BEG airport status
[MEBA 2014] Početak najvećeg sajma poslovne avijacije na Bliskom Istoku – analiziramo globalna kretanja i trendove

[MEBA 2014] Početak najvećeg sajma poslovne avijacije na Bliskom Istoku – analiziramo globalna kretanja i trendove

DUBAI – Posle sajmova poslovne avijacije u Ženevi i Orlandu Tango Six ove nedelje izveštava iz Dubaija. U ponedeljak je svečano otvoren najveći biz-jet sajam na Bliskom Istoku, Middle East Business Aviation – MEBA 2014. Na konvenciji će biti prisutno više od 420 izlagača koji dolaze iz Severne Amerike, Evrope, Azije i Bliskog Istoka.

 
 
02.jpg.crop_display
 
Svetska ekonomska kriza koja je uzdrmala mnoge industrije poslednjih godina verovatno najteže posledice ostavila je na avioindustriju. Jedan od efekata manjeg obima kupovine novih aviona odrazio se i na starosnu strukturu flota. Jer, vreme proalzi i avioni su svake godine sve stariji a nema novih da bi “podmladili” starosnu strukturu.

Po starosti aviona poslovne avijacije prednjači Afrika. Prosečna starost letelica je preko 20 godina a u turboprop segmentu čak i preko 24. Svakako zabrinjavajuće iz ugle bezbednosti. Međutim, u ovom regionu leti najmanje poslovnih aviona, oko 3% od ukupnog broja poslovnih aviona u svetu.

Iako na Bliskom istoku leti upola manje poslovnih aviona nego u Africi, svega 1.5% do 2% od ukupnog broja u svetu, starosna struktura je daleko bolja. Prosečna starost poslovnih aviona je oko 14 godina. Ono što je još interesantnije je da 71% flote čine najskuplji i najveći poslovni avioni iz klase velikih kabina i ultravelokog interkontinentalnog dometa a njihova prosečna starost je samo 12 godina.

Region Azije i Pacifika je specifičan zbog velikog rasta prodaje u poslednjoj deceniji. Ukupan broj poslovnih aviona je na nivou od oko 6% od ukupnog broja poslovnih aviona u svetu. Ono što je zanimljivo je da trećinu ukupne flote čine najveće i najskuplje letelice a njihova prosečna starost je svega devet godina. Objašnjenje za ovaj fenomen je prilično jednostavno: novopečeni kineski milijarderi kupuju samo najskuplje avione. Prvenstveno zbog prestiža a i zato što manji avioni ne mogu da zadovolje njihove potrebe za letenjem na velikim razdaljinama u samoj Kini ali i kada putuju prema Evropi i Americi.

Latinska Amerika takođe ima svoje specifičnosti. Ogromno prostranstvo uslovljava da letenje bude prioritetan način putovanja. Oko 10% svih poslovnih aviona na svetu nalazi se u Latinskoj Americi. U kategoriji turboprop aviona taj procenat je čak 20% mada je prosečna starost u tom segmentu čak 26 godina. Ostali segmenti čine preko 60% ukupne flote a prosečna starost im je oko 18 godina. Poslednjih godina značajno je opao trend kupovine turboprop letelica te je zato njihova starosna struktura značajno pogoršana. Ovaj trend uzrokovan je razvojem proizvodnje aviona sa mlaznim pogonom Brazilskog Embraera, pre svega jeftinih modela Phenom serije.

Evropa je drugo tržište po veličini. Od ukupnog broja mlaznih poslovnih aviona na svetu, u Evropi se nalazi 14%. Broj letelica gotovo da je ravnomerno raspoređen po segmentima. Malo veći udeo imaju veliki poslovni avioni dugog dometa pre svega iz potrebe da se brzo putuje prema drugim kontinentima. Prosečna starost letelica je oko 12 godina. Medjitim, zanimljivo je da po procenama potencijala prodaje za narednih 10 godina najveći rast se upravo očekuje u Evropi.

Severna Amerika je svakako najveće tržište. Čak 63% svih svetskih poslovnih aviona leti Severnom Amerikom (USA i Kanada). Najveći proizvođači su takođe u ovom regionu ali i drugi koji pretenduju na ovo veliko tržište (Brazilski Embraer je ovde otvorio fabriku, Honda takođe). Najviše aviona je iz turboprop segmenta, oko 34% sa prosečnom starošću od 22 godine. Veliki avioni velikog doleta učestvuju u strukturi flote sa oko 15% ali su relativno dobre starosne strukture, u proseku 15 godina. Preko 50% flote čine laki i srednji avioni čuje je prosečna starost nešto preko 16 godina. Trend zamene turboprop flote mlaznim avionima vidljiv je u ovde ali se mnogo više kupaca dolučuje za manje i ekonomičnije avione.
 

10.000 novih poslovnih aviona u sledećih 10 godina

 
Potražnja za novim poslovnim avionima biće najveća u Severnoj Americi i činiće čak 59% ukupne potražnje (tj. očekivane prodaje). Iako se očekuje rast prodaje, globalno učešće Severne Amerike manje je za 2% nego ranije.

Glavni razlog tog smanjenja učešća na tržištu je ogroman rast potražnje u Evropi od preko 50%. Rast prodaje poslovnih aviona na evropskom tržištu činiće čak 18% globalne prodaje novih aviona. Učešće Latinske Amerika na globalnom tržištu pašće na 17% dok će Bliski Istok i Afrika imati globalno učešće od 3%. Isti procenat od 3% očekuje se i u Aziji (sa Pacifikom) što je pad sa ranijih 5%.

Globalna prodaja novih poslovnih aviona u periodu 2014 – 2024 biće na nivou od 9.450 letelica ukupne vrednosti 280 milijardi dolara. Od toga će ove godine biti prodato 650 do 675 aviona. Najveća prodaja tokom narednih 10 godina očekuje se u segmntu velikih aviona (velikih kabina sa velikim doletom) od čak 46%. Vrednost prodaje u tom segmentu biće oko 75% ili preko 210 milijardi dolara. Segment srednje velikih aviona činiće 28% prodaje po broju isporučenih aviona ukupne vrednosti od skoro 50 milijardi dolara, ili 17% ukupne vrednosi prodaje. Avioni malih kabina činiće 26% prodatih jedinica ali sa prednošću od svega 8% ili oko 22 milijarde dolara.

Jedna od tema koja je posebno zanimljiva trzistu Afrike je retrofit poslovnih aviona. Dassault Falcon 50 je jedan od modela koji ovih dana aktivno dozivljava drugu mladost. Pre par godina Premier Aviation sertifikovao je upgrade motora sa postojecih originalnih, sada vec starih Garrett TFE731-3-1C, na novije motore Honeywell TFE731-4. I nakon što je pre par samo par meseci kompanija Duncan Aviation predstavila retrofit stare avionike za Falcon 50/50EX i sertifikaciju moderne glass-cocpit avionike Rockwell Collins Pro Line 21, danas je na sajmu u Dubaiju predstavljen i upgrade krila. Kompanija API (Aviation Partners Inc) sertifikovala je “high-mach blanded winglet” vinglete za modele Falcon 50/50EX/900 koji značajno unapređuju aerodinamiku, smanjuju potrošnju i povećavaju dolet postojećih modela.
 
 
[colored_box color=“yellow“]

1795194_300711366801986_1750254247958454717_o
 
Tango Six izveštaji iz Dubaija realizovani su uz saradnju sa AirDB-om.

AirDB je nova aplikacija za iOS platformu sa stalno ažuriranom i detaljnom bazom podataka poslovnih aviona. Na jednom mestu možete naći uvek relevantne podatke o svakom modelu aviona Bombardiera, Cessne, Dassaulta, Embraera, Gulfstreama i drugih. Ono što posebno izdvaja ovu aplikaciju od drugih na tržištu je mogućnost uporednog prikaza performansi izabranih letelica.

Za download i više informacija posetite AirDB prezentaciju.[/colored_box]
 
 
 

Komentari

Prilikom komentarisanja tekstova na portalu molimo vas da se držite isključivo vazduhoplovnih tema. Svako pominjanje politike, nacionalnih i drugih odrednica koje nemaju veze sa vazduhoplovstvom biće moderisano bez izuzetka.

Svi komentari na portalu su predmoderisani, odobravanje bilo kog komentara bilo kog značenja ne odražava stav redakcije i redakcija se ne može smatrati odgovornom za njihov sadržaj, značenje ili eventualne posledice.

Tango Six portal, osim gore navedenih opštih smernica, ne komentariše privatno niti javno svoju politiku moderisanja

Ostavite odgovor

Najnoviji komentari

Rade na: [KOLUMNA ALENA ŠĆURICA] Nakon 50 godina odlazi legendarni 747

Koliko bi zapravo moglo biti potrebe za ogromnim širikotrupcima u budućnosti? Boeing će pre ili kasnije rešiti probleme sa 737 MAX2 a Airbus 321 LR i XLR se "prodaju k'o blesavi". LCC će početi u ozbiljnijoj meri da lete "preko bare" a ekonomska kriza koju je prouzrokovao COVID19 će naterati sve da spuštaju cene koliko…

08. Jul 2020.Pogledaj

Nenad, Skopje na: [KOLUMNA ALENA ŠĆURICA] Nakon 50 godina odlazi legendarni 747

Kako god Alane, volio bih procitati neku komparativnu analizu o avio saobracaju i polozaju nacionalnih avioprevoznika, a da se izadje izvan ovih nasih exYu prostora, koji se u najvecem delu svode na odnos Srbija-Hrvatska. Dajte uporedite malo sa sirim regionom, mozda bez Austrije i Italije, ali svakako sa Madjarskom, Rumunujom, Bugarskom, Grckom i Albanijom. Vi…

08. Jul 2020.Pogledaj

Jason Bourne na: [KOLUMNA ALENA ŠĆURICA] Nakon 50 godina odlazi legendarni 747

Da se pohvalim ja mojim portfoliom aviona kojim sam leteo. B787 LOT Varsava - Toronto i nazad. B777 Aeroflot Moskva - Hanoi i nazad. A350 Qatarairways Doha - Singapur i nazad. A330 Turkish Jeddah - Istambul i Beograd - New York i nazad. B737 vise varijanti ali nisam MAX. A3XX vise varijanti i kompanija ali…

08. Jul 2020.Pogledaj

Mayer na: [KOLUMNA ALENA ŠĆURICA] Uzlet Banja Luke prekinut Koronom

>> evo i komšije o kojem sam pričao i priče oko mosta, ide sve po planu. Hvala vam, ja ovde vidim odredjene zemljane radove o kojima izvestava rezimski drzavni medij dok se na hrvatskoj strani ne desava nista. Ja novac ne bi stavio na to da ce se most zavrsiti ali se intimno nadam da…

08. Jul 2020.Pogledaj

Alen Šćuric Purger na: [KOLUMNA ALENA ŠĆURICA] Nakon 50 godina odlazi legendarni 747

Hvala puno na pohvalama. Da, bilo je i vrijeme za neku soft temu. :-)

08. Jul 2020.Pogledaj

Send this to a friend