BEG airport status
[NAJAVA] Državno prvenstvo u preciznom sletanju za ultralake letelice u Smederevu

[NAJAVA] Državno prvenstvo u preciznom sletanju za ultralake letelice u Smederevu

SMEDEREVO – Nakon trogodišnje pauze Komisija za ultralako letenje Vazduhoplovnog Saveza Srbije i Aeroklub Smederevo organizuju državno prvenstvo u preciznom sletanju za zmajeve i ultralake avione na sportskom aerodromu Smederevo. Dve zanimljive discipline, Cakanov solo nastup, padobranci matičnog aerokluba i dodatni sadržaj garant su dobrog provoda u subotu koja će, ako je sudeći i po vremenskoj prognozi, biti odličan dan.

Vladan Cvetković, predsednik aero-kluba Smederevo i direktor subotnjeg takmičenja za Tango Six priča o novoj inicijativi oživljavanja „ultralake“ komisije VSS-a i takmičenju koje će posle duže pauze okupiti najaktivniji segment srpske generalne avijacije:

Takmičenje će se održati u subotu 22. septembra na sporstkom aerodromu Smederevo sa početkom u 9 časova. Vazduhoplovni Savez Srbije, njegova Komisija za ultralako letenje i aero-klub Smederevo kao neposredni organizator ugostiće pilote zmajeva i ultralakih aviona radi nadmetanja u dve veoma interesantne discipline, kako za takmičare tako i za publiku – preciznom sletanju sa upaljenim i preciznom sletanju sa ugašenim motorom.

Takmičenje se zvanično otvara u 9 časova, oko 12 časova aero-klub Smederevo organizuje prateći program – padobranske skokove i akrobatsku rutinu aviona Zlin 526F pod komandom Miladina „Cakana“ Stevanovića iz Jagodine. Precizna sletanja počinju od 15 časova.

Takmičenje se organizuje po pravilniku Vazduhoplovnog Saveza u skladu sa krovnim FAI pravilnikom što je uslov za organizaciju državnog prvenstva, objašnjava Cvetković:

– Prijavljeni takmičari nadmetaće se će se u dve kategorije, ultralaki avion i motorni zmaj. Izabrali smo dve disipline preciznog sletanja kako bi takmičenje trajalo jedan dan, tako ćemo privući više takmičara i pružiti publici atraktivnu predstavu u kombinaciji sa dodatnim aktivnostima.

Disciplina preciznog sletanja, nastavlja Cvetković, pored svoje atraktivnosti za publiku i zanimljivog momenta nadmetanja  među vazduhoplovacima, prikazuje i njihovu veštinu budući da je sletanje sa ugašenim motorom uz odgovarajuću pripremu i druge radnje sastavni deo obuke za slučaj prinudnog sletanja ukoliko dođe do prestanka rada motora na letelici.

Takmičenje će se održati uprkos činjenici da postoji mogućnost nedolaska dovoljnog broja takmičara i u tom slučaju  proglasiće se za revijalno – ukoliko se prijavi manje od 4 ekipe i 8 takmičara.
Do sada je prijavljeno 7 takmičara za kategoriju motorni zmaj iz 4 aero-kluba i 5 ultra-lakih aviona.
Najavljen dolazak većeg broja ultralakih letelica kao gostiju.

– Ova, ultralaka, grana vazduhoplovnog sporta duži vremenski period nije bila aktivna uprkos činjenici da postoji veći broj registrovanih ULL letelica. Ponovnim aktiviranjem rada Ultralake komisije i organizacijom ovog takmičenja želimo da pokrenemo stvari i uradimo šta je moguće u cilju oživljavanja ovog zanimljivog vazduhoplovnog sporta, završava Vladan Cvetković, domaćin subotnjeg takmičenja.

FOTO: Dušan Atlagić sa 3. državnog prvenstva Srbije u ultralakom letenju održanog na Lisičjem Jarku 2009. godine.

[easy-social-share buttons="facebook,twitter,google,pocket,linkedin,mail" counters="1" counter_pos="inside" total_counter_pos="none" fullwidth="yes"]

Autor:

Petar Vojinovic Glavni i odgovorni urednik petar.vojinovic@tangosix.rs

Komentari

Prilikom komentarisanja tekstova na portalu molimo vas da se držite isključivo vazduhoplovnih tema. Svako pominjanje politike, nacionalnih i drugih odrednica koje nemaju veze sa vazduhoplovstvom biće moderisano bez izuzetka.

Svi komentari na portalu su predmoderisani, odobravanje bilo kog komentara bilo kog značenja ne odražava stav redakcije i redakcija se ne može smatrati odgovornom za njihov sadržaj, značenje ili eventualne posledice.

Tango Six portal, osim gore navedenih opštih smernica, ne komentariše privatno niti javno svoju politiku moderisanja

Ostavite odgovor

Najnoviji komentari

Amater na: Vežba PVO “Štit 24“: Hrvatska vojska prvi put lansirala raketu sistema Mistral 3

Sve i da pokriva jedan slučaj, tipa Gerana ili ovih ukrajinskih preradjeno-poljoprivrednih i dalje je korisno jer izbacuje jedan metod napada iz asortimana protivnika. Trocevac može da štiti bilo koji cilj od "poljoprivrednog drona". Da su se Rusi toga setili, ne bi im pada 2 komada na onaj kampus.

17. Apr 2024.Pogledaj

Thomas na: Iznad Kosova i Metohije danas leteo francuski izviđački avion King Air 350 ASLR

@Nenad (Sr) Mozda sa time daju Srbiji na znanje da i nisu bas prijateljski raspolozeni. Nije li to bio bas Franzuski radar koji je prikazao neki Ballon. Nestao kao sto je se pojavio.

17. Apr 2024.Pogledaj

Stojko na: Vežba PVO “Štit 24“: Hrvatska vojska prvi put lansirala raketu sistema Mistral 3

@Miloš Mislim da mogu da se nadju analize efikasnosti tog topa iz 1999. pa ce ti biti jasno da tesko sta moze da uradi modernim dronovima.

17. Apr 2024.Pogledaj

Multi Boy na: Vežba PVO “Štit 24“: Hrvatska vojska prvi put lansirala raketu sistema Mistral 3

BOV treba baciti jer se novi oružani sistem ne može uvesti dok je stari u upotrebi. To isto se odnosi na MRAP i ove Bradley-e koje Milanović forsira. To su stara vozila koje je uništila korozija. HV ima limit za oko 300 vozila, plus MUP 75 . To je jedna tranša gusjeničar, druga na kotačima.…

17. Apr 2024.Pogledaj

Nikola na: Vežba PVO “Štit 24“: Hrvatska vojska prvi put lansirala raketu sistema Mistral 3

Ovaj ZU-23-2 deluje zanimljivo, bilo bi zanimljivo o njemu pročitati neku analizu. Deluje kao dosta jeftino vučeni sredstvo, kad se postavi na položaj nije preterano uočljiv. Interesantno.

17. Apr 2024.Pogledaj