BEG airport status
Održan Memorijalni turnir „Pilot Mihailo Petrović“ na aerodromu Rudine "Pripadnici RV i PVO i Helikopterske jedinice MUP-a Srbije, piloti i tehničari, svojim učešćem dali su veliki doprinos manifestaciji avionom tipa "Lasta" i helikopterom "Bell 206" / Foto: Fondacija "Pilot Mihailo Petrović"

Održan Memorijalni turnir „Pilot Mihailo Petrović“ na aerodromu Rudine

Takmičenje pilota pod nazivom Memorijal „Pilot Mihailo Petrović“ održano je 15. juna na aerodromu Rudine, saopšteno je iz Fondacije „Pilot Mihailo Petrović“.

Kako navode, pripadnici RV i PVO i Helikopterske jedinice MUP-a Srbije, piloti i tehničari, svojim učešćem „dali su veliki doprinos ovoj manifestaciji avionom tipa „Lasta“ i helikopterom „Bell 206“:

– Sudijski tim predvođen internacionalnim sudijom Jon Kadarjanom, uz pomoć savremenih sredstava objektivne kontrole, vrednovao je rezultate pilota takmičara i proglasio pobednike. Prvo mesto, vredan prelazni pehar i zlatne medalje osvojili su piloti Dejan Ivanović i Miodrag Ivanović, drugo mesto, pehar i srebrne medalje osvojili su piloti Aleksandar Godić i Ratko Jovanović, a treće mesto, pehar i bronzane medalje osvojili su piloti Goran Bošković i Aleksandar Unčanin.

Učesnici / Foto: Fondacija „Pilot Mihailo Petrović“

Pilotima, takmičarima i gostima, spomen diplome „Pilot Mihailo Petrović“, darivao je i uručio vazduhoplovni publicista i pisac, magistar Zlatomir Grujić. Darodavci, Udruženje linijskih pilota Srbije, UPVLPS, SKC „Ćirilica“, vazduhoplovna fondacija „Pilot Mihailo Petrović“ i ustanova Kulturni centar Smederevska Palanka, obezbedili su bogat fond vrednih nagrada za pobednike i organizatore takmičenja.

U okviru letačkog dana, sa pilotima Zdravkom Milosavljevićem i Dušanom Bojkovićem, deca Svetlana, Stefan, Nikola i Marko iz Vlakče, rodnoga sela pilota Mihaila Petrovića, uspešno su izveli svoj prvi let. –

Memorijalu prisustvovali i najmlađi / Foto: Fondacija „Pilot Mihailo Petrović“
Uzletanje / Foto: Fondacija „Pilot Mihailo Petrović“

Naredne godine, Memorijal „Pilot Mihailo Petrović“ biće organizovan na aerodromu u Trsteniku sa karakterom internacionalnog takmičenja pilota, ističu iz fondacije.

[easy-social-share buttons="facebook,twitter,google,pocket,linkedin,mail" counters="1" counter_pos="inside" total_counter_pos="none" fullwidth="yes"]

Autor:

Marta Lutovac Zamenica glavnog i odgovornog urednika marta.lutovac@tangosix.rs

Komentari

Prilikom komentarisanja tekstova na portalu molimo vas da se držite isključivo vazduhoplovnih tema. Svako pominjanje politike, nacionalnih i drugih odrednica koje nemaju veze sa vazduhoplovstvom biće moderisano bez izuzetka.

Svi komentari na portalu su predmoderisani, odobravanje bilo kog komentara bilo kog značenja ne odražava stav redakcije i redakcija se ne može smatrati odgovornom za njihov sadržaj, značenje ili eventualne posledice.

Tango Six portal, osim gore navedenih opštih smernica, ne komentariše privatno niti javno svoju politiku moderisanja

Ostavite odgovor

Najnoviji komentari

Т5🇷🇸🇨🇳 na: Grčka finalizovala nabavku borbenih aviona F-35A: Procena da će 20 aviona platiti oko 3,5 milijarde dolara

Брат Си би нам за исте новце послао 50 Ј-31,ал Рафал је француски

26. Jul 2024.Pogledaj

Zooro na: Grčka finalizovala nabavku borbenih aviona F-35A: Procena da će 20 aviona platiti oko 3,5 milijarde dolara

@Islander Pametni Grci imaju Francuze i Amerikance u floti ..ako jedni zastekaju bar ce drugi voziti.. Želiš reći ako jedni iznevjere valjda drugi neće :) F35 ? Prije bi izabrao F15-EX , ali ne ćuje se moj glas :)

26. Jul 2024.Pogledaj

Djuka na: Grčka finalizovala nabavku borbenih aviona F-35A: Procena da će 20 aviona platiti oko 3,5 milijarde dolara

>> ko jedni zastekaju bar ce drugi voziti To su avioni, oni se lete, vidi se kakav si avijacijski entuzijasta kad moze napisati tako nesto rogobatno. Inace imat ta dva vazduhoplova u floti potpuni je nonsens ali u grckom slucaju verujem da ulogu igra duga tradicija francuskih vazduhoplova i odredjene odavno stecene antibrodske sposobnosti koje…

26. Jul 2024.Pogledaj