BEG airport status
Najstariji aktivni pilot na svetu ušao u Ginisovu knjigu sa 99 godina Pilot proteklih 70 godina/ Foto: Red Oak Municipal Airport

Najstariji aktivni pilot na svetu ušao u Ginisovu knjigu sa 99 godina

Emie Smitth (99) upisan je u Ginisovu knjigu rekorda kao najstariji aktivni pilot na svetu, saopštio je američki aerodrom za generalnu avijaciju „Red Oak“ u Ajovi.

Smith je rođen 1917. godine, svega 14 godina nakon što su braća Rajt izvela svoj prvi uspešli let. Vazduhoplovstvo mu je postalo opsesija u sedmoj godini, a privatnu pilotsku dozvolu dobio je sa 29 (1946. godine). Tokom života leteo je 30 različitih modela aviona, a mađu značajnijim momentima u karijeri zabaležena su i pet preletanja „Rocky Mountains“ na letovima za Kanadu.

unnamed

Na pitanje kako se oseća kao najstariji aktivni pilot na svetu Smith odgovara:

– Radije bih bio najmlađi pilot na svetu. –

unnamed-4

„Red Oak Municipal Airport“ uručio mu je kao nagradu maketu aviona i „Wing Point Rewards Card“ za gorivo i to, simbolično, na njegov rođendan 21. decembra.

– Želimo da mu zahvalimo što je ostao odan našem aerodromu, na prijateljstvu i tome što je inspiracija pilotima širom sveta. – navode sa aerodroma „Red Oak“.

[easy-social-share buttons="facebook,twitter,google,pocket,linkedin,mail" counters="1" counter_pos="inside" total_counter_pos="none" fullwidth="yes"]

Autor:

Dina Đorđević Novinarka, Zamenica glavnog i odgovornog urednika dina.djordjevic@tangosix.rs

Komentari

ni

Car careva! Svaka cast, zelim mu jos 100 godina letenja!

Odgovori

Prilikom komentarisanja tekstova na portalu molimo vas da se držite isključivo vazduhoplovnih tema. Svako pominjanje politike, nacionalnih i drugih odrednica koje nemaju veze sa vazduhoplovstvom biće moderisano bez izuzetka.

Svi komentari na portalu su predmoderisani, odobravanje bilo kog komentara bilo kog značenja ne odražava stav redakcije i redakcija se ne može smatrati odgovornom za njihov sadržaj, značenje ili eventualne posledice.

Tango Six portal, osim gore navedenih opštih smernica, ne komentariše privatno niti javno svoju politiku moderisanja

Ostavite odgovor

Najnoviji komentari

Pavle na: Novi sistem raspoznavanja „svoj-tuđ“ prvi put uočen na avionima MiG-29SM+ srpskog RV i PVO

Nema 'nasih' modifikacija stranih sistema koji se kupuju. Ako pistoji zajednicki razvoj to je druga prica, ostalo su bajke

01. May 2024.Pogledaj

Petrovic Dusan na: Novi sistem raspoznavanja „svoj-tuđ“ prvi put uočen na avionima MiG-29SM+ srpskog RV i PVO

@Рашо Zemlje imaju interese, a ne prijateljstva. Ne postoji "potpuno naklonjena drzava". Srbiji treba taj sistem, Francuska nudi na prodaju. Vojska proverava da li tehnicki ispunjava potrebe, i kupuje. Nema tu mesta "naklonjenosti". Na primer, 1990-ih su Rusi glasali za sve sankcije SRJ, saradnja sa zapadom bila je potrebna Rusiji zbog lose ekonomije posle raspada…

01. May 2024.Pogledaj

Petrovic Dusan na: Novi sistem raspoznavanja „svoj-tuđ“ prvi put uočen na avionima MiG-29SM+ srpskog RV i PVO

To znaci da su tu modifikaciju uradili domaci ili francuski strucnjaci, ili zajedno, sto je dobra saradnja i za dalje.

01. May 2024.Pogledaj

Miloš77 na: Novi sistem raspoznavanja „svoj-tuđ“ prvi put uočen na avionima MiG-29SM+ srpskog RV i PVO

Izuzetno vazan sistem, i vazan da bude nov i moderan, ponarucito kad se nabavljaju novi PVO sistemi. Drago mi je da su bas ovi nabavljeni.

01. May 2024.Pogledaj