BEG airport status
„Wizz Air“ obeležava 5 godina od uspostavljanja baze na „Nikoli Tesli“ Prvi Vizov avion baziran je u Beogradu 29. marta 2011. godine / Foto: WIzz Air

„Wizz Air“ obeležava 5 godina od uspostavljanja baze na „Nikoli Tesli“

„Low-cost“ kompanija Viz er (Wizz Air) ove godine obeležava pet godina od uspostavljanja tehničke baze na beogradskom aerodromu, saopštio je Viz.

– Prve letove iz Srbije Viz er je obavio u junu 2010. prema Dortmundu i Londonu, a već posle dva meseca od prvog leta objavljeno je i uspostavljanje baze.

U decembru iste godine pokrenute su i linije ka Rimu i Malmeu, a tehnička baza je uspostavljena 29. marta 2011. godine kada je jedan od aviona iz flote Viz er stacioniran na beogradskom aerodromu odakle je ubrzo krenuo sa letovima ka Stokholmu, Minhenui Ajndhovenu – navode u kompaniji i dodaju da je baza u Beogradu  direktno i posredno stvorila oko 1000 radnih mesta.

Viz er danas ima 11 linija iz Beograda i dve iz Niša. 

– Drago nam je da danas obeležavamo ovaj značajan jubilej. Srećni smo što je Srbija pre pet godina postala naša zemlja, a mi njen prvi low-cost prevoznik. Do sada nam je u Srbiji poverenje ukazalo preko 2,2 miliona putnika i mi im obećavamo da ćemo nastaviti da pružamo dobru uslugu, da je stalno poboljšavamo i da širimo mrežu – izjavila je Tamara Mšvenieradze, menadžer korporativnih komunikacija u Viz eru.

[easy-social-share buttons="facebook,twitter,google,pocket,linkedin,mail" counters="1" counter_pos="inside" total_counter_pos="none" fullwidth="yes"]

Autor:

Dina Đorđević Novinarka, Zamenica glavnog i odgovornog urednika dina.djordjevic@tangosix.rs

Komentari

Os

Pominju li kad ce da vrate let za Oslo i Brisel? One koje su zbog Er Srbije ukinuli iz Beograda.

Odgovori

Prilikom komentarisanja tekstova na portalu molimo vas da se držite isključivo vazduhoplovnih tema. Svako pominjanje politike, nacionalnih i drugih odrednica koje nemaju veze sa vazduhoplovstvom biće moderisano bez izuzetka.

Svi komentari na portalu su predmoderisani, odobravanje bilo kog komentara bilo kog značenja ne odražava stav redakcije i redakcija se ne može smatrati odgovornom za njihov sadržaj, značenje ili eventualne posledice.

Tango Six portal, osim gore navedenih opštih smernica, ne komentariše privatno niti javno svoju politiku moderisanja

Ostavite odgovor

Najnoviji komentari

Ikar na: Argentina konačno rešila problem supersonične vojne avijacije, od Danske nabavljeni američki F-16

U miru da ih koriste.....Imali ko info koju inacicu koriste F-16C/D Block 30/32 ili F-16C/D Block 50/52....razliciti su podaci na internetu

19. Apr 2024.Pogledaj

Marko na: Argentina konačno rešila problem supersonične vojne avijacije, od Danske nabavljeni američki F-16

Koliko realno ima resursa u ovim avionima? Koliko dugo Argentina i Ukrajna mogu da ocekuju da ce ih koristiti? Nismo li mi '99. oborili ili ostetili neki od Danskih F-16?

19. Apr 2024.Pogledaj

Profa Fini na: Argentina konačno rešila problem supersonične vojne avijacije, od Danske nabavljeni američki F-16

"Pojedini argenitnski mediji navode da je nabavljeno 18 jednoseda i 6 dvoseda za koje će biti plaćeno 320 miliona dolara..." - a neko bi dao 3.000.000.000 (TRI MILIJARDE!) evra za 12 aviona iz Francuske i priča priču da je to dobro za Srbiju? Možda za one iz Ugrađevinskog fakulteta, da se fino ugrade za nekoliko…

19. Apr 2024.Pogledaj

Patriot na: Argentina konačno rešila problem supersonične vojne avijacije, od Danske nabavljeni američki F-16

I za Srbiju je kupovina polovnih emiratskih Mirage 2000-9 ili grčkih 2000-5 bila bolja opcija kad se već dobija samo short range Mica.

19. Apr 2024.Pogledaj