BEG airport status
LYBE 1618:30 Z 160°02KT 8000 NSC 05/M00 Q1031 NOSIG=
Promene: Etihad eviejšn grupa najavila novu organizacionu strukturu i operativni model Grupa će se reorganizovati u sedam poslovnih sektora / Foto: Etihad Airways

Promene: Etihad eviejšn grupa najavila novu organizacionu strukturu i operativni model

Etihad eviejšn grupa (Etihad Aviation Group – EAG) najavila je novu organizacionu strukturu i operativni model (odmah aktivan) kako bi sprovela svoj mandat dok započinje sledeća faza transformacije, saopšteno je iz ove kompanije.

Prema novoj strukturi, Grupa će se reorganizovati u sedam poslovnih sektora – Operacije, Komercijala, Održavanje, Popravke i remont (MRO), Ljudski resursi, Finansije, Usluge podrške i Transformacija, na čelu sa novim izvršnim rukovodećim timom koji će odgovarati generalnom direktoru grupacije Toniju Daglasu (Tony Douglas), koji preuzima odgovornost i za Etihad ervejz, ističu iz Etihada i dodaju:

– Peter Baumgartner će sada biti Viši strateški savetnik Tonija Daglasa u sastavu izvršnog rukovodećeg tima. Nakon što je od 2016. godine kao generalni direktor upravljao Etihad ervejzom, Baumgartner će biti savetnik na nivou grupe o globalnim partnerstvima i inovacijama.

Izvršni potpredsednik za komercijalne poslove Etihad ervejza Mohamad al Buluki (Mohammad Al Bulooki), unapređen je u izvršnog direktora za saobraćaj i biće odgovoran za ključna područja uključujući poslovanje mreže, letačke i tehničke poslove, flotnu tehniku, bezbednost i sigurnost vazdušnog saobraćaja, kao i Etihad erport servisiz (Etihad Airport Services) koji upravlja teretnim saobraćajem i zemaljskim opsluživanjem i keteringom. On je takođe odgovoran za pilotsko i kabinsko osoblje avio-kompanije. –

U toku jedna o faza transformacije / Foto: Etihad Airways

Takođe, Robin Kamark je imenovan je za komercijalnog direktora. Kamark se pridružio Grupi u aprilu 2017. godine i predvodiće sprovođenje celokupne komercijalne strategije aviokompanije, uključujući teretni saobraćaj, prodaju i marketing, upravljanje prihodima, uslugama za kupce, planiranje u mreži i alijansama. Zadužen je i za upravljanje ogrankom Etihad ervejza pod imenom Hala.

Kako navode iz Etihada, Rej Gamel (Ray Gammell) će preuzeti odgovornost za partnere u kojima avio-kompanija ima vlasničke udele, dok je Ibrahim Nasir (Nassir) imenovan za direktora za ljudske resurse i organizacioni razvoj i odgovoran je za širok spektar funkcija uključujući, između ostalog, obuke, organizacioni razvoj, medicinske usluge, prikupljanje talenata, nagrađivanje, usluge za ljudstvo i pitanja imigracije. Nasir će takođe voditi program Grupe nazvan Emiratizacija.

– Novom organizacionom strukturom grupe predviđeno je i da Abdul Kalik Saida (Abdul Khalik Saeeda) postane direktor tehnike (MRO); direktor finansija Mark Pauers (Mark Powers), direktor službe za podršku Mana al Mula (Mana Al Mulla) i direktor za pitanja transformacije Akram Alami.

Generalni savetnik i sekretar kompanije Hening cur Hausen (Henning zur Hausen); viši potpredsednik za poslove sa vladom i međunarodne poslove, Ahmed al Kubaisi (Ahmed Al Qubaisi); i potpredsednik korporativnih poslova Amina Taher, ostaju na svojim trenutnim pozicijama i takođe odgovaraju generalnom direktoru grupacije za svoj rad. – objašnjavaju iz Etihada.

Autor:

Marta Lutovac Zamenica glavnog i odgovornog urednika marta.lutovac@tangosix.rs

Komentari

Prilikom komentarisanja tekstova na portalu molimo vas da se držite isključivo vazduhoplovnih tema. Svako pominjanje politike, nacionalnih i drugih odrednica koje nemaju veze sa vazduhoplovstvom biće moderisano bez izuzetka.

Svi komentari na portalu su predmoderisani, odobravanje bilo kog komentara bilo kog značenja ne odražava stav redakcije i redakcija se ne može smatrati odgovornom za njihov sadržaj, značenje ili eventualne posledice.

Tango Six portal, osim gore navedenih opštih smernica, ne komentariše privatno niti javno svoju politiku moderisanja

Ostavite odgovor

Najnoviji komentari

AL-41F1 na: [POSLEDNJA VEST] Vučić: Helikopterska jedinica MUP-a Srbije dobija tri Erbasova helikoptera H215 Super Puma

@Direktor Ili ja ne znam da citam ovu listu(moguce) ili Mi-17 od 2017. ima EASA sertifikat? https://www.easa.europa.eu/download/typerating-lists/EASA-T_R_List_Helicopter.pdf a koliko ovde pise https://www.easa.europa.eu/easa-and-you/international-cooperation/easa-by-country?easa_relationship%5B0%5D=field_easa_country_mbmo_target_id mi uopste nismo EASA "member state" i ne podlezemo njihovim pravilima, posto sigurno helikopter policije ne planiramo koristiti na terotiriji EU. Mi-17 u civilne svrhe koristi 15 zemalja, to nije malo.

16. Feb 2019.Pogledaj

Spectator na: [POSLEDNJA VEST] Er Srbijin A330 dobio novu šemu bojenja – reklamu „Serbia Creates“ Vlade Srbije

Pantelija trebalo je na ruskoj cirilici I ruskom jeziku da orgazmiras bosanche?

16. Feb 2019.Pogledaj

Blagoje Krstic na: [POSLEDNJA VEST] Er Srbijin A330 dobio novu šemu bojenja – reklamu „Serbia Creates“ Vlade Srbije

Al se skupila negativna energija jedno cudo. Dal je ostalo u Srbiji bar malo pozitivne energije? Dobro je da se radio na nesto, a kritika je uvek dobro doshla, ali ovi komentari to je jedno cudo negativnosti malicioznosti prezira... Pozdrav iz Majedonije

16. Feb 2019.Pogledaj

Send this to a friend