Početna2018-10-03T00:19:41+00:00

ZABORAVLJENI ALBUM

Od Ljubljane do Borongaja, preko Batajnice do Boke Kotorske. Istorija vojne i civilne avijacije naših prostora u kapitalnom delu Borisa Ciglića.

219 većinom do sada neobjavljenih fotografija i priča koje će vas vratiti u pionirsko doba avijacije bivše Jugoslavije ali i dočarati malo poznata dešavanja novijeg doba.

Cena knjige iznosi 1600,00 dinara (14€*) samo u sledećih 30 dana promocije.
Dostava na kućnu adresu i poštarina su uključeni u cenu (za narudžbine na teritoriji Srbije).

Isporuka knjige izvršiće se nakon isteka 30-dnevnog perioda promocije koji se završava 29. oktobra

*Plaćanje iz inostranstva vrši se isključivo preko PayPala
(troškovi poštarine van Srbije, u zavisnosti od zemlje, nisu uključeni u cenu).

NARUČITE

O KNJIZI

Osvajanje neba tokom 20. veka predstavljeno je kroz 25 priča i 219 fotografija o ljudima i vazduhoplovima, u rasponu od 1913. do 1999. godine. Nit koja spaja rane letove krhkih ‘jeroplana’ presvučenih platnom sa dobom supersoničnih mlaznih lovaca su podneblje i ljudi nekadašnje Jugoslavije. Iako na periferiji glavnih tokova razvoja, bogatstvo vazduhoplovne baštine ovog dela sveta je fascinantno.

Uhvaćene objektivom učesnika u događajima, radoznalih posmatrača i profesionalnih fotografa, 219 autentičnih fotografija iz privatnih kolekcija i javnih ustanova, od kojih velika većina do sada nije objavljivana, vraćaju u život poznate i nepoznate vazduhoplovce sa različitih meridijana koji su ostavili jedinstven, slikovit i trajan trag u istoriji avijacije naših prostora.

Knjiga je štampana u A4 formatu na 96 strana sa 219 crno-belih i kolor fotografija.

Cena knjige je 1600,00 dinara (14€).

Isporuka knjige izvršiće se nakon isteka 30-dnevnog perioda promocije koji se završava 29. oktobra.

NARUČITE

O AUTORU

Boris Ciglić, advokat iz Beograda rođen 1971. godine, bavi se istraživanjima iz oblasti vazduhoplovne istorije na području bivše Jugoslavije i Balkana od najranije mladosti.

Sarađujući sa najeminentnijim istoričarima i vazduhoplovnim publicistima iz Srbije i inostranstva, svojom bogatom zbirkom dokumentata i fotografija pomogao je u nastanku više desetina knjiga. Kao stručni saradnik učestvovao je u stvaranju više dokumentarnih filmova.

Njegove članke redovno objavljuju neki od najuglednijih vazduhoplovnih časopisa u Engleskoj (Cross & Cockade), Francuskoj (Avions, Le Fana de’l Aviation), Nemačkoj (Flugzeug Classic), Austriji (öfh Nachrichten) i Poljskoj (Lotnictwo).

Do sada je samostalno objavio dve knjige: veoma cenjenu monografiju o Vazduhoplovnoj komandi i Srpskoj avijatici „Krila Srbije“ (2009.), i studiju o Austro-ugarskom pomorskom vazduhoplovstvu u južnom Jadranu „Seaplanes of Bocche“ (2014.). Kao ko-autor je objavio knjige „Croatian Aces“ (2002.), „Dornier Do 17: The Yugoslav Story“ (2007.), i u dva toma „Messerschmitt Bf 109: The Yugoslav Story“ (2016. i 2018.).

NARUČITE

KAKO DA NARUČITE?

Knjigu možete naručiti klikom na dugme naruči knjigu

Porudžbine sa teritorije Srbije:

Nakon naručivanja, knjiga će Vam po isteku 30-dnevnog perioda promocije (29. oktobar) biti poslata kurirskom službom PostExpress.
Knjigu plaćate kuriru (1600,00 dinara), po dostavi, a mi snosimo troškove poštarine.

Porudžbine van teritorije Srbije:

Knjigu plaćate putem PayPal servisa po ceni od 14€.
Za sve isporuke knjige van Srbije kupac snosi minimalne troškove poštarine (iznos poštarine možete videti tokom procesa naručivanja).

Ukoliko imate pitanja, ili nedoumica, možete nam pisati na: sales@tangosix.rs

NARUČITE

GALERIJA