BEG airport status
LYBE 050330Z 18004KT CAVOK 20/15 Q1020 NOSIG
C-17 Ujedinjenih Arapskih Emirata posetio Beograd

C-17 Ujedinjenih Arapskih Emirata posetio Beograd

BEOGRAD – Transportni avion C-17 Ratnog vazduhoplovstva Ujedinjenih Arapskih Emirata sleteo je juče oko 15 časova na Aerodrom Nikola Tesla. Globemaster III zadržao se malo više od dva sata da bi, kako saznajemo, istovario helikopter.

7106888811_f3855b57c0_c

Let UAE 1225 aviona C-17 registarske iznake „1225“ iznenadio je juče beograđane preletevši deo grada koji se nalazi na prilaznoj ravni  piste 30 beogradskog aerodroma. Transporter je sleteo nešto posle 15 časova i na platformi Nikole Tesle zadržao se taman toliko da istovari neuobičajeni komad tereta – helikopter.

Do objavljivanja ovog posta nismo uspeli da identifikujemo ovaj zanimljivi tovar. Ne znamo da li je u pitanju civilni ili vojni helikopter ali nam je iz dva nezavisna izvora potvrđeno da je juče iz Globemastera izašla takva letelica.

U poslednjih nekoliko nedelja svedoci smo intenzivnije saradnje Srbije i Emirata na raznim poljima od kojih se namenska industrija stavlja u prvi plan. Da li je sigurno predpostaviti da jučerašnja poseta gostiju iz Emirata ima veza sa ovom saradnjom, ostaje da se vidi.

Ratno vazduhoplovstvo Ujedinjenih Arapskih Emirata poseduje šest ovih aviona koje su naručili 2010. godine. Poslednji „12128“ isporučen je juna prošle godine.

FOTO

Autor:

Petar Vojinović Glavni i odgovorni urednik petar.vojinovic@tangosix.rs

Komentari

ju

Mi koji živimo u blokovima novobeogradskim vrlo smo ga primetili,sleteo tačno u 15 i 30,a vratio se tačno u 17h !

Odgovori
Vl

Ovo mora da je bio praznik za oci za sve ljubitelje letelica. Ovde u SAD sam imao prilike da ih vidim raznorazne, ali "svetskog gazdu" jos ne. Bravo za clanak i fotografije!

Odgovori

Ostavite odgovor

Najnoviji komentari

Milos na: Hrvatskoj stigla nova ponuda za nabavku borbenih aviona

Srbija je pokusala da se priblizi zapadu, cak u nekim segmentima smo izgazili sopstvenu tradiciju i kulturu u pokusaju da se priblizimo, ali nam je jasno stavljeno do znanja gde nam je mesto. Ne zovu nas Ameri i Anglosaksonci po Evropi "mala Rusija". Pokusaj nabavke neke ozbiljne tehnike sa zapada na zalost mislim da ne…

05. Jul 2015.Pogledaj

Griffin na: VIDEO: Okončana vežba „Air Solution 2015″

Vi dok ne cujete da je Vucic licno odgovoran necete stati...Politicarenje na kub.

05. Jul 2015.Pogledaj

YU-AJZ na: SMATSA i Saobraćajni fakultet otvaraju studijski program ”Vazduhoplovno inženjerstvo”

U pravu si delta, da bi se termodinamika položila treba dobra podloga iz matematike, i da bi se neko posle ATPL bavio tim stvarima zaista mora biti vanserijski igrač ali je nevolja u tome što su ljudi koji su završili ATPL a nisu krenuli sa type ratingom, ili ne nastavljaju leteti kao instruktori i sl.…

05. Jul 2015.Pogledaj

Tomislav na: Kuće pored Aerodroma Nikola Tesla i dalje bez legalizacije

Plac sam kupio JA i imam pravo na OBEŠTEĆENJE,zašto aerodrom nije kupovao sebi zemlju za proširenje!????????????????????????????????????I nisam ga dobio na POKLON NI OD KOGA!PLATIO SAM GA I TO MASNO!!!!

05. Jul 2015.Pogledaj