BEG airport status
[EKSKLUZIVNO] „SR Technics“ prebacuje svoju administraciju u Srbiju Managing Director "SR Technics Services Srbija" Marko Aspesi u njihovim novim prostorijama na Novom Beogradu.

[EKSKLUZIVNO] „SR Technics“ prebacuje svoju administraciju u Srbiju

SR Technics, jedna od najvećih globalnih MRO kompanija, odlučila je u februaru da preseli svoju administraciju iz baze u Cirihu u Beograd. „Centar poslovnih procesa“ zvanično je počeo sa radom pre nekoliko nedelja a Tango Six portal je prvi dobio priliku da intervjuiše prvog čoveka „SR Technics Services Serbia“ Marka Aspesija.

„SR Technics“ je još u februaru najavio otvaranje Centra poslovnih procesa u Beogradu.

Donedavno smo bili u low-profile – „pilot fazi“ procenjivanja nivoa stručnosti i infrastrukture u Srbiji. I više smo nego zadovoljni onim što našli. Stoga, idemo dalje bez „ako“ ili „ali“.

Zadovoljstvo nam je da sada naše planove možemo predstaviti javnosti. Najblaže rečeno, izuzetno smo ponosni što imamo priliku da zvanično objavimo naše investiranje u i stvaranje novog centra izuzetnosti kada je segment poslovnih procesa u pitanju.

Možete li nam detaljnije opisati šta je to otvoreno u Beogradu i koje vrste operacija će se ovde obavljati?

Centar poslovnih procesa u Beogradu će obezbeđivati administrativnu podršku našim globalnim MRO poslovima (poslovima održavanja vazduhoplova).

Iz Beograda ćemo obezbeđivati poslovne funkcije i druge stručne usluge koje su potrebne za funkcionisanje našeg globalnog poslovanja.

Tako da većina zaposlenih, koje i dalje tražimo, treba da poseduju iskustvo u poslovnim administrativnim procesima, pre nego u vazduhoplovstvu. Naravno, iskustvo u ili strast prema vazduhoplovstvu i vazduhoplovnoj industriji će svakako biti plus. Za neke položaje, to će, naravno, biti neophodno.

Kada će centar zvanično početi sa radom?

Pre nekoliko nedelja smo osnovali pravno lice „SR Technics Services“. Sada, aktivno tražimo zaposlene da bismo mogli da postanemo potpuno operativni u narednih nekoliko meseci.

"U Cirihu samo najavili da u sledećih 12 meseci u Beograd planiramo da preselimo 250 pozicija"
Aspesi: „U Cirihu samo najavili da u sledećih 12 meseci u Beograd planiramo da preselimo 250 pozicija.“

Kako budete gradili svoje kapacitete u Srbiji, za kojim ste veštinama u potrazi kada su budući zaposleni u pitanju?

Ne mogu biti previše određen, jer još uvek zapošljavamo ljude na tim pozicijama u Cirihu.

Ali, dozvolite da budem jasan koliko mogu u ovom trenutku. Tip potencijalnih zaposlenih koji nas najviše interesuje su ambiciozni profesionalci koji žele da grade svoju karijeru u rastućoj međunarodnoj kompaniji. Tražimo osoblje na svim nivoima poslovne hijerarhije i iskustva. Gde je to potrebno, davaćemo zaposlenima obuku tokom rada, čak i u našoj bazi u Cirihu, u Švajcarskoj.

Koliko ljudi će beogradski Centar za poslovne procese zaposliti i koju vrstu poslovne kulture želite da uspostavite u SRT Srbija?

U Cirihu samo najavili da u sledećih 12 meseci u Beograd planiramo da preselimo 250 pozicija koje se odnose na poslovne funkcije i procese, a koji se trenutno obavljaju u Cirihu. To je ambiciozan cilj.

Mi nudimo konkurentne plate. Takođe, nudimo dobre uslove rada i šansu zaposlenima da napreduju kroz naše redove. S druge strane, naše buduće kolege mogu biti sigurne da svaki put kada SR Techincs otvara novi poslovni centar u novoj državi, on donosi svoju međunarodnu reputaciju i najbolje prakse zapošljavanja. Zbog toga smo uvereni da ćemo privući najkvalitetniji kadar u Beogradu.

Ukoliko je neko zainteresovan da radi za vas, koga bi trebalo da kontaktiraju?

Radimo sa našim lokalnim partnerom od poverenja, kompanijom „Trizma“, koja je prepoznata kao lider na tržištu u oblasti „smart sourcinga“. Oni rade sa nama na identifikovanju najboljih talenata na srpskom tržištu.

Ukoliko neko ko čita ovo poseduje dobro SAP i IT iskustvo, molimo da nam pošalje svoj CV već danas, jer upravo sada gradimo naš budući tim.

Ukoliko govorimo o drugim vrstama posla i ljudi, slobodno nam pošaljite svoj CV ukoliko mislite da posedujete administrativne veštine koje tražimo. Molimo da nam pošaljete svoj CV zajedno sa motivacionim pismom na: aerospace@trizma.com.

Lično se radujem upoznavanju potencijalnih kandidata i radu sa ljudima u Srbiji. Siguran sam da zajedno možemo učiniti naš Centar odličnom operacijom na koju ćemo biti ponosni. Rešen sam da ga napravim vodećim primerom najbolje prakse i dobrih usluga unutar SR Technics globalne mreže.

3
„Sada je red da SR Technics Srbija stvori nešto veliko.“

Zašto ste izabrali Srbiju kao mesto za uspostavljanje Centra poslovnih procesa?

Srbija postaje sve atraktivnija međunarodnim kompanijama. Strane investicije su dobrodošle. Srbija je geografski dobro locirana. Beograd je, bez sumnje, dinamičan i atraktivan grad sa dobro obrazovanom, visoko kvalifikovanom i vrednom radnom snagom. Pitanje koje smo postavili je: da li je neko drugo mesto prikladnije za naše potrebe. Jasan odgovor je bio: ne.

Da li je država Srbija bila od pomoći u ovom procesu?

Nismo primili ništa osim čvrste podrške vladinih resora i relevantnih institucija u Srbiji.

Sada je red da SR Technics Srbija stvori nešto veliko. Nešto sa dugom budućnošću u rastućoj kompaniji, koja će imati sve veće prisustvo u Srbiji.

Kako biste opisali trenutno stanje u MRO industriji globalno i na tržištima u kojima poslujete?

Globalni MRO poslovi vrede oko 60 milijardi dolara. Naš udeo je oko 1.2 milijarde.

Ali, naša strategija regionalizacije i globalizacije je deo ambicioznog plana za povećanje našeg tržišnog udela. Da bismo povećali naše poslovanje, moramo postati još konkurentniji.

Zaista smo primorani da konstantno poboljšavamo svoje usluge našim klijentima širom sveta. To je razlog što smo relativno skoro otvorili centre na Malti i u Maleziji, koji odlično fukcionišu. Sad proširujemo ovaj spisak uspostavljanjem solidnog prisustva u Srbiji.

Na koji način je ova perspektiva povezana sa rezovima u vašoj bazi u Cirihu?

Naša strategija je da preorijentišemo naš posao i strukturu troškova u skladu sa promenom očekivanja klijenata. Cilj je da budemo sigurni da naše poslovanje raste profitabilno i održivo, praćeno najboljim nivoom usluge, koji naši klijenti zaslužuju. U našem planu poslovanja Srbija je veoma značajan deo dugoročne strategije. Stoga, veoma sam ponosan što vodim ovaj projekat i radujem se regrutovanju odličnog tima.

Osim poslova pomenutih u intervjuu, SR Technics Srbija ima otvorene i sledeće pozicije: Coordinator Phase In/Out of Aircraft Components, Material Master Data Coordinator i Methods Engineer.

[easy-social-share buttons="facebook,twitter,google,pocket,linkedin,mail" counters="1" counter_pos="inside" total_counter_pos="none" fullwidth="yes"]

Autor:

Petar Vojinovic Glavni i odgovorni urednik petar.vojinovic@tangosix.rs

Komentari

Bu

Ne mogu biti previše određen, jer još uvek zapošljavamo ljude na tim pozicijama u Cirihu.

Ali, dozvolite da budem jasan koliko mogu u ovom trenutku. Tip potencijalnih zaposlenih koji nas najviše interesuje su ambiciozni profesionalci koji žele da grade svoju karijeru u rastućoj međunarodnoj kompaniji. Tražimo osoblje na svim nivoima poslovne hijerarhije i iskustva. Gde je to potrebno, davaćemo zaposlenima obuku tokom rada, čak i u našoj bazi u Cirihu, u Švajcarskoj.

Iz ove "suplje "price nikako da zakljucim (kao zainteresovan za posao) sta i koga oni trebaju?

Odgovori

Prilikom komentarisanja tekstova na portalu molimo vas da se držite isključivo vazduhoplovnih tema. Svako pominjanje politike, nacionalnih i drugih odrednica koje nemaju veze sa vazduhoplovstvom biće moderisano bez izuzetka.

Svi komentari na portalu su predmoderisani, odobravanje bilo kog komentara bilo kog značenja ne odražava stav redakcije i redakcija se ne može smatrati odgovornom za njihov sadržaj, značenje ili eventualne posledice.

Tango Six portal, osim gore navedenih opštih smernica, ne komentariše privatno niti javno svoju politiku moderisanja

Ostavite odgovor

Najnoviji komentari

Señor na: [POSAO] Wizz Air regrutuje u Beogradu: Otvoreni dan za pilote sa srpskim ICAO dozvolama

Za laike, koja je sustinska razlika izmedju ICAO i EASA dozvole? Da li jedna organizacija me priznaje dozvole druge?

29. Nov 2023.Pogledaj

Stojko na: Aerodrom „Nikola Tesla“ danas prešao broj od 7 miliona opsluženih putnika

Da nisu imali onu katastrofu sa gradjevinskim radovima, bilo bi 10 miliona.

29. Nov 2023.Pogledaj

car na: Slovenija potpisala ugovor o kupovini šest višenamenskih helikoptera AW139M

Nije. Hr će od 12 platiti defacto samo 6 i to vjerojatno manje po komadu od AW139M. Inače Hr policijski AW139 su bili po 12 milijuna € 2015-16.

28. Nov 2023.Pogledaj