BEG airport status
Izvršni direktor Montenegro erlajnsa: Otvorene opcije za nalaženje strateškog partnera i eventualnu privatizaciju kompanije "Alternativa državnoj pomoći bilo je gašenje kompanije" / Foto: Montenegro Airlines

Izvršni direktor Montenegro erlajnsa: Otvorene opcije za nalaženje strateškog partnera i eventualnu privatizaciju kompanije

U današnjem intervjuu za crnogorski „Dnevne novine“ izvršni direktor avio-kompanije Montenegro erlajns Živko Banjević govorio je o poslovnim i operativnim uspesima kompanije, novom modelu poslovanja, kao i perspektivi i mogućoj promeni vlasništva crnogorskog nacionalnog avio-prevoznika.

Tom prilikom, on je objasnio u kakvoj se situaciji Montenegro erlajns nalazi, kao i koji je najpovoljniji scenario za budućnost kompanije:

– Montenegro Airlines je početkom 2017. godine bio u izuzetno teškoj poziciji, sa aspekta finansijskog, komercijalnog i operativnog poslovanja. Uz podršku vlasnika, naporima upravljačkih, rukovodećih i kadrovskih struktura Kompanije, poslovanje je u najvećoj mjeri konsolidovano i optimizovano, što pokazuju i ostvareni rezultati od početka januara prošle godine do danas.

Vlada Crne Gore, znajući za značaj koji Montenegro erlajns ima za crnogorsku ekonomiju, zajedno sa menadžmentom Kompanije traži adekvatan model finansijske konsolidacije prije svega sa aspekta zatečenih dugovanja prema Poreskoj upravi, Kontroli letenja i Aerodromima Crne Gore, kao i optimalno dugoročno rješenje za poslovanje Kompanije.

Odbor direktora kompanije je usvojio Prijedlog plana konsolidacije sa aspekta zatečenih dugovanja kao i dugoročnog stabilnog modela poslovanja, koji je upućen resornom ministarstvu i vlasniku. Za sada mogu reći da se radi o faznom projektu, koji na fleksibilan način optimizuje poslovanje Kompanije, ne isključujući opcije iznalaženja strateškog partnera i eventualne privatizacije. –

On je za „Dnevne novine“ govorio i o poteškoćama tokom svog dosadašnjeg mandata. Prema njegovim rečima, pored poznatog dospelog duga prema Poreskoj upravi, Kontroli letenja i Aerodromima Crne Gore, novi menadžment je po preuzimanju upravljanja i rukovođenja kompanijom dočekalo još 16.5 miliona evra dospelog duga prema inostranim dobavljačima, pre svega prema vlasnicima aviona, snabdevačima avionskim delovima, EUROCONTROL-u, kao i prema domaćim dobavljačima i poslovnim bankama:

– Velika stopa rasta u avio-saobraćaju na već zagušenom evropskom tržištu, uz jednu od istorijski najnestabilnijih sezona sa aspekta vremenskih uslova nad Evropom, je prouzrokovala česta pomjeranja slotova za letove, što je dovodilo do kašnjenja na koja Montenegro erlajns nije mogao uticati, kao ni bilo koja druga avio-kompanija.

Ovog ljeta smo u našoj floti po prvi put u istoriji imali avion tipa Boeing B737-500, koji je bio zakupljen zajedno sa pružanjem svih operativnih usluga od strane partnera, iz kojeg razloga na odstupanja u smislu redovnosti saobraćaja nijesmo mogli da utičemo u punoj mjeri. –

U prvih deset meseci ove godine 576.000 prevezenih putnika u sve tri kategorije saobraćaja / Foto: Montenegro Airlines

Banjević je rekao i da je pomoć države Montenegro erlajnsu u javnosti „dočekana na nož“, ali pre svega zbog nedovoljne obaveštenosti o značaju kompanije za ekonomiju Crne Gore. On je istakao da je alternativa bila gašenje nacionalnog avio-prevoznika:

– To bi značilo da na državni teret padne više desetina miliona obaveza po raznim osnovima, sa direktnim udarom na prihode iz turizma u prošloj godini, kao i u 2018. godini i kasnije, tj. izgubili bi se svi pozitivni efekti koje sam prethodno naveo. Sve u svemu, platili bi neuporedivo više iz državne kase a izgubili bi svoju avio kompaniju sa negativnim efektom na turističku privredu.

Zaista i jesmo svjedoci da države u regionu i u Evropi pomažu svojim nacionalnim avio-prevoznicima, rukovodeći se prosto ekonomskim principima i prepoznajući njihov značaj za cjelokupnu državnu privredu. Nedavno je objavljeno u medijima da je jedna evropska država pomogla svojim avio prevoznicima sa subvencijom za gorivo od oko 350 miliona USD, zbog enormnog rasta cijena goriva u 2018. godini. –

Govoreći o rezultatima, naveo je da su operativni rezultati kompanije u prvih deset meseci ove godine zadovoljavajući, sa 576.000 prevezenih putnika u sve tri kategorije saobraćaja:

– Taj rezultat je ostvaren sa 6.704 letova u redovnom i čarter saobraćaju, odnosno sa flotom do šest aviona. To je za 68.751 ili 13.55% putnika više u odnosu na isti period prethodne godine, sa avionom više u sezonskom periodu, kao i 635 ili 10,46% letova više u redovnom i čarter saobraćaju.

Do kraja godine očekujemo od 50.000 do 60.000 putnika, tako da će ukupan broj prevezenih putnika u 2018. godini biti veći od 620.000. –

Takođe, preliminarni poslovni rezultat kompanije za deset meseci 2018. godine je za 1,5 miliona evra bolji u odnosu na isti period prethodne godine, i najbolji je u poslednje četiri godine, rekao je Banjević.

On je kao pozitivan primer poslovanja kompanije naveo i ukupne operativne rezultate za ovogodišnju turističku sezonu:

– U periodu visoke sezone, od 1. juna do 30. septembra, Montenegro erlajns je u sve tri kategorije saobraćaja, redovnom, čarter i kod šer, prevezao ukupno 350.677 putnika, što je za 17.86% više u odnosu na isti period prethodne godine.

Najam šestog aviona većeg kapaciteta se pokazao kao dobar poslovni potez iz više razloga. Prevezli smo veći broj putnika u odnosu na prošlu godinu i sa šest aviona ostvarili rekordne rezultate. Povratili smo dio tržišta koje sa zatečenim stanjem u prethodnoj godini odnosno sa pet aviona nijesmo mogli da pokrijemo. Prevezli smo veći broj putnika nego ikada ranije sa šest pa i više aviona.

Na kraju, zaštitili smo i svoje buduće operacije jer smo pokazali da imamo kapaciteta za šest aviona i više od 600.000 putnika godišnje. –

[easy-social-share buttons="facebook,twitter,google,pocket,linkedin,mail" counters="1" counter_pos="inside" total_counter_pos="none" fullwidth="yes"]

Autor:

Marta Lutovac Zamenica glavnog i odgovornog urednika marta.lutovac@tangosix.rs

Komentari

Prilikom komentarisanja tekstova na portalu molimo vas da se držite isključivo vazduhoplovnih tema. Svako pominjanje politike, nacionalnih i drugih odrednica koje nemaju veze sa vazduhoplovstvom biće moderisano bez izuzetka.

Svi komentari na portalu su predmoderisani, odobravanje bilo kog komentara bilo kog značenja ne odražava stav redakcije i redakcija se ne može smatrati odgovornom za njihov sadržaj, značenje ili eventualne posledice.

Tango Six portal, osim gore navedenih opštih smernica, ne komentariše privatno niti javno svoju politiku moderisanja

Ostavite odgovor

Najnoviji komentari

Cinik na: Višenamenski borbeni avion Rafal: Od nedostatka porudžbina do navale naručilaca

Istorija se ponavlja, početkom 20 veka u Kraljevini Srbiji je bila velika debata oko nabavke novih topova za srpsku vojsku, u igri su bili Krupp, Škoda i Francuzi i izbor je pao na francuske Schneider topove i ispostavilo se da je to bio pun pogodak i sa tehničkog i sa vojnog i sa političkog stanovišta.…

13. Apr 2024.Pogledaj

Miloš77 na: Višenamenski borbeni avion Rafal: Od nedostatka porudžbina do navale naručilaca

@Petrovic Dusan Rusija je uz sankscije razvila i zapocela serijsku proizvodnju Su-57 i Ohotnik S70 koji su letelice potpuno nove generacije koju nijedna Evropska zemlja nije do sada razvila i isti jos uvek modernizuju svoje avione iz Osamdesetih kao sto su Rafal i EF2000. Uz to lako pravi moderinizovane Suhoje 35/34/30SM isto kao sto i…

13. Apr 2024.Pogledaj

Miloš77 na: Višenamenski borbeni avion Rafal: Od nedostatka porudžbina do navale naručilaca

Su-35 ima 70% zapadnih delova :-) izuzetno precizna procena jednog ovdasnjeg "eksperta", proroka, i "obozavaoca" ruske vojne opreme. Boze me sacuvaj. Sve sto valja iz Rusije je zapadno, a sto ne valja je 100% rusko. Znaci ruka vojska je bar 70% super po tebi :-) ..Eto kad se zezamo vec...:-)

13. Apr 2024.Pogledaj

Feline na: Renoviranje manevarskih površina i održavanje piste na aerodromu „Pukovnik-pilot Milenko Pavlović“ u toku

@Aleksandar O kakvim to “domaćim zadacima” i “ocenjivanju” je reč? Pa još i “mi govor”. Takva frazeologija je prvo dovela na vlast AV a sve vreme ga održava u sedlu. Biće Rafali, F16 nije dovoljan dobar, niti je u ponudi.

12. Apr 2024.Pogledaj

Gandalf na: Vučić: Potpisivanje ugovora za Rafale u naredna dva meseca

Srbija 70 % nabavlja od sopstvene proizvodnje. Stoga nam u dođe jeftinije. Srbija proizvodi sve osim aviona lovaca i dalekometnog i srednjeg PVO. Vi nabavljate strano i skuplje. Tako da tvoja ekonomska analiza je dostttttta netačččna.

12. Apr 2024.Pogledaj