BEG airport status
Saopštenje V.D „Sv. Arhangel Gavrilo“ – rezultati konkursa za akro-obuku

Saopštenje V.D „Sv. Arhangel Gavrilo“ – rezultati konkursa za akro-obuku

Поштоване колеге ,

Најлепше вам се захваљујемо на вашој апликацији за конкурс . На тај начин сте и ви дали допринос настојању Ваздухопловног Друштва Свети Архангел Гаврило да, кроз школовање стручњака у акробатском летењу, унапреди потенцијал обуке у нашем спортском ваздухопловству. Ова обука је само први корак да превазиђемо тренутну ситуацију а то је да у нашој земљи тренутно немамо акробатске авионе који би нам омогућили да се на спортским такмичењима или аеромитинзима представимо у земљи и иностранству .Поред обуке друштво има у плану да у наредним годинама а можда већ следеће уз помоћ спонзора обезбеди један од високоспособних акробатских авиона на коме би се могао остварити значајнији налет.

Приликом доношења одлуке о изабраним кандидатима комисија је узела у обзир чињеницу да авион EXTRA 300 тражи претходно искуство у акробатском летењу а да скраћена обука од 3 сата или 12 вежби ,колико смо предвидели у овом тренутку , као основ тржи уписано овлашћење за акробатско летење.Сви пријављени кандидати приказали су висок ниво мотивације за обуку што је добар основ ѕа будућност нашег акробатског летења.Кандидатима који нису изабрани поручујемо да ћемо њихове апликације чувати за следећу акцију друштва где ће критеријуми бити блажи и где ћемо омогућити основни упис овлашћења акробација.

Комисија у саставу Сретен Рогић , Борис Вранеш , Велибор Славуј , Миладин Стевановић , Радинко Марчета и Момиров Борис заседала је 10.06.2009 и донела одлуку о продужењу рока конкурса ради потребе бољег обавештавања спортских друштава и аеро клубова.Одлуку је комисија донела18.06.2009. и она је потврђена на скупштини Ваздухопловног Друштва Свети Архангел Гаврило 23.06 2009 године.

Комисија је уважила да у Србији постоје војна и цивилна школа тако да су примљени кандидати представници Војне Академије (Томислав Бећаговић), Спортских Клубова (Миливоје Петровић) и Школе Резервних Официра (Зоран Шпановић) . Сви кандидати активни су у аеро клубовима поред професионалних активности и комисија сматра да ће они на прави начин моћи да искористе ово искуство.

О договореним терминима за обуку изабрани кандидати биће ускоро обавештени .

У име комисије још једном се захваљујемо свима који су конкурисали а изабраним кандидатима честитамо .

Потпредседник Друштва – Борис Вранеш с.р.
Председник Друштва – Сретен Рогић с.p

Autor:

Petar Vojinovic Glavni i odgovorni urednik petar.vojinovic@tangosix.rs

Komentari

a

Moj do moga, kao da nema niko mladji…
Nemam više kometara

Odgovori

Prilikom komentarisanja tekstova na portalu molimo vas da se držite isključivo vazduhoplovnih tema. Svako pominjanje politike, nacionalnih i drugih odrednica koje nemaju veze sa vazduhoplovstvom biće moderisano bez izuzetka.

Svi komentari na portalu su predmoderisani, odobravanje bilo kog komentara bilo kog značenja ne odražava stav redakcije i redakcija se ne može smatrati odgovornom za njihov sadržaj, značenje ili eventualne posledice.

Tango Six portal, osim gore navedenih opštih smernica, ne komentariše privatno niti javno svoju politiku moderisanja

Ostavite odgovor

Najnoviji komentari

D. na: Rumunija sama modernizuje 10 aviona IAR-99 na nivo naprednih školsko-borbenih letelica

Dobar dan svima! Dear Mr. Tedy, I know Romania and Romanians very well. Almost 17 years I have lived in Romania, and I still go very frequently, so I am aware of how things are going in Romania. It is an honorable opinion without the desire to slander and without wanting to repaint something wrong…

01. Jun 2020.Pogledaj

Shani na: [POSLEDNJA VEST] U Nemačkoj primećen srpski H145M na kome se nastavlja integracija naoružanja

Slavke svaka cast. Znas znanje. Ostaje bitno pitanje otvoreno posle ovoga. Ko ce da radi na ovolikom broju letelica kad su plate vazd. tehnicara u rangu socijale ?

01. Jun 2020.Pogledaj

Alen Šćuric Purger na: [KOLUMNA ALENA ŠĆURICA] Zrakoplovna oaza Ohrid

Neće. Kompanije planiraju ljetnu sezonu obavljati sa oko 40% prometa, a do kraja godine imati oko 50% prometa. Moja procjena je da će ljetna sezona 2021. imati oko 75% prometa 2019, a da će se broj putnika 2019. vratiti tek u ljeto 2022. Iskreno očekivao sam daleko manje linija i frekvencija nego što je već…

01. Jun 2020.Pogledaj

AL-41F1 na: Mađarskoj odobrena kupovina raketa za raketni sistem PVO NASAMS 2

@Veljko Jako glupa zamena teza. Poenta je da bi valjda Madjarima kao punopravnoj CLANICI NATO saveza, kupovina bila automatski odobrena? Pride i mi smo kupili zapadne Mistral sisteme i H145m, a nudi nam se i svasta nesto pored toga ;) HR tih godina, kao i pola sveta, je svercovala oruzje iz Ukrajine, a vi samo…

01. Jun 2020.Pogledaj

AL-41F1 na: Mađarskoj odobrena kupovina raketa za raketni sistem PVO NASAMS 2

I Rusi bi imali slabu teritorijalnu PVO da ih stite 2 okeana i najveca mornarica na svetu(koja ima odlicne sisteme PVO Standard missile).

01. Jun 2020.Pogledaj

Send this to a friend