BEG airport status
ORCA: Odluka suda neprihvatljiva, Pregovore smo vodili po zakonu; Opasnost za buduća sindikalna delovanja "To će svakako voditi smanjivanju radničkih prava i onemogućavanju sindikalnog udruživanja" / Foto: Croatia Airlines

ORCA: Odluka suda neprihvatljiva, Pregovore smo vodili po zakonu; Opasnost za buduća sindikalna delovanja

Povodom jučerašnje odluke Županijskog suda u Zagrebu o nezakonitosti i zabrani sprovođenja štrajka sindikata u Croatiji Airlines, oglasila se i Organizacija radnika Croatije Airlines (ORCA) koja je tu odluku ocenila neprihvatljivom.

– Obrazloženje suda kako sindikat ORCA nije pregovarao u dobroj vjeri nam je neprihvatljivo, jer smo prošli sve zakonom utvrđene procedure obzirom da smo razgovarali i pregovarali višekratno kroz dugi vremenski period s upravom Croatia Airlinesa i u tom smislu smatramo da smo ispunili sve pretpostavke kako bi štrajk bio zakonit. – saopšteno je iz ORCA-e.

Kako ističu, navodi suda o neprisustvovanju sastancima u januaru 2018. „potpuno su izvan konteksta“, a ovakva odluka može da ima negativne posledice po sindikalno delovanje u Hrvatskoj:

– Sindikat ORCA pregovarao i prije i poslije tih termina te u tom smislu izbivanje s tih sastanaka ne može biti ocijenjeno kao ona pretpostavka koja cijeli postupak utvrđuje nezakonitim, odnosno ne vođenim u dobroj vjeri.

Medijski interes za ovu situaciju sa štrajkom u Croatia Airlinesu koristimo i kao priliku da javnost upozorimo da ovakva odluka sadrži u sebi jednu opću opasnost koja vodi prema potpunoj suspenziji sindikalnog djelovanja u Republici Hrvatskoj. Naime, svaki poslodavac će ubuduće tijekom kolektivnog pregovaranja moći navesti kako je sindikat pristupio pregovorima u lošoj vjeri te će biti onemogućeno bilo koje organiziranje štrajka u budućnosti.

To će svakako voditi smanjivanju radničkih prava i onemogućavanju sindikalnog udruživanja, jer će sindikati kao takvi izgubiti svoj smisao, bez obzira na svoje utemeljenje u odredbama Ustava Republike Hrvatske. Zbog toga ćemo iskoristiti sva pravna sredstva kako u Republici Hrvatskoj tako i u inozemstvu.

Pod tim podrazumijevamo prvenstveno Europski sud za ljudska prava, a sve kako bismo ovu nezakonitu i potencijalno vrlo opasnu odluku stavili izvan snage, a što bi dovelo do nastavka sindikalnog djelovanja i poboljšavanja radničkih prava u Republici Hrvatskoj. –

Komentari

M

Kadija te tuži kadija ti sudi, otprilike tako nekako, užas!

Odgovori
P

Posve legitimna odluka suda, pregovaranje nije bilo u dobroj veri i u domeni racionalnog iz tri razloga:
– sindikati su na pregovore dolazili sa zahevom od 58 mil kuna ili ništa. Pregovori su trajali po deset minuta
– sindikati su hteli da biraju upravu (?!?), sto je nelegalno i po Zakonu o radu i po Zakonu o trgovackim drustvima
– frakcija unutar HSPPa destruktivno je nastupala prema opstanku firme

Odgovori
A

1. Sindikalni pregovori uvijek i svagdje a svijetu počinju bitno većim zahtjevima od cilja. Kao što i uprave dolaze sa bitno manjim prijedlozima nego stvarno žele prihvatiti. Brojka procjene uprave zahtjeva Sindikata je bila prvo 28 milijuna, pa 33 (što su objavili po svim medijima), da bi na koncu narasla na 54 milijuna u samo par tjedana iako Sindikati nisu povećali svoje zahtjeve. Mudrome dosta.

2. Sindikati ni u jednom jedinom momentu ni pismeno, ni usmeno nisu imali zahvjev za promjenu uprave. Niti su o tome pregovarali.

3. Na koji način je to HSPP desturktivno nastupio? Floskula bez porkiča. Konačno, kakva frakcija? Pa 92% članova se izjasnilo za štrajk u anketi koju je HSPP proveo.

Ryanair već 5. štrajka u Irskoj u mjeseca dan + jučer Njemci, Irci, Šveđani i Belgijanci – usred sezone
Air France, 15 dana štrajka, posljednji 4 dana zadnjeg tjedna lipnja – to je top sezona
British prošle godine, 30 dana štrajka u srpnju i kolovozu – dakle u top sezoni 50% dana
Lufthansa 15 štrajkova u 13 mjeseci – dio u top sezoni
Kontrolori leta Francuske 22 dana štrajka u 6 mjeseci, dio u za vrijeme blagdana
itd. itd.

I nikome nije palo na pamet da zabrani te štrajkove radi
– štete po kompaniju (Ryanair 21% pala vrijednost dionice, Air France katastrofalne brojeke u Q2 uz gubitak od 350 milijuna EUR zbog štrajka)
– konekcija (kada štrajka Luftahansa, Air France, British to osjeti cijela planeta, kada štrajka Croatia to osjeti 18% putnika u Hrvatskoj)
– štete po turizam tih zemalja gdje je bitno više turista direktno podogđeno štrajkom
– brdo poslovnjaka koji imaju problema (a to su vrlo ozbiljni businessi), tamo su centri trgovine, bankarstva, politike i svih gospodarskih grana, a to je bitno ozbiljnije od turista koji će zakasniti na destinaciju ili kući par sati
– cargo koji je u tim lukama ogroman i glavana europska cargo raskrsnica jednog ili više cargo mega-prijevoznika, a to ima globalne posljedice
– konekcije preko njihovih mega-hubova (niz zaposlenih u trgovini, ugostiteljstvu, hotelijerstvu, energetici, prijevozu i ostalim djelatnostima vezanim uz to) + i opet globalne posljedice po sve vezane kompanije, dalje konekcije, code-share, joint venture…

I

Gospodine Alene, da niste malo pristrasni u korist sindikata CA? :))
Salu na stranu… nisu mi jasni zaposleni u CA. Koliko jos vode treba da protece Savom pa da shvate da ih „neko“ (drzava, vlada, premijer, portir…) sistematski godinama vuce za nos? Sa druge strane, njihovo znanje i zvanje vrlo je i trazeno i cenjeno i placeno u Evropi, bolje nego u Hrvatskoj. Sta ih sprecava da daju otkaz u CA i nadju bolju firmu? Ako se stanje u CA popravi uvek mogu da se vrate, a ako ne… Postujem lojalnost prema kompaniji u kojoj rade, pa i sentimentalna osecanja, ali… kada ti iseku telefon i struju jer nisi platio racun, ili ti dodje sudski izvrsitelj da popisuje stvari zbog neplacene kirije onda drugacije razmisljas!
Kad su pre dosta godina Kvantasovi piloti stupili u strajk, uprava im je zapretila otkazom. Sutradan svih 1.000 pilota – do poslednjeg – dali su otkaz u kompaniji i uprava je morala da popusti i ispuni njihove zahteve.

Prilikom komentarisanja tekstova na portalu molimo vas da se držite isključivo vazduhoplovnih tema. Svako pominjanje politike, nacionalnih i drugih odrednica koje nemaju veze sa vazduhoplovstvom biće moderisano bez izuzetka.

Svi komentari na portalu su predmoderisani, odobravanje bilo kog komentara bilo kog značenja ne odražava stav redakcije i redakcija se ne može smatrati odgovornom za njihov sadržaj, značenje ili eventualne posledice.

Tango Six portal, osim gore navedenih opštih smernica, ne komentariše privatno niti javno svoju politiku moderisanja

Ostavite odgovor

Najnoviji komentari

Mile Tranzicija na: Vučić: Razvijaćemo pseudosatelit sa domaćom privatnom firmom, tražiću od Putina da dva Mi-35 dođu na paradu, MiG-ovi 29 nosiće imena poginulih pilota

Svasta se naslusasmo za tako kratko vreme... " Najaca eskadrila/ sqvadron u regionu"... Predsednik je "samo" zaboravio Grke (F16 blok 52, Mirage 2000) gde braca Grci ni sami neznaju koliko ih imaju, Madjare (JAS 39 Gripen), Rumune (F16 blok 30/32) i uskoro Hrvate (F16 Barak, bolji od bloka 30/32). U 7. Krugu modernizacije mozda ove…

21. Aug 2018.Pogledaj

dembelan na: [KOLUMNA ALENA ŠĆURICA] Sarajevo regionalni centar za Bliski Istok i Tursku

Prosle godine testirali su antifog sistem i radilo je prilicno dobro. sad da li je to kupljeno...

21. Aug 2018.Pogledaj

Milos na: Vučić: Razvijaćemo pseudosatelit sa domaćom privatnom firmom, tražiću od Putina da dva Mi-35 dođu na paradu, MiG-ovi 29 nosiće imena poginulih pilota

Da li ostaje donacija Buk-a iz Belorusije, i sto je jos bitnije, komandnog mobilnog centra (zaboravio sam mu ime) koji se takodje pominjao?

21. Aug 2018.Pogledaj

poručnik DATA USS Enteprise na: Generalni direktor MiG-a: Korporacija intenzivno radi na projektu novog presretača MiG-41

mig 41 drugi put, negde sredinom 90-tin videli smo mig 1.41, interesantno za sta ga rusi spremaju mig-25 je trebao da juri Valkiru, 31 dominatno B-1B i tomahavke, ali i da obezbedi kontrolu ruskog neba. za sta ce sluziti 41 tesko je predvideti. da li je to avion 6. generacije nema podataka, naslednik F-22 bi…

21. Aug 2018.Pogledaj

dembelan na: [KOLUMNA ALENA ŠĆURICA] Sarajevo regionalni centar za Bliski Istok i Tursku

ne znam dal ste primjetili, ali kad se najavljuje bihac, uopste ne znaju o kojem aerodromu govori.

21. Aug 2018.Pogledaj

Send this to a friend