BEG airport status
„Nikola Tesla“ u julu opslužio više od 670 hiljada putnika, U prvih sedam meseci  više od 3 miliona U julu zabeleženo i 6.449 poletanja i sletanja / Foto: Petar Vojinović, Tango Six

„Nikola Tesla“ u julu opslužio više od 670 hiljada putnika, U prvih sedam meseci više od 3 miliona

Beogradski aerodrom opslužio je u julu 670.354 putnika, odnosno 6% više u odnosu na isti mesec prošle godine, saopšteno je sa „Tesle“.

U tom mesecu zabeleženo i 6.449 poletanja i sletanja, što je povećanje od 5%, dok povećanje prometa robe i pošte u odnosu na jul 2017. godine iznosi 50%, navode sa „Tesle“ i dodaju:

– Beogradski aerodrom u drugoj polovini jula čak pet puta zabeležio je istorijske dnevne rekorde u broju putnika, a najprometniji dan u istoriji srpskog vazduhoplovstva bio je 31. jul kada je kroz beogradski aerodrom prošlo 24.306 putnika.

Takođe, u prvih sedam meseci ove godine opsluženo je 3.134.106 putnika, što je 7%, odnosno oko 200.000 putnika više nego u istom periodu prošle godine, dok je ukupan promet robe i pošte uvećan 24%. –

Kako podsećaju sa aerodroma, tokom ovogodišnje letnje sezone sa „Nikole Tesle“ saobraća 36 avio-kompanija u redovnom i čarter saobraćaju, ka 67 destinacija u redovnom i 28 odredišta u čarter avio-saobraćaju.

[easy-social-share buttons="facebook,twitter,google,pocket,linkedin,mail" counters="1" counter_pos="inside" total_counter_pos="none" fullwidth="yes"]

Autor:

Marta Lutovac Zamenica glavnog i odgovornog urednika marta.lutovac@tangosix.rs

Komentari

Zo

Tek da se zna, Split opslužio u istom mjesecu 730 000 putnika. Apsolutni rekord.

Odgovori
LO

I to je otprilike to za celu godinu.

Zo

Dragi, Split ove godine opslužuje više od 3 milijuna putnika.

Ni

Wow

Zi

Glupo je uporedjivati Split turisticko mesto na moru sa Beogradom , logicnije bi bilo porediti Beograd i Zagreb kao 2 grada ?
Zasto onda ne uporedis Barselonu na moru sa 47 miliona putnika sa Splitom koji ima 3 miliona putnika za godinu dana?
Svi dobro znamo da Split zivi od sezonskih linija , prvenstveno cartera i low cost kompanija .

Sa

Zonzi, „jugo brate“ po krvnim zrncima, jos samo da se u tom istom Splitu i regionu prekine sa grebanjem automobila, lomljenjem retrovizora, jeb*njem svih i svega po spisku, sa pozivanjem na ubijanje i vesanje vase druge „jugo brace“ po krvnim zrncima…..i ima promet da skoci za duplo, garantujem ti, ima i Barselona da proplace od muke!

Samo nam jos malcice treba…ili se to ipak samo tako cini.

Zo

Glupo je uspoređivati Beograd sa Zagrebom jer je Beograd jedini aerodrom u Srbiji pa su svi putnici osuđeni da lete sa njega, a u Hrvatskoj Zagreb, Split, Dubrovnik, Pula i Zadar dijele oko 10 milijuna putnika.
Tu su i manji aerodromi Rijeka, Brač, Lošinj i Osijek

Al

Zonzi
1.Imamo BEG i INI
2. Niko ne primorava putnike da putuju sa Tesle. Niko na to nije osudjen. Cela Vojvodina leti iz Budimpeste i Temisvara.Jug putuje iz Sofije i Skoplja ako ne idu na INI.

Reci mi molim te koliko taj Split ima putnika u februaru.

Prilikom komentarisanja tekstova na portalu molimo vas da se držite isključivo vazduhoplovnih tema. Svako pominjanje politike, nacionalnih i drugih odrednica koje nemaju veze sa vazduhoplovstvom biće moderisano bez izuzetka.

Svi komentari na portalu su predmoderisani, odobravanje bilo kog komentara bilo kog značenja ne odražava stav redakcije i redakcija se ne može smatrati odgovornom za njihov sadržaj, značenje ili eventualne posledice.

Tango Six portal, osim gore navedenih opštih smernica, ne komentariše privatno niti javno svoju politiku moderisanja

Ostavite odgovor

Najnoviji komentari

Т5🇷🇸🇨🇳 na: Grčka finalizovala nabavku borbenih aviona F-35A: Procena da će 20 aviona platiti oko 3,5 milijarde dolara

Брат Си би нам за исте новце послао 50 Ј-31,ал Рафал је француски

26. Jul 2024.Pogledaj

Zooro na: Grčka finalizovala nabavku borbenih aviona F-35A: Procena da će 20 aviona platiti oko 3,5 milijarde dolara

@Islander Pametni Grci imaju Francuze i Amerikance u floti ..ako jedni zastekaju bar ce drugi voziti.. Želiš reći ako jedni iznevjere valjda drugi neće :) F35 ? Prije bi izabrao F15-EX , ali ne ćuje se moj glas :)

26. Jul 2024.Pogledaj

Djuka na: Grčka finalizovala nabavku borbenih aviona F-35A: Procena da će 20 aviona platiti oko 3,5 milijarde dolara

>> ko jedni zastekaju bar ce drugi voziti To su avioni, oni se lete, vidi se kakav si avijacijski entuzijasta kad moze napisati tako nesto rogobatno. Inace imat ta dva vazduhoplova u floti potpuni je nonsens ali u grckom slucaju verujem da ulogu igra duga tradicija francuskih vazduhoplova i odredjene odavno stecene antibrodske sposobnosti koje…

26. Jul 2024.Pogledaj