BEG airport status
Novi piloti alžirskog Tassili Agro Airlinesa danas počinju sa obukom u Vršcu

Novi piloti alžirskog Tassili Agro Airlinesa danas počinju sa obukom u Vršcu

BEOGRAD – Grupa novih stranih studenata SMATSA pilotske akademije stigla je iz Alžira prošli petak u Beograd. SMATSA je organizovala događaj za medije u svojoj aerodromskoj zgradi i time zvanično primila 49 novih pilota-kadeta. Tango Six je bio tamo.

SAA (Smatsa Aviation Academy) počinje sa novom erom svog poslovanja koje će se dramatično razlikovati u odnosu na poslednjih desetak godina, vremena kada je „Vršac“ bio u vlasništvu Jata. Posle preuzimanja vlasništva nad civilnom letačkom akademijom sa najvećom tradicijom u zemlji, Kontrola letenja Srbije i Crne Gore odlučila je da putem poslovne logike investira u FTO biznis koji bi u narednom periodu mogao da postane najprofitabilniji entitet celokupnog srpskog vazduhoplovstva.

Novi studenti iz Alžira

„Vršac“ je tradicionalno uvek računao na kadete-pilote iz inostranstva kao izvor prihoda. Domaći samofinansirajući studenti su kao pojava bili dominantni u jednom veoma kratkom periodu dok su Ad hoc grupe iz inostranstva dolazile putem raznih brokera, bivših Jatovih letača i na druge načine. Kako je Tango Sixu rečeno iz SMATSE, planovi za organizovane dolaske stranih đaka su jasno definisani i Alžirci su samo početak.

SAA se prijavila na međunarodni tender za praktični (letački) deo obuke koji je za svoje buduće pilote raspisala avio-kompanija iz Alžira Tassili Agro Airlines. Tassili Agro je podružnica alžirske avio-kompanije Tassili Airlines, specijalizovana je u tretiranju poljoprivrednog zemljišta iz vazduha, gašenju požara, medicinske evakuacije i transporta i u drugim namenama.

Kako je rečeno iz SMATSE, SAA je na međunarodnom tenderu (čija je procedura trajala 8 meseci) bila bolja od FT organizacija iz Francuske, Kanade, Jordana, Maroka iz Španije. SAA je kako navode bila treća po ceni u sveukupnom rangiranju a prva po tehničkim karakteristikama i kvalitetu ponude.

Ono što je posebno zanimljivo je da su civilne vazduhoplovne vlasti Alžira izvršile audit vršačke akademije koja će biti mesto na kojem će kadeti iz te zemlje polagati svoje praktične završne ispite pred njihovim inspektorima i gde će im potom biti izdata alžirska nacionalna dozvola.

Grupa od 49 pilota počeće danas praktični deo svoje obuke za CPL dozvolu za koju su teoriju već odslušali u Alžiru. Velika većina kateda nema nikakvo letačko iskustvo dok pojedinici imaju privatni nalet ali će i oni krenuti ispočetka. Kako su mi neki od njih rekli u petak, za 49 mesta konkurisalo je blizu 5.000 kandidata. Mlade CPL holdere na kraju obuke u Srbiji čeka posao na Cessnama Caravan, Beechcraftu 1900D ili Dash8-Q200.

Ugovorom, čija vrednost iznosi 2,2 miliona evra, predviđen je nalet od 160 sati po kandidatu što iznosi preko 7.800 časova naleta koji je planiran da se ostvari do sredine sledeće godine.

FOTO: TANJUG/Danilo Peternek

[easy-social-share buttons="facebook,twitter,google,pocket,linkedin,mail" counters="1" counter_pos="inside" total_counter_pos="none" fullwidth="yes"]

Autor:

Petar Vojinovic Glavni i odgovorni urednik petar.vojinovic@tangosix.rs

Komentari

Prilikom komentarisanja tekstova na portalu molimo vas da se držite isključivo vazduhoplovnih tema. Svako pominjanje politike, nacionalnih i drugih odrednica koje nemaju veze sa vazduhoplovstvom biće moderisano bez izuzetka.

Svi komentari na portalu su predmoderisani, odobravanje bilo kog komentara bilo kog značenja ne odražava stav redakcije i redakcija se ne može smatrati odgovornom za njihov sadržaj, značenje ili eventualne posledice.

Tango Six portal, osim gore navedenih opštih smernica, ne komentariše privatno niti javno svoju politiku moderisanja

Ostavite odgovor

Najnoviji komentari

Realni na: Balkanska Bezbednosna Mreža: U Portugalu otvoren Međunarodni helikopterski centar za obuku čiji je jedan od osnivača i Srbija

Kamo sreće da se osnuju Evropske bezbedonosne snage umesto Natoa.Tu bi nam bilo mesto,samo nek saradjujemo ipak smo mi Evropa,ali teško da se Evropa ratosilja Amerikanaca.

29. Nov 2023.Pogledaj

Aps na: [RAT U UKRAJINI] Dalje jačanje ukrajinske PVO, Rusi iznad Ukrajine masovnije koriste kasetne avio-bombe, vatreno krštenje MiG-a 35

@Slawa Ruska armija je danas najobucenija najspremnija i jedina koja bilo kad i bilo gde moze da se suprostavi bilo kome! Odmah posle njih moze biti tj ono sto je od nje ostalo ukrajinska armija..... Diletantski komentari tipa da Rusi gube su bas kako sam napisao diletantski!

29. Nov 2023.Pogledaj

Miloš1977 na: [RAT U UKRAJINI] Dalje jačanje ukrajinske PVO, Rusi iznad Ukrajine masovnije koriste kasetne avio-bombe, vatreno krštenje MiG-a 35

@gant Here is better GAO report on availability of F-35 up to 2022 https://www.gao.gov/assets/gao-22-105995.pdf

29. Nov 2023.Pogledaj

Miloš1977 na: [RAT U UKRAJINI] Dalje jačanje ukrajinske PVO, Rusi iznad Ukrajine masovnije koriste kasetne avio-bombe, vatreno krštenje MiG-a 35

@gant How's GAO (United States Government Accountability Office) sound like a reliable source? It is very easy to learn all available info about F-35 program from more reliable sources. Of coarse F-35 is more capable plane in many aspects than F-16 and F-15, but it is loaded with problems that in my opinion make itvery…

29. Nov 2023.Pogledaj

Crni na: Nove informacije vezane za osavremenjavanje jurišnih aviona Orao: Serijska modernizacija, obuka pilota, oprema i naoružanje

@VS S4 Nisam siguran da mu je mirnodopski "track record" nešto preterano sjajan, mada nije ni preterano loš. Ako dobro pamtim, od 2000-te do danas su tri J-22 izgubljena u udesima i nije bilo gubitaka pilota. Ne znam kako stoje stvari u SFRJ, tu ih je verovatno više izgubljeno (lično sam poznavao jednog pilota koji…

29. Nov 2023.Pogledaj