BEG airport status
STS avijacija počela prolećnu akciju vakcinacije divljih životinja iz vazduha

STS avijacija počela prolećnu akciju vakcinacije divljih životinja iz vazduha

Nova sezonska regionalna akcija suzbijanja besnila kod divljih životinja počela je pre tri dana iz Smederevske Palanke. STS ponovo mobilisala većinu domaće generalne avijacije uz duplirani broj pilota i dodatak Bugarske kao još jedne zemlje iznad koje će leteti srpske Cesne i Pajperi.

Kako je Tango Six u februaru i najavio, STS avijacija d.o.o nastavlja sa regionalnom akcijom suzbijanja besnila kod divljih životinja iz vazduha. Novine u prolećnoj akciji koja je počela prošle nedelje su duplirani broj pilotskih posada, uključivanje Bugarske u akciju i time značajno povećanje ukupnog projektovanog naleta.

Nikola Aćimović, direktor STS-a ispričao je detalje novog poduhvata za Tango Six:

– Ove sezone polećemo iz Smederevske Palanke i u prvoj fazi je planirano učestvovanje između sedam i devet letelica dok ćemo ubrzo u akciju uključiti i celokupnu sakupljenu flotu privatnih aviona koja će brojati 12 Cesni 172 i Pajper Voriora.

Naše aktivnosti će ukupno trajati tri meseca. Planiramo da izbacimo oko 1.600.000 vakcina iznad Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i od ove akcije iznad Bugarske.

Duplirali smo pilotske posade, tako da će avionima upravljati 24 letača od kojih su većina mladi piloti kojima će ovo biti prvi komercijalni posao. Njima će iskustvom i savetima pomagati starije i kolege, većinom bivši vojni piloti koji su nam kao i u prošlim akcijama okosnica bezbednog i kvalitetnog rada. Dobijanje Bugarske kao nove zemlje još jedan je dokaz ispravnosti našeg  pristupa i posvećenosti ovom specifičnom poslu.

Broj operatera aparata za izbacivanje mamaca ostaće isti, planiramo ukupni nalet od 3.500 časova i posle Smederevske Palanke letećemo sa aerodroma u Kruševcu, zatim sledi kraće baziranje sa Lisičjeg Jarka pa odlazak za Crnu Goru, Bosnu i Hercegovinu i Bugarsku, ispričao je Aćimović.

(Fotografije: Miloš Mihić)

Autor:

Petar Vojinovic Glavni i odgovorni urednik petar.vojinovic@tangosix.rs

Komentari

В

Размислите да од Директората цивилног ваздухопловства затражите резервацију ваздушног простора у којем намеравате да обављате делатност од изузетног значаја. Са добијеном дозволом/сагласношћу Директората, обратите се Агенцији за контролу летења да би добили право првенства над тренажним летовима војних ваздухоплова…

Odgovori
P

Nisam siguran da sam razumeo komentar.

В

Шта би се десило да у исто време у реону у коме планирате да вршите вакцинацију летење планира и војска?

Odgovori

Prilikom komentarisanja tekstova na portalu molimo vas da se držite isključivo vazduhoplovnih tema. Svako pominjanje politike, nacionalnih i drugih odrednica koje nemaju veze sa vazduhoplovstvom biće moderisano bez izuzetka.

Svi komentari na portalu su predmoderisani, odobravanje bilo kog komentara bilo kog značenja ne odražava stav redakcije i redakcija se ne može smatrati odgovornom za njihov sadržaj, značenje ili eventualne posledice.

Tango Six portal, osim gore navedenih opštih smernica, ne komentariše privatno niti javno svoju politiku moderisanja

Ostavite odgovor

Najnoviji komentari

BB na: [VIDEO] Gađanja artiljerijsko-raketnim sistemima PASARS i Pancir

Pa zar nije Srbija imala najveće nabavke vojne opreme upravo pod sadašnjim MO, daleko više nego pod prošlim imenjakom. Pa neka ga, nek se slika...

21. Sep 2020.Pogledaj

Živojin Banković na: [VIDEO] Gađanja artiljerijsko-raketnim sistemima PASARS i Pancir

aleksa Можете ли да нам објасните шта је то ''Бофорс на Праги''?

21. Sep 2020.Pogledaj

Živojin Banković na: [VIDEO] Gađanja artiljerijsko-raketnim sistemima PASARS i Pancir

Jordan За подршку против циљева на земљи враћене су Праге. Сумњам да је то ситуација са ПАСАРС-ом јер ће имати и ракете земља-ваздух.

21. Sep 2020.Pogledaj

Jordan na: [VIDEO] Gađanja artiljerijsko-raketnim sistemima PASARS i Pancir

@Alek Odličan komentar, slikovit prikaz zašto su jedinice KoV tražile da dobiju samohodni Bofors. Zamislite automatski bacač granata (Zastavin BGA M93, ruski AGS-17, američki Striker) koji umesto maksimalnog dometa od 1,5-2 km može da gađa na 8 km. Šta mislite kako je protivniku u rovovima kada granate Boforsa počnu da se rasprskavaju iznad njih? Ili…

21. Sep 2020.Pogledaj

Send this to a friend