BEG airport status
LYBE 2322:30 Z 090°04KT CAVOK 16/09 Q1018 NOSIG=
Er Srbija i Montenegro erlajns potpisali kod-šer sporazum "Aranžman sa Er Srbijom prilika za pronalaženje budućeg strateškog partnera Montenegro erlajnsa" / Ilustracija: Air Serbia

Er Srbija i Montenegro erlajns potpisali kod-šer sporazum

Kompanija Er Srbija (Air Serbia) i crnogorski nacionalni avio-prevoznik Montenegro erlajns (Montenegro Airlines) zaključili su sporazum o kod-šer saradnji. Mesta na kod-šer letovima mogu se rezervisati od septembra, saopštila je Er Srbija.

Sporazum su u Tivtu potpisali Branislav Malović, izvršni direktor za odnose sa državnim organima i organizacijama Er Srbije, i Zoran Kostić, izvršni direktor avio-kompanije Montenegro erlajns.

– Po ovom sporazumu, Er Srbija će produbiti svoje vazdušne veze sa Crnom Gorom dodajući svoju“JU” oznaku naletove Montenegro erlajnsa između Beograda i Podgorice i Tivta. Pored toga, srpski avio-prevoznik će takođe biti kod-šer partner na letovima između Podgorice i Rima – rečeno je u Er Srbiji.

S druge strane, Montenegro erlajns će ostvariti pristup rastućoj mreži linija Er Srbije pridružujući svoju oznaku „YM” letovima Er Srbije između Beograda i 32 destinacije, uključujući i Tivat i Podgoricu. Putnicima avio-kompanije Montenegro erlajns će se pružiti mogućnost putovanja preko Beograda do značajnih centara, u koje spadaju Njujork, Abu Dabi, Pariz i London.

– Smatramo da potpisivanje kod-šer ugovora sa Er Srbijom predstavlja izuzetnu šansu za budući razvoj crnogorskog avio-prevoznika Montenegro erlajnsa. Na ovaj način smo otvorili vrata našem nacionalnom avio-prevozniku za ulazak u Etihadov partnerski program sa kompanijama kao što su Alitalija i Er Berlin, što je i bio cilj sastanka koji je održan sa predstavnicima Etihad ervejza u Abu Dabiju u februaru ove godine.

Aranžman sa Er Srbijom je izuzetna šansa za pronalaženje budućeg strateškog partnera za crnogorskog avio-prevoznika, što je uostalom i opredjeljenje Savjeta za privatizaciju Vlade Crne Gore – objasnila je Daliborka Pejović, predsednica Odbora direktora Montenegro erlajnsa, saopštila je Er Srbija.

Autor:

Dina Đorđević Novinarka, Zamenica glavnog i odgovornog urednika dina.djordjevic@tangosix.rs

Komentari

Prilikom komentarisanja tekstova na portalu molimo vas da se držite isključivo vazduhoplovnih tema. Svako pominjanje politike, nacionalnih i drugih odrednica koje nemaju veze sa vazduhoplovstvom biće moderisano bez izuzetka.

Svi komentari na portalu su predmoderisani, odobravanje bilo kog komentara bilo kog značenja ne odražava stav redakcije i redakcija se ne može smatrati odgovornom za njihov sadržaj, značenje ili eventualne posledice.

Tango Six portal, osim gore navedenih opštih smernica, ne komentariše privatno niti javno svoju politiku moderisanja

Ostavite odgovor

Najnoviji komentari

126LAE-Delta na: [FOTO REPORTAŽA] Sloboda 2019: Novi helikopteri, poručnici u MiG-ovima i najrazovrsnija vojna tehnika na jednom mestu do sada

@Mayer @Petrovic Dusan Gospodo, za elektromagnetni impuls vam nije potrebna nuklearna eksplozija.

23. Oct 2019.Pogledaj

126LAE-Delta na: [FOTO REPORTAŽA] Sloboda 2019: Novi helikopteri, poručnici u MiG-ovima i najrazovrsnija vojna tehnika na jednom mestu do sada

@Medo s mora Ako ćemo da budemo objektivni, kalibri klasičnog naoružanja su sledeći: do 12.7mm je pešadijsko malokalibarsko, između 12.7mm i 20mm pešadijsko velikog kalibra, a sve preko 20mm je artiljerijsko.

23. Oct 2019.Pogledaj

Alen Šćuric Purger na: [KOLUMNA ALENA ŠĆURICA] Je li Crna Gora naučila na fijasku Slovenije? – 1. dio

Hvala na pohvalama. I hvala i na ispravci. Al to mi nikako ne ide u uho. Nekako ruka ne moze napisati na "Aerodromu Tivtu". Jednako ne bih napisao ni na Aerodromu Zagrebu. Naravno, u pravu ste genitiv jest Tivtu, Zagrebu... Moj grijeh.

23. Oct 2019.Pogledaj

Send this to a friend