BEG airport status
Najava: Air Solution 2011 – bilateralna vežba vojnih vazduhoplovstava Srbije i Rumunije

Najava: Air Solution 2011 – bilateralna vežba vojnih vazduhoplovstava Srbije i Rumunije

Bilateralna vojna vežba vojnih vazduhoplovstava Srbije i Rumunije održaće se 12. i 13. Aprila ukoliko vremenski uslovi to budu dozvolili. Po okvirnom planu vežbe koja za cilj ima uvežbavanje vođenja zajedničkih vazdušnih operacija sa srpske strane učestvovaće avioni G-4, MiG-29 i An-26. Rumunsko ratno vazduhoplovstvo učestvovaće sa avionima MiG-21 LANCER C i An-30.

Odeljenje aviona G-4 Supergaleb (4 letelice) poleteće u utorak ka aerodromu Campia Turzi. Pri ulasku u rumunski vazdušni prostor biće presretnuti od strane LANCER-a i praćeni do sletanja. Sutradan, isto odeljenje u povratku na Batajnicu preleće jedan rumunski metni poligon. Prilikom ulaska u srpski vazdušni prostor presrešće ih para MiG-ova 29 koja im nakon toga pruža lovačku zaštitu dok odlaze prema poligonu Čenta gde će izvesti fiktivne napade na zemaljske ciljeve (GRB simulacija bez nošenja podvesnih sredstava). Nakon obavljenog zadatka sledi grupni povratak na Batajnicu. Sa rumunske strane predviđeno je sletanje dva MiG-a 21 LANCER C i jednog An-30. Srpski An-26 učestvovaće u vežbi kao logistička podrška.

[easy-social-share buttons="facebook,twitter,google,pocket,linkedin,mail" counters="1" counter_pos="inside" total_counter_pos="none" fullwidth="yes"]

Autor:

Petar Vojinovic Glavni i odgovorni urednik petar.vojinovic@tangosix.rs

Komentari

ig

ovaaaaj.. superextramegaznacajno zvuci ali sta mu to dodje "neposredna vazdusna podrska" koju 29ke pruzaju odeljenju G4? Aj mozda lovacku zastitu ali ako 29ke pruzaju neposrednu vazdusnu podrsku (sto je valjda Close Air Support ) onda to znaci da su G4 preuzele brigade KoV i da oni idu po zemlji a ovi odozgo teraju mrskog neprijatelja.. a koliko znam doticno odeljenje G4 je jos uvek u 252 stae : – ) Sve cool, razumeli smo ko sta radi u vazduhu, samo skrecem paznju na (ne)preciznost ali si se izvukao excluzivnoscu :D

Odgovori
Pe

Hvala kolega. Pojmovni propust. Ispravljen!

Prilikom komentarisanja tekstova na portalu molimo vas da se držite isključivo vazduhoplovnih tema. Svako pominjanje politike, nacionalnih i drugih odrednica koje nemaju veze sa vazduhoplovstvom biće moderisano bez izuzetka.

Svi komentari na portalu su predmoderisani, odobravanje bilo kog komentara bilo kog značenja ne odražava stav redakcije i redakcija se ne može smatrati odgovornom za njihov sadržaj, značenje ili eventualne posledice.

Tango Six portal, osim gore navedenih opštih smernica, ne komentariše privatno niti javno svoju politiku moderisanja

Ostavite odgovor

Najnoviji komentari

Т5🇷🇸🇨🇳 na: Grčka finalizovala nabavku borbenih aviona F-35A: Procena da će 20 aviona platiti oko 3,5 milijarde dolara

Брат Си би нам за исте новце послао 50 Ј-31,ал Рафал је француски

26. Jul 2024.Pogledaj

Zooro na: Grčka finalizovala nabavku borbenih aviona F-35A: Procena da će 20 aviona platiti oko 3,5 milijarde dolara

@Islander Pametni Grci imaju Francuze i Amerikance u floti ..ako jedni zastekaju bar ce drugi voziti.. Želiš reći ako jedni iznevjere valjda drugi neće :) F35 ? Prije bi izabrao F15-EX , ali ne ćuje se moj glas :)

26. Jul 2024.Pogledaj

Djuka na: Grčka finalizovala nabavku borbenih aviona F-35A: Procena da će 20 aviona platiti oko 3,5 milijarde dolara

>> ko jedni zastekaju bar ce drugi voziti To su avioni, oni se lete, vidi se kakav si avijacijski entuzijasta kad moze napisati tako nesto rogobatno. Inace imat ta dva vazduhoplova u floti potpuni je nonsens ali u grckom slucaju verujem da ulogu igra duga tradicija francuskih vazduhoplova i odredjene odavno stecene antibrodske sposobnosti koje…

26. Jul 2024.Pogledaj