BEG airport status
Ove godine neće biti otvorenog dana na Batajnici

Ove godine neće biti otvorenog dana na Batajnici

BEOGRAD – Kako Tango Six saznaje, otvorenog dana u organizaciji 204. vazduhoplovne brigade neće biti ove godine. Pored sutrašnjeg otvorenog dana na aerodromu Lađevci/Morava kod Kraljeva ostaje još samo jedna prilika za mini-aero miting ove sezone.

 

Aerodrom Batajnica, jedan od otvorenih dana, FOTO: helivideo.rs
Aerodrom Batajnica, jedan od otvorenih dana, FOTO: helivideo.rs

Posle prošlogodišnje ekstravagance u formi velikog međunarodnog aero-mitinga na Batajnici (ne i najvećeg do sada) ViPVO Vojske Srbije ove godine uzima zasluženi predah kada je reč o manifestacijama koje su adekvatan izgovor za ograničen letački program. Kako Tango Six saznaje otvorenog dana na aerodromu Batajnica neće biti ove godine.

Sutrašnja manifestacija otvaranja kapija javnosti u organizaciji 98. vazduhoplovne brigade i njen prateći letački program biće po svemu sudeći jedina prilika da vidimo neko vojno letenje ove godine. Jedini drugi datum koji preostaje je 2. avgust, Dan avijacije. Da li je ViPVO potrošilo resurse namenjene letačkom prikazu za ovu sezonu saznaćemo krajem juna.

Do sutra na Lađevcima, uz našu reportažu sa poslednjeg otvorenog dana na Batajnici:
 
 

 
 
Ažurirano:
 
Ministarstvo odbrane izdalo je sledeću najavu za sutra, primetno je da u letačkom programu neće učestvovati avioni sa Batajnice:

„Akcija „Otvoreni dan“ biće održan na aerodromu Lađevci sutra, 11. maja sa početkom u 10 časova. U organizaciji 98. vazduhoplovne brigade pripremljen je letački program i izložba naoružanja i opreme te brigade i 2. brigade Kopnene vojske.

Posetioci će moći da vide nalet aviona „orao“ i helikoptera „gazela“ i „gama“, a u statičkom delu avione „supergaleb“ G-4 i „orao“, helikopter „gama“, protivavionski top 40mm „bofors“, tenk M-84, borbeno vozilo pešadije, samohodnu haubicu 122 mm, kao i naoružanje i opremu izviđačkih jedinica.

Ulaz je slobodan za sve posetioce. Pozivamo predstavnike medija i građane da prisustvuju akciji.“

Autor:

Petar Vojinovic Glavni i odgovorni urednik petar.vojinovic@tangosix.rs

Komentari

Prilikom komentarisanja tekstova na portalu molimo vas da se držite isključivo vazduhoplovnih tema. Svako pominjanje politike, nacionalnih i drugih odrednica koje nemaju veze sa vazduhoplovstvom biće moderisano bez izuzetka.

Svi komentari na portalu su predmoderisani, odobravanje bilo kog komentara bilo kog značenja ne odražava stav redakcije i redakcija se ne može smatrati odgovornom za njihov sadržaj, značenje ili eventualne posledice.

Tango Six portal, osim gore navedenih opštih smernica, ne komentariše privatno niti javno svoju politiku moderisanja

Ostavite odgovor

Najnoviji komentari

DW na: Trupna PVO ruske vojske dobija artiljerijsko-raketne sisteme Pancir-SM-SV

@Aleksa. Ja nikada i nisam tvrdio da je Pancir originalno namenjen kao trupna PVO, već da bi u VS dobro došao kao trupna PVO pošto smo mali i siromašni. A što se tiče dešavanja u Belorusiji, na čiju stranu je stala naša vlast? I koji su to svi mogući u narednih 6 meseci pošto ne…

19. Sep 2020.Pogledaj

Wes na: [VIDEO] Gađanja artiljerijsko-raketnim sistemima PASARS i Pancir

peruni Čestitam. Usput, gde su pogođene mete,glavna stvar svakog gađanja?

19. Sep 2020.Pogledaj

Wolfgang na: [VIDEO] Gađanja artiljerijsko-raketnim sistemima PASARS i Pancir

>> Kada se rade ovakva gađanja, vazdušni prostor iznad poligona se zatvara Tacno tako, recimo pretragom NOTAMa iz tog perioda dolazi se do sledeceg: Period: 2020-09-21T06:00:00.000Z - 2020-09-21T16:00:00.000Z Q-Code (RDCA): Navigation WarningsAirspace restrictionsDanger areaActivatedChanges DANGER AREA LYD20 (PASULJANSKE LIVADE) ACT. ENTRY ONLY BY ATC AUTHORIZATION. Ono sto ja nisam odmah zakljucio je da je ovaj…

19. Sep 2020.Pogledaj

Wolfgang na: [VIDEO] Gađanja artiljerijsko-raketnim sistemima PASARS i Pancir

Sta je ovo, Praga 2.0? Zirafe, gde sam ja to, u 1993???

19. Sep 2020.Pogledaj

Wolfgang na: [VIDEO] Gađanja artiljerijsko-raketnim sistemima PASARS i Pancir

>> socijalisti imaju uvek najškolovanije kadrove Haha, smejem se a plakao bi. Sef tih likova glumi kafansku pevaljku na turskoj svadbi, veoma školovano...

19. Sep 2020.Pogledaj

Send this to a friend