BEG airport status
Završni izvštaj o udesu Cesne kod Mrčajevaca

Završni izvštaj o udesu Cesne kod Mrčajevaca

Udes Cesne 172N YU-DNK kod Mrčajevaca još je u prvim izveštajima medija sa lica mesta izgledao kao teška povreda bezbednosti letenja uslovljena ljudskim faktorom. Prihvatanje putnika mimo plana, promena samog plana leta, kršenje minimuma (visine) i let rutom koja je najverovatnije bila želja da se neko na zemlji pozdravi posredni su uzroci još jedne nepotrebne tragedije koja odslikava amaterizam pri rasuđivanju koji u poslednje vreme postaje obrnuto proporcijalan navodnim iskustvom oličenim u broju sati naleta na papiru.

Komisija za istraživanje udesa Direktorata civilnog vazduhoplovstva izradila je još jedan kompletan i kvalitetan dokument. Izveštaji ovog tipa imaju obaveznu kulminaciju u vidu preporuka za dalju akciju Direktorata ali ovaj, ukoliko se poslednje stranice isčitaju sa posebnom pažnjom, nosi sa sobom direktniji vapaj i konkretno upozorenje na jedan opasan trend. Budući da je predsednik komisije ove istrage takođe vodio istragu udesa sa sličnom ozbiljnom povredom bezbednosti letenja jasno je da bi zaključak bio strožiji i direktniji da forma dokumenta to dozvoljava.

Ovako se preporuke ostavljaju u nemilost posredno nadležnog faktora, Vazduhoplovnog Saveza Srbije, apsolutno nesposobne organizacije (kadrovski, stručno i inicijativno) da bilo šta uradi povodom jasno prepoznatljivog trenda. Konkretni seminari, akcije edukacije na pametan i efikasan način godinama izostaju ali će zato neki zvaničnici imati gde da spavaju, jedu i piju nekoliko dana. Samovalidacija naše bitnosti i stogodišnje iskustvo lažni su baš kao i total time nesrećnog pilota. Vreme je da se obdukcijski pristup zameni kreativnim i proaktivnim ali ne od strane društveno političkih radnika impozantne neefikasnosti i amaterizma. Ostaje svaka livada za sebe. Bar čuvajte ljude koje volite, prvo od njih samih, potom od drugih. Onih nevinih.

Izvestaj 02-11 Cessna 172 Yu-dnk

[easy-social-share buttons="facebook,twitter,google,pocket,linkedin,mail" counters="1" counter_pos="inside" total_counter_pos="none" fullwidth="yes"]

Autor:

Petar Vojinovic Glavni i odgovorni urednik petar.vojinovic@tangosix.rs

Komentari

Prilikom komentarisanja tekstova na portalu molimo vas da se držite isključivo vazduhoplovnih tema. Svako pominjanje politike, nacionalnih i drugih odrednica koje nemaju veze sa vazduhoplovstvom biće moderisano bez izuzetka.

Svi komentari na portalu su predmoderisani, odobravanje bilo kog komentara bilo kog značenja ne odražava stav redakcije i redakcija se ne može smatrati odgovornom za njihov sadržaj, značenje ili eventualne posledice.

Tango Six portal, osim gore navedenih opštih smernica, ne komentariše privatno niti javno svoju politiku moderisanja

Ostavite odgovor

Najnoviji komentari

Señor na: [POSAO] Wizz Air regrutuje u Beogradu: Otvoreni dan za pilote sa srpskim ICAO dozvolama

Za laike, koja je sustinska razlika izmedju ICAO i EASA dozvole? Da li jedna organizacija me priznaje dozvole druge?

29. Nov 2023.Pogledaj

Stojko na: Aerodrom „Nikola Tesla“ danas prešao broj od 7 miliona opsluženih putnika

Da nisu imali onu katastrofu sa gradjevinskim radovima, bilo bi 10 miliona.

29. Nov 2023.Pogledaj

car na: Slovenija potpisala ugovor o kupovini šest višenamenskih helikoptera AW139M

Nije. Hr će od 12 platiti defacto samo 6 i to vjerojatno manje po komadu od AW139M. Inače Hr policijski AW139 su bili po 12 milijuna € 2015-16.

28. Nov 2023.Pogledaj