Tango Six http://tangosix.rs Vesti, reportaže i analize iz domaćeg i regionalnog vazduhoplovstva Wed, 27 May 2015 07:30:43 +0000 sr-RS hourly 1 EBACE 2015: Tango Six u Ženevi – gde je nestalo kvalitetno biz-jet novinarstvo?http://tangosix.rs/2015/27/05/ebace-2015-tango-six-u-zenevi-gde-je-nestalo-kvalitetno-biz-jet-novinarstvo/ http://tangosix.rs/2015/27/05/ebace-2015-tango-six-u-zenevi-gde-je-nestalo-kvalitetno-biz-jet-novinarstvo/#comments Wed, 27 May 2015 07:30:43 +0000 http://tangosix.rs/?p=19316 Godina jubileja. EBACE slavi 15 godina konferencije u Ženevi a Tango Six ima novi dizajn portala. Možda je i trenutak

The post EBACE 2015: Tango Six u Ženevi – gde je nestalo kvalitetno biz-jet novinarstvo? appeared first on Tango Six.

]]>
Godina jubileja. EBACE slavi 15 godina konferencije u Ženevi a Tango Six ima novi dizajn portala. Možda je i trenutak da se, osim fokusiranog izveštavanja iz sveta biznis avijacije, osvrnem i na tri godine pisanja za vaš omiljeni portal.
Ja nisam novinar. Nemam ja tog talenta, načitanosti ni obrazovanja. Ne znam da napišem tekstove koji će vas oduševiti stilom, formom, opisima i metaforama. Pišem prosto i sasvim iskreno o biznis avijaciji kako je ja doživljavam. I prečesto dobijam komentare da sam oštar u ocenama. Prema nekim proizvođačima čak i bezobrazno preoštar. U kritikama prednjači Petar, osnivač i urednik Tango Sixa. A opet, sve ove godine je bio dovoljno lud da se drži našeg iniucijalnog dogovora i tekstove objavljuje originalno napisane bez ulepšavanja i umekšavanja.

I tu se sretnemo sa pojmom “objektivnog/nezavisnog” novinarstva. Dosta se o tome kod nas priča. Uglavnom da ga više nema. Ali, ako je za utehu, slabo ga ima i tamo negde u daleko bolje uređenim sistemima gde demokratija cveta. U svetu poslovne avijacije nema ni jednog “nezavisnog” medija. Svi, ali svi do jednog, objavljuju plaćene tekstove. Uzmete bilo koji od njih, listate i nailazite samo na hvalospeve (da ne kažem tekstove) o svemu i svačemu. Veći deo tih publikacija/magazina (i naravno portala) je besplatan. A štampa nikada luksuznija. Sve odštampano su reklame. Samo što je novi trened “Content Marketing” koji donosi plaćene tekstove umesto klasičnih oglasnih strana.

Da ilustrujem. Ovogodišnja press konferencija Gulfstream-a bila je prilično mirna. Bez velikih premijera, više kao osvrt na poslovanje i projekte izmedju dva EBACE-a. A onda samo četiri sata kasnije u Americi prvi let najnovijeg Gulfstream modela G500?! Četiri sata posle press konferencije i niko od novinara pojma nije imao. A i zašto bi? Vest i prve fotografije objavio je sam Gulfstream na svojim Twitter/Instagram profilima a onda ih proširio i na Facebook i Linkedin. I to je to. Klasični novinari su nepotrebni. Oni su sutra i onako objavili vest i slike u unapred plaćenom prostoru za Gulfstream objave. Toliko o nezavisnom novinarstvu.

Mora li kompanija da obaveštava ili možemo dobiti i neku medijsku ekskluzivu u biz avijaciji?
Mora li kompanija da obaveštava ili možemo dobiti i neku medijsku ekskluzivu u biz avijaciji?

I onda sam se setio svog prvog ulaska u press centar EBACE-a u Ženevi. Više nego prijateljski doček starih iskusnih novinara iz Švajcarske i Francuske. Sećaju se oni i dalje čuvenih Hronika iz Beograda. Šta god za njih bile te hronike, ali meni su pomogli da vama prenesem ekskluzivne vesti i priče sa svetskih premijera. Jer, da se ne lažemo, to šta mi mislimo i pišemo i šta vi mislite i čitate, ne utiče ni malo na svet biznis avijacije. Osim ako neko od vas nije nameravao da svojih par (desetina) miliona (USD/EUR čega god) potroši na privatni avion, pa smo mi kao uticali na odluku.

Tako sam i mislio.

Dakle, niko sa ovih prostora ne dobija (bilo kakav) tretman na dešavanjima u industriji poslovne avijacije. Kao i u mnogim drugim industrijama. Zato se sve svede na privatne kontakte i snalažljivost. Na “foru”.

I onda, ponovo sam se setio toplog dočeka Francuskih i Švajcarskih novinara i njihovod oduševljenja Hronikama iz Beograda. U Ženevi već dugo izlazi lokalni, totalno nebitni, dnevni list. Bez posebno bitnog sadržaja i bilo kakvog uticaja na lokalna dešavanja, objavljivao je uglavnom korisne tekstove za Ženevske domaćice koje su mu bile i najodanija publika. Ali fenomen ovog dnevnog lista bila je kolumna o finasijama.

Neverovatan pogled na bankarstvo i finansije iz ugla pisca, avanturiste, umetnika, poete i velikog humaniste. Gérard Le Roux bio je jedan od retko cenjenih ljudi sa prijateljima u svim socijalnim slojevima Ženeve. Pisao je kolumnu o finansijama potpuno neopterećen uticajem bankara, političara, krupnog kapitala. Bez ličnih interesa. Bio je čovek koji je drugima davao. Otkrivao je sve fore i fazone namazanih bankara, pisao o finansijskim tržištima, obveznicama, berzi, kreditima – bila je to ubedljivo najbolja i najčitanija kolumna o finansijama i bankarstvu na francuskom govornom području. List je u danima sa njegovom kolumnom izlazio u mnogo puta većem tiražu, prijatelji su ga fotokopiraili i razmenjivali.

Klijenti banaka su ga nosili sa sobom na potpisivanje ugovora i dovodili bankare do ludila. Berzanski mešetari (prevaranti) nisu tako lako nalazili investitore (budale), političari nisu mogli baš svašta da obećavaju ili prećutkuju. Ali čitali su ga i bankari, učili su iz njegove mudrosti stvari koje nisu napisane u knjigama. Ostala je legenda o njegovoj projekciji rasta cene zlata u vreme kada niko nije tako nešto moga ni da zamisli.

Novine su radile svoj posao – informisale su svoje čitaoce. Nebitni izdavač bez velikih reklamnih ugovora i veliki humanista bez ličnog interesa bili su nezavisni. A onda se Gérard sa suprugom Majom, rodjenom Beogradjankom,  preselio u Beograd. Nastavio je da piše kolumnu, ali ne o finansijama, već o čarima Beograda. Iz ugla nekog ko je u njenu video velike i lepe stvari ali i male pored kojih mi prolazimo a da ih i ne primetimo. Pisao je o Skadarliji, Kalemegdanu, o rekama i ulicama. Kolumna je postala nebitna ali Hronike iz Beograda su bile rado čitana među novimarima iz poštovanja prema čoveku koji ih je podsetio korenima njihove novinarske profesije.

U ovim tekstovima iskrenost je jedina vodilja. Suludo i nebitno, bez ikakvog itucaja na industriju, ali istinito i oštro jer tako treba da bude. I zato uživajte i dalje u iskrenim Hronikama iz Ženeve, Orlanda, Dubaija

The post EBACE 2015: Tango Six u Ženevi – gde je nestalo kvalitetno biz-jet novinarstvo? appeared first on Tango Six.

]]>
http://tangosix.rs/2015/27/05/ebace-2015-tango-six-u-zenevi-gde-je-nestalo-kvalitetno-biz-jet-novinarstvo/feed/ 0
CNN dobija dozvolu za upotrebu svog dronahttp://tangosix.rs/2015/26/05/cnn-dobija-dozvolu-za-upotrebu-svog-drona/ http://tangosix.rs/2015/26/05/cnn-dobija-dozvolu-za-upotrebu-svog-drona/#comments Tue, 26 May 2015 13:42:37 +0000 http://tangosix.rs/?p=19367 Iako je u januaru CNN počeo probno da koristi dronove za potrebe svog izveštavanja, izgleda da bi uskoro mogao da dobije

The post CNN dobija dozvolu za upotrebu svog drona appeared first on Tango Six.

]]>
Iako je u januaru CNN počeo probno da koristi dronove za potrebe svog izveštavanja, izgleda da bi uskoro mogao da dobije i dozvolu od FAA za njihovu stalnu upotrebu, manje-više gde god poželi. Ovo je najavljeno na AUVSI’s kongresu (Unmanned Systems 2015.) koji je nedavno održan u Atlanti.

Za razliku od ostalih dronova, u pitanju je bespilotna letelica koja je pomoću kabla povezana sa punjačem na zemlji.  Na taj način je moguće prenositi podatke, ali i snabdevati dron energijom potrebnom za letenje.

Ukoliko punjač na zemlji ostane bez energije, dron može da leti još 20 minuta, jer na samoj letelici postoji mogućnost čuvanja energije. Kada i ova opcija ne funkcioniše, na dronu postoji baterija koja mu obezbeđuje da leti još 90 sekundi, što je dovoljno da se bezbedno spusti na zemlju.

Takođe, ukoliko jedan od motora otkaže, letelica ostaje stabilna u vazduhu i može bezbedno da sleti.

Ovaj model ima GPS sistem i navigaciju, koristi IR dnevnu i noćnu kameru i može da leti 8 sati.

 

 

Ukoliko CNN dobije dozvolu za ovakvu upotrebu dronova, to bi otvorilo mogućnosti ne samo za medije, već i za druge kompanije koje imaju potrebu za bespilotnim letelicama, navodi se na sajtu CNN Money. Jedna od pomenutih je i kompanija za izgradnju pruga, Burlington railroad.

 

The post CNN dobija dozvolu za upotrebu svog drona appeared first on Tango Six.

]]>
http://tangosix.rs/2015/26/05/cnn-dobija-dozvolu-za-upotrebu-svog-drona/feed/ 0
Promocija balonarstva na „Beogradskom manifestu 2015.“http://tangosix.rs/2015/26/05/promovisanje-balonarstva-na-beogradskom-manifestu-2015/ http://tangosix.rs/2015/26/05/promovisanje-balonarstva-na-beogradskom-manifestu-2015/#comments Tue, 26 May 2015 10:06:08 +0000 http://tangosix.rs/?p=19347 U okviru „Beogradskog manifesta 2015.“ koji je proteklog vikenda održan na Kalemegdanu, u nedelju je sa aerodroma Lisičiji Jarak poletelo

The post Promocija balonarstva na „Beogradskom manifestu 2015.“ appeared first on Tango Six.

]]>
U okviru „Beogradskog manifesta 2015.“ koji je proteklog vikenda održan na Kalemegdanu, u nedelju je sa aerodroma Lisičiji Jarak poletelo 15 toplovazdušnih balona. Preletevši beogradska naselja opštine Palilula sleteli su nadomak gradskog jezgra grada Pančeva, prenosi sajt Vazduhoplovnog saveza Srbije.

– Prvenstveno želim da se zahvalim organizatorima Beogradskog manifesta, koji su prepoznali vrednosti balonarstva i njegove atraktivnosti. Iskreno se nadam da će ovakva manifestacija zaživeti, da će postati tradicionalni događaj, a da će baloni postati njen zaštitni znak. – izjavio je Srđan Srdić, pilot balona i predsednik komisije za balonarstvo u Vazduhoplovnom savezu Srbije.

Lisiciji_jarak_2
Poletanje sa aerodroma Lisičiji Jarak

U lepoti slobodnog leta balona, uživali su sugrađani koji su budni proveli jutarnje časove, jer su zbog nestabilnosti vremenskih uslova, baloni poleteli rano ujutru.

_DSC0727
Baloni na Kalemegdanu

Dan ranije balonari su svoje letelice formirali na kalemegdanskom platou ispred Nebojšine kule, gde su posetioci mogli da se bolje upoznaju sa najstarijim vazduhoplovnom sportom.

Kalemegdan_2
Pored balonara iz Srbije, posade su došle i iz Mađarske, Slovenije, Rumunije, Češke i Holandije

 

The post Promocija balonarstva na „Beogradskom manifestu 2015.“ appeared first on Tango Six.

]]>
http://tangosix.rs/2015/26/05/promovisanje-balonarstva-na-beogradskom-manifestu-2015/feed/ 0
Red Bull Air Race u Rovinjuhttp://tangosix.rs/2015/26/05/red-bull-air-race-u-rovinju/ http://tangosix.rs/2015/26/05/red-bull-air-race-u-rovinju/#comments Tue, 26 May 2015 07:30:31 +0000 http://tangosix.rs/?p=19328 Sledeća u nizu trka svetskog šampionata Red Bull Air Race biće održana u Rovinju 30. i 31. maja. Na osnovu dosadašnjeg toka

The post Red Bull Air Race u Rovinju appeared first on Tango Six.

]]>
Sledeća u nizu trka svetskog šampionata Red Bull Air Race biće održana u Rovinju 30. i 31. maja. Na osnovu dosadašnjeg toka takmičenja, ali i sudeći po rezultatima sa prošlogodišnjih trka, trenutno prvoplasirani na tabeli, Pol Bonam, mogao bi da je doživi kao šansu za revanš.

– Ono što je najracionalnije u ovim situacijama jeste da se zaboravi sve što se do sada desilo u sezoni i da se sledeća trka u Hrvatskoj vozi kao da je prva. Ne možemo da budemo potpuno sigurni u uspeh, jer je konkurencija veoma jaka. – kaže Bonam.

FO-1EANFG34H2511
Posle Abu Dabija i Japana, na redu je Hrvatska

Na osnovu bodova sakupljenih u prethodne dve trke ove sezone, Pol Bonam u Rovinj dolazi sa 6 poena vođstva u odnosu na drugoplasiranog Australijanca – Met Hol trenutno ima 18 poena.

Iza njih dvojice nalaze se: branilac titule Najdžl Lem (8 poena), Nemac Matis Dolder (7 poena), Kanađanin Pit Meklaud (7 poena), Francuz Nikolas Ajvanof, Austrijanac Hanes Arč (5 poena) i Japanac Jošihajd Muroja (4 poena).

red bull 2
Očekuju se navijači iz Nemačke i Austrije

Ono što se već sad prognozira jeste to da će Bonam pokušati da se revanšira austrijancu Hanesu Arču za prošlogodišnju tesnu pobedu u ovom hrvatskom gradu. Naime, Arč je bio brži za 0, 08 stotinki. Rezultat je bio 59, 012 sekundi za Arča i 59, 097 sekundi za Bonama.

Bonam koji je prošle godine u generalnom plasmanu zauzeo treće mesto, do sada je zabeležio 17 pobeda u karijeri. Međutim, nikada nije osvojio tri vezane trke u sezoni. To je za sada jedino uspeo bivši dupli svetski šampion, Amerikanac Majk Mengold u sezoni 2005. godine.

 

The post Red Bull Air Race u Rovinju appeared first on Tango Six.

]]>
http://tangosix.rs/2015/26/05/red-bull-air-race-u-rovinju/feed/ 0
Automatizacija u kokpitu, pad morala posada i odlazak generacija koje su nekada zaista i doživele pravo letenjehttp://tangosix.rs/2015/25/05/strucnjaci-za-bezbednost-letenja-upozoravaju-na-nedostatke-u-obuci-za-pilote/ http://tangosix.rs/2015/25/05/strucnjaci-za-bezbednost-letenja-upozoravaju-na-nedostatke-u-obuci-za-pilote/#comments Mon, 25 May 2015 18:00:10 +0000 http://tangosix.rs/?p=18225 Stručnjak za bezbednost letenja u kompaniji Airbus Group pozvao je industriju da unapredi obuku za pilote i poslao snažno upozorenje civilnom

The post Automatizacija u kokpitu, pad morala posada i odlazak generacija koje su nekada zaista i doživele pravo letenje appeared first on Tango Six.

]]>
Stručnjak za bezbednost letenja u kompaniji Airbus Group pozvao je industriju da unapredi obuku za pilote i poslao snažno upozorenje civilnom vazduhoplovstvu osvrćući se na opasnosti zbog neopravdanog oslanjanja na automatizaciju u avionu, prenosi The Wall Street Journal.

U obraćanju na međunarodnoj konferenciji lidera udruženja pilota, Hari Nelson, stručnjak za bezbednost letenja i bivši potpredsednik odeljenja za testiranje letova na avionima evropskog proizvođača, pozvao je na fundamentalne promene kako bi ukazao na važnost ručnog upravljanja avionima i druge veština u kokpitu koje su tokom godina zanemarene.

I ostali rukovodioci u industriji, podjednako kao i sami piloti postepeno kreću da podržavaju ideju da se u praksi više vežbaju veštine ručnog letenja, kako u simulatorima, tako i prilikom redovnih putničkih letova po lepom vremenu i situacijama kada vazdušni prostor nije opterećen.

Gospodin Nelson, međutim, neobično je uporan kada poziva da se ulože znatno veći napori u ovoj oblasti, ističući šire nedostatke sadašnjeg treninga. On tvrdi da današnje matrice treninga imaju tendenciju da budu previše dosadne i predvidljive za pilote, sa napamet naučenim simulatroskim sesijama često i nepovezane sa iskustvom pri stvarnom letenju.

Možda je najvažnije to što je Nelson naveo da većina starijih avijatičara periodične treninge zasnovane na realnoj simulatorskoj tehnologiji vidi kao neželjeni godišnji ili šestomesečni posao koji pre može da ugrozi njihov posao nego da unapredi veštine, poboljša proces donošenja odluka i nauči ih novim bezbednosnim konceptima.

photo-17-05-2012-09-01-50
Obuke u simulatorima su danas predvidljive, gube svrhu edukacije – pretvaraju se u poslovnu obavezu

Komentari gospodina Nelsona se svode na kritiku mnogih principa pilotske obuke na koje se avio-kompanije oslanjaju decenijama. One koje su, uostalom, bile ključne za najbezbedniji period u komercijalnoj avijaciji širom sveta.

Govor je bio posebno poučan, jer je Airbus, više nego Boeing, izgradio svoju reputaciju i liniju proizvoda za koje se kao glavna prednost navodi korišćenje automatizacije kao zaštite od nesreće. Ali gospodin Nelson je naglasio da njegova kritika nije bila usmerena ni na jednu avio-kompaniju ili tip aviona.

Njegove poglede u izvesnoj meri dele i drugi eksperti za bezbednost. Nakon saznanja o detaljima automatizacije, piloti se u poslednjih nekoliko godina ohrabruju da se više koncentrišu na ručno letenje.

Glavni pokretač promena, prema Džou de Peteu iz korporacije FedEx, kapetanu koji važi za jednog od najboljih stručnjaka za bezbednost letenja na svetu, bilo je to što se videlo da tendencije i trendovi pokazuju eroziju osnovnih veština letenja. Tako je poslednjih godina mnogo avio-kompanija počelo da svojoj posadi eksplicitno govori da pod odgovarajućim okolnostima leti ručno.

– Sada smo stvarno fokusirani na veštine ručnog letenja i ohrabrujemo ljude da to urade. – rekao je on.

Sve to, međutim, može biti nedovoljano s obzirom na to koliko je prethodno avio-industrija bila zanesena automatizacijom. U naučnoj studiji iz 2013. godine koju je finansirala Vlada SAD, a na kojoj je radila gotovo trećina međunarodnih stručnjaka za bezbednost letenja, zaključeno je da piloti i previše zavise od automatizacije. To u kombinaciji sa neuspešnim savladavanjem najnovije tehnologije u kokpitu predstavlja najveću opasnosti za putnike.

Na osnovu nesreća i incidenata koji su analizirani, piloti često nisu bili voljni da intervenišu i reše probleme automatizacije, delom i zbog toga što su metode treninga, uređaji za obuku i vreme dodeljeno za obuku možda bili nedovoljni. FAA je prihvatila mnoge zaključke iz izveštaja i preduzela određene korake da ih sprovede.

Uprkos dostignućima u avio-industriji, prema Nelsonovim rečima, rukovodioci, proizvođači aviona i organizacije za obuku i dalje imaju dug put da u potpunosti prepoznaju značaj obuke za pilota. Često su previše fokusirani na poštovanje regulatornih zahteva umesto na predstavljanje novih bezbednosnih pristupa pilotima koji bi im pomogli da postanu otporniji pri suočavanju jedan-na-jedan sa vanrednom situacijom.

– Mi radimo zaista mnogo provera – od uobičajnog neophodnog manevra do procedure u slučajevima hitnosti, ali ne radimo mnogo na suštinskom podučavanju. – rekao je Nelson.

Promene u ovom sistemu bi zahtevale da avio-kompanije promene trenutne planove i programe. Uprkos tome što su neke postojeće prakse eliminisane, rezultat bi mogao da podrazumeva dodatne troškove zbog povećanja ukupnog godišnjeg broja sati obuke po pilotu.

Cockpit A320
Šta će se dogoditi kada odu generacije koje su zaista nekada i doživele vanredne situacije?

Nelson je pokrenuo još jedno pitanje za koje se može reći da je podjednako trnovito. Kada posade aviona (uključujući i instruktore letenja) iz starijih generacija sa veštinama ručnog letenja odu u penziju, njihova zamena, u poređenju sa njima, neće imati iskustvo u radu u stvarnim životnim vanrednim situacijama. To je zato što su greške u radu mnogo ređe nego što su bile u prethodnim decenijama.

– Sutrašnji instruktori neće govoriti na osnovu ličnog iskustva, već iz druge ruke. – rekao je Nelson.

Kako se pouzdanost i sofisticiranost motora i sistema kontrole leta na dalje budu razvijale, čineći automatizaciju glavnim činiocem sigurnosti, piloti će morati da većinu svojih sati provedu u programiranju i praćenju avionskih sistema. Tokom većine putovanja, ručno letenje se odvija jedva nekoliko minuta tokom poletanja i neposredno pre sletanja.

Nelson i drugi stručnjaci provode dosta vremena u traganju za dokazima koji bi potvrdili negativnu strana automatizacije, uključujući u to i nizak moral koji vlada među mnogim vazduhoplovacima.

– Nekada je bila satisfakcija biti pilot, ali ovih dana za mnoge to je samo još jedan posao. – rekao je Nelson dodajući da takvi stavovi pružaju dodatne prepreke za celoživotno usavršavanje.

The post Automatizacija u kokpitu, pad morala posada i odlazak generacija koje su nekada zaista i doživele pravo letenje appeared first on Tango Six.

]]>
http://tangosix.rs/2015/25/05/strucnjaci-za-bezbednost-letenja-upozoravaju-na-nedostatke-u-obuci-za-pilote/feed/ 22
Airbus daje podršku malim i srednjim preduzećima u eko-inovacijamahttp://tangosix.rs/2015/25/05/airbus-daje-podrsku-malim-i-srednjim-preduzecima-u-eko-inovacijama/ http://tangosix.rs/2015/25/05/airbus-daje-podrsku-malim-i-srednjim-preduzecima-u-eko-inovacijama/#comments Mon, 25 May 2015 14:00:27 +0000 http://tangosix.rs/?p=19285 Kompanija Airbus i Aerospace Valley – industrijski klaster za istraživanje i razvoj u Francuskoj, izabrali su četiri ideje malih i srednjih

The post Airbus daje podršku malim i srednjim preduzećima u eko-inovacijama appeared first on Tango Six.

]]>
Kompanija Airbus i Aerospace Valley – industrijski klaster za istraživanje i razvoj u Francuskoj, izabrali su četiri ideje malih i srednjih preduzeća kojima će pružiti kratkoročnu podršku za realizaciju. Reč je o projektima smanjenja buke letelica, emisije ugljen-dioksida i korišćenja goriva.

Prošlogodišnji konkurs koji treba da doprinese ekološkom učinku i efikasnosti, kao i razvoju alternativnih izvora energije, bio je otvoren za ideje iz cele Evrope.

Od 59 prijavljenih projekata u najuži izbor su ušli: ISAE/INSA –inovativni sistem za odmrzavanje, ONERA – uticaj sastava avionskog goriva, INNOV’ATM –praćenje ponašanja insekata zbog optimizacije aerodromskih operacija (izabrano za ubrzani razvoj u okviru Airbus Biz Lab, globalne mreže akceleratorskih ustanova), koncept VESO – biomaterijali za enterijer kabina.

Timovi će ideje prezentovati pred žirijem, a ocenjivaće se merljivost pozitivnog uticaja predloga na okruženje, jednostavnost primene i nivo inovacije u skladu sa ekološkim prioritetima kompanije Airbus.

Za potrebe konkursa Airbus sarađuje sa grupom Aerospace Valley koja je od svog osnivanja sertifikovana kao „Svetska klaster” (Worldwide Cluster) koji umrežava oko 757 članova i usklađuje prednosti različitih regiona (Akvitanije i Srednjih Pirineja). Ciljevi povezivanja su istraživanja, inovacije, znanja, ali i saradnja sa start-up kompanijama i podrška rastu malih i srednjih preduzeća.

– Airbus je glavni partner klastera Aerospace Valley i sa zadovoljstvom smo prihvatili poziv za zajednički konkurs koji je namenjen, pre svega, malim i srednjim preduzećima u domenu ekologije, što je najvažniji prioritet našeg plana za inovacije. Ovo takmičenje je jedno od inicijativa koje smo inicirali kako bismo otvorili kompaniju za ideje koje dolaze iz našeg ekosistema, a posebno od malih preduzeća. Konkurs je bio veoma uspešan i u pogledu broja prijava kao i u pogledu kvaliteta. Obezbedićemo da pobedničke projekte detaljno prate naši timovi. – istakao je Jan Barbao, glavni menadžer za inovacije u kompaniji Airbus.

 

 

The post Airbus daje podršku malim i srednjim preduzećima u eko-inovacijama appeared first on Tango Six.

]]>
http://tangosix.rs/2015/25/05/airbus-daje-podrsku-malim-i-srednjim-preduzecima-u-eko-inovacijama/feed/ 0
Usvojene izmene Zakona o vazdušnom saobraćajuhttp://tangosix.rs/2015/25/05/usvojene-izmene-zakona-o-vazdusnom-saobracaju/ http://tangosix.rs/2015/25/05/usvojene-izmene-zakona-o-vazdusnom-saobracaju/#comments Mon, 25 May 2015 13:00:00 +0000 http://tangosix.rs/?p=19267 Uprkos negodovanju Samostalnog sindikata pilota, Skupština Srbije usvojila je izmenjeni Zakon o vazdušnom saobraćaju. Zakon, između ostalog, predviđa formiranje Nacionalnog komiteta za bezbednost kao povremenog

The post Usvojene izmene Zakona o vazdušnom saobraćaju appeared first on Tango Six.

]]>
Uprkos negodovanju Samostalnog sindikata pilota, Skupština Srbije usvojila je izmenjeni Zakon o vazdušnom saobraćaju.

Zakon, između ostalog, predviđa formiranje Nacionalnog komiteta za bezbednost kao povremenog radnog tela Vlade Srbije, sa zadatkom da usklađuje delovanje organa, organizacija i vazduhoplovnih subjekata koji su odgovorni za bezbednost u vazduhoplovstvu i davanje preporuka kako bi se ona poboljšala.

Propisano je da taj komitet koordinira pripremu i izradu predloga nacionalnog programa bezbednosti u vazduhoplovstvu, kao i da sastav i način rada tog organa propisuje Vlada Srbije, na predlog ministra nadležnog za poslove saobraćaja.

Usvojenim izmenama predviđeno je da mrežu ruta vazdušnog saobraćaja ubuduće odobrava Direktorat civilnog vazduhoplovstva (DCV), umesto Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, kako je do sada bio slučaj.

Takođe, umesto ministra nadležnog za poslove saobraćaja Direktoratu se daje ovlašćenje da donesi propis o pružanju usluga traganja za vazduhoplovima i spasavanje lica.

DCV ovim zakonom postaje u potpunosti nezavisno regulatorno telo, a samo jedan podzakonski akt će urediti Ministarstvo. On će se odnositi na Nacionlni komitet za bezbednost.

Upravni odbor Direktorata više neće činiti ministri, a zakonom se uvodi jasna procedura za odobravanje čarter letova.

– Strani avio-prevozilac koji obavlja s Republikom Srbijom redovni međunarodni javni avio-prevoz ili seriju čarter letova u međunarodnom javnom avio-prevozu dužan je da, pre stupanja na snagu reda letenja za svaki saobraćajni period, podnese Direktoratu svoj program za obezbeđivanje u vazduhoplovstvu, kao i odobrenje tog programa izdato od strane nadležnog organa države avio-prevozioca. – navodi se u izmenjenom članu 224. Zakona o vazdušnom saobraćaju.

Zadržava se dosadašnje rešenje podele aerodroma na civilne, vojne i mešovite, ali se detaljnije uređuju uslovi za sticanje svojstva mešovitog aerodroma.

 

 

 

The post Usvojene izmene Zakona o vazdušnom saobraćaju appeared first on Tango Six.

]]>
http://tangosix.rs/2015/25/05/usvojene-izmene-zakona-o-vazdusnom-saobracaju/feed/ 3
Najava: Okrugli sto: “Vazduhoplovstvo u Drugom svetskom ratu 1941-1945. godine – sedam decenija posle”http://tangosix.rs/2015/25/05/najava-okrugli-sto-vazduhoplovstvo-u-drugom-svetskom-ratu-1941-1945-godine-sedam-decenija-posle/ http://tangosix.rs/2015/25/05/najava-okrugli-sto-vazduhoplovstvo-u-drugom-svetskom-ratu-1941-1945-godine-sedam-decenija-posle/#comments Mon, 25 May 2015 10:55:04 +0000 http://tangosix.rs/?p=19297 Udruženje Penzionisanih Vojnih Letača i Penzionera Srbije uz podršku Komande RViPVO Vojske Srbije organizuje u sredu 27. maja okrugli sto

The post Najava: Okrugli sto: “Vazduhoplovstvo u Drugom svetskom ratu 1941-1945. godine – sedam decenija posle” appeared first on Tango Six.

]]>
Udruženje Penzionisanih Vojnih Letača i Penzionera Srbije uz podršku Komande RViPVO Vojske Srbije organizuje u sredu 27. maja okrugli sto posvećen periodu Drugog svetskog rata.

Skup se kako kažu iz UPVLPS održava kao zajednički projekat sa Komandom RViPVO u okviru tematskog plana za 2015. godinu i zamišljen je kao serija predavanja u okviru tema:

1) Iskustva iz razvoja i upotrebe RV i PVO u Prvom svetskom ratu.
2) Vazduhoplovne doktrine pred II svetski rat.
3) Razvoj RV i PVO u svetu između dva rata.
4) Dejstva RV i PVO od 1939. do 1941. godine
5) Dejstva RV i PVO od 1941. do 1945. godine.
6) Najznačajnije vazduhoplovne opercije u Drugom svetskom ratu.
5) Karakteristike aviona i vazduhoplovne tehnike Drugog svetskog rata.
6) Vazduhoplovni gubici u Drugom svetskom ratu.
7) Jugoslovensko vazduhoplovstvo u II sv. ratu.
7) Iskustva i pouke iz upotrebe RV i PVO u
Drugom svetskom ratu (zaključak).

Učesnici koji će diskutovati po temama su: prof. dr Zlatko Rendulić, Zlatomir Grujić, Bartol Kokanović, Slaviša Vlačić, Boško Vojvodić, Aleksandra Andrić, Milan Rakić, prof. dr Vladimir Milošević, Predrag Miladinović, Šime Oštrić, Boris Ciglić, Milan Micevski i Veljko Leković.

Ulaz je u Komandi RViPVO slobodan za sve zainteresovane, skup počinje u 9:30 časova.

Satnica i raspored predavanja okruglog stola
Satnica i raspored predavanja okruglog stola

The post Najava: Okrugli sto: “Vazduhoplovstvo u Drugom svetskom ratu 1941-1945. godine – sedam decenija posle” appeared first on Tango Six.

]]>
http://tangosix.rs/2015/25/05/najava-okrugli-sto-vazduhoplovstvo-u-drugom-svetskom-ratu-1941-1945-godine-sedam-decenija-posle/feed/ 3
Promocija monografije 117. lovačkog-avijacijskog pukahttp://tangosix.rs/2015/25/05/promocija-monografije-117-lovackog-avijacijskog-puka/ http://tangosix.rs/2015/25/05/promocija-monografije-117-lovackog-avijacijskog-puka/#comments Mon, 25 May 2015 09:15:27 +0000 http://tangosix.rs/?p=19269 Aerodrom Bihać, istorija koja seže još od 1944. godine, najmoderniji lovci i lovci-bombarderi, izdvojena izviđačka eskadrila, prefiks elitni. Jedinica koja

The post Promocija monografije 117. lovačkog-avijacijskog puka appeared first on Tango Six.

]]>
Aerodrom Bihać, istorija koja seže još od 1944. godine, najmoderniji lovci i lovci-bombarderi, izdvojena izviđačka eskadrila, prefiks elitni. Jedinica koja je bila u epicentru tehnološkog i taktičkog razvoja tokom većeg perioda hladnog rata koji je u Jugoslaviji na trenutke bio podjednako zanimljiv. Deo atmosfere iz ovog perioda šira publika mogla je da oseti i na našem portalu čitajući Letačke priče Suada Hamzića a sada svoje znanje može temeljnije proširiti prvim izdanjem zbirke fakata, anegdota i sečanja u izdanju izdavačke kuće Galaksija iz Niša.

Promocija monografije održana je prošle subote u velikoj sali Komande RViPVO u Zemunu. Zbog velikog interesovanja promenjen je prvobitni plan da se skup održi u restoranu na otvorenom.

Najstariji živi komandant puka, pukovnik u penziji Stojan Mutić - kao zastupnik k-danta lap-a dužnost obavljao 1955. godine најстарији живи командант пука, пуковник у пензији Стојан Мутић, који је ту дужност (као заступник к-данта лап-а) обављао 1955. године.
Najstariji živi komandant puka, pukovnik u penziji Stojan Mutić – kao zastupnik k-danta lap-a dužnost obavljao 1955. godine

Saznajemo od autora, Bojana Dimitrijevića i Milana Micevskog, da je od ideje do odštampane knjige prošlo 8 meseci. Dobili su pomoć od Muzeja vazduhoplovstva i njegove arhive ali nešto što bi se zvalo „kompletnom arhivom“, autori kažu, ne postoji. Zbog toga su pričali sa skoro 70 ljudi, porodicama, potomcima i retkim preživelim pripadnicima možda najelitnije jedinice u RViPVO Jugoslovenske Narodne Armije:

– Ova jedinica predstavlja mikro-istoriju jugoslovenskog vazduhoplovstva. Prvi su dobijali američke ili sovijetske letelice, bili su elita skoro dve decenije. Potrudili smo se da obradimo njihovu istoriju, najzanimljivije aspekte života i rada. Obradili smo podatke i predstavili 24 komandanta i zastupnika komandanata. – rekao je Bojan Dimitrijević.

– Nismo zaboravili da jedinica nije bila samo Bihać. Obradili smo ceo period, od njenog formiranja 1944. do rasformiranja 1992. godine. Čitaoci će dobiti tri nivoa istorije čitajući ovu monografiju: faktografske podatke, fotografije i anegdote. Sva tri nivoa knjige mogu se nezavisno čitati. Naglašavam da ovo nije zvanična istorija jedinice, naša želja je i da motivišemo dalji rad na detaljnijim osvrtima na ovu ali i druge jedinice. – istakao je Milan Micevski.

20150523_144304

Izdavačka kuća Galaksija iz Niša pomogla je ovaj poduhvat a na promociji su obećali da će pomoći i slične jer imaju vezu sa vazduhoplovstvom – njihova urednica je radila u „Rupi“ 80tih.

Posle dodele zahvalnica porodicama i potomcima komandanata jedinice, prisutnima se obratio i komandant RViPVO general Ranko Živak sa molbom da bivši pripadnici i drugih jedinica više pišu i ako je moguće planiraju slične izdavačke poduhvate a da će ih on i Komanda podržati kako i koliko mogu.

Monografija se može kupiti u M-Hobby Shopu po ceni od 2.000 dinara.

The post Promocija monografije 117. lovačkog-avijacijskog puka appeared first on Tango Six.

]]>
http://tangosix.rs/2015/25/05/promocija-monografije-117-lovackog-avijacijskog-puka/feed/ 3
Aerodrom „Nikola Tesla“: Posle višečasovnog prekida letovi normalizovanihttp://tangosix.rs/2015/23/05/aerodrom-nikola-tesla-posle-visecasovnog-prekida-letovi-normalizovani/ http://tangosix.rs/2015/23/05/aerodrom-nikola-tesla-posle-visecasovnog-prekida-letovi-normalizovani/#comments Sat, 23 May 2015 09:02:24 +0000 http://tangosix.rs/?p=19258 Aerodrom „Nikola Tesla“ saopštio je jutros da je razlog višečasovnog prekida letova leži u nepovoljnim meteo uslovima: – Usled olujnog

The post Aerodrom „Nikola Tesla“: Posle višečasovnog prekida letovi normalizovani appeared first on Tango Six.

]]>
Aerodrom „Nikola Tesla“ saopštio je jutros da je razlog višečasovnog prekida letova leži u nepovoljnim meteo uslovima:

– Usled olujnog nevremena, a u skladu sa propisima i procedurama u cilju očuvanja bezbednosti letenja da se vazduhoplovi u takvim vremenskim uslovima ne smeju snabdevati gorivom, od jutros je došlo do kašnjenja u polasku letova iz Beograda.
Kako su se vremenski uslovi u međuvremenu stabilizovali, letovi su od 08:55 časova počeli da saobraćaju iz Beograda prema redu letenja.

Molimo putnike da informacije o statusu leta potraže u Službi informacija, putem broja telefona 209-4444, putem internet prezentacije www.beg.aero ili u izabranoj avio-kompaniji. – stoji u saopštenju aerodroma.

The post Aerodrom „Nikola Tesla“: Posle višečasovnog prekida letovi normalizovani appeared first on Tango Six.

]]>
http://tangosix.rs/2015/23/05/aerodrom-nikola-tesla-posle-visecasovnog-prekida-letovi-normalizovani/feed/ 0
Istraživanje Etihad ervejza: američke kompanije dobile olakšicehttp://tangosix.rs/2015/22/05/istrazivanje-etihad-ervejza-americke-kompanije-dobile-olaksice/ http://tangosix.rs/2015/22/05/istrazivanje-etihad-ervejza-americke-kompanije-dobile-olaksice/#comments Fri, 22 May 2015 19:00:56 +0000 http://tangosix.rs/?p=19221 Pomoć koju su uz saglasnost vlasti i sudova dobila tri najveća američka avio-prevoznika, ta er lajns (ta Air Lines), Junajted erlajns (United

The post Istraživanje Etihad ervejza: američke kompanije dobile olakšice appeared first on Tango Six.

]]>
Pomoć koju su uz saglasnost vlasti i sudova dobila tri najveća američka avio-prevoznika, Delta er lajns (Delta Air Lines), Junajted erlajns (United Airlines), Ameriken erlajns grup (American Airlines Group) i druge avio-kompanije koje su se sa njima spojile procenjuje se na više od 71 milijarde dolara (71,48 mil.). Beneficije se uglavnom odnose na zaštitu od bankrota, osiguranu penziju, oslobađanje od pojedninih poreza, subvencije za kupovinu goriva i drugo. Ovo je pokazalo istraživanje koje je kompanija Etihad ervejz naručila od međunarodne konsultantske kuće Risk Advajzori Grup (Risk Advisory Group).

Statistika pokazuje da je više od 70 milijardi dolara dato posle 2000. godine, čime je omogućeno da tri najveća avio-prevoznika ove nacije pređu put od ruba bankrotstva do današnjih lidera u avio-industriji, kada svaka od ovih kompanija ostvaruje profit koji se meri milijardama dolara.

statistika
Najviše beneficija dobila kompanije Junajted erlajns (44,41 milijardu dolara)

Ustanovljeno je da je najveći deo beneficija koje su pripale Delti, Junajtedu i Amerikenu ostvaren u postupku restrukturiranja po Poglavlju 11 Federalnog zakona o stečaju SAD, što je ovim avio-kompanijama donelo najmanje 35,46 milijardi dolara, kao i dodatnih 29,4 milijardi dolara na ime spasavanja penzionih fondova od strane Korporacije za garanciju penzija Vlade SAD (PBGC).

Istraživanje pokazuje da su ove kompanije ostvarile ukupno 8,97 milijardi dolara neto profita, što je 45% ukupno ostvarenog profita u globalnoj avio-industriji tokom 2014. godine (iznosio je 19,9 milijardi dolara). Ovaj trend se, na osnovu istraživanja, nastavio i u 2015. godini.

Open Sky drama

Kada je reč o razlozima ovog istraživanja, više je nego očigledno da su oni rezultet takozvane „Open Sky drame“, tj. višemesečnih optužbi dve grupacije avio-prevoznika na račun poslovanja.

Američka trojka prvobitno je optužila zalivske kompanije – Emirate (Emirates), Katar ervejz (Qatar Airways) i Etihad ervejz (Etihad Airways) da su primile nelegalnu državnu pomoć od preko 40 milijardi dolara. Etihad ervejz negirao je takve tvrdnje i javno rekao da je dobio osnivački kapital i pozajmice od svog jedinog vlasnika, Vlade Abu Dabija.

Usledile su zatim i zamerke na račun zaštitnog lica Etihada, Nikol Kidman koje je uputila američka asocijacija „Udruženje profesionalnih stjuarda i stjuardesa“ i prozivke na račin terorističkih napada.

Uprkos svemu, generalni savetnik i sekretar Etihad ervejza, Džim Kalahan, je izjavio da ne dovodi u pitanje legitimnost olakšica koje su omogućene američkim avio-kompanijama od strane američke vlade i stečajnih sudova.

– Jednostavno želimo da istaknemo činjenicu da su američke avio-kompanije imale i da će i dalje imati koristi od veoma povoljnog pravnog poretka, kao što su zaštita od bankrotstva i garancije za penzije, izuzimanje od plaćanja pojedinih poreza i brojne druge pogodnosti. Ove prednosti, koje su uglavnom dostupne samo američkim avio-prevoznicima, su stvorile krajnje izobličeno tržište na kome ostale avio-kompanije, među kojima je i Etihad ervejz, moraju da učestvuju. –

Kalahan je izjavio da je Risk Advajzori Grup do iznosa došla na osnovu javnih podataka i izjava, te da su  oni  konzervativni, izračunljivi i verodostojni.

Tako se u zvaničnom izveštaju koji potpisuje kuća Risk Advajzori Grup tvrdi sa su glavni izvori istraživanja Vladini izveštaji, revidirani godišnji izveštaji avio-kompanija, izveštaji relevantnih regulatornih organa i  nadnacionalnih tela kao što je Evropska komisija. Uz to navode se i akademske studije i literatura, publikacije vazduhoplovne industrije, medijski izveštaji Fajnenšl tajmsa (Financial Times), Ekonomista (The Economist) i drugih.

Kalahan se pozvao i na intervju iz 2011. godine, koji je objavio Američki nacionalni radio (America’s National Public Radio) gde se navodi da je bivši potpredsednik avio-kompanije Kontinental erlajns, Pit Garsija, izjavio:

– Bankrot je, naročito kada se odnosi na avio-industriju, samo način da se refinansira poslovanje. To je finansijski potez koji vam omogućava da ostanete u poslu i daje vam vremena da obnovite pregovore sa vašim kreditorima. –

 

The post Istraživanje Etihad ervejza: američke kompanije dobile olakšice appeared first on Tango Six.

]]>
http://tangosix.rs/2015/22/05/istrazivanje-etihad-ervejza-americke-kompanije-dobile-olaksice/feed/ 0
Krešimir Kučko: Restruktuiranje je veliki izazov za Kroaciju Erlajnshttp://tangosix.rs/2015/22/05/kresimir-kucko-restruktuiranje-je-veliki-izazov-za-kroaciju-erlajns/ http://tangosix.rs/2015/22/05/kresimir-kucko-restruktuiranje-je-veliki-izazov-za-kroaciju-erlajns/#comments Fri, 22 May 2015 17:00:45 +0000 http://tangosix.rs/?p=19206 O pitanju opstanka malih i srednjih mreža aviokompanija i tradicionalnih avio-prevoznika nedavno je kao jedan od panelista na CAPA konferenciji

The post Krešimir Kučko: Restruktuiranje je veliki izazov za Kroaciju Erlajns appeared first on Tango Six.

]]>
O pitanju opstanka malih i srednjih mreža aviokompanija i tradicionalnih avio-prevoznika nedavno je kao jedan od panelista na CAPA konferenciji govorio direktor Kroacije Erliajns Krešimir Kučko.

– Trenutno prolazimo kroz fazu restruktuiranja. Pritisak Evropske komisije sa jedne strane i domaćeg zakonodavstva sa druge, stavlja nas u nezavidan položaj u odnosu na konkurenciju. Ovo se naročito odnosi na kompanije koje nisu iz zemalja članica EU, ali lete na istim rutama kao i mi. Takođe, daleko kasnije smo počeli da primenjujemo dogovor o otvorenom nebu. Zbog toga je restruktuiranje veliki izazov za nas. Planiramo da ga završimo ove godine. – rekao je Kučko.

 

Kod šer letovi Podgorica-Zagreb?

O budućim planovima kompanije Kroacija Erlajns imali smo priliku da čitamo sredinom aprila kada su mediji preneli vest o sklapanju strateškog partnerstva između ove i crnogorske kompanije Montenegro Erlajns.

Hrvatska kompanija niti je potvrdila niti demantovala ovakve navode. Ono što se za sada zna je da je o mogućoj saradnji počelo da se govori nakon što su se dve strane sastale sa crnogorskim ministrom za transport i pomorstvo, Ivanom Brajovicćem u Podgorici. Kako se navodi, tada su dogovoreni kod šer letovi između Podgorice i Zagreba koji bi se lansirali ove zime. Montenegro Airlines je izabran za operating carriera.

Letovi će vremenski biti povezani sa rutama hrvatskog prevoynika ka Briselu, Kopenhagenu, Minhenu i Amsterdamu.

Prema ocenama Montenegro Erlajnsa, nova usluga će poboljšati veze između dve susedne zemlje, a nova saradnja će izgledati tako što će Kroacija Erlajns obezbediti logističku podršku za nove trase, dok će crnogorska kompanija uživati određene povoljnosti na zagrebačkom aerodromu kao što su popusti na usluge.

Važna je i činjenica da crnogorski prevoznik neće imati konkurenciju na trasi, jer je Kroacija Erlajns tokom 2013. godine prekinula sva tri nedeljna leta između Zagreba i Podgorice zbog malog broja putnika na njima.

Kako je predviđeno uvođenje novih usluga koje je prvobitno planirano za ovo leto odloženo je za zimu 2015/2016, ali se tačan datum još uvek ne zna.

The post Krešimir Kučko: Restruktuiranje je veliki izazov za Kroaciju Erlajns appeared first on Tango Six.

]]>
http://tangosix.rs/2015/22/05/kresimir-kucko-restruktuiranje-je-veliki-izazov-za-kroaciju-erlajns/feed/ 0
Direktor Er Srbije panelista na CAPA konferencijihttp://tangosix.rs/2015/22/05/direktor-er-srbije-panelista-na-capa-konferenciji/ http://tangosix.rs/2015/22/05/direktor-er-srbije-panelista-na-capa-konferenciji/#comments Fri, 22 May 2015 16:00:52 +0000 http://tangosix.rs/?p=18474 O razvoju Er Srbije i budućnosti civilnog vazduhoplovstva u Evropi, kao jedan od panelista CAPA (Center for aviation) konferencije Aviokompanije

The post Direktor Er Srbije panelista na CAPA konferenciji appeared first on Tango Six.

]]>
O razvoju Er Srbije i budućnosti civilnog vazduhoplovstva u Evropi, kao jedan od panelista CAPA (Center for aviation) konferencije Aviokompanije u tranziciji (Airlines in transition) koja je okupila veliki broj čelnih ljudi, svoj stav izneo je i direktor Er Srbije Dane Kondić.

Panel posvećen temi „Ko ima pravu formulu za Evropu?“ („Who Has The Right Formula For European Aviation?“) otvorio je pitanje tržišta na ovom kontinentu. Sudeći po profitabilnosti, Evropa je druga najgora regija kada je reč o civilnom vazdušnom saobraćaju. Nalazi se odmah iza Afrike. Njena specifičnost je i izuzetno dobro poslovanje low-cost kompanija. Čak prva 4 od 6 najprofitabilnijih avio-prevoznika u Evropi spadaju u ovu grupu.

O položaju i bućnosti Er Srbije na takvom evropskom tržištu, govorio je direktor Er Srbije Dane Kondić:

– Kada se govori o Evropi, bitno je razlikovati da li je reč o tržištu EU ili celom kontinentu. Mi smo na početku preporoda i ide nam dobro. Iza svake kompanije koja je bila u državnom vlasništvu ostaje mnogo nagomilanih problema. Poslednja godina JAT-a završena je sa 73 miliona evra gubitka. Krajem 2014. godine, posle 12 meseci poslovanja Er Srbije, zabeležen je profit od 2,7 miliona evra. –

 

Kondić je već tad najavio planove u vezi sa čarter letovima kompanije Er Srbija:

– Imamo četiri aviona koji se ne koriste za redovne letove i koristićemo ih u okviru brenda Aviolet. Ideja je da se oni koriste tokom letnje sezone za čarter letove. – objasnio je Kondić.

Tom prilikom govorio je i dosadašnjoj saradnji sa Etihadom, ali i o saradnji sa Er Čajnom sa kojom je Er Srbija nedavno potpisala sporazum o letovima na relaciji Beograd-Peking.

 

 

The post Direktor Er Srbije panelista na CAPA konferenciji appeared first on Tango Six.

]]>
http://tangosix.rs/2015/22/05/direktor-er-srbije-panelista-na-capa-konferenciji/feed/ 0
Helimaster i Direktorat organizuju seminar o bezbednosti letenjahttp://tangosix.rs/2015/22/05/helimaster-i-direktorat-organizuju-seminar-o-bezbednosti-letenja-u-helikopterskim-operacijama/ http://tangosix.rs/2015/22/05/helimaster-i-direktorat-organizuju-seminar-o-bezbednosti-letenja-u-helikopterskim-operacijama/#comments Fri, 22 May 2015 14:42:14 +0000 http://tangosix.rs/?p=19246 Kompanija i ATO Helimaster i Direktorat Civilnog Vazduhoplovstva organizuju seminar posvećen bezbednosti letenja u helikopterskim operacijama. Jednodnevno okupljanje domaćih i

The post Helimaster i Direktorat organizuju seminar o bezbednosti letenja appeared first on Tango Six.

]]>
Kompanija i ATO Helimaster i Direktorat Civilnog Vazduhoplovstva organizuju seminar posvećen bezbednosti letenja u helikopterskim operacijama. Jednodnevno okupljanje domaćih i regionalnih heli-operatera održaće se u subotu 30. maja u prostorijama Helimastera u Dobanovcima.

Kako su za Tango Six rekli iz Helimastera, cilj seminara je okupljanje svih relevantnih pojedinaca i organizacija radi opstanka i razvoja helikopterske avijacije u Srbiji i regionu:

– Želja nam je da iniciramo okupljanje naše branše i uvedemo praksu održavanja seminara kao neprekidnog procesa obučavanja i povećanja svesti o bezbednosti svih aspekata naših specifičnih operacija. Cilj nam je da uspostavimo bliže veze sa kolegama u Srbiji i regionu, unapredimo odnos sa vazduhoplovnim vlastima, podignemo bezbednosnu kulturu na veći nivo i razmotrimo mogućnosti i perspektive za razvoj ove grane vazduhoplovstva. –

Poslednji (polovni) helikopter B kategorije (iznad 3.175 kg) u Srbiju je ušao pre dvadesetak godina, kažu u Helimasteru i prave poređenje sa drugim zemljama:

– U SAD su se samo u toku 2013. godine dogodila 193 helikopterska udesa, a tokom 2014. godine se taj broj smanjio na 134 udesa. Dakle, možemo zaključiti da Amerikanci prosečno godišnje izgube 150 helikoptera.

Možda je bolji primer, a ako ne bolji onda svakako bliži, Poljska. Poljska samo u sistemu EMS-a ima oko 40 helikoptera (AW 109, EC-135, EC-145), od toga su joj u poslednjoj isporuci od pre dve godine dostavljena 23, potpuno nova, helikoptera EC-135.

Stanje je, kada je reč o helikopterima i helikopterskim operacijama u okolnim zemljama, takođe znatno bolje ako izuzmemo Bosnu, Crnu Goru i Makedoniju.

Moglo bi se reći da se ubrajamo u red Evropskih zemalja sa vrlo nerazvijenom helikopterskom avijacijom. Najveći deo helikopterskih kapaciteta kod nas je vezan za MUP i Vojsku Srbije. Civilni sektor je, sa svega nekoliko malih helikoptera performance 3, u tom smislu gotovo neprepoznatljiv.

Uzevši u obzir prosečnu starost letelica koje posedujemo jasno nam je svima da i vojni i policijski kapaciteti opadaju iz dana u dan.

Ako govorimo o kapacitetima za obuku pilota helikoptera, sticanju dozvola i ovlašćenja, situacija je još teža. Karakteristično je da za pilota aviona postoji kompletna školska infrastruktura sa mogućnošću sticanja najviših dozvola i praktično svih ovlašćenja dok za pilota helikoptera postoji mogućnost sticanja (u najboljem slučaju) CPL-a bez mogućnosti IR(H) i ATPL(H). Kada se sagledaju sve iznete informacije, nije teško zaključiti da slika helikopterske avijacije u Srbiji nije dobra i da je, nažalost, iz dana u dan sve teža i teža. Jedan od primarnih ciljeva seminara jeste okupljanje svih relevantnih faktora značajnih za opstanak i razvoj helikopterske avijacije u Srbiji, utvrđivanje činjeničnog stanja, razmena iskustava i iznad svega insistiranje na potrebi za zajedničkim akcijama u cilju poboljšanja trenutne situacije sa akcentom na postojeće kapacitete obuke i mogućnosti i potrebu njihovog tehničkog unapređenja, kažu u Helimasteru.

Na seminaru će pored domaćih i regionalnih operatera, DCV-a učestvovati specijalisti vazduhoplovne medicine (psihologija), održaće se nekoliko predavanja posvećenih HEMS iskustvima i predlozima za rešenje ovog problema u Srbiji. Pored predavanja o ljudskom faktoru i iskustvima iz sveta i regiona seminar će se završiti sa temom: Putevi razvoja helikopterske avijacije – idejna rešenja.

The post Helimaster i Direktorat organizuju seminar o bezbednosti letenja appeared first on Tango Six.

]]>
http://tangosix.rs/2015/22/05/helimaster-i-direktorat-organizuju-seminar-o-bezbednosti-letenja-u-helikopterskim-operacijama/feed/ 0
Zašto je Vlada postavila novo rukovodstvo Muzeja vazduhoplovstva?http://tangosix.rs/2015/22/05/zasto-je-vlada-postavila-novo-rukovodstvo-muzeja-vazduhoplovstva/ http://tangosix.rs/2015/22/05/zasto-je-vlada-postavila-novo-rukovodstvo-muzeja-vazduhoplovstva/#comments Fri, 22 May 2015 09:00:09 +0000 http://tangosix.rs/?p=19156 Rešenja Vlade na osnovu kojih su postavljeni novi članovi Upravnog i Nadzornog organa u Muzeju vazduhoplovstva – Beograd doneta su na

The post Zašto je Vlada postavila novo rukovodstvo Muzeja vazduhoplovstva? appeared first on Tango Six.

]]>
Rešenja Vlade na osnovu kojih su postavljeni novi članovi Upravnog i Nadzornog organa u Muzeju vazduhoplovstva – Beograd doneta su na sednici krajem maja. Tom prilikom imenovan je i novi vršilac dužnosti direktora Muzeja, Miroslav Knežević, nekadašnji direktor Vojnog muzeja na Kalemegdanu.

U svom štampanom izdanju Večernje novosti su još tada pisale da su zaposleni protiv ovakve odluke:

Zaposleni u Muzeju, međutim, tvrde da nova uprava nije legitimna, jer, kako kažu, Vlada nije formalno preuzela upravnička prava nad ovom ustanovom.

Međutim, u pisanom odgovoru koji je Tango Six dobio od Vlade, tvrdi se da su ispunjeni uslovi na osnovu kojih se vrše osnivačka prava:

– Imajući u vidu da su pojedini osnivači (organi državne uprave, Vojska, preduzeća i dr.), u ime države, u izgradnju objekta uložili preko 90% sredstava do 1991. godine, kao i da su ti osnivači, a naročito Vojska i ministarstvo nadležno za poslove odbrane, i u periodu od 1991. godine do danas, u svrhu obavljanja delatnosti Muzeja, ulagali najveći deo sredstava putem finansiranja iz budžeta, i posebno ustupanjem vojnih vazduhoplova, vaduhoplovnih motora i opreme, čijom su se prodajom ili iznajmljivanjem obezbeđivala sredstva za izgradnju objekta Muzeja i za obavljanje delatnosti Muzeja uopšte, nesporna je činjenica da bez toga, rad Muzeja uopšte ne bi bio moguć. U takvoj situaciji, na nivou resornih ministarstava i nadležnih organa Vlade ocenjeno je da su ispunjene sve pretpostavke za neposrednu primenu odredbe člana 27. Zakona o kulturi, kojom je propisana nadležnost Vlade Srbije da vrši osnivačka prava u pogledu imenovanja direktora, članova upravnog odbora i članova nadzornog odbora. –

Sa druge strane, u tekstu Večernjih novosti izneta je zabrinutost Aleksandra Kola, bivšeg člana Upravnog odbora, zbog profila ljudi koji su izabrani za rukovodeće funkcije:

– Kolo navodi da u budućem Upravnom odboru prema rešenju objavljenom u „Službenom glasniku“ nema nijednog zaposlenog iz Muzeja. Za predsednika UO postavljen je pukovnik Slađan Ristić iz Ministarstva odbrane, odakle potiče više članova ovog tela. To među zaposlenima podgreva sumnju da je na delu tiha militarizacija Muzeja sa ciljem da glavnu reč u njemu preuzme Vojska. –

U svom odgovoru, Vlada je, međutim, skrenula pažnju na to da rad Muzeja vazduhoplovstva nije u skladu sa važećim Zakonom o kulturi.

– U skladu sa članom 81. Zakona o kulturi ustanove osnovane do dana primene ovog zakona bile su dužne da usklade svoju organizaciju, rad i opšte akte sa odredbama zakona u roku od godinu dana. Uprkos ovoj zakonskoj obavezi, Muzej je svoj rad nastavio prema Statutu donetom 2003. godine, iako su najvažnije odredbe tog Statuta, koje se odnose na osnivačka prava ustanove, u suprotnosti sa sada važećim Zakonom. – piše u odgovoru.

Imajući u vidu sve okolnosti, ali i višegodišnje probleme sa kojima se suočava Muzej, pitali smo kako će izgledati njegov budući rad.

– Vlada Srbije preduzela je ovakvu meru kako bi Muzej, koji se ubraja među pet vodećih vazduhoplovnih muzeja u svetu, neometano nastavio da radi, dok će novoimenovani vršioci dužnosti Upravnog odbora, v.d. predsednk i v.d. članova Nadzornog odbora Muzeja biti zaduženi za izradu predloga novog Statuta i opštih akata, utvrđivanje vlasničkih udela i dalju organizaciju rada muzeja. – navodi se u odgovoru Vlade.

 

The post Zašto je Vlada postavila novo rukovodstvo Muzeja vazduhoplovstva? appeared first on Tango Six.

]]>
http://tangosix.rs/2015/22/05/zasto-je-vlada-postavila-novo-rukovodstvo-muzeja-vazduhoplovstva/feed/ 5