BEG airport status
Deset godina Udruženja žena-letača Srbije

Deset godina Udruženja žena-letača Srbije

Povodom deset godina rada i 100 godina srpskog vazduhoplovstva, udruženje koje okuplja žene u svim vidovima ove profesije održalo je svečani prijem u Domu Aerokluba.

Prisutni su bili članovi srodnih strukovnih udruženja: Udruženja komercijalnih pilota, Udruženja mehaničara, Udruženja kontrolora letenja, Udruženja kabinskog osoblja, Udruženja 252. eskadrile “Kurjaci sa Ušća”, Vazduhoplovni Savez Srbije, državna ministarstva, crkva, vojni vazduhoplovni atašei kao i predstavnici komande našeg ViPVO.

U pozdravnom govoru istaknute su članice ovog udruženja i uspesi koje su ostvarivale i nastavljaju da ostvaruju. Najviše u domenu bavljenja sportskim vazduhoplovstvom jer u našoj zemlji do sada ni jedna žena nije uspela da leti u komercijalnom vazdušnom saobraćaju. Jedini pozitivan primer  je članica udruženja koja je kopilot u Montenegro Airlines-u. Većina njenih koleginica je uspela da nađe zaposlenje ali na žalost jedino u stranim avio-kompanijama. JAT i ostali tek treba da zaposle neku ženu pilota – potez koji će se zvanično smatrati kao konačno ostvarivanje polne ravnopravnosti u domaćoj avijaciji.

Podeljene su zahvalnice članicama, prijateljima i svima koji su udruženje pomagali. Najavljena je intenzivna aktivnost čiji je početak projekat pod nazivom “Srbija Poleće”.
On će imati za cilj uvođenje mladih i novih ljudi u vazduhoplovstvo putem promotivnih letova koje bi obezbedili sponzori. Planira se intenzivna medijska kampanja, svečani bal i  produkcija televizijskog dokumentarca u saradnji sa RTS-om čija će tema biti 100 godina naše avijacije.

[easy-social-share buttons="facebook,twitter,google,pocket,linkedin,mail" counters="1" counter_pos="inside" total_counter_pos="none" fullwidth="yes"]

Autor:

Petar Vojinovic Glavni i odgovorni urednik petar.vojinovic@tangosix.rs

Komentari

Go

Devojke strasno sam ponosna na vas. Dostojno ste obelezile nasu Desetogodinjicu
Nadam se da ce najavljena velika kampanja imati uspeha i da ce se jos novih vazduhoplovki vinuti u nebo.

Odgovori
B

Svaka Cast. Mada najlepsa zena koju sam tamo video nije letac, ali je zato kustos Muzeja Vazduhoplovstva!

Odgovori

Prilikom komentarisanja tekstova na portalu molimo vas da se držite isključivo vazduhoplovnih tema. Svako pominjanje politike, nacionalnih i drugih odrednica koje nemaju veze sa vazduhoplovstvom biće moderisano bez izuzetka.

Svi komentari na portalu su predmoderisani, odobravanje bilo kog komentara bilo kog značenja ne odražava stav redakcije i redakcija se ne može smatrati odgovornom za njihov sadržaj, značenje ili eventualne posledice.

Tango Six portal, osim gore navedenih opštih smernica, ne komentariše privatno niti javno svoju politiku moderisanja

Ostavite odgovor

Najnoviji komentari

BSD na: Iznad Kosova i Metohije danas leteo francuski izviđački avion King Air 350 ASLR

Navalili da snime nisanac da li na FK-3 ili HQ-17, videcemo.

17. Apr 2024.Pogledaj

Amater na: Vežba PVO “Štit 24“: Hrvatska vojska prvi put lansirala raketu sistema Mistral 3

Sve i da pokriva jedan slučaj, tipa Gerana ili ovih ukrajinskih preradjeno-poljoprivrednih i dalje je korisno jer izbacuje jedan metod napada iz asortimana protivnika. Trocevac može da štiti bilo koji cilj od "poljoprivrednog drona". Da su se Rusi toga setili, ne bi im pada 2 komada na onaj kampus.

17. Apr 2024.Pogledaj

Thomas na: Iznad Kosova i Metohije danas leteo francuski izviđački avion King Air 350 ASLR

@Nenad (Sr) Mozda sa time daju Srbiji na znanje da i nisu bas prijateljski raspolozeni. Nije li to bio bas Franzuski radar koji je prikazao neki Ballon. Nestao kao sto je se pojavio.

17. Apr 2024.Pogledaj

Stojko na: Vežba PVO “Štit 24“: Hrvatska vojska prvi put lansirala raketu sistema Mistral 3

@Miloš Mislim da mogu da se nadju analize efikasnosti tog topa iz 1999. pa ce ti biti jasno da tesko sta moze da uradi modernim dronovima.

17. Apr 2024.Pogledaj

Multi Boy na: Vežba PVO “Štit 24“: Hrvatska vojska prvi put lansirala raketu sistema Mistral 3

BOV treba baciti jer se novi oružani sistem ne može uvesti dok je stari u upotrebi. To isto se odnosi na MRAP i ove Bradley-e koje Milanović forsira. To su stara vozila koje je uništila korozija. HV ima limit za oko 300 vozila, plus MUP 75 . To je jedna tranša gusjeničar, druga na kotačima.…

17. Apr 2024.Pogledaj