Tango Six http://tangosix.rs Vesti, reportaže i analize iz domaćeg i regionalnog vazduhoplovstva Fri, 28 Aug 2015 21:13:08 +0000 sr-RS hourly 1 Nele više nije sa namahttp://tangosix.rs/2015/28/08/nele-vise-nije-sa-nama/ http://tangosix.rs/2015/28/08/nele-vise-nije-sa-nama/#comments Fri, 28 Aug 2015 20:58:57 +0000 http://tangosix.rs/?p=23125 U nesreći prilikom zarona, pre dva dana, poginuo je moj prijatelj Nebojša Ilić. Dok se klasični mediji (ponovo neuspesno) bore […]

The post Nele više nije sa nama appeared first on Tango Six.

]]>
U nesreći prilikom zarona, pre dva dana, poginuo je moj prijatelj Nebojša Ilić.

Dok se klasični mediji (ponovo neuspesno) bore sa elementarnim poslom utvrđivanja činjenica i brendiraju ga kao „pilota“ osećam obavezu da nešto napišem, obavestim našu vazduhoplovnu zajednicu u zemlji i van nje i želim da prekinem narativ da je Nele bio samo „pilot“, da je dovoljno svesti ga na tu zanimljivu kvalifikaciju, ne bi li tragična vest imala nešto „klikabiljnije“.

Neletu je pilotski poziv bio vanvremenska ljubav, strast, nešto zbog čega je žrtvovao sve što je mogao, ali sada, kada nas je napustio, zbog potrebe da se podvuče crta (koliko god to odvratno zvučalo) želeo bih da skrenem pažnju na ono bitnije:

Nele je bio brat, sin, drug i čovek. Čovek kakav se retko sreće. Čovek zbog kojeg, svi mi koji smo ga poznavali, možemo pokazati u njegovom pravcu kada je potrebno opisati šta znače reči kao što su prijateljstvo, požrtvovanost, borba, briga i ta jednostavnost nekomplikovanog, dobrodušnog prijatelja.

Neleta sam upoznao 2001. godine u pilotskoj akademiji u Vršcu. Zajedno smo učili da letimo i zajedno smo tada polazili na neizvestan put do desnog sedišta u kokpitu putničkog aviona. Put, u to vreme, popločan korupcijom, nepravdom, bahatošću i nefer uslovima za decu koja su slepo njime koračala isključivo srcem.

Ja sam od tog puta nekoliko godina kasnije odustao, pronašao sam sebe u drugim pravcima te najlepše priče od svih, dok su on i mnoštvo tadašnjih drugova započeli borbu koja je trajala više godina.

Borbu u kojoj je Nele uvek bio vođa. Ne vođa u klasičnom smislu te reči, već primer, neko ko je uvek imao trezveno, logično i edukovano razmišljanje. Trebalo se cimati, treblo je juriti veze, trebalo je rizikovati. Svi su to radili, samo je on bio taj koji je pokretao stvari, on je bio taj koji će ti dati informaciju i najbitnije – on je bio taj koji će ti nekako pomoći.

Iako je i njemu samom trebala pomoć. Iako je, kao i svi mi, bio na neki način „proklet“ pričama iz davnina, pričama „starog Jata“ kada je ta vazduhoplovna magija bila realna i spektakularna. U naše vreme, kada je sve bilo mnogo neizvesnije nego sada, trebalo je podneti pritisak tolike želje, tolike ljubavi prema toj profesiji a buditi se svaki dan u ovakvoj zemlji. Takođe, trebalo je kvalifikovati se za tu profesiju, što najblaže rečeno, nije bilo lako.

Onda je prvi rizikovao.

Skrenuo je sa „Jatovog puta“, dodatno se osposobio na drugačiji, originalniji način, i ponovo čekao. „Bušio“ je, jurio je svoj san nekoliko godina. Verujte, bilo je teško.

Namerno ne želim da se u ovom delu osvrnem na još teže detalje iz njegovog privatnog života. Oni koji su ga poznavali znaju o čemu se radi. Znaju da mu je i van te profesionalne borbe bilo mnogo teško. Ne želim da se poslednji pozdrav mom drugu kiti patetikom i životnim problemima.

Želim da ceo svet zna koliko je Nele bio hrabar, kako mi je definisao značenje termina „prijatelj“, koliko je bio požrtvovan i koliko se borio.

Kako se nikada nije žalio, kako je uvek gurao napred i kako mi je pomogao. Kada mi je bilo najpotrebnije. To je uradio na najkonkretniji mogući način, to je uradio bez razmišljanja, ponovo je organizovao bliske nam ljude i u trenutku kada sam bio bez rešenja, očajan i poražen u svojoj gluposti on je odgovorio na moju molbu. I spasio dan. Spasio tada mene.

To je bio Nele. Ne „pilot“, ne tragični slučaj, ne neko ko je izgubio borbu iz ne znam kojih razloga.

Da je borba bila fer on bi je dobio.

I zato će mi uvek biti teško kada se setim da ga više nema.

Bila je privilegija poznavati te druže, bilo je zadovoljstvo deliti isti san sa tobom i u ime armije ljudi koja bi u se u isti čas ponovo borila sa tobom,

Počivaj u miru.

704841_539927372737440_1823229222_o

 

The post Nele više nije sa nama appeared first on Tango Six.

]]>
http://tangosix.rs/2015/28/08/nele-vise-nije-sa-nama/feed/ 1
MAKS-2015: Treći danhttp://tangosix.rs/2015/28/08/maks-2015-treci-dan/ http://tangosix.rs/2015/28/08/maks-2015-treci-dan/#comments Fri, 28 Aug 2015 18:48:22 +0000 http://tangosix.rs/?p=23106 Uprkos tome što je najveća aktivnost pregovora, prezentacija i sklapanja ugovora i sporazuma bila na samom početku 12. međunarodnog aviokosmičkog […]

The post MAKS-2015: Treći dan appeared first on Tango Six.

]]>
Uprkos tome što je najveća aktivnost pregovora, prezentacija i sklapanja ugovora i sporazuma bila na samom početku 12. međunarodnog aviokosmičkog salona MAKS-2015, i trećeg dana nastavljene su aktivnosti poslovne komunikacije na štandovima proizvođača vazduhoplovne tehnike.

Organizatori događaja sumirali su preliminarne rezultate sklopljenih ugovora koji su pre svega fokusirani na civilni segment.

Trećeg dana najveći broj ugovora i sporazuma je potpisan od strane finansijkih institucija i proizvođača vojne tehnike a sve u svrhu obezbeđivanja sredstava za promociju, proizvodnju, isporuku, izgradnju infrastrukture, modernizaciju, modifikaciju i iznajmljivanje proizvoda ruske vazduhoplovne industrije.

0_14200a_441dfe18_orig
Višenamenski borbeni avion Su-30SM / Foto: Marina Lisceva

Civili

Zamenik ministra industrije i trgovine Ruske Federacije Andrej Boginski saopštio je da su do sada potpisani ugovori za isporuku i iznajmljivanje putničkih aviona Suhoj Superjet 100 u vrednosti od milijardu dolara sa mogućnošću opcije za još dve milijarde. Novosti su da je samo kompanija ’’Jamal’’ potpisala ugovor koji vredi 700 miliona dolara i da će kompanija ’’Aeroflot’’ do kraja ove godine potpisati ’’siguran’’ ugovor za nabavku 20 aviona SSJ100.

Predstavnici kompanije ’’Burjatskie avijaliniji’’ saopštili su da su potpisali ugovor za iznajmljivanje 15 aviona SSJ100, prvih sedam će dobiti do kraja ove godine a preostalih osam u periodu od 2016-18.

Glavni konstruktor aviona SSJ100 Vladimir Lavrov saopštio je da će ovaj avion dobiti i nove jače motore, imaće veći dolet i nosiće oznaku SSJ100 V100. Opciono, od 2017, svi avioni SSJ100 mogli bi dobiti i aerodinamićke površine na krajevima krila tzv. vinglete, koji bi dodatno smanjili potrošnju goriva i samim tim povećali dolet. SSJ100 za sada ne trpi zbog sankcija zemalja Evropske Unije.

14543
Kargo avon Tu-204S kompanije DHL, MAKS-2015

Na ovogodišjenm MAKS-u u statičkom delu programa nalazi se i kargo avion Tu-204S u bojama nemačke kompanije DHL. Ovaj tip aviona se već desetak godina uspešno koristi kako na međunarodnim tako i na linijama unutar Ruske Federacije. Kompanija DHL poseduje i terminal na moskovskom međunarodnom aerodromu Šeremetjevo. Ovim avionom kompanija DHL je veoma zadovoljna a ističe se da se njime mogu realizovati svi zadaci koji se pred njim postavljaju. DHL je na MAKS-2015. za sve zainteresovane posetioce organizovao i obilazak aviona Tu-204S.

Korporacija ’’Irkut’’ nastavila je sa pregovorima i sastancima koji se tiču prodaje putničkog aviona MS-21. U novembru ove godine na letećoj laboratoriji Il-76LL počeće letna ispitivanja ruskog motora PD-14 koji je namenjen putničkom avionu MS-21 ali i za tržište putničkih aviona kojima trebaju motori potiska 8 do 20 tona. Pri tom će osnovna varijanta imati potisak od 14 tona a ovaj motor mogao bi biti upotrebljen i za pogon različitih tipova putničkih, transportnih i aviona specijalne namene.

Vojna avijacija

Još prvog dana ovogodišnjeg MAKS-a Teheran i Moskva započeli su razgovore o isporuci višenamenskih borbenih aviona tipa Su-30 Iranu. Pregovori su započeli prilikom sastanka ruskog predsednika Vladimira Putina i iranskog potpredsednika za nauku i tehnologiju Sorena Satarija.

Iranska delegacija posetila je sve štandove proizvođača borbenih aviona. Neimenovani diplomata naveo je još i da je Iran osim nabavke borbenog aviona Su-30 zainteresovana i za školsko-borbene Jak-130. Ne samo da je Iran zainteresovan za nabavku već i za licencu proizvodnju tih aviona, naveo je isti izvor. U pregovrima su učestvovali najviši zvaničnici ruske kompanije Ujedinjena Vazduhoplovna Korporacija i firma za uvoz-izvoz naoružanja ’’Rosoboronoeksport’’.

Već smo javljali da bi Egipat mogao postati prvi strani korisnik borbenog helikoptera Kamov Ka-52.

MAKS-2015first05
Mornarički palubni borbeni helikopter Ka-52K

Ruska ’’Korporacija za ispitivanje i proizvodnju instrumenata’’ saopštila je da će u periodu 2016-2019. Egiptu biti isporučeno 50 kompleta elektrooptičkog sistema ECO-52 koji su namenjeni za opremanje Ka-52 a koji su razvijeni sa francuskim firmama.

Poslednjih nedelja spominje se da bi Rusima neisporučeni nosači helikoptera ’’Mistral’’ mogli završiti u Egiptu. Iako su Egipćami to demantovali zanimljivo je da je na ovogodišnjem MAKS-u upravo prikazan mornarički Ka-52K sa sistemom ECO-52.

0_10ca00_8d45ccd4_orig
MiG-35 sa raketom vazduh-zemlja H-38MLE

Nova ubojna sredstva, krstareće rakete tipa ’’Grom-A1’’ i ’’Grom-A2’’ koje su prikazane ove godine biće ispitane na višenamenskom borbenom avionu MiG-35, saopštio je neimenovani zvaničnik odbrambene industrije Rusije. Na statici MiG-35 je nosio Grom-A1 i H-38MLE.

Prenosimo najbolje

Tango Six će vam u narednim danima preneti najzanimljivija dešavanja sa najvećeg ruskog vazduhoplovnog sajma. Za grupisane postove sa MAKS-a kliknite na baner:

MAKS_post

The post MAKS-2015: Treći dan appeared first on Tango Six.

]]>
http://tangosix.rs/2015/28/08/maks-2015-treci-dan/feed/ 0
Iron Maiden na novu turneju lete Boingom 747-400http://tangosix.rs/2015/28/08/iron-maiden-na-novu-turneju-lete-boingom-747-400/ http://tangosix.rs/2015/28/08/iron-maiden-na-novu-turneju-lete-boingom-747-400/#comments Fri, 28 Aug 2015 10:00:12 +0000 http://tangosix.rs/?p=23090 Poznati hevi-metal bend „Iron Maiden“ podiže turneje na novi nivo koristeći Boing 747-400 za novu koja počinje naredne godine. Pevač […]

The post Iron Maiden na novu turneju lete Boingom 747-400 appeared first on Tango Six.

]]>
Poznati hevi-metal bend „Iron Maiden“ podiže turneje na novi nivo koristeći Boing 747-400 za novu koja počinje naredne godine.

Pevač Brus Dikinson je trenutno na obuci za rejting za upravljanje ovim četvoromotornim avionom, koji je gotovo dvostruko veći i trostruko teži od Boinga 757, kojim je leteo na prethodnim turnejama 2008, 2009. i 2011. godine.

Novi Ed Force One će prevoziti bend, opremu i 12.000 tona tereta na koncerte na šest kontinenata, prilikom čega će preći više od 88.500 kilometara širom sveta. Očekuje se da će kapetan i pilot Dikinson novim avionom sleteti u 35 zemalja u okviru turneje pod imenom „The book of souls“.

edforceone_infographic
Novi Ed Force One će prevoziti bend, ekipu i 12.000 tona tereta na koncerte u 35 država / Foto: Iron Maiden

– Kada se ukazala prilika da od mojih prijatelja iz „Air Atlanta Icelandic“ iznajmimo 747 za novu svetsku turneju, naravno da smo iskoristili priliku, ko ne bi? Najveća korist od putovanja ovim avionom je što zahvaljujući njegovoj divovskoj veličini i transportnom kapacitetu možemo da nosimo svu našu scensku produkciju, opremu i stolove u kargu, bez velikih strukturnih modifikacija, koje smo morali da pravimo na prethodnom modelu 757, što su fanovi mogli da vide na DVD-u „Let 666″.

Međutim, iako smo završili logistiku oko korišćenja tako velike letelice za novu svetsku turneju, ja moram da naučim da je letim pre nego što krenemo bilo gde. Stoga, trenutno sam na obuci da se kvalifikujem za pilota i kapetana na Boingu 747. To radim u  kompaniji „Cardiff Aviation“ u Velsu, koji održavaju moje avione, gde sam nedavno preuzeo sjajan 747 simulator, na kom jedva čekam da počnem da vežbam – izjavio je Brus Dikinson.

Raspored održavanja koncerata još uvek nije izašao, a s obzirom na činjenicu da je Beograd bio među gradovima koji su popularni Mejdeni obišli na prethodnim turnejama, možda i možemo očekivati da ovu neobičnu letelicu vidimo na Aerodromu Nikola Tesla.

The post Iron Maiden na novu turneju lete Boingom 747-400 appeared first on Tango Six.

]]>
http://tangosix.rs/2015/28/08/iron-maiden-na-novu-turneju-lete-boingom-747-400/feed/ 0
Katar ervejz dozvolio stjuardesama brak i decu u prvih pet godina radahttp://tangosix.rs/2015/28/08/katar-ervejz-dozvolio-stjuardesama-brak-i-decu-u-prvih-pet-godina-rada/ http://tangosix.rs/2015/28/08/katar-ervejz-dozvolio-stjuardesama-brak-i-decu-u-prvih-pet-godina-rada/#comments Fri, 28 Aug 2015 07:54:37 +0000 http://tangosix.rs/?p=23068 Kompanija Katar ervejz (Qatar Airways) poznata je po strogoj poslovnoj politici. Njom se, između ostalog, stjuardesama brani da se tokom prvih […]

The post Katar ervejz dozvolio stjuardesama brak i decu u prvih pet godina rada appeared first on Tango Six.

]]>
Kompanija Katar ervejz (Qatar Airways) poznata je po strogoj poslovnoj politici. Njom se, između ostalog, stjuardesama brani da se tokom prvih pet godina rada udaju ili rode decu. Ova komapnija, međutim, rešila je da promeni interna pravila i postane liberalnija po ovim pitanjima, piše Qatar living.

Kako se navodi, od sada će stjuardesama koje ostanu trudne biti zagarantovan privremeni „posao na zemlji“, a biće im dozvoljeno i da se udaju bez obzira na to koliko su dugo u kompaniji.

Ovakva odluka došla je posle višemesečnih osuda na račun ophođenja ove kompanije prema ženama. Njih je uputila Međunarodna organizacija rada ( International Labour Organisation – ILO) pri Ujedinjenim nacijama i u junu pozvala Katar ervejz da promeni „diskriminativna pravila“.

Međutim, u Katar ervejzu su objasnili da do promene nije došlo zbog osuda koje stižu na račun njenog rada, već zbog širenja kompanije.

Jedan od čelnika ove kompanije, Rošen Dimotrov, objasnio je da su pravila promenjena kako bi se zadržali članovi kabinskog osoblja (80 % čine stjuardese), ali i privukli novi ljudi zbog rasta kompanije.

Kako je naveo portal Skift, Katar ervejz planira da zaposli 6.000 članova kabinskog osoblja u naredne dve godine i obezbedi 320 novih aviona (već naručenih) ukupne vrednosti 70 milijardi dolara.

crew-771x578
Mnoge zabrane i dalje ostaju / Foto: Doha News

Ambiciozni planovi ove kompanije, međutim, neće uticati na ostala pravila koja se uglavnom tumače kao konzervativna. Tako će ženske članove posade nakon posla i dalje morati da sačekuju muški članovi porodice – očevi, braća ili muževi.

Takođe, kabinskom osoblju i dalje neće biti dozvoljeno da formira sindikat. Kao razlog navode se potencijalne negativne posledice po poslovanje kompanije koje je, prema rečima čelnih ljudi u Katar ervejzu, iskusila kompanije Lifthanza (Lufthansa) tokom štrajka kabinskog osoblja prošle godine, prenosi portal Skift.

Katar ervejz je ostao i pri stavu da se stjuardesa u pijanom stanju čija je fotografija u martu ove godine poslata na adrese svih zaposlenih u Katar ervejzu, nije prikladno ponašala.

– Većina zaposlenih bila bi saglasna da pijanstvo u javnosti predstavlja visok stepen nepoštovanja – saopšteno je iz kompanije Katar ervejz, prenosi Skift.

Qatar Airways A380, da li je luksuz plaćen državnim novcem?
Pojedina pravila direktno utiču na korišćenje slobodnog vremena / Foto: Qatar Airways

Još jedan od propisa kompanije koji se neće menjati nalaže da posada pre leta mora da se odmara 12 sati.

Katar je zbog toga obezbedio oko 90 apartmana za osoblje u Dohi, gde većina zaposlenih ne plaća kiriju. Većina bira da u njima živi, jer iznajmljivanje stana može da košta i do 2.000 dolara mesečno.

Ovaj sistem dodatno će se razviti jer kompanija planira da u oktobru otvori „Crew City“ sa još 914 mesta gde će zaposleni imati sve pogodnosti – apartmane, bazene, saunu, vešernicu, kafiće, supermarkete.

Više je nego očigledno da će ovakav vid ugođaja ujedno biti i način da se osoblje kontroliše.

– Ponekad želim da odem na trčanje u 5 ujutru, ali bi ta moja navika bila protivna policijskom času – objašnjava Atena Jousefipor iz Kanade koja je član kabinskog osoblja u Katar ervejzu skoro dve godine.

Zaposlenima je, inače, zabranjeno da napuštaju kompanijske apartmane između 4 i 7 sati ujutru.

Za ovakav vid zabrane i slična pravila, Katar ervejz se brani rečima da „ljudi koji nikada nisu bili u ovom delu sveta ponekad teško mogu da razumeju tu kulturu“.

– Ja ne kažem da je to dobro ili loše. Uverenja su jednostavno drugačija i moramo da se naviknemo da su stvari takve kakve jesu – objasnio je Rošen Dimitrov, prenosi Skift.

The post Katar ervejz dozvolio stjuardesama brak i decu u prvih pet godina rada appeared first on Tango Six.

]]>
http://tangosix.rs/2015/28/08/katar-ervejz-dozvolio-stjuardesama-brak-i-decu-u-prvih-pet-godina-rada/feed/ 0
MAKS-2015: Drugi danhttp://tangosix.rs/2015/27/08/maks-2015-drugi-dan/ http://tangosix.rs/2015/27/08/maks-2015-drugi-dan/#comments Thu, 27 Aug 2015 17:50:34 +0000 http://tangosix.rs/?p=23019 Drugi dan 12. međunarodnog avio-kosmičkog salona MAKS protekao je u znaku velikog broja poslovnih sastanaka, prezentacija i pregovora. Zbog toga […]

The post MAKS-2015: Drugi dan appeared first on Tango Six.

]]>
Drugi dan 12. međunarodnog avio-kosmičkog salona MAKS protekao je u znaku velikog broja poslovnih sastanaka, prezentacija i pregovora. Zbog toga je, da bi se povećao komfor učesnika u svim tim događajima, letački program bio dosta vremenski skraćen.

Primetno je međutim da je za sada ovogodišni MAKS dosta siromašan kada je reč o broju potpisanih ugovora, naroćito što se tiče vojne tehnike. Mnogi očekivani ugovori nisu potpisani a neki su i odloženi.

Vojna tehnika, ugovori, saopštenja, zanimljivosti

Belorusija je nastavila da kupuje rusku vojnu tehniku, prvog dana potpisan je ugovor za kupovinu PVO sistema a drugog dana i ugovor za kupovinu 4 školsko-borbena aviona Jak-130. Od aprila ove godine Belorusija već koristi 4 ovakva aviona koji su ugovoreni decembra 2012. godine. Nova 4 aviona biće isporučena 2016.

Što se tiče saopštenja i raznih pregovora oko nabavki vazduhoplovne i raketne tehnike, u toku su pregovori Pakistana o nabavci dodatnog broja desantno-jurišnih helikoptera Mi-35M kako bi se formirala eskadrila sa 10-12 helikoptera (Pakistan je već naručio 4 komada).

Strategijski bombarder Tu-160M2 koji bi trebao da poleti 2021. godine će dobiti tzv.’’stakleni kokpit’’ kompanije KRET, isporuka borbenih helikoptera Ka-52 Egiptu bi mogla početi sledeće godine a Rusija planira da u periodu 2018-2020 započe isporuke novog protivpodmorničkog helikoptera koji će zameniti helikoptere Ka-27.

wp_20150823_11_57_16_pro__highres
Modernizovani desantno-jurišni helikopter Mi-35M / Foto: Missiles.ru

Komandant ruskih vazdušno-kosmičkih snaga general pukovnik Viktor Bondarev izjavio je da je vojska zainteresovana za novi srednji transportni helikopter Mi-38 koji je, kako je rekao general, po svojim karakteristikama negde između helikoptera Mi-8 i Mi-26. Mi-38 je za sada planiran za upotrebu u arktičkim uslovima, dodao je Bondarev.

Najvredniji ugovor čije se potpisivanje očekivalo na ovogodišnjem MAKS-u jeste onaj za isporuku 48 višenamenskih borbenih aviona Su-35S ruskim vazduhoplovnim snagama. Saopšteno je međutim da će ugovor biti potpisan krajem ove godine. Istovremeno krajem godine u jedinice će stići i poslednji od 48 aviona Su-35S koji su ugovoreni na avio-salonu MAKS-2009.

U narednim mesecima treba očekivati i potpisivanje ugovora o isporuci 24 aviona Su-35S za NR Kinu a novinarima je rečeno da će ti avioni kompletno biti proizvođeni u Rusiji i da Kina neće imati nikakvu licencu. Kada je reč o saradnji sa Kinom zajednički teški transportni helikopter čiji je razvoj u planu, imaće ruske motore koji su zbog poznatih događaja zamenili planirane motore ukrajinske proizvodnje.

Veliku pažnju privukle su i informacije o ruskom borbenom avionu 5. generacije Suhoj T-50 PAK-FA kao i potencijalnom razvoju lakog višenamenskog borbenog aviona 5. generacije kompanije RSK MiG.

Ispitivanja T-50 teku po planu, vojska je zadovoljna avionom, radar za ovaj avion je blizu serijske proizvodnje, započeto je testiranje upotrebe raketnog naoružanja a prvi avioni mogli bi da stignu u jedinice već krajem sledeće godine.

Direktor kompanije RSK MiG Sergej Korotkov izjavio je da bi u bliskoj budućnosti mogao početi razvoj ruskog lakog višenamenskog borbenog aviona 5. generacije. Koncept bi se zasnivao na bazi aviona MiG Projekat 1.44 koji je razvijan 90-tih , koji je imao prvi let 1999. a čiji je razvoj obustavljen 2000. godine. Novi avion bi takođe koristio tehnologiju koja je razvijena za višenamenski borbeni avion MiG-35 a zamenio bi flotu taktičkih lovaca MiG-29.

143473_75815848_0_ddc50_a0d27a26_orig
Na aeromitingu su prikazane izuzetnе manevarske sposobnosti PAK-FA / Foto: Marina Lisceva

Na štandu ruskog proizvođača elektronske opreme KRET mogla se videti maketa bespilotne borbene letelice koja, po zvaničnicima kompanije, nije samo promotivni model već zaista predstavlja naprednu vojnu BPL koju razvija Ujedinjena Vazduhoplovna Korporacija. KRET je zadužen za razvoj radara, sistema za komunikaciju, elektronsku borbu i samozaštitu kao i za zemaljsku kontrolnu stanicu. Kompanija je trenutno uposlena u razvoju dve bespilotne letelice od kojih je jedna samo koncept. Bespilotna letelica čiji je model prikazan biće višenamenska a moći će navodno da otkriva i ciljeve u vazduhu koji imaju smanjenu radarsku vidljivost, poput američkih borbenih aviona F-22, F-35 i B-2.

Od stranih izlagača vrlo zanimljiva je bila postavka kineske privatne kompanije A-Star Science and Technology koja je pokazala dva senzora za borbene avione uz pomoć kojih se otkrivaju ciljevu u vazduhu i na zemlji. Reč je o elektrooptičkom nišanskom sistemu EOTS-89 i infracrvenom sistemu za traganje i praćenje EORD-31 koji su u razvoju za opremanje kineskih borbenih aviona 5. generacije J-20 i J-31. Proizvođač tvrdi da sa ovim sistemima borbeni avion J-20 može otkriti američki borbeni avion F-22 na daljini od 110 km a strategijski bombarder B-2A na daljini od 150 km čak i pri ometanju specijalizovanih aviona EA-18G Growler. Ispitivanja u laboratoriji oba sistema je završeno i počinju ispitivanja u letu. Zvaničnik kineske kompanije izjavio je da je potrebno još oko godinu dana da ovi sistemi budu operativni i da se mogu ugraditi i u avione ruske proizvodnje.

Avijacijski kompleks koji nosi ime S.V. Iljušin (OAO ’’Il’’) saopštio je da je uspešno završen razvoj modernizovane varijante izviđačkog aviona Il-20M. Avion poseduje savremenu elektronsku opremu a rusko Ministarstvo odbrane će uskoro doneti odluku o modernizaciji kompletne flote ovog tipa aviona.

Vojna saradnja Indonezije i Rusije nastavlja da raste. Vojni ataše u Rusiji je izjavio da indonežansko RV i PVO nastavlja da unapređuje svoju tehniku a Indonezija razmatra nabavku ruskog raketnog sistema velikog dometa tipa S-300.

Civili

I drugog dana nastavljeno je potpisivanje ugovora za nabavku ili iznajmljivanje putničkih aviona Suhoj Superjet 100. Državna transportna kompanija za iznajmljivanje GTLK i kompanija Red Wings saglasili su se da se do kraja 2017. godine potpiše ugovor za iznajmljivanje 15 aviona, ugovor o nameri za iznajmljivanje 10 aviona potpisala je ruska kompanija ’’Tuvinske aviolinije’’, a tu je i kompanija ’’Jamal’’’ koja će dobiti 25 aviona.

Jedan SSJ100 će dobiti neimenovana aviokompanija iz Kambodže a ako sve bude u redu sledeće godine će im stići još dva aviona. Najavljeno je i da bi do kraja ovogodišnjeg MAKS-a Iran mogao da potpiše ugovor za nabavku ovog tipa aviona.

14499
Kineski laki transporter Y-12F

Korporaciji ’’Irkut’’ isporučeni su zapadni motori PurePower PW1400G-JM koja će ih u svom pogonu u Irkutsku montirati na prototip svog putničkog aviona MS-21. Sve vezano za ovaj avion prikazano je na štandu Ujedinjene vazduhoplovne Korporacije a za vreme posete predsednika Putina pušten je direktni prenos sklapanja aviona na kome se moglo videti da je prototip 90 posto gotov.

Ruska naftna kompanija ’’Rosnjeft’’ potpisala je ugovor sa kanadskim proizvođačem aviona Viking Air o prodaji 10 aviona DHC-6 Serija 400 ’’Twin Otter’’ koji će biti isporučivani u periodu od novembra 2015. do februara 2017. Takođe interesantno je to da se razmatra licencna proizvodnja ovog tipa aviona u Rusiji. U tom pravcu planira se izgradnja neophodne infrastrukture, pre svege servisnog centra i stanica za tehničko opsluživanje.

Kubanska kompanija Cubana de Aviacion (Cubana) potpisala je ugovor vredan 70 miliona dolara o lizingu tri aviona An-158 a ova kompanija već koristi 6 aviona ovog tipa koji su isporučeni u periodu 2013-2014. Holding ’’Ruski Helikopteri’’ saopštio je da je NR Kini isporučeno 9 helikoptera za traganje i spasavanje tipa Ka-32A11VS. Kineska kompanija HAIG (Harbin) prikazala je najnoviju varijantu lakog transportnog aviona Y-12 (Junj-12) sa oznakom Y-12F koji je učestvovao i u letačkom programu.

Prenosimo najbolje

Tango Six će vam u narednim danima preneti najzanimljivija dešavanja sa najvećeg ruskog vazduhoplovnog sajma. Za grupisane postove sa MAKS-a kliknite na baner:

MAKS_post

The post MAKS-2015: Drugi dan appeared first on Tango Six.

]]>
http://tangosix.rs/2015/27/08/maks-2015-drugi-dan/feed/ 3
Problemi istraživanja nesreća – sukob pravosuđa i vazduhoplovnih istražiteljahttp://tangosix.rs/2015/27/08/problemi-istrazivanja-nesreca-sukob-pravosuda-i-vazduhoplovnih-istrazitelja/ http://tangosix.rs/2015/27/08/problemi-istrazivanja-nesreca-sukob-pravosuda-i-vazduhoplovnih-istrazitelja/#comments Thu, 27 Aug 2015 14:56:07 +0000 http://tangosix.rs/?p=23003 Deo nestalog malezijskog aviona koji je nedavo pronađen ponovo je pokrenuo pitanje o efikasnosti istraživanja vazduhoplovnih nesreća. Prema navodima agencije […]

The post Problemi istraživanja nesreća – sukob pravosuđa i vazduhoplovnih istražitelja appeared first on Tango Six.

]]>
Deo nestalog malezijskog aviona koji je nedavo pronađen ponovo je pokrenuo pitanje o efikasnosti istraživanja vazduhoplovnih nesreća.

Prema navodima agencije Rojters (Reuters) deo krila B 777 kompanije Malezija erlajns (Malaysia Airlines) koji je pronađen na ostrvu Reinion, po drugi put ove godine je potvrdio da civilni vazduhoplovni istražitelji gube u nadmetanju sa pravosuđem.

Decenijama je rekonstrukcija nesreća bila način za povećanje bezbednosti vazdušnog saobraćaja i održavanje broja nesreća na rekordno niskom nivou.

U pitanje rešavanja nesreća se, po pravilu, uključuje francuska agencija za istraživanje nesreća u avio-saobraćaju – BEA ( inače organ francuskog Ministarstva saobraćaja) jer avioni kompanija Airbus čine 42% ukupne svetske avionske flote.

Ona je, kao i vazduhoplovni istražitelji u velikom broju zemalja, primorana da svoj posao obavlja zajedno sa pravosuđem

Tu se javlja problem – njihova saradnja, odnosno razmena dokaza i podataka iz istrage.

Prema pisanjima Rojtersa, ovo pitanje izbilo je u prvi plan posle pada aviona kompanije Džermanvings (Germanwings) u martu ove godine, a ponovo je došlo u centar pažnje posle pronalaženja delova aviona na letu MH370 kada je pravosuđe u Francusoj počelo da isputuje „ubistvo iz nehata“ počinjeno nad 4 svoja državljanja koja su se našla na tom letu.

ger
Može li utvrđivanje krivice da ugrozi pitanje buduće bezbednosti avio-saobraćaja?

Kevin Haet, šef zadužen za sigurnost u Međunarodnoj asocijaciji za vazdušni saobraćaj, smatra da „krivična istraga ne bi trebalo da ugrožava rad vazduhoplovnih istražitelja koji su fokusirani na pitanje bezbednosti“.

Sa druge strane, oni koji podržavaju francuski sistem, u kome se istraga vodi i u okvirima pravosudnih organa, tvrde da on sprečava prikrivanja, omogućava bolje istraživanje i daje veću podršku porodicama nastradalih.

Bezbednost VS krivica

Civilni vazduhoplovni istražitelji prate uputstva Ujedinjenih nacija nastala u saradnji sa ICAO. Njihov jedini cilj je da nađu uzrok nesreće kako bi sprečili buduće udese.

Bivši direktor francuske BEA-e, Pol-Luis Arslanian, je u razgovoru za agenciju Rojters objasnio da cilj istraživanja nesreća nikada nije ni bio utvrđivanje krvice jer to ne doprinosti povećanju bezbednosti.

– Bolje je da saznate zašto je došlo do greške i šta je moglo da je spreči – ističe Arslanian.

Ovo je redak slučaj da jedna industrija na globalnom nivou skoro 70 godina na ovakav način radi na pitanjima bezbednosti. Prema navodima Rojtersa, ovakva praksa ne bi trebalo da zapostavi krivično gonjenje odgovornih lica.

Sukob nadležnosti?

Dok porodice čekaju da se slučaj nestanka malezijskog aviona reši utvrđivanjem odgovornosti, čini se da je nalaženje njegovih delova posle 17 meseci samo još jednom potvrdio sukob nadležnosti.

Deo krila na francuskom ostrvu pronašla je žandarmerija koja je odgovorna francuskom pravosuđu, a ne BEA-i ili partnerima iz Malezije.

Tužilac je obećao da će svoje zaključke u vezi sa slučajem podeliti, dok je izvor blizak sudstvu objasnio da će podaci ostati pod kontrolom pravosuđa, prenosi Rojters.

Navodi se i da je stručnjacima iz nekoliko međunarodnih agencija dozvoljeno da daju svoj sud o nesreći, ali uz kašnjenje od nekoliko dana i uz sudski nadzor, a ne uz dozvolu BEA-e.

– Dobija se utisak da BEA i ostali istražitelji rade za pravosuđe – objašnjava jedan od bivših vazduhoplovnih istražitelja dodajući da na duže staze to može da ugrozi ugled istraživačima nesreća, prenosi Rojters.

301D41F8-D16B-4BC0-BE52-E140E4E855A9_mw1024_s_n
Iznošenje informacija iz istrage još jedan od problema / Foto: Voice of America

Ipak, ne treba zaboraviti da je odnos između žandarmerije i francuske BEA-e zategnut godinama i dodatno pogoršan posle pada aviona kompanije Džermanving.

Prema navodima Rojtersa, nekoliko svedoka je ovoj agenciji potvrdilo da je aktuelnog direktora BEA-e saslušala francuska policija nakon objavljivanja snimka iz kokpita aviona kompanije Džermanving.

BEA je, očekivano, branila ovakav način postupanja sa dokazima.

Zajednička istraga?

Malezija je pomirila obe strane – pravosudnu i civilnu (uključujući i saznanja do kojih dolazi BEA), tako da se na istraživanju nesreća radi zajednički.

– Oni će se držati zajedno. Ne postoje jasne razlike između njihovih izveštaja. Do kog god saznanja da dođu, oni će to dodati u istraživačke izveštaje – obrazložio je malezijski ministar saobraćaja Liov Tiong Lai.

Eksperti, sa druge strane, tvrde da to samo dodatno usložnjava situacju u Južnj Aziji gde se ulažu napori za uspostavljanje sistema nezavisnog vođenja istrage uprkos čestim kritikama.

Prema procenama stručnjaka njihov cilj je da se dođe do fizičkih dokaza koji su trenutno u rukama francuskog pravosuđa.

685609_APTOPIX-Missing-Malaysia-2
Teško do rešenja koje će pomiriti sve strane / Foto: Portland Press Herald

Ovakva situacija bi mogla da ugrozi zakonodavstvo Evropske unije koje predviđa ravnotežu između pravosudnih i civilnih istražitelja.

– Zabrinuo sam se kada sam video da ne napredujemo onako brzo kao što bi trebalo i da nema poverenja među partnerima – izjavio je Arslanian, jedan od ljudi koji su učestvovali u pisanju propisa 2010. godine.

Debata o brisanju granica između pravosudnih i civilnih pravila mogli bi da doprinesu naporima da pitanje bezbednosti avio-saobraćaja bude deo svih.

Stručnjaci ističu da je ljudski faktor postao ključan za smanjenje mehaničkih propusta. Francuski stručnjaci procenjuju da je istovremeno sa ovim tendencijama pritisak na vazduhoplovce zbog mogućih optužbi za krivicu veći nego ikad.

– Mnogi vazduhoplovci se plaše da bi mogli da ostanu bez svojih radnih mesta ukoliko budu iskreni prema civilnim vazduhoplovnim istražiteljima – objasnio je Andreas Metou, instruktor letenja na A320.

Zbog toga i ostaje rizik da će piloti nastaviti da lete uz pomoć autopilota i ćute o potencijalnim problemima.

The post Problemi istraživanja nesreća – sukob pravosuđa i vazduhoplovnih istražitelja appeared first on Tango Six.

]]>
http://tangosix.rs/2015/27/08/problemi-istrazivanja-nesreca-sukob-pravosuda-i-vazduhoplovnih-istrazitelja/feed/ 0
Aerodromu Nikola Tesla dodeljena nagrada za povećanje broja putnikahttp://tangosix.rs/2015/27/08/aerodromu-nikola-tesla-dodeljena-nagrada-za-povecanje-broja-putnika/ http://tangosix.rs/2015/27/08/aerodromu-nikola-tesla-dodeljena-nagrada-za-povecanje-broja-putnika/#comments Thu, 27 Aug 2015 13:14:43 +0000 http://tangosix.rs/?p=23033 Aerodrom Nikola Tesla osvojio je „Euro Annie“ nagradu za povećanje broja putnika u 2014. godini. U konkurenciji  se našlo 350 evropskih aerodroma, a beogradska […]

The post Aerodromu Nikola Tesla dodeljena nagrada za povećanje broja putnika appeared first on Tango Six.

]]>
Aerodrom Nikola Tesla osvojio je „Euro Annie“ nagradu za povećanje broja putnika u 2014. godini.

U konkurenciji  se našlo 350 evropskih aerodroma, a beogradska vazdušna luka nagradu je dobila u kategoriji aerodroma čiji je godišnji promet putnika od 3 do 5 miliona.

– Ova nagrada posebno mi je draga jer se dodeljuje na osnovu sveobuhvatne analize objavljenih statističkih podataka iz poslovanja. Nastavljamo da radimo na razvoju svojih kapaciteta, kako bismo omogućili dalji razvoj Beograda kao atraktivne tačke na evropskom nebu – izjavio je vršilac dužnosti generalnog direktora Aerodroma Nikola Tesla, Saša Vlaisavljević.

Sajt anna.aero objavljuje vesti, podatke i analize o razvoju aerodroma i avio-saobraćaja u Evropi, a nagrade dodeljuje isključivo na osnovu analize podataka, bez mogućnosti kandidature i glasanja, navodi se u saopštenju Aerodroma Nikola Tesla.

Sa beogradskog aerodroma prošle godine je prevezeno 4,6 miliona putnika, što je povećanje prometa od 31 procenat u odnosu na 2013. godinu.

Pohvale na račun Aerodroma Nikola Tesla nedavno su stigle i iz Ministarstva saobraćaja, kada je pomoćnik ministra za vazdušni saobraćaj Zoran Ilić za Tanjug izjavio da je ovaj aerodrom u 2014. godini imao ubedljivo najveći rast u Evropi i bio među vodećim na svetu, kao i da se ove godine očekuje promet od preko 5 miliona putnika.

The post Aerodromu Nikola Tesla dodeljena nagrada za povećanje broja putnika appeared first on Tango Six.

]]>
http://tangosix.rs/2015/27/08/aerodromu-nikola-tesla-dodeljena-nagrada-za-povecanje-broja-putnika/feed/ 0
Južnokorejski “Zlatni orao“ za Hrvatsku i Srbiju?http://tangosix.rs/2015/27/08/juznokorejski-zlatni-orao-za-hrvatsku-i-srbiju/ http://tangosix.rs/2015/27/08/juznokorejski-zlatni-orao-za-hrvatsku-i-srbiju/#comments Thu, 27 Aug 2015 07:37:40 +0000 http://tangosix.rs/?p=22821 Kako je Tango Six već preneo početkom juna ove godine hrvatsko ministarstvo odbrane uputilo je na adrese više svetskih proizvođača […]

The post Južnokorejski “Zlatni orao“ za Hrvatsku i Srbiju? appeared first on Tango Six.

]]>
Kako je Tango Six već preneo početkom juna ove godine hrvatsko ministarstvo odbrane uputilo je na adrese više svetskih proizvođača tzv. “Zahtev za informacijama“ (RFI – Request for Information).

Time je Hrvatska ponovo započela proces nabavke novih savremenih višenamenskih borbenih aviona. Konačnu odluku o eventualnoj nabavci i sudbini borbene komponente hrvatskog RV državni vrh bi trebalo da donese krajem 2016. godine.

Ministar odbrane Ante Kotromanović rekao je 8. aprila ove godine u izjavi za televiziju RTL da će se razmotriti sve varijante nabavke a spomenuo je polovne avione F-16 kao i južnokorejski avion FA-50.

z8r0yc5
Prototip aviona T-50 “Golden Eagle“

Već 12. maja ove godine južnokorejska kompanija KAI je u hrvatskom Ministarstvu odbrane održala prezentaciju aviona FA-50 a prezentacija je održana na inicijativu južnokorejske strane. Pre svega toga u hrvatskoj javnosti pojavile su se špekulacije da je Hrvatska spremna da izdvoji oko 400 miliona evra za nabavku borbenih aviona.

To bi bilo dovoljno za nabavku eskadrile od oko 12 novih južnokorejskih lakih višenamenskih borbenih aviona KAI FA-50. Ovaj savremeni borbeni avion bi u sadašnjoj ekonomskoj, vojnoj i političkoj situaciji bio solidno rešenje za Hrvatsku a možda bi se isto moglo reći i za Srbiju.

Istorija programa

Razvoj južnokorejskog supersoničnog trenažnog aviona T-50 započet je 1992. programom koji je nosio naziv KTX-2.

Zbog ekonomskih problema program je više puta odlagan a 1995. vlada Južne Koreje ga je i suspendovala.

Ipak, program je nastavljen oktobra 1997. a 1999. je završeno definisanje konstrukcije. Ovaj avion prvobitno je trebalo samo da zameni američke mlazne trenažne avione Cessna T-37 i Northrop T-38 “Talon“ koji su se nalazili u sastavu RV Južne Koreje. Međutim, vremenom je shvaćeno da je napravljena izuzetno korisna platforma za dalji razvoj više verzija i da će avion imati veliki potencijal na tržištu.

Njegove performanse i savremena oprema čine ga danas jednim od najboljih aviona u klasi trenažnih aviona sa koga se u toku obuke i školovanja može prelaziti na najsavremenije borbene avione poput F-16, Gripena, EF-2000, Rafala, F-22 i F-35.

Program razvoja T-50 finansirali su južnokorejska vlada (70 posto), južnokorejska vazduhoplova industrija KAI (17 posto) i američka firma Lockheed Martin (13 posto). Kompanija KAI je bila zadužena za razvoj trupa, vertikalnog i horizontalnih stabilizatora dok je Lockheed Martin razvio krilo, deo avionike i sistem za kontrolu leta. Za potrebe reklame ovog aviona KAI i Lockheed Martin su oformili Internacionalnu kompaniju T-50 poznatu kao TFIC.

Februara 2000. avion je dobio oznaku T-50 i naziv “Golden Eagle“ (zlatni orao) a konstrukcija prvog prototipa trajala je od 15. januara do 14. septembra 2001. godine. Prvi let izvršen je 20. avgusta 2002. godine a napravljeno je ukupno 6 prototipova od toga dva za ispitivanja na zemlji.

akro-grupa Black Eagles na T-50
Avioni T-50B akro-grupe “Black Eagles“ južnokorejskog RV

Decembra 2003. RV Južne Koreje je naručilo 25 aviona T-50 od kojih je prvi isporučen 22. februara 2005.

Marta 2008. pojavila se varijanta T-50B za akro-grupu RV Južne Koreje čiji je razvoj trajao dve godine.

Paralelno sa razvojem osnovne trenažne varijante dalje je razvijen i napredni trenažni i laki borbeni avion TA-50 koji je predstavljen krajem januara 2011 i koji poseduje višenamenski radar, unapređenu elektroniku i integrisano savremeno naoružanje. Osim zamene trejnera T-37 i T-38 u RV J. Koreje ovaj avion zamenio je i školsko-borbene avione BAE Hawk.

Najnaprednija varijanta nosi oznaku FA-50, to je laki višenamenski borbeni avion koji je imao prvi let maja 2011. a koji će u Južnoj Koreji zameniti lake lovce F-5. U planu je dalji razvoj FA-50 sa AESA radarom i motorom General Electric F414.

T-50 je jedan od kandidata u američkom programu T-X za nabavku novog trenažnog aviona koji bi zamenio avione T-38 “Tallon“. Za sada je na tržištu postignut solidan uspeh, avion je prodat Filipinima, Indoneziji i Iraku a interes za nabavku pokazali su Azerbejdžan, Bocvana, Brunej, Peru, Tajland i Uzbekistan.

Proizvođač ga nudi državama koje imaju potrebu da zamene svoje trenažne i školsko-borbene avione ali i borbene avione poput aviona F-5, Kfir, Mirage III/V i MiG-21. Cena aviona bez obuke, delova, održavanja, prateće opreme i naoružanja kreće se od oko 21 milion dolara za T-50, 25 miliona za TA-50 i 30 miliona dolara za FA-50.

Opšte karakteristike

Kao obrazac i početnu tačku u konstruisanju aviona T-50 uzet je američki borbeni avion F-16 kojeg su južnokorejanci proizvodili po licenci i tako stekli tehnička i tehnološka iskustva.

T-50 je jednomotorni mlazni srednjekrilni avion, dvosed sa tandem rasporedom sedišta (jedno iza drugog), ima dva bočna usisnika vazduha i strejkove poput američkog F/A-18.

Piloti sede u visoko izdignutoj kabini iz koje imaju odličnu preglednost. U sedam unutrašnjih rezervoara u trupu i krilima može poneti do 2655 litara a u tri spoljašnja tanka (jedan pod trupom i dva pod krilima) još 1710 litara.

Maksimalna brzina je 1,5 maha, dolet 1850 km, vrhunac leta 14630 m, početna brzina penjanja 198 m/s, odnos mase aviona i potiska 0,96 i maksimalno eksploataciono opterećenje +8/-3 G.

Predviđeni životni vek konstrukcije aviona iznosi 8000 sati. Ono što je zanimljivo je da avion može postići brzinu od 1,05 maha a da ne uključuje forsaž motora tj. ima tzv. superkrstarenje – sposobnost da leti brzinom većom od zvuka bez uključivanja dodatnog sagorevanja motora. Masa praznog aviona je 6,47 tona a maksimalna 12,3 tone.

Motor

Pogonsku grupu čini američki turboventilatorski motor “General Electric“ F404-102 koji se po licenci proizvodi u kompaniji Samsung Techwin.

Nastao je na bazi motora F404-402 koji pogoni borbeni avion F/A-18C/D. Normalni potisak iznosi 53,07 kN a sa dodatnim sagorevanjem 78,7 kN. Motor poseduje i dvokanalni elektronski sistem kontrole tzv. FADEC koji su zajedno razvili General Electric i KAI.

Elektronska oprema

Avionika T-50 je veoma savremena. Sastoji se iz centralne procesorske jedinice sa operativnim sistemom, snimača parametara leta, računara za skladištenje podataka, opreme za ispitivanje avionike, sistema za planiranje misije i podršku, pomoćne električne jedinice za napajanje, u prednjoj kabini se nalazi širokougaoni elektrooptički gornji pokazivač (HUD – Head Up Display) firme BAE Systems, u kabinama su na instrument tabli po dva višenamenska kolor pokazivača dimenzija 127×127 mm firme Samsung Thales, tu su trostruke digitalne tzv. fly-by-wire komande leta uz primenu sistema HOTAS (Hands on throttle and stick), generator kiseonika tzv. sistem OBOGS, kombinovani INS/GPS sistem za navigaciju Honeywell H-764G, radarski visinomer HG9550, sistem VOR/ILS Rockwell Collins VIR-130A, digitalni taktički sistem za pomoć u navigaciji ARN-153V, VHF radio stanica Raytheon ARC-232, sistem svoj-tuđ (IFF), izbaciva sedišta klase 0-0 “Martin Baker“ Mk.16 KR16K postavljenih pod uglom od 17 stepeni.

p0142067
Kokpit T-50

U varijantu TA-50 ugrađen je izraelski impulsno-doplerski višenamenski radar Elta EL/M-2032 a verzija FA-50 ima znatno poboljšanu varijantu ovog radara koju su definisali Južnokorejanci, a čiji domet je 150 km u prednjoj polusferi za cilj kategorije lovačkog aviona.

Tu je magistrala podataka za integraciju naoružanja MIL-STD-1760 a FA-50 poseduje i signalizator radarskog ozračenja, sistem za izbacivanje mamaca (CMDS), taktički data-link, sistem NVIS (Night Vision Imaging System), sistem za razmenu i snimanje podataka, može nositi kontejnere sa opremom za elektronsko ratovanje Rafael Sky Shield ili LIG Nex1 ALQ-200K, kontejner sa izviđačkom opremom Condor 2 i kontejnere sa opremom za praćenje i nišanjenje Sniper ili Litening II.

Naoružanje

U varijante TA-50 i FA-50 integrisan je trocevni rotirajući top General Dynamics Armament M61 kalibra 20 mm sa borbenim kompletom od 205 granata.

Naoružanje vazduh-vazduh obuhvataju infracrveno samonavođene rakete AIM-9L/M “Sidewinder“ a uz FA-50 se nude i rakete srednjeg dometa AIM-120 AMRAAM kao i izraelske rakete Python-5 malog dometa i Derby srednjeg dometa.

Za napade na ciljeve na zemlji tu su lanseri LAU-3/A sa 19 nevođenih raketnih zrna Hydra 70 kalibra 70 mm kao i njihova vođena varijanta LOGIR, kasetne bombe Mk 20 “Rockeye“ i CBU-58, klasične avio bombe Mk82, Mk83 i Mk84, a tu su i rakete vazduh-zemlja AGM-65A/B/D/G “Maverick“.

Za FA-50 je planirana integracija vođenih projektila GBU-38/A JDAM, CBU-97 i 105 SFW, kompleti za modifikaciju avio-bombi SPICE 1000 i 2000 (Smart Precise Impact and Cost Effective Guidance kit). Za obuku se koriste specijalni nosači MALTS 6 (Modular Advanced Lightweight System) sa školskim bombama BDU-33 ili Mk106/76/48. Nosi do 4500 kg tereta na jednom podtrupnom, četiri potkrilna i dva nosača na krajevima krila za rakete vazduh-vazduh AIM-9.

Verzije

T-50 – osnovna trenažna varijanta
T-50B – varijanta za južnokorejsku akro-grupu “Black Eagles“
TA-50 – trenažni i laki borbeni avion
T-50I – varijanta TA-50 za Indoneziju
FA-50 – laki višenamenski borbeni avion
T-50IQ – varijanta FA-50 za Irak
FA-50PH – varijanta FA-50 za Filipine

Korisnici

Filipini – 27. marta 2014. potpisan ugovor vredan 420 miliona dolara za 12 aviona FA-50PH, isporuka prva dva aviona se očekuju u decembru 2015. a poslednji 2017.

Indonezija – maja 2011. potpisan ugovor vredan 400 miliona dolara za 16 aviona T-50I, isporuke započete septembra 2013. a poslednji je stigao polovinom februara 2014.

Irak – početkom decembra 2013. potpisan ugovor o nabavci 24 aviona T-50IQ za 1,1 milijardu dolara, naknadno potpisan ugovor o održavanju vredan milijardu dolara koji pokriva period od 20 godina. Prve isporuke kreću aprila 2016.

Južna Koreja – ukupno nabavljeno 50 T-50 (u periodu 2005-2009. 25 aviona, decembra 2006 naručeno još 25), 10 T-50B isporučeno 2010., 22 TA-50 (naručeni početkom februara 2011.), ukupno naručeno 60 FA-50 od toga 20 početkom januara 2012. za 600 miliona dolara a dodatnih 40 početkom maja 2013. za 1,02 milijardu dolara, prvi je stigao krajem avgusta 2013. a poslednji će biti isporučen 2016.

The post Južnokorejski “Zlatni orao“ za Hrvatsku i Srbiju? appeared first on Tango Six.

]]>
http://tangosix.rs/2015/27/08/juznokorejski-zlatni-orao-za-hrvatsku-i-srbiju/feed/ 12
MAKS 2015: Dan prvihttp://tangosix.rs/2015/26/08/maks-2015-dan-prvi/ http://tangosix.rs/2015/26/08/maks-2015-dan-prvi/#comments Wed, 26 Aug 2015 18:00:28 +0000 http://tangosix.rs/?p=22965 Na međunarodnom aviokosmičkom salonu MAKS, koji obično traje 6 dana, prva četiri dana su rezervisana za posete visokih vojnih i […]

The post MAKS 2015: Dan prvi appeared first on Tango Six.

]]>
Na međunarodnom aviokosmičkom salonu MAKS, koji obično traje 6 dana, prva četiri dana su rezervisana za posete visokih vojnih i državnih delegacija, VIP osoba, novinara ali i običnih posetilaca koji su spremni da izdvoje veliki novac za ulaznice koje tada koštaju i do 50 evra po danu.

Prvi dan sajam je posetilo je oko 18 hiljada ljudi, prikazan je gotovo ceo letački program a sklopljeni su i prvi, uglavnom međunarodni ugovori. Osim ugovora zvaničnici pojedinih kompanija iskoristili su i priliku da najave nove poslove kao i pregovore o prodaji vazduhoplovne tehnike.

143473_102893917_IMG_5952-11-3
Formacija kompletne game helikoptera ruske proizvodnje

Letački program

Letački program ovogodišnjeg MAKS-a započeo je preletom formacije helikoptera koji se trenutno proizvode u Rusiji, pod objedinjenim holdingom ‘’Helikopteri Rusije’’. Formaciju je predvodio najveći helikopter na svetu Mi-26 u svojoj najnovijoj varijanti sa oznakom Mi-26T2. Ova nova verzija Mi-26 je već prodata stranom kupcu i to Alžiru koji je potpisao dva ugovora za ukupno 14 helikoptera.

U formaciji su se nalazili i helikopteri novijih verzija familije Mi-8/17 i to Mi-8AMTŠ (koji je leteo sa novim sistemom samozaštite ‘’President-S’’), Mi-8MTV-5 i Mi-171A2, zatim laki višenamenski helikopteri Ka-226T i Ansat, helikopter specijalne namene Ka-32A11VS, borbeni Mi-35M, Mi-28NE i Ka-52 i novi srednji transporter Mi-38. Nastupili su zatim leteća laboratorija Il-114, putnički avion SSJ-100, vatrogasna amfibija Be-200 a najzanimljiviji su bili programi borbenih aviona.

0_122cfe_d2082e08_XXXL
Taktički bombarder Su-34 u letu sa gabaritno-težinskim modelima raketnog naoružanja

Prvo su u formaciji doleteli avioni PAK-FA, Su-34 i Su-35S nakon čega su avioni imali solo nastupe.

PAK-FA je pokazao da ima odlične manevarske sposobnosti koje je prvi put zvanično pokazao javnosti. Su-35S je bio standardno dobar dok je taktički bombarder Su-34 leteo sa gabaritno-težinskim modelima (GTM) raketa vazduh-vazduh R-73 i R-27, protivradarskih raketa H-31P i GTM krstareće rakete H-59M.

Svoje umeće pokazali su i piloti školsko-borbenog aviona Jak-130, borbenih aviona MiG-35 i Su-30SM i borbenog helikoptera Ka-52.

Od akro-grupa nastupili su ‘’Striži’’ na MiG-ovima 29 i ‘’Ruski vitezovi’’ na avionima Su-27 koji su prikazali uobičajni dinamičan i zanimljiv program.

Statika

I ove godine organizatori su se potrudili da statička izložba bude interesantna. Ovu postavku čine vazduhoplovi koji se trenutno nalaze u sastavu Ratnog Vazduhoplovstva i avijacije ratne Mornarice Rusije, zatim prototipovi i razvojni vazduhoplovi ruskih opitno-konstrukcionih biroa, civilni putnički avioni, vazduhoplovi specijalne namene i istorijska postavka izložbe.

Od savremenih borbenih aviona iz sastava VVS Rusije prikazani su višenamenski borbeni avioni Su-27SM3, Su-30M2, Su-30SM, Su-35S, MiG-29SMT, taktički bombarderi Su-34, lovci-presretači MiG-31BM, bombarderi Tu-22M3, startegijski bombarderi raketonosci Tu-95MS i Tu-160, transportni Il-76MD-90A, osmtarački avion Tu-214ON, leteći radarski sistemi A-50, tankeri Il-78 avion za obuku kosmonauta Il-76MDK, školski helikopteri Ansat-U i Ka-226, transportno-borbeni Mi-8AMTŠ, borbeni helikopter Ka-52 itd.

0_ddcc6_4b6b863a_orig
Deo statičke izložbe. U prvom planu je mornarički palubni MiG-29KR VMF Rusije / Foto: Marina Lisceva

Proizvođači su prikazali višenamenske borbene avione MiG-29KR, MiG-29SMT i MiG-35, školsko-borbeni avion Jak-130 sa ugrađenim laserskim daljinomerom u nosu, borbene helikoptere Mi-35M, Mi-28NE koji poseduju nove sisteme za samozaštitu, tu je po prvi put i mornarički palubni borbeni helikopter Ka-52K sa novom optoelektronskom opremom kao i helikopter za protivelektronska dejstva Mi-8MTPR-1.

Civilne tipove vazduhoplova predstavljali su putnički avioni Suhoj Superjet SSJ-100 kompanije ‘’Amal’’ kao i avion Ministarstva unutrašnjih poslova Rusije, kargo avion Tu-204 kompanije DHL. Od stranih vazduhoplova treba istaći putnički Airbus A350-900, češki L410NG i srednji transportni višenamenski helikopter ‘’Super Puma’’.

0_12063b_40353dce_XXXL
Replika aviona Farman IV / Foto: Marina Lisceva

Izložba oldtajmera je ove godine izuzetno zanimljiva sa eksponatma kao što su avioni Polikarpov I-153, I-15bis, Farman IV, Po-2, MiG-3, DC-3, MiG-25, MiG-27M sa motorom AL-31F, avioni Su-15UM, Su-27, Su-27SKM, prototip borbenog aviona 5. generacije MiG projekat 1.44, opitni avioni Tu-144D, Tu-155, transportni Atlant VM-T.

Potpisani ugovori, najave i obaveštenja

Ruska državna kompanija za iznajmljivanje vazduhoplova (GTLK) i kompanija ‘’Civilni avioni Suhoj’’ (GSS) potpisali su ugovor o iznajmljivanju 32 putnička aviona Suhoj SSJ100 ruskim regionalnim aviokompanijama. Ugovor obuhvata period od 2015-2017. godine uz opciju za još 28 iznajmljenih aviona. Istovremeno GTLK i GSS potpisali su ugovor o iznajmljivanju 15 aviona SSJ100 kazahstanskoj avio-kompaniji SCAT kao i o prodaji 10 aviona meksičkoj kompaniji Interjet koja je već dobila 14 od prethodno 30 naručenih aviona.

Glavni čovek u administraciji predsednika Rusije, Sergej Ivanov objavio je da su sklopjeni ugovori i za novi ruski putnički avion MC-21 koji će, kako Rusi smatraju, u budućnosti u svojoj klasi biti konkurentnii na tržištu avionima kompanije Airbus. Prvi avioni biće u upotrebi od 2018. a u toku je završna montaža prvog prototipa.

704847_74970ca1802196811db62466d29e8732
Suhoj Superjet 100 kompanije “Jamal“

Od ugovora vezanih za vojsku treba istaći da je Belorusija nabavila pet lakih mobilnih raketnih sistema PVO Tor M2K, a procurele su informacije da je Egipat još pre par godina potpisao ugovor za isporuku borbenih helikoptera Ka-52 koji su opremljeni elektronskom opremom koja je napravljena na bazi opreme francusko-nemačkog borbenog helikoptera Tigar.

Neimenovani zvaničnik ruske odbrambene industrije saopštio je agenciji TASS da je ruska vojska uvela u upotrebu novi helikopter – leteći radarski sistem sa oznakom Ka-35 kao zamena za zastarele helikoptere Ka-31. Novi helikopter je napravljen na bazi Ka-31 a do sada se nije pojavljivala oznaka novog helikoptera koji ga zamenjuje. Ipak smatra se da su to u stvari dva helikoptera koji su do skora nosili oznaku Ka-31R i koji su isporučeni 2012. godine.

Prenosimo vam najbolje

Tango Six će vam u narednim danima preneti najzanimljivija dešavanja sa najvećeg ruskog vazduhoplovnog sajma. Za grupisane postove sa MAKS-a kliknite na baner:

MAKS_post

The post MAKS 2015: Dan prvi appeared first on Tango Six.

]]>
http://tangosix.rs/2015/26/08/maks-2015-dan-prvi/feed/ 0
Er Srbija omogućila podnošenje reklamacija interaktivno umesto e-mailahttp://tangosix.rs/2015/26/08/er-srbija-omogucila-podnosenje-reklamacija-interaktivno-umesto-e-maila/ http://tangosix.rs/2015/26/08/er-srbija-omogucila-podnosenje-reklamacija-interaktivno-umesto-e-maila/#comments Wed, 26 Aug 2015 14:57:14 +0000 http://tangosix.rs/?p=22974 Kompanija Er Srbija (Air Serbia) uvela je novu uslugu kojom će putnici moći da daleko brže podnose svoje reklamacije, ali i […]

The post Er Srbija omogućila podnošenje reklamacija interaktivno umesto e-maila appeared first on Tango Six.

]]>
Kompanija Er Srbija (Air Serbia) uvela je novu uslugu kojom će putnici moći da daleko brže podnose svoje reklamacije, ali i ostavljaju komentare i daju sugestije.

Na sajt Er Srbije u delu za podršku gostima, putnici mogu direktno da popune odštetne zahteve. Postupak je interaktivan, a celokupni proces automatizovan.

Komunikacija sa korisnicima dodatno je skraćena i ubrzana uvođenjem automatskih poruka koje se generišu nakon registrovanja reklamacije, kod njenog rešavanja – prihvatanjem ili odbijanjem i kod obaveštavanja o uplati iznosa odštete na račun putnika.

Navedena inovacija predstavlja unapređenje u odnosu na dosadašnju praksu, kada je podnošenje reklamacija prevashodno obavljano putem elektronske pošte.

Procedura je sada racionalizovana, pa se očekuje da će i postupak rešavanja reklamacija, zaključno sa uplatom odštetnog iznosa na bankovni račun korisnika, biti brži, poručuju iz kompanije Er Srbija.

Korisnici usluga Er Srbije koji nemaju pristup internetu moći će, kao i do sad, da podnose svoje reklamacije, komentare i pohvale na prodajnim mestima Er Srbije ili poštom.

The post Er Srbija omogućila podnošenje reklamacija interaktivno umesto e-maila appeared first on Tango Six.

]]>
http://tangosix.rs/2015/26/08/er-srbija-omogucila-podnosenje-reklamacija-interaktivno-umesto-e-maila/feed/ 0
MAKS 2015: Novosti iz RSK “MiG“http://tangosix.rs/2015/26/08/maks-2015-novosti-iz-rsk-mig/ http://tangosix.rs/2015/26/08/maks-2015-novosti-iz-rsk-mig/#comments Wed, 26 Aug 2015 13:00:54 +0000 http://tangosix.rs/?p=22916 Proizvodni kompleks broj 1. kompanije RSK MiG u mestu Luhovice blizu Moskve bio je 21. avgusta domaćin grupi novinara za […]

The post MAKS 2015: Novosti iz RSK “MiG“ appeared first on Tango Six.

]]>
Proizvodni kompleks broj 1. kompanije RSK MiG u mestu Luhovice blizu Moskve bio je 21. avgusta domaćin grupi novinara za koje je organizovan obilazak najvažnijeg pogona ovog ruskog proizvođača aviona.

Novinari su u delu pogona u kome se odvija finalno sklapanje aviona zatekla četiri mornarička palubna višenamenska borbena aviona MiG-29KR (Izdelije 9-41) u različitim fazama izrade.

Mornarički MiG-ovi 29KR su deo narudžbine avijacije ruske Ratne mornarice iz ugovora o 20 MiG-29KR i 4 dvoseda MiG-29KUBR potpisanog 29. februara 2012. U hali je viđen i jedan skoro kompletan avion za koga su novinarima zvaničnici MiG-a rekli da predstavlja MiG-35 za stranog naručioca. Sasvim je međutim moguće da je ovaj primerak ustvari predserijski opitni avion koji će u bliskoj budućnosti biti predstavljen ruskom Ministarstvu odbrane.

Gotovo istovremeno generalni direktor RSK MiG Sergej Korotkov izjavio je da će kompanija u ovoj godini domaćim i inostranim naručiocima isporučiti 32 aviona MiG-29 svih varijanti od toga 24 aviona iz pogona u Luhovicama i 8 aviona iz drugog pogona. Obaveze prema ruskom Ministarstvu odbrane u ovoj godini su 10 aviona MiG-29KR a ugovor sa Indijom podrazumeva isporuku 8 aviona MiG-29K. To bi bilo ukupno 18 od 24 najavljena aviona iz pogona u Luhovicama. Za šest aviona zvanično nije dobijen podatak koji su to avioni i kome su prodati.

2351385_original
Sklapanje mornaričkog MiG-29KR za rusku ratnu mornaricu / Foto: Dimitrij Komisarov

Kako je novinarima u Luhovicama predočeno da ispred sebe vide jedan MiG-35 za inostranog naručioca, sasvim je moguće da su ti avioni namenjeni Siriji ili Egiptu a možda i nekoj trećoj strani. Iz drugog pogona RSK MiG, Proizvodnog kompleksa broj 2 koji se nalazi u Moskvi, ruskim vazduhoplovnim snagama biće isporueno i 8 višenamenskih borbenih aviona MiG-29SMT.

Kada je reč o varijanti MiG-35S komandant ruskih vazduhoplovno-kosmičkih snaga general pukovnik Viktor Bondarev izjavio je 12. avgusta da ugovor za ovaj tip aviona, za rusko RV neće biti potpisan pre 2018. godine. Nešto ranije Bondarev je izjavio da će ispitivanja MiG-a 35S za Ministarstvo odbrane Rusije biti završeno krajem 2017. a da bi sledeće godine moglo biti naručeno 30 aviona koji bi bili isporučeni do 2020.

Međutim, direktor RSK MiG Sergej Korotkov rekao je nakon nekoliko dana da on očekuje potpisivanje ugovora znatno ranije, već krajem ove ili početkom sledeće godine. Što se tiče izvoza MiG-a 35 (izvoznih varijanti MiG-29M/M2) Korotkov je demantovao da je potpisan ugovor sa Egiptom iako su se prethodno u medijima pojavile informacije da Egipat kupuje 46 ili čak 62 aviona MiG-29.

Kako je ugovor sa Sirijom o isporuci 12 aviona MiG-29M/M2 zamrznut do daljnjeg, postavlja se pitanje kome će RSK MiG ove godine isporučiti 6 aviona za koje se pretpostavlja da su u varijanti MiG-35.

The post MAKS 2015: Novosti iz RSK “MiG“ appeared first on Tango Six.

]]>
http://tangosix.rs/2015/26/08/maks-2015-novosti-iz-rsk-mig/feed/ 23
Uspešno završena faza ispitivanja evropskog bespilotnog demonstratora Neuronhttp://tangosix.rs/2015/26/08/uspesno-zavrsena-faza-ispitivanja-evropskog-bespilotnog-demonstratora-neuron/ http://tangosix.rs/2015/26/08/uspesno-zavrsena-faza-ispitivanja-evropskog-bespilotnog-demonstratora-neuron/#comments Wed, 26 Aug 2015 10:00:40 +0000 http://tangosix.rs/?p=22909 Italijanska industrijska grupa Finmeccanica je u jučerašnjem saopštenju za javnost objavila da je kampanja ispitivanja u letu bespilotnog borbenog vazduhoplova […]

The post Uspešno završena faza ispitivanja evropskog bespilotnog demonstratora Neuron appeared first on Tango Six.

]]>
Italijanska industrijska grupa Finmeccanica je u jučerašnjem saopštenju za javnost objavila da je kampanja ispitivanja u letu bespilotnog borbenog vazduhoplova Neuron uspešno završena uz postizanje svih ciljeva i da je ovime učinjen veliki napredak u daljem razvoju programa.

Neuron predstavlja evropski tehnološki demonstrator borbenog bespilotnog vazduhoplova (UCAV – Unmanned Combat Aerial Vehicle) koga zajednički razvijaj industrijski tim na čelu sa kompanijom Dassault Aviation a u saradnji sa firmama Finmeccanica-Alenia Aermacchi, Saab, Airbus Defence and Space, RUAG i HAI.

Vazduhoplov je bio baziran u italijanskoj vojnoj vazduhoplovnoj bazi Decimomannu na Sardiniji, gde su izvršeni važni operativni testovi.

Naročito treba spomenuti 12 visoko osetljivih misija uz pomoć kojih su verifikovane karakteristike borbenih sposobnosti Neurona. Njegov mali radarski i infracrveni odraz dokazan je prilikom letova u raznim profilima leta i na različitim visinama a vazduhoplov su pratili kako zemaljski tako i avionski radari, u ovom slučaju sa aviona Eurofighter EF-2000.

Tokom boravka u Italiji potvrđene su njegove odlične performanse i visoka operativna pouzdanost. Sledeća ispitna faza koja će početi već ovoga leta, biće održana u Švedskoj, u bazi Vidsel, gde će biti testirana niska uočljivost i odbacivanje naoružanja iz unutrašnjeg spremnika.

Aktivnost razvoja demonstratora je važan korak u procesu sazrevanja tehnologije, smanjujući tako rizik za buduća ulaganja u razvoju bespilotnih sistema u Evropi i čineći napredak u razvoju sistema za operativnu upotrebu.

The post Uspešno završena faza ispitivanja evropskog bespilotnog demonstratora Neuron appeared first on Tango Six.

]]>
http://tangosix.rs/2015/26/08/uspesno-zavrsena-faza-ispitivanja-evropskog-bespilotnog-demonstratora-neuron/feed/ 0
NAJAVA: Aeroklub „Osijek“ organizuje prvu konferenciju o ultralakoj avijacijihttp://tangosix.rs/2015/26/08/najava-aeroklub-osijek-organizuje-prvu-konferenciju-o-ultralakoj-avijaciji/ http://tangosix.rs/2015/26/08/najava-aeroklub-osijek-organizuje-prvu-konferenciju-o-ultralakoj-avijaciji/#comments Wed, 26 Aug 2015 09:04:25 +0000 http://tangosix.rs/?p=22931 Prva konferenciju o sportsko-rekreativnom vazduhoplovstvu „OLA 2015″ u organizaciji Aerokluba „Osijek“ biće održana 24. novembra u ovom gradu, prenosi hrvatski […]

The post NAJAVA: Aeroklub „Osijek“ organizuje prvu konferenciju o ultralakoj avijaciji appeared first on Tango Six.

]]>
Prva konferenciju o sportsko-rekreativnom vazduhoplovstvu „OLA 2015″ u organizaciji Aerokluba „Osijek“ biće održana 24. novembra u ovom gradu, prenosi hrvatski vazduhoplovni portal Aerosvijet.

– Održavanje ove konferencije prilika je sportskim i rekreativnim vazduhoplovcima da kroz predavanja i diskusije analiziraju probleme koji su prisutni u ultralakoj avijaciji, razmene iskustva te ponude konstruktivna rešenja problema s kojima se svakodnevno susreću.

Stoga su opšti ciljevi konferencije podsticanje saradnje i dijaloga među vazduhoplovcima, aeroklubovima i zakonodavcima u cilju kvalitetnije saradnje i razvoja sportsko-rekreativnog vazduhoplovstva – navode u Aeroklubu „Osjek“ i dodaju da je njihov cilj da ovaj tip konferencije dobije međunarodni karakter i postane tradicija.

Planirano je i da se na konferenciji govori o bezbednosti letačkih operacija ultralake avijacije, razmene iskustva kroz rasprave tokom službenog dela i neformalnog druženja i daju osnovni zaključci koji će biti dostupni letačkoj zajednici prenosi ovaj hrvatski vazduhoplovni portal.

Zainteresovani za učešće na konferenciji mogu da se prijave putem e-maila: aeroklub.osijek@gmail.com

The post NAJAVA: Aeroklub „Osijek“ organizuje prvu konferenciju o ultralakoj avijaciji appeared first on Tango Six.

]]>
http://tangosix.rs/2015/26/08/najava-aeroklub-osijek-organizuje-prvu-konferenciju-o-ultralakoj-avijaciji/feed/ 0
Ministarstvo hvali beogradski aerodrom, premijer im sprema koncesijuhttp://tangosix.rs/2015/26/08/ministarstvo-hvali-beogradski-aerodrom-premijer-im-sprema-koncesiju/ http://tangosix.rs/2015/26/08/ministarstvo-hvali-beogradski-aerodrom-premijer-im-sprema-koncesiju/#comments Wed, 26 Aug 2015 08:26:09 +0000 http://tangosix.rs/?p=22929 Aerodrom Nikola Tesla bio je u svetskom vrhu prošle godine, odnosno po poslovnim rezultatima zauzeo je 84. mesto u svetu, […]

The post Ministarstvo hvali beogradski aerodrom, premijer im sprema koncesiju appeared first on Tango Six.

]]>
Aerodrom Nikola Tesla bio je u svetskom vrhu prošle godine, odnosno po poslovnim rezultatima zauzeo je 84. mesto u svetu, izjavio je juče pomoćnik ministra za vazdušni saobraćaj Zoran Ilić za Tanjug. On je dodao da se očekuje da će aerodrom i ove godine biti u evropskom i svetskom vrhu.

Sa beogradskog aerodroma prošle godine je prevezeno 4,6 miliona putnika, što je povećanje prometa od 31 procenat u odnosu na 2013. godinu. Ilić je naveo da je ovaj aerodrom u 2014. godini imao ubedljivo najveći rast u Evropi i bio među vodećim na svetu, kao i da se ove godine očekuje promet od preko 5 miliona putnika. Prema njegovim rečima, među 100 najprometnijih aerodroma na svetu nalaze se i oni u Beču, Budimpešti, Bukureštu i Atini, dok ostali u okruženju nemaju tako dobre rezultate.

Pomoćnik ministra je dodao da Aerodrom Nikola Tesla probleme rešava na dva koloseka. Jedan od njih je izbor menadžmenta koji će upravljati daljem razvojem, dok je drugi izrada novog planskog akta koji je u završnoj fazi.

U špicu prošlogodišnje letnje sezone zabeležen je porast saobraćaja od 40 odsto na dnevnom nivou, što je predstavlja ozbiljan udar na prihvatno-otpremne kapacitete, ali aerodromske službe su sve uspešno obavile, naveo je Ilić.

Podsećamo, u toku su radovi na povećanju aerodromskih kapaciteta u okviru investicionog ciklusa vrednosti od 21 milion evra. U junu je pušten u rad renovirani Terminal 1, kada je u okviru prve faze rekonstrukcije obezbeđen još jedan granični prelaz sa četiri šaltera pasoške kontrole, a uređeno je novih 1.450 kvadratnih metara poslovnog prostora. Izgradnja novog produžetka Terminala 2 sa nova četiri gejta i 11.000 kvadrata novih čekaonica počeće na jesen, a radovi bi trebalo da budu završeni do leta naredne godine. Rekonstrukciju će u celosti finansirati Aerodrom Nikola Tesla iz sopstvenih sredstava.

Koncesija kao neizbežna sudbina?

Pojačana frekvencija medijskih objava o rekordima „Nikole Tesle“ se nastavlja.

Pored uspešnog nastupa aerodroma u javnosti pomoć sada pruža i ministarstvo saobraćaja. Ilić, i sam nekada funkcioner ove kompanije, javlja se u trenutku kada sudbina BEG-a po svemu sudeći ipak ide u pravcu koncesije.

„Tenzije između aerodroma i Er Srbije“ – o kojima smo saznali na neuobičajen način (emisija „Dan sa premijerom“ od 2:36) takođe mogu biti jedan od razloga zbog kojeg se Vlada (jednako premijer) ne obaziru na dobre poslovne rezultate aerodroma i veoma sporo, ali izgleda odlučno, kreću ka koncesiji.

Koje je vaše mišljenje, treba li „Nikolu Teslu“ dati na koncesiju?

The post Ministarstvo hvali beogradski aerodrom, premijer im sprema koncesiju appeared first on Tango Six.

]]>
http://tangosix.rs/2015/26/08/ministarstvo-hvali-beogradski-aerodrom-premijer-im-sprema-koncesiju/feed/ 0
Hogan o Alitaliji: Smanjeni gubici, profitabilnost tek 2017.http://tangosix.rs/2015/25/08/hogan-o-alitaliji-smanjeni-gubici-profitabilnost-tek-2017/ http://tangosix.rs/2015/25/08/hogan-o-alitaliji-smanjeni-gubici-profitabilnost-tek-2017/#comments Tue, 25 Aug 2015 10:49:29 +0000 http://tangosix.rs/?p=22882 Nedavno održani Okrugli sto u Riminiji, na kome je uobičajeno da se razgovara o pitanjima od značaja za kulturu i privredu […]

The post Hogan o Alitaliji: Smanjeni gubici, profitabilnost tek 2017. appeared first on Tango Six.

]]>
Nedavno održani Okrugli sto u Riminiji, na kome je uobičajeno da se razgovara o pitanjima od značaja za kulturu i privredu Italije, bio je prilika da se govori i o učinku italijanskog nacionalnog avio-prevoznika, saopštila je kompanija Etihad ervejz (Etihad Airways).

Etihad je investirao 560 miliona evra u sporazum na više nivoa koji obuhvata vlasnički udeo od 49 % u Alitaliji (Alitalia), 75 % učešća u “loyality program“ Alitalije, Mille Miglia, kupovinu i iznajmljivanje Alitaliji pet pari dolaznih i odlaznih slotova na aerodromu Hitrou u Londonu i kredite akcionara koji su odmah smanjili finansijske obaveze italijanskog prevoznika.

Etihadovo ulaganje je najveći deo šire investicije zajedno sa drugim zainteresovanim stranama koja iznosi ukupno 860 miliona evra, navodi se u saopštenju ove kompanije.

Prema rečima generalnog direktora Etihad ervejza, Džejmsa Hogana, prošlogodišnja investicija ove kompanije u Alitaliju oživela je italijanskog prevoznika, saopšteno je iz Etihada.

Hogan je objasnio da je investicija Etihad ervejza u Alitaliju bila isplativ način da obe kompanije napreduju.

– Nemojmo zaboraviti da niko drugi nije želeo da investira u Alitaliju. Ali mi predviđamo veliku budućnost za ovog avioprevoznika i privrženi smo tome da u saradnji sa drugim akcionarima i sa samom avio-kompanijom, pomognemo da se ona obnovi kao premijum brend i profitabilan posao – obrazložio je Hogan dodajući da je Alitalija suštinski važna za Italiju jer bez nje vazdušna povezanost ka, iz i u okviru Italije, bi bila značajno smanjena i ostavljena drugima, koji nisu u istoj meri posvećeni Italiji i Italijanima.

Hogan je rekao da bi Etihad ervejz kao strateški akcionar morao da predvidi povraćaj svoje investicije i da je zajedno sa menadžmentom Alitalije postavio trogodišnji plan za ostvarenje održivog profita.

U prvoj godini poslovanja, cilj je da se smanje gubici. Zatim da rashodi u 2016. godini budu jednaki prihodima i da se u 2017. godini postigne profitabilnost.

– Mi nismo banka. Neophodno je da finansijski stabilizujemo poslovanje tako što ćemo doprineti svežim kapitalom. Takođe, bilo je potrebno da sarađujemo sa Alitalijom, njenim sindikatima i partnerima kako bismo identifikovali sve neposredne mogućnosti za smanjenje troškova. To je podrazumevalo ostvarenje veće efikasnosti, restrukturiranje mreže linija i reda letenja i smanjenje kratkolinijske flote kako bi se maksimizirala upotreba letelica. To su bili neposredni rezultati – izjavio je Hogan.

U saopštenju se navodi da je Etihad pomogao Alitaliji u nabavci novih širokotrupnih aviona kako bi se uvećao broj dugih linija.

– Ne samo da smo obezbedili da Alitalija ostane u vazduhu, već smo takođe investirali u zaštitu i stvaranje novih radnih mesta u Italiji – zaključio je Hogan.

O saradnji sa partnerima i položaju Etihad ervejza na evropskom tržištu Hogan je u više navrata govorio u proteklom periodu.

Prema njegovim rečima, investiranja u jedinstveni poslovni model – uspostavljanje kod-šer partnerstava i učešće u vlasništvu nad avio-kompanijama iz drugih zemalja jesu način na koji se Etihad pozicionira na tržištu kao konkurentni avio-prevoznik.

Pozivajući se na istraživanje koje je sprovela kompanija Oksford Ikonomiks (Oxford Economics), on je izjavio da je svojim osnovnim poslovanjem u Evropskoj uniji tokom 2014. godine Etihad ervejz doprineo sa jednom milijardom američkih dolara zajedničkom BDP-u 28 zemalja članica EU i podržao više od 11.000 radnih mesta.

Hogan je istakao ida su ulaganja u avione i vazduhoplovnu opremu premašila 11 milijardi američkih dolara, kao i da je  Etihad tokom 2014. godini prevezao 3,3 miliona putnika ka državama EU i iz njih.

The post Hogan o Alitaliji: Smanjeni gubici, profitabilnost tek 2017. appeared first on Tango Six.

]]>
http://tangosix.rs/2015/25/08/hogan-o-alitaliji-smanjeni-gubici-profitabilnost-tek-2017/feed/ 0