BEG airport status
Promene: Etihad eviejšn grupa najavila novu organizacionu strukturu i operativni model Grupa će se reorganizovati u sedam poslovnih sektora / Foto: Etihad Airways

Promene: Etihad eviejšn grupa najavila novu organizacionu strukturu i operativni model

Etihad eviejšn grupa (Etihad Aviation Group – EAG) najavila je novu organizacionu strukturu i operativni model (odmah aktivan) kako bi sprovela svoj mandat dok započinje sledeća faza transformacije, saopšteno je iz ove kompanije.

Prema novoj strukturi, Grupa će se reorganizovati u sedam poslovnih sektora – Operacije, Komercijala, Održavanje, Popravke i remont (MRO), Ljudski resursi, Finansije, Usluge podrške i Transformacija, na čelu sa novim izvršnim rukovodećim timom koji će odgovarati generalnom direktoru grupacije Toniju Daglasu (Tony Douglas), koji preuzima odgovornost i za Etihad ervejz, ističu iz Etihada i dodaju:

– Peter Baumgartner će sada biti Viši strateški savetnik Tonija Daglasa u sastavu izvršnog rukovodećeg tima. Nakon što je od 2016. godine kao generalni direktor upravljao Etihad ervejzom, Baumgartner će biti savetnik na nivou grupe o globalnim partnerstvima i inovacijama.

Izvršni potpredsednik za komercijalne poslove Etihad ervejza Mohamad al Buluki (Mohammad Al Bulooki), unapređen je u izvršnog direktora za saobraćaj i biće odgovoran za ključna područja uključujući poslovanje mreže, letačke i tehničke poslove, flotnu tehniku, bezbednost i sigurnost vazdušnog saobraćaja, kao i Etihad erport servisiz (Etihad Airport Services) koji upravlja teretnim saobraćajem i zemaljskim opsluživanjem i keteringom. On je takođe odgovoran za pilotsko i kabinsko osoblje avio-kompanije. –

U toku jedna o faza transformacije / Foto: Etihad Airways

Takođe, Robin Kamark je imenovan je za komercijalnog direktora. Kamark se pridružio Grupi u aprilu 2017. godine i predvodiće sprovođenje celokupne komercijalne strategije aviokompanije, uključujući teretni saobraćaj, prodaju i marketing, upravljanje prihodima, uslugama za kupce, planiranje u mreži i alijansama. Zadužen je i za upravljanje ogrankom Etihad ervejza pod imenom Hala.

Kako navode iz Etihada, Rej Gamel (Ray Gammell) će preuzeti odgovornost za partnere u kojima avio-kompanija ima vlasničke udele, dok je Ibrahim Nasir (Nassir) imenovan za direktora za ljudske resurse i organizacioni razvoj i odgovoran je za širok spektar funkcija uključujući, između ostalog, obuke, organizacioni razvoj, medicinske usluge, prikupljanje talenata, nagrađivanje, usluge za ljudstvo i pitanja imigracije. Nasir će takođe voditi program Grupe nazvan Emiratizacija.

– Novom organizacionom strukturom grupe predviđeno je i da Abdul Kalik Saida (Abdul Khalik Saeeda) postane direktor tehnike (MRO); direktor finansija Mark Pauers (Mark Powers), direktor službe za podršku Mana al Mula (Mana Al Mulla) i direktor za pitanja transformacije Akram Alami.

Generalni savetnik i sekretar kompanije Hening cur Hausen (Henning zur Hausen); viši potpredsednik za poslove sa vladom i međunarodne poslove, Ahmed al Kubaisi (Ahmed Al Qubaisi); i potpredsednik korporativnih poslova Amina Taher, ostaju na svojim trenutnim pozicijama i takođe odgovaraju generalnom direktoru grupacije za svoj rad. – objašnjavaju iz Etihada.

Komentari

Prilikom komentarisanja tekstova na portalu molimo vas da se držite isključivo vazduhoplovnih tema. Svako pominjanje politike, nacionalnih i drugih odrednica koje nemaju veze sa vazduhoplovstvom biće moderisano bez izuzetka.

Svi komentari na portalu su predmoderisani, odobravanje bilo kog komentara bilo kog značenja ne odražava stav redakcije i redakcija se ne može smatrati odgovornom za njihov sadržaj, značenje ili eventualne posledice.

Tango Six portal, osim gore navedenih opštih smernica, ne komentariše privatno niti javno svoju politiku moderisanja

Ostavite odgovor

Najnoviji komentari

Alen Šćuric Purger na: [KOLUMNA ALENA ŠĆURICA] Aerodromi Crne Gore vrtoglavo rastu

Putujući: Hvala puno za pohvale. I ja smatram da je diskusija nepotrebno išla u politiku. Broj putnika svakako će rasti. Neka se obistini samo dio planova koje imaju Aerodromi Crne Gora brojka linija, prijevoznika i putnika će značajno porasti. Naravno da je limitirajuć faktor ovo što pišete, ali kad sam zadnjih par puta bio u…

21. Sep 2018.Pogledaj

radovanovic na: Vanaerodromsko sletanje Antonova 2 „STS avijacije“ kod Jagodine

Stajni trap je polomljen sudeci po polozaju aviona a i donja krila su ostecena a posto je u pitanju platno bice tu posla, nekada je Pancevacka Utva radila remont i oplatnjavanje krila na An-2 tako da imaju znanja e sad koliko to kosta neznam ali ako se isplati popravka onda napred dobri su to leteci…

21. Sep 2018.Pogledaj

BB na: [EKSKLUZIVNO] Prve fotografije prinudnog vanaerodromskog sletanja aviona An-2 blizu Jagodine

Nije fino vidjeti udes u avio svijetu ali je fino znati kada posada izađe bez većih problema. svaka čast za prisebnost...

21. Sep 2018.Pogledaj

Send this to a friend