BEG airport status
Direktorat civilnog vazduhoplovstva na sednicama Privremenog saveta i Stalne komisije Eurokontrola Doneto i nekoliko odluka od značaja za funkcionisanje stručnih timova i radnih grupa unutar Eurokontrola / Foto: Direktorat civilnog vazduhoplovstva

Direktorat civilnog vazduhoplovstva na sednicama Privremenog saveta i Stalne komisije Eurokontrola

U četvrtak, 29. novembra, održane su sednice Privremenog saveta i Stalne komisije Eurokontrola, saopšteno je iz Direktorata civilnog vazduhoplovstva.

Kako navode, nastavljajući sa pristupom uvedenim na prethodnom sastanku koji je naišao na pozitivan odziv učesnika generalni direktor Eurokontrola Emon Brenan izložio je predlog mera koje imaju za cilj postizanje boljeg ostvarenog učinka mreže upravljanja vazdušnim saobraćajem u Evropi i ublažavanje efekata kašnjenja koje tokom 2018. godine nije bilo na ciljanom nivou.
 
 

Mirjana Čizmarov predsedava sednicom Stalne komisije Evrokontrola / Foto: Direktorat civilnog vazduhoplovstva

– Kao gostujući izlagač, Aleksandar de Žunijak, generalni direktor IATA-e, predstavio je situaciju u vazdušnom saobraćaju Evrope sa stanovišta avio-prevozilaca, poredeći je sa ostalim regionima u svetu. On je, takođe, ukazao na elemente koji zahtevaju unapređenje i izneo predloge budućih mera.

Najvažnija poruka koju je preneo učesnicima sastanka jeste volja i spremnost udruženja na čijem je čelu da, u saradnji sa Eurokontrolom, doprinese smanjenju kašnjenja u realizaciji letova u 2019. godini. – kažu iz Direktorata.

Prema njihovim rečima, tokom sednice Stalne komisije Eurokontrola kojom je predsedavala direktorka Direktorata civilnog vazduhoplovstva Mirjana Čizmarov doneta je pozitivna odluka u vezi sa kandidovanjem Eurokontrola za Menadžera mreže (Network Manager) u periodu 2020-2029, usvojen je budžet Eurokontrola za 2019. godinu, kao i jedinične rutne naknade za pružanje usluga u vazdušnoj plovidbi za sve zone naplate na teritoriji Evrope, a doneto je i nekoliko odluka od značaja za funkcionisanje stručnih timova i radnih grupa unutar Eurokontrola.

[easy-social-share buttons="facebook,twitter,google,pocket,linkedin,mail" counters="1" counter_pos="inside" total_counter_pos="none" fullwidth="yes"]

Autor:

Marta Lutovac Zamenica glavnog i odgovornog urednika marta.lutovac@tangosix.rs

Komentari

Prilikom komentarisanja tekstova na portalu molimo vas da se držite isključivo vazduhoplovnih tema. Svako pominjanje politike, nacionalnih i drugih odrednica koje nemaju veze sa vazduhoplovstvom biće moderisano bez izuzetka.

Svi komentari na portalu su predmoderisani, odobravanje bilo kog komentara bilo kog značenja ne odražava stav redakcije i redakcija se ne može smatrati odgovornom za njihov sadržaj, značenje ili eventualne posledice.

Tango Six portal, osim gore navedenih opštih smernica, ne komentariše privatno niti javno svoju politiku moderisanja

Ostavite odgovor

Najnoviji komentari

Blejky na: [POSLEDNJA VEST] Hrvatskoj isporučeno prvih 6 višenamenskih borbenih aviona Rafal

Sine moj pilot Miga -29 samo u snovima može sanjati da će ikada doći u situaciju za blisku zračnu borbu sa Rafalom. Rafal ima mogučnosti da pronađe i indetificira i gađa drugi zrakoplov bez da koristi radar i to ako se nevaram na udaljenostima do čak 100km. Pilot Miga neće biti svjestan da je otkriven…

26. Apr 2024.Pogledaj

Živojin Banković na: [POSLEDNJA VEST] Hrvatskoj isporučeno prvih 6 višenamenskih borbenih aviona Rafal

Djuka Како мислите да ХРЗ са 12 авиона учествује у Baltic Air Policing? Два авиона увек у дежурној пари, један као могућа резерва за дежурну пару, два увек на неким прегледима, два двоседа за обуку. Остаје око 5 авиона, а не заборавите да је оперативност Рафала у француској војсци око 50-55 посто. Нису се џабе…

26. Apr 2024.Pogledaj

JF-17 na: [POSLEDNJA VEST] Hrvatskoj isporučeno prvih 6 višenamenskih borbenih aviona Rafal

Koja bliska borba u 21. vijeku, zemljače? Situacija je takva da dva hrvatska Rafala bez da ulaze u vazdusni prostor Srbije, negdje iz istočne Slavonije, obore cijelu eskadrilu migova 29 čim polete sa Batajnice. Kakva crna bliska borba pa to je kao pojava nestalo prije skoro 40 godina. Mislim da je zadnja bliska borba bila…

26. Apr 2024.Pogledaj

Nenad (Sr) na: [POSLEDNJA VEST] Hrvatskoj isporučeno prvih 6 višenamenskih borbenih aviona Rafal

Srbija ima malo zaokruzeniji sistem RV i PVO, to je prednost. Tu su i neke novije ruske rakete koje su u ravni sa francuskim. Inace je Rafal, kao sam avion, ipak bolji od Mig-29. Ne racuna se samo avion, vec ceo sistem PVO.

26. Apr 2024.Pogledaj

Srbofil na: [POSLEDNJA VEST] Hrvatskoj isporučeno prvih 6 višenamenskih borbenih aviona Rafal

@Milki Vučić je Bosanac, Toma je Srbijanac, a radari zaista nisu bitni.

26. Apr 2024.Pogledaj