LYBE 1908:30 Z 320°03KT CAVOK 06/03 Q1023 NOSIG=
Saopštenje V.D „Sv. Arhangel Gavrilo“ – rezultati konkursa za akro-obuku

Поштоване колеге ,

Најлепше вам се захваљујемо на вашој апликацији за конкурс . На тај начин сте и ви дали допринос настојању Ваздухопловног Друштва Свети Архангел Гаврило да, кроз школовање стручњака у акробатском летењу, унапреди потенцијал обуке у нашем спортском ваздухопловству. Ова обука је само први корак да превазиђемо тренутну ситуацију а то је да у нашој земљи тренутно немамо акробатске авионе који би нам омогућили да се на спортским такмичењима или аеромитинзима представимо у земљи и иностранству .Поред обуке друштво има у плану да у наредним годинама а можда већ следеће уз помоћ спонзора обезбеди један од високоспособних акробатских авиона на коме би се могао остварити значајнији налет.

Приликом доношења одлуке о изабраним кандидатима комисија је узела у обзир чињеницу да авион EXTRA 300 тражи претходно искуство у акробатском летењу а да скраћена обука од 3 сата или 12 вежби ,колико смо предвидели у овом тренутку , као основ тржи уписано овлашћење за акробатско летење.Сви пријављени кандидати приказали су висок ниво мотивације за обуку што је добар основ ѕа будућност нашег акробатског летења.Кандидатима који нису изабрани поручујемо да ћемо њихове апликације чувати за следећу акцију друштва где ће критеријуми бити блажи и где ћемо омогућити основни упис овлашћења акробација.

Комисија у саставу Сретен Рогић , Борис Вранеш , Велибор Славуј , Миладин Стевановић , Радинко Марчета и Момиров Борис заседала је 10.06.2009 и донела одлуку о продужењу рока конкурса ради потребе бољег обавештавања спортских друштава и аеро клубова.Одлуку је комисија донела18.06.2009. и она је потврђена на скупштини Ваздухопловног Друштва Свети Архангел Гаврило 23.06 2009 године.

Комисија је уважила да у Србији постоје војна и цивилна школа тако да су примљени кандидати представници Војне Академије (Томислав Бећаговић), Спортских Клубова (Миливоје Петровић) и Школе Резервних Официра (Зоран Шпановић) . Сви кандидати активни су у аеро клубовима поред професионалних активности и комисија сматра да ће они на прави начин моћи да искористе ово искуство.

О договореним терминима за обуку изабрани кандидати биће ускоро обавештени .

У име комисије још једном се захваљујемо свима који су конкурисали а изабраним кандидатима честитамо .

Потпредседник Друштва – Борис Вранеш с.р.
Председник Друштва – Сретен Рогић с.p

Petar Vojinovic Glavni i odgovorni urednik petar.vojinovic@tangosix.rs

Moj do moga, kao da nema niko mladji…
Nemam više kometara

lokalac na: [KOLUMENA ALENA ŠĆURICA] Tko je ta Volotea?

Alene, da li je ovo istina ? https://www.google.com/amp/s/simpleflying.com/wizz-air-indigo-partners-share-sale/amp/

19. Feb 2020.Pogledaj

Sergej na: Poljska potpisala ugovor za nabavku 32 borbena аviona F-35, prva isporuka 2024.

@tedy I have to dissapoint you, I'm 100% Serbian, its my name that got you so confused. I'm not even pro russian but with the way you reason i am sure you would not believe it. Actually, i'm only pro russian when they beat nazis. and their puppets. You got one thing wright thou, about…

19. Feb 2020.Pogledaj

max na: [KOLUMENA ALENA ŠĆURICA] Tko je ta Volotea?

Ova logika sa iskusanim avionima na zalasku koje možeš jeftino dobiti je pravac u kojem bi i ja isao, pogotovu nakon 737max. Izlozeniji si cijeni nafte, ali to kompenziras malim troskom opreme. Ako se ne varam, delta to uspješno provodi već dugo uz kombinaciju vrhunske firme za održavanje.

19. Feb 2020.Pogledaj

Ikar na: Rusija ujedinjuje kompanije “MiG“ i “Suhoj“

Mislim da je ovo spajanje dobar potez, sobzirom da i Suhoj i MIG imaju problema (budzet) sa isporukom narucenih zrakoplova. VRF je primarno da odrze kvalitet i sacuvaju korisnike (drzave) koje narucuju njihove zrakoplovne komponente.

19. Feb 2020.Pogledaj

Tedy na: Poljska potpisala ugovor za nabavku 32 borbena аviona F-35, prva isporuka 2024.

Banca, We have died for liberating our country. In East and West alike.

Send this to a friend