BEG airport status
LYBE 2604:30 Z 040°06KT CAVOK 20/17 Q1020 NOSIG=
Ministar saobraćaja Crne Gore: Vlada planira davanje pod koncesiju Aerodroma u Tivtu i Podgorici, Prodaja nije opcija Aerodromi će biti pod koncesijom u periodu od 25 do 30 godina

Ministar saobraćaja Crne Gore: Vlada planira davanje pod koncesiju Aerodroma u Tivtu i Podgorici, Prodaja nije opcija

Kako je ministar saobraćaja Crne Gore Osman Nurković rekao za TV Vijesti, Vlada je odlučila da ponudi crnogorske aerodrome na koncesiju, a poziv za sve zaintersovane vrlo brzo će biti objavljen na njenom sajtu.

Kako prenose Vijesti, plan je da se aerodromi u Podgorici i Tivtu izdaju na 25 do 30 godina, pri čemu Nurković ističe da Vlada na taj način želi da bolje valorizuje potencijal aerodroma, jer trenutno stanje ne zadovoljava potrebe države i njenih građana.

Takođe, na pitanje da li država planira da proda Aerodrome ili ih privatizuje na bilo koji način, što poslednjih meseci najavljuje opozicija, ministar saobraćaja rekao je da to „ni u kom slučaju“ nije u planu.

Od prodaje nema ništa, kako tvrdi ministar, ali se vlada zato odlučila da na drugačiji način valorizuje potencijale i sada profitabilne državne kompanije, pišu Vijesti.

– Evo da vama dam eskluzivnu izjavu, ići ćemo vjerovatno sa prijedlogom koncesionog akta – odnosno davanja na koncesiju aerodroma, to je ogromna i velika razlika u odnosu na prodaju. Dakle, ono što je trenutno stanje na aerodromima i što su potrebe građana i države Crne Gore, ne zadovoljava, i mislimo da mnogo bolje može da se taj potencijala države valorizuje, a to možemo da uradimo na taj način, što ćemo najvjerovatnije ići sa pozivom za dodjelu koncesija , nekom od kredibilnih, iskusnih, već dokaznih na tom svjetskom tržištu. – objasnio je Nurković za taj crnogorski medij.

Kako navode, poziv zaintersovanim koncesionarima ovih dana trebalo bi da se nađe na sajtu ministarstva, a Nurković otkriva i na koliko godina se planira izdavanje eventualne koncesije:

– Najvjerovatnije do 25-30 godina. To će biti naš prijedlog, a sad u postupku da li će se javiti neko ko bude zainteresovan za to, ili neće , ja ne mogu da prejudiciram , ali ono što je iksustvo iz okruženja, mislim da postoje šanse velike, i da napravimo odličan posao za državu prije svega. –

Autor:

Marta Lutovac Zamenica glavnog i odgovornog urednika marta.lutovac@tangosix.rs

Komentari

К

И једину државну компанију која даје профит дај странцима, зарад свога џепа.. Браво ти се, сваки рад вам је такав, и онда после што држава није свих њених грађана..

Odgovori

Prilikom komentarisanja tekstova na portalu molimo vas da se držite isključivo vazduhoplovnih tema. Svako pominjanje politike, nacionalnih i drugih odrednica koje nemaju veze sa vazduhoplovstvom biće moderisano bez izuzetka.

Svi komentari na portalu su predmoderisani, odobravanje bilo kog komentara bilo kog značenja ne odražava stav redakcije i redakcija se ne može smatrati odgovornom za njihov sadržaj, značenje ili eventualne posledice.

Tango Six portal, osim gore navedenih opštih smernica, ne komentariše privatno niti javno svoju politiku moderisanja

Ostavite odgovor

Najnoviji komentari

Miloš77 na: Američka vojska kupuje raketni sistem Iron Dome

Po meni je ovo pametan i logičan korak. Ne razumem zašto toliko polemike oko toga. Lično mislim da je sistem veoma sposoban i specifičan u onome što najbolje radi. Idealan je za američku vojsku rasporedjenu po bazama na Srednjem Istoku pa i u Južnoj Koreji. Čudi me jedino da do sada nisu uveli ID za…

25. Aug 2019.Pogledaj

Vlad na: Američka vojska kupuje raketni sistem Iron Dome

Ed, pa zašto onda kupuju taj sistem od Izraelaca a ne od svoje firme?

25. Aug 2019.Pogledaj

Vlad na: Američka vojska kupuje raketni sistem Iron Dome

"У сваком случају добар је за заштиту војни јединица које су у сукобу са непријатељом који је на ниском технолошком нивоу и који нема велику ватрену моћ" Uloga i uspešnost ID sistema predstavljeni u jednoj rečenici. Bravo Dane. Pored Pancira, ovaj sistem nam danas uopšte nije potreban. Na šta su spali Ameri kada kupuju ovakav…

25. Aug 2019.Pogledaj

Vojislav na: Er Srbija ovog leta 140 čarter letova više nego prošle godine; Aviolet ponovo do Hurgade

Svaka pohvala za posadu i uslugu,leteli smo do Bodruma i nazad sa njima neki dan,13.8-23.8.Najbolji ste!!!

25. Aug 2019.Pogledaj

Oddball na: Američka vojska kupuje raketni sistem Iron Dome

Iron Dome je samo dio višeslojnog izraelskog sistema PVO koji ide od Dome-a, Barak-a, Arrow-a do Davidove praćke. O uspješnosti do sada ne vrijedi pričati, sistem osmatranja, javljanja, dejstva (kao i sistem obavještavanja i evakuacije civila i naselja) im je među najboljim u svijetu, šta god mi pisali. Jedino što ovaj sistem može ugroziti je…

25. Aug 2019.Pogledaj

Send this to a friend