BEG airport status
Predstavljanje: „Enciklopedija mlaznih lovačkih aviona“

Predstavljanje: „Enciklopedija mlaznih lovačkih aviona“

BEOGRAD – Vojno vazduhoplovstvo oduvek je bilo neiscrpna i popularna tema koja je konstantno motivisalo mnoge autore da stvaraju literaturu koja bi privlačila čitaoce, kako laike tako i one koji su bolje upoznati sa svetom borbenih aviona. Moramo priznati da se na ovim prostorima, usled objektivnih okolnosti, tek u poslednjih nekoliko godina pojavilo mnoštvo knjiga koje prate ovu tematiku i koje su vredne pažnje. Takav je slučaj i sa ovim delom.

 

Autori knjige su Dragi Ivić i Danko Borojević
Autori knjige su Danko Borojević i Dragi Ivić

Autori „Enciklopedije mlaznih lovačkih aviona“ potrudili su se da prikažu gotovo sve tipove mlaznih lovačkih aviona, od drugog svetskog rata kada su se pojavili pa sve do današnjih dana. Mogu slobodno reći da ni jedno izdanje do sada o lovačkim avionima na srpskom jeziku nije bila tako obimna i tako detaljno. Uz osnovne taktičko-tehničke karakteristike data je kratka istorija razvoja svakog vazduhoplova kako bi čitalac mogao da stekne realan utisak predstavljenim letelicama.

Pristup građi je sistematičan, avioni su grupisani generacijskom podelom, po državama porekla i proizvođačima. Literatura u prikupljanju podataka je zaista impresivna a sve je to vrlo racionalno sažeto tako da bude pregledno, razumljivo i jasno, bez suvišnih informacija.

S obzirom da ovu knjigu nisu pisali profesionalni pripadnici V i PVO niti ljudi koji su direktno vezani za vojno vazduhoplovstvo, već entuzijasti, rezultat je zaista odličan. Sasvim je sigurno da će enciklopedija doprineti još većem popularisanju vojnih aviona na ovim prostorima a siguran sam da će zadovoljiti sve ljubitelje avijacije, kako onih kojima je to struka tako i svih onih kojima je to samo hobi.

U doba kada internet predstavlja dominantan izvor informacija i kada se štampane knjige sve više potiskuju elektronskim verzijama istih, ovo delo predstavlja pravo zadovoljstvo onima koji vole držati knjigu u rukama. Na kraju, svim zaljubljenicima u plave visine najtoplije preporučujem „Enciklopediju mlaznih lovačkih aviona“.

[colored_box color=“ yellow“]Knjiga se može naručiti na e-mail: danko.svik@gmail.com ili kupiti u prodavnici M-HOBBY na Novom Beogradu. Cena je 1100 dinara.[/colored_box]

Komentari

D

Od danas (09. 07. 2013.)
Enciklopedija se može nabaviti i u prodavnici Muzeja Vazduhoplovstva u Surčinu.

Odgovori
J

Poštovanje,zanima me da li se se knjiga može naručiti iz Hrvatske

Odgovori

Prilikom komentarisanja tekstova na portalu molimo vas da se držite isključivo vazduhoplovnih tema. Svako pominjanje politike, nacionalnih i drugih odrednica koje nemaju veze sa vazduhoplovstvom biće moderisano bez izuzetka.

Svi komentari na portalu su predmoderisani, odobravanje bilo kog komentara bilo kog značenja ne odražava stav redakcije i redakcija se ne može smatrati odgovornom za njihov sadržaj, značenje ili eventualne posledice.

Tango Six portal, osim gore navedenih opštih smernica, ne komentariše privatno niti javno svoju politiku moderisanja

Ostavite odgovor

Najnoviji komentari

Lošmi na: [VIDEO] Do sada neobjavljeni video snimci letenja iz kabine MiG-a 29 srpskog RV i PVO

Super snimci uzivao sam dok sam gledao ,i sam sam se iznenadio kako jedan ovakav snimak ima na public youtube. Ali je krajnje neprimerno da se vidi faca pilota borbenog aviona . Kao što su napisali već , u cokpitu aviona nema da se vidi ništa tajno , ali je faca mogla biti zamagljena.

17. Sep 2020.Pogledaj

LQBZ na: Kompanija ‘’Ruski helikopteri’’ predstavila nove opcije opreme za helikopter Ansat

Надам се да их видимо ускоро у Републици Српској. Лепа и корисна машина, са новом додатном опремом биће добар избор за све купце.

17. Sep 2020.Pogledaj

Kupujmo kinesko na: [VIDEO] Do sada neobjavljeni video snimci letenja iz kabine MiG-a 29 srpskog RV i PVO

Ehh kad se mora uciti ziviti sa onim pa sa ovim pa..ni grama spontanosti..nego stisnutih zuba uzdahnuti ehhh...pa se miriti sa ovim onim...pa DOKLE VISE..budi i ostani sto jesi! :)

17. Sep 2020.Pogledaj

Dekki PG na: [VIDEO] Do sada neobjavljeni video snimci letenja iz kabine MiG-a 29 srpskog RV i PVO

Svakako da bi ovo trebalo da bude mjesto svih nas koji vole vazduhoplovstvo ne vezano za nečiji politički stav ,mišljenje ili nacionalnu pripadnost bar ja to tako doživljavam , desilo se nažalost to što se desilo realnost je takva kakva je moramo se prilagoditi i naučiti da živimo sa tim.........

17. Sep 2020.Pogledaj

Send this to a friend