BEG airport status
LYBE 2207:00 Z 300°07KT 280V340 CAVOK 24/18 Q1022 NOSIG=
Ministar saobraćaja Crne Gore: Vlada planira davanje pod koncesiju Aerodroma u Tivtu i Podgorici, Prodaja nije opcija Aerodromi će biti pod koncesijom u periodu od 25 do 30 godina

Ministar saobraćaja Crne Gore: Vlada planira davanje pod koncesiju Aerodroma u Tivtu i Podgorici, Prodaja nije opcija

Kako je ministar saobraćaja Crne Gore Osman Nurković rekao za TV Vijesti, Vlada je odlučila da ponudi crnogorske aerodrome na koncesiju, a poziv za sve zaintersovane vrlo brzo će biti objavljen na njenom sajtu.

Kako prenose Vijesti, plan je da se aerodromi u Podgorici i Tivtu izdaju na 25 do 30 godina, pri čemu Nurković ističe da Vlada na taj način želi da bolje valorizuje potencijal aerodroma, jer trenutno stanje ne zadovoljava potrebe države i njenih građana.

Takođe, na pitanje da li država planira da proda Aerodrome ili ih privatizuje na bilo koji način, što poslednjih meseci najavljuje opozicija, ministar saobraćaja rekao je da to „ni u kom slučaju“ nije u planu.

Od prodaje nema ništa, kako tvrdi ministar, ali se vlada zato odlučila da na drugačiji način valorizuje potencijale i sada profitabilne državne kompanije, pišu Vijesti.

– Evo da vama dam eskluzivnu izjavu, ići ćemo vjerovatno sa prijedlogom koncesionog akta – odnosno davanja na koncesiju aerodroma, to je ogromna i velika razlika u odnosu na prodaju. Dakle, ono što je trenutno stanje na aerodromima i što su potrebe građana i države Crne Gore, ne zadovoljava, i mislimo da mnogo bolje može da se taj potencijala države valorizuje, a to možemo da uradimo na taj način, što ćemo najvjerovatnije ići sa pozivom za dodjelu koncesija , nekom od kredibilnih, iskusnih, već dokaznih na tom svjetskom tržištu. – objasnio je Nurković za taj crnogorski medij.

Kako navode, poziv zaintersovanim koncesionarima ovih dana trebalo bi da se nađe na sajtu ministarstva, a Nurković otkriva i na koliko godina se planira izdavanje eventualne koncesije:

– Najvjerovatnije do 25-30 godina. To će biti naš prijedlog, a sad u postupku da li će se javiti neko ko bude zainteresovan za to, ili neće , ja ne mogu da prejudiciram , ali ono što je iksustvo iz okruženja, mislim da postoje šanse velike, i da napravimo odličan posao za državu prije svega. –

Autor:

Marta Lutovac Zamenica glavnog i odgovornog urednika marta.lutovac@tangosix.rs

Komentari

К

И једину државну компанију која даје профит дај странцима, зарад свога џепа.. Браво ти се, сваки рад вам је такав, и онда после што држава није свих њених грађана..

Odgovori

Prilikom komentarisanja tekstova na portalu molimo vas da se držite isključivo vazduhoplovnih tema. Svako pominjanje politike, nacionalnih i drugih odrednica koje nemaju veze sa vazduhoplovstvom biće moderisano bez izuzetka.

Svi komentari na portalu su predmoderisani, odobravanje bilo kog komentara bilo kog značenja ne odražava stav redakcije i redakcija se ne može smatrati odgovornom za njihov sadržaj, značenje ili eventualne posledice.

Tango Six portal, osim gore navedenih opštih smernica, ne komentariše privatno niti javno svoju politiku moderisanja

Ostavite odgovor

Najnoviji komentari

Živojin Banković na: Portugalija prvi inostrani kupac brazilskog vojnog transportnog aviona KC-390

Hvala na komentaru. Možda ste već videli ovaj tekst, ima deo i o Portugalu. http://www.rts.rs/page/stories/sr/story/711/merila-vremena/3506035/sta-je-starije-portugalija-ili-portugal.html

22. Jul 2019.Pogledaj

VladimirM na: [KOLUMNA ALENA ŠĆURICA] Split juri prema vrhu

Touchmeduza, Ne predviđam Ja ama baš ništa. Ja samo savetujem da se pomno prati dešavanje na evropskom avio tržištu. Ja takođe ne bih voleo da dođe do monopola bilo koje Aviokompanije. Uostalom ako je jedan CEO Lufthanse našao za shodno da izjavi onako, mora da tu nešto ima, zar ne? Nisu stvari sjajne ni bajne…

22. Jul 2019.Pogledaj

VladimirM na: [KOLUMNA ALENA ŠĆURICA] Split juri prema vrhu

Aleksandar BG, Oni su iz jednog cuga kupili 20 A350, a mi iz jednog cuga stotine B737. Ovaj podatka znači ama baš ništa. Hvala na savetu, ali meni ne trebaju Alenovi tekstovi da znam kako je prošao Etihad. Dovoljno mi je moja profesija zadnjih 30plus godina. Ako ne verujete ikom drugom eno gore izjave CEO…

22. Jul 2019.Pogledaj

Paqe na: Portugalija prvi inostrani kupac brazilskog vojnog transportnog aviona KC-390

I mi svoju zemlju zovemo Srbija pa je Portugalci ne zovu tako.

22. Jul 2019.Pogledaj

Rajkec na: Direktorat civilnog vazduhoplovstva započinje inicijativu otvaranja i registracije helidroma u Srbiji

Vec je napravljen i pusten u rad Helidrom u KC Nis u aprilu mesecu. Ovo. Je jako dobra vest, nekad je brzina medicinskog transporta presudna, nekad transport od pola sata spase zivot umesto transporta sanitetom od 2 sata primer. Zaista mala investicija koja puno znaci. Obzirom da je Koridor 10 sad jako opeterecen i da…

22. Jul 2019.Pogledaj

Send this to a friend