BEG airport status
Poleteo prvi avion na liniji Niš-Malme Prva redovna linija iz Niša posle godinu i po dana Foto: Južne vesti

Poleteo prvi avion na liniji Niš-Malme

Iz Niša je za Malme poleteo prvi avion low-cost kompanije Viz er (Wizz Air), prenosi portal Južne vesti.  Kako je krajem januara i najavljeno, letovi će se od sada odvijati tri puta nedeljno – utorkom, četvrtkom i nedeljom.

Kako prenose Južne vesti, pre nego što je avion poleteo ka Švedskoj, u Niš su u 10:10h stigli prvi putnici iz Malmea. Na ovaj način niški aerodrom je posle godinu i po dana ponovo dobio redovnu liniju. Za ponedeljak, 29. jun, najavljeno je uspostavljanje druge takve linije za Bazel.

Aerodrom u Nišu je Er Srbiji (Air Serbia) predložio rutu do Beča kao najprofitabilniju,  ali se još uvek čeka odgovor nacionalnog avio-prevoznika, prenosi Tanjug.

Početkom nedelje ova agencija prenela je i navode direktora aerodroma „Konstantin Veliki“ u Nišu, Vladice Đurđanovića, da i druge kompanije žele da lete iz tog grada. Kako je rečeno, postoji interesovanje za rute do Tivta, Osjeka, Frankfurta i Štutgarta.

 

[easy-social-share buttons="facebook,twitter,google,pocket,linkedin,mail" counters="1" counter_pos="inside" total_counter_pos="none" fullwidth="yes"]

Autor:

Dina Đorđević Novinarka, Zamenica glavnog i odgovornog urednika dina.djordjevic@tangosix.rs

Komentari

Vl

Dočekasmo i ovaj dan.

Odgovori
Sp

Na flightradar-u još nema niškog aerodroma na mapi…

Odgovori
С

Може ли неко да каже/процени колико је потребно путника кодишње у Нишу да би аеродром покрио своје трошкове?

Odgovori
Vl

Handling and landing na Aerodromu Niš je 3 evra po stvarnom putniku koji prođe kroz aerodrom.
Pošto ne znamo stvarne troškove Aerodroma Niš, možemo da uzmemo uporednu vrednost drugih sličnih aerodroma. Ispod 50000 putnika nema ‘leba. Sa 100000 može se disati.
Da li ovo pije vodu za Niš, ne znam.

pe

Pun pogodak za Nis ! Wizz je ozbiljna kompanija sa kojom letim evo sad ce decenija. Najeftinije cjene i najbolji i najuredniji avioni. Oni su misaona imenica za Air’Serbia

Odgovori
Dz

Najbolji i najuredniji avioni? Jedina prednost Wizz-a je sto su im avioni novi, a ostalo je kao da su u autobusu Nis Ekspresa, sa tim sto autobusi Nis Ekspresa imaju opciju spustanja sedista, za razliku od Wizz-ovih aviona…

De

Sve je to lepo, ali danas smo bili svedoci da jedna obična železnička rampa može da napravi itekakav prblem.
Naime, rampa na pružnom prelazu na samom aerodromu Niš ima čudan običaj da se bez ikakvog razloga spusti i tako ostane, kao danas, na primer, jedno 25 spuštena, gde je reka vozila sa pristiglim putnicima iz Bazela morala da čeka da pređe prugu.
Ovaj problem postoji dugi niz godina, svi okreću glavu od toga. Nadam se da će novopostavljeni VD direktora aerodroma Niš, za koga sam čuo da je radio na/u železnici Srbije uspeti da reši ovaj problem jer je ipak njegov fah.

Odgovori

Prilikom komentarisanja tekstova na portalu molimo vas da se držite isključivo vazduhoplovnih tema. Svako pominjanje politike, nacionalnih i drugih odrednica koje nemaju veze sa vazduhoplovstvom biće moderisano bez izuzetka.

Svi komentari na portalu su predmoderisani, odobravanje bilo kog komentara bilo kog značenja ne odražava stav redakcije i redakcija se ne može smatrati odgovornom za njihov sadržaj, značenje ili eventualne posledice.

Tango Six portal, osim gore navedenih opštih smernica, ne komentariše privatno niti javno svoju politiku moderisanja

Ostavite odgovor

Najnoviji komentari

K na: Severna Makedonija potpisala ugovor za nabavku 4 helikoptera AW149 i 4 AW169M od Leonarda za 249,9 miliona evra

Znaci cijena tu negdje kao 8 UH-60M. Pa ok, dosta novaca ali znaju valjda makedonci sto im treba.

29. Mar 2024.Pogledaj

MickoNY na: Druga godina profita za Er Srbiju bez subvencija: Preliminarni razultat za 2023. – 40,5 miliona evra zarade

E bas ti hvala sto si ovdasnjim dezurnim pljuvacima i sveznalicama objasnio neke stvari.... kratko ,jasno ,jezgrovito .

29. Mar 2024.Pogledaj

Feline na: Severna Makedonija potpisala ugovor za nabavku 4 helikoptera AW149 i 4 AW169M od Leonarda za 249,9 miliona evra

Koliko je ozbiljno očekivati da bilo kakva naoružana varijanta AW169M može da zameni Mi-24?

29. Mar 2024.Pogledaj