjanjem jer izdvajaš ceo narod jedan ! Svima je jasno da Kosovo i RS pitanje su stvari bez kojeg se ne može nigde dalje , ali ne koči Srbiju da uzme oružije sa zapada ako plati i da aktivno učestvuje u gomili saradnji i povlastica ! Mnoge stvari nisu za pisanje, pošto mi je zet oficir na jugu Srbije i kontakti sa zapadnim oficirima su mnogo bliski oko saradnji ! Pošto je Air Combat više struktura NATO-a gore napisano će ti razjasniti zašto neće uostalom jaka stvar za zemlju koja je deo sistema postala i bez NATO-a ! A vidim vešto izbegavaš neka moja pisanja već si se odmah bacio na napad kao odbranu bez ikakvih racionalnih dijaloga ! Ako možeš da napiše nešto zanimljivo napiši bez manipulisanja nema potrebe za time jer trudim se da ispoštujem sve bez vredjanja čak mi i Petrović Dušan postao pomalo drag sa komentarima !

Ko

Da se mene pita (a ne pita se), Srbija bi trebala u EU i NATO. Kao što ste rekli, već okruženi NATO-om, izoliran otok na jugoistoku Europe. Batalite te sheme da ćete, kao, sjediti na 2 stolice, biti kobajagi „neutralni“, surađivati sa Rusijom (ilitiga pravoslavna braća, ovo-ono, a ruse ni vidjeli ni okusili – a i bolje za vas, da jeste ne bi ih toliko hvalili – ali to je narativ koji vam gura politika jer je to na što se raja loži) ili božesačuvaj Kinom. Ali… za to treba raditi na reprogramiranju naroda koji je zadnjih par decenija pumpan jednim sasvim drugim narativom.

Iv

Srbija neće u nato,ali je nato ušao u Srbiju.

Va

Komshija Ne pita se ni Srbija ko ni ti ! Istina da Srbija ima problema sa mentalitetom i šablonom ali neke stvari je obljasnio i Djindjić u zadnji intervju ,gde nije oduševljen zapadnom politikom koja se vodila posle 2000-te prema Srbiji i pored svega što ispunjavaju ! Uostalom tako se desilo igrom slučaja Miloševićevih političkih brljotina okretanjem ledja zapadu ,eto ima problem sa mentalitetom i Albanski i Hrvatski narod gde na Evropskom prvenstvu kliče Srbima veselo ! Svet nije gtadjene na pravdi već na političkim igrama i igrama gde je Srbija podbacila !

Ne

Komshija

„reprogramiranje naroda“? „raja se lozi“? „vi morate“?

Prijatelju, mi moramo samo da budemo svoji.

Jel moramo da podsecamo sta bude na kraju balade posle takvog nacina razmisljanja u „Europi“? Naprimer, setimo se 1945.

Si

Vaste ne uzimaj folklor na stadionima i utakmicama kao relevantnu cinjenicu. Delija i Grobari su jedni drugima radili puno gore stvari od skandiranja. Torcida i BBB isto.
To se sigurno nece uzimati u obzir kad se budu krojile politike koje imaju pravi efekt na nase zivote.

de

Da li je, nakon današnje vesti o navodnoj zainteresovanosti Srbije za polovne grčke Miraže, Markon (čitajući Tango Six, naravno) poželeo da pita Vučića da li i dalje želimo nove Rafale, ili je poziv iniciran sa srpske strane, ostaje da nagađamo.

Možda treba pitati Macrona i za polovne Grčke Miragee?

Odgovori
Th

Oce li se Americkom Generalu dati mogucnos da leti sa skolskim MIgom-29?

Odgovori
Mi

Moze, ali prvo da ga pretresemo da ne krije neke spijunske uredjaje :-)
Jednosed nikako!

Ro

Naletio se general na Mig-29 u Nellis-u, Možda bi mu FK3 bio zanimiljiviji.

de

Nikakav problem. Verovatno je vec i leteo na MiG 29. Nije mali broj tih aviona u Americi. A i inace nikakav problem da neki pilot leti nepoznati avion. Nece ga pustiti samog u kokpit, nece on sam obaviti ni pripreme ni taksiranje, poletanje a nece ni sleteti. Sve to uradi neko ko i inace leti tim avionom a „gost“ samo preuzme kontrole u nekom momentu i neko vreme upravlja avionom bez nekih preteranih egzibicija!

Н

Немамо пара ни за куповину ЕУ кршева а камоли одржавање истих, жица се а успут и да остане у пџе и нека кинта…

Odgovori
Su

NATO Srbija trenutno interesuje ne kao vojno pojacanje, vec pre svega kao nesto sto u slucaju (zvanicne ili nezvanicne) integracije ne bi morao da zaobilazi. Ovo se odnosi i na vazdusne rute i na kopnene. Ako dodje do neke krize i potrebe za brzim reakcijama, njima svakako svaki sat znaci.
U svakom slucaju znaju da se Srbija ne bi usudila da vojno reaguje na strani Rusije.

Odgovori
Mi

Interesantna bi bila strucna analiza znacaja i koristi ulaska Srbine u NATO savez i za jednu i za drugu stranu. Iz kojih vojno ekonomskih ili odbrambenih razloga bi to koristilo kome i kako tacno u ovoj deceniji recimo? Voleo bi da procitam misljenja, jer se meni zamavli u glavi kad pocnem sam na gu temu. Ja jake rezloge ne vidim. Vise ononsuprotno sto se danas i do danas tice. Mislim… da postoji neka veca korist, da bi se vec desilo jer smo odavno okruzeni.

YP

Pa protiv koga bi to Srbija trebala da reaguje u slučaju rata NATO i Rusije čak i da se usudi da reaguje?
Svaka reakcija bila bila objava rata susednoj suverenoj zemlji.
Srbija može da reaguje samo ako bude napadnuta.

Su

Koliko znam, Srbija vec ima najveci moguci status sa NATO za zemlju ne-clanicu.
Aprila 2011 zahtev za Individual Partnership Action Plan Srbije je odobren od strane NATO, i Srbija podnela draft IPAP maja 2013. Sporazum je finalizovan 15 januara 2015. Redovno ucestvuje u manevrima i domacin je vezbama civilne zastite sa NATO 2018.
Od 2014, Srbija je ukljucena u Defence Education Enhancement Programme (DEEP). Sada Srbija vrsi obuku u Jermeniji.
Od 2014, u sklopu Partnership Interoperability Initiative, Srbija ucestvuje u Interoperability Platform.
Serbia nudi ekspertizu i treining saveznicima i partnerima Hemijskom, Bioloskom, Radioloskom i Nuklearnom (CBRN) Treining Centru u Kruševacu, koji je priznat kao saveznicki i obrazovni centar (Partnership Training and Education Centre) 2013.
Decembra 2017, Srbija je vrsila obuku irackog vojnog i civilnog osoblja kao deo NATO Defence and Related Security Capacity Building Initiative.

Inace IPAP je poslednji korak pred ulazak u NATO i nema sledeceg medjukoraka.
Da pri tome pomenemo i ugovor o kretanju jedinica NATO kroz teritoriju Srbije, koji se odnosi na jedinice koje se kreu ka i od Kosova. Ne znam da li je prosiren, ali pretpostavljam da jeste, makar precutno, iako se ne koristi u nekoj vecoj meri.

https://jfcnaples.nato.int/mlo/news/downloads/nato-serbia-cooperation-2018

Sr

@Miloš77
Postoje analize na tu temu. Problem je što se često govori o nekim aspkatrnim odrednicama koje u realnosti nisu garantovane čak ni definisane kao „ekonomski boljitak“, tom logikom bi Makedonija i CG imale bolji ekonomski napredak od Srbije što je suprotno realnosti ili „brži ulazak u EU“ što nigde nije garantovano.

Sa druge strane postoje i čisto iracionalne, emocionalne blokade sa naše strane. Ono šta jeste u realnosti je da NATO ne može dozvoliti „rupu“ u jugoistočnoj Evropi, taj problem su rešili sporazumima IPAP, Srbija zbog očiglednih razloga ne može baš da hrli u NATO, a istovremeno joj treba zapad te je i taj problem rešen pomenutim sporazumima i saradnjom. Tako da je stanje dobro za obe strane.

Pe

@YPT U slucaju rata NATO i Rusije Srbiju niko nista nece pitati, to bi NATO brzo zavrsio, jer je daleko premocan nad Rusijom, posebno posle 3 godine „pustanja krvi“ ruskoj vojsci u Ukrajini.
Ali Rusi to znaju i ne veryjem ne da bi usli u takav rat.

Ni

I dalje tvrdim da za jednu eskadrilu aviona ne treba dati više od 1 milijarde ( mogu polovni) pošto oni ionako samo služe za air-policing. Sve ostalo uložiti u PVO, dronove, elektronske sisteme, kopnenu vojsku, domaću namensku industriju, obučiti vojnika i dati mu bolje materijalne ali i druge uslove za rad….

Odgovori
Ev

Nikola P.
Aпсолутно тачно! Екипа се заноси навијачим фантазмагоријама …што не купимо -ф22, Рафал и Еурофајтер, па уз то мало миража од грка… Није да нећемо, не можемо, не дају, није изводљиво…. а пре свега нема смисла, за Србију! Него да се вратимо памети , па аир- полицинг до МРД и ово остало шта се може и шта код куђе може да се реализује. Неможеш да одвратиш велесилу која има 300 авиона у рангу истих тих, купљених 12! то је читаоцима непријатна чињеница па за то горе по чињеницу!

Prilikom komentarisanja tekstova na portalu molimo vas da se držite isključivo vazduhoplovnih tema. Svako pominjanje politike, nacionalnih i drugih odrednica koje nemaju veze sa vazduhoplovstvom biće moderisano bez izuzetka.

Svi komentari na portalu su predmoderisani, odobravanje bilo kog komentara bilo kog značenja ne odražava stav redakcije i redakcija se ne može smatrati odgovornom za njihov sadržaj, značenje ili eventualne posledice.

Tango Six portal, osim gore navedenih opštih smernica, ne komentariše privatno niti javno svoju politiku moderisanja

Ostavite odgovor

Autor:

Petar Vojinovic Glavni i odgovorni urednik petar.vojinovic@tangosix.rs