BEG airport status
Nova investicija trećeg ground handlera na Aerodromu Nikola Tesla Oprema za ground handling na "Nikoli Tesli"

Nova investicija trećeg ground handlera na Aerodromu Nikola Tesla

Sky Partner, treći provajder ground handling usluga na Aerodromu Nikola Tesla realizovao je prošle nedelje poslednju u nizu investicija u vidu opreme za opsluživanje uskotrupnih putničkih letelica. Očekuju da će novopristigla vozila i oprema biti pušteni u rad po proširenju ovlašćenja njihove dozvole najkasnije u novembru ove godine.

Sa ulaskom Etihada na srpsko tržište u formi novog nacionalnog avioprevoznika koji je na direktan način uticao na povećanje obima putničkog saobraćaja na Aerodromu Nikola Tesla otvorile su se nove mogućnosti za posredni rast drugih segmenata industrije o čemu smo nedavno pisali.

10595910_10152297345141032_741123876_n
Nova investicija obuhvata traktore za vuču vazduhoplova, rude za vuču vazduhoplova, generatore i utovarivače prtljaga. Foto: Sky Partner

Posle Etihada (i države Srbije), po obimu do sada realizovanih i planiranih investicija, vodeće francuske ground handling operacije SAMSIC i Group Europe Handling sledeće su odlučile da iskoriste priliku na srpkom tržištu. Rezultat je njihova srpska podružnica Sky Partner koja se pored ground handlinga iz Beograda bavi i CLC uslugama (Centralized Load Control – izrada load sheetova). Koristeći svoj CLC centar u Beogradu Sky Partner trenutno opslužuje Vueling, XL Airways, CityJet i DreamJet aviokompanije uz pomoć iPort DCS (Departure Control Sistema).

Kao deo najveće francuske investicije u srpsko civilno vazduhoplovstvo do sada, Sky Partner je počeo sa radom 2012. godine, ground handling dozvolu od Direktorata Civilnog Vazduhoplovstva dobili su početkom ove godine i pored CLC-a pružaće i flight planing usluge. Zemaljsko opsluživanje uskotrupnih letelica sledeća je konkretna aktivnost sa kojom planiraju zaokruživanje svoje ponude:

– U zavisnosti od administrativnog proširenja naše postojeće ground handling dozvole od strane DCV-a očekujemo da bi sledeću etapu svojih aktivnosti u vidu opsluživanja uskotrupnih putničkih letelica mogli da započnemo najkasnije u novembru ove godine. U tom cilju prošle nedelje smo uspešno realizovali svoju najnoviju investiciju u vidu vozila za opsluživanje. U pitanju su traktori za vuču vazduhoplova, rude za vuču vazduhoplova, generatori i utovarivači prtljaga.  – izjavio je za naš portal direktor kompanije Vladimir Trifunović.

Trifunović je takođe istekao da je cilj kompanije u ground handling segmentu dopunjavanje opcija ovih usluga na Aerodromu Nikola Tesla pre svega za aviokompanije koje su postojeći klijenti SAMSIC i Group Europe Handling konzorcijuma:

– Želja nam je da kao treći veći ground service provider na beogradskom aerodromu iskoristimo šansu i da preko svog matičnog konzorcijuma servisiramo njihove postojeće klijente, razvijamo CLC biznis iz Beograda na globalnom nivou i unapredimo svoju ekspertizu koristeći veliko operativno iskustvo koje SAMSIC i Group Europe Handling poseduju.- istakao je Trifunović.

Autor:

Petar Vojinovic Glavni i odgovorni urednik petar.vojinovic@tangosix.rs

Komentari

Prilikom komentarisanja tekstova na portalu molimo vas da se držite isključivo vazduhoplovnih tema. Svako pominjanje politike, nacionalnih i drugih odrednica koje nemaju veze sa vazduhoplovstvom biće moderisano bez izuzetka.

Svi komentari na portalu su predmoderisani, odobravanje bilo kog komentara bilo kog značenja ne odražava stav redakcije i redakcija se ne može smatrati odgovornom za njihov sadržaj, značenje ili eventualne posledice.

Tango Six portal, osim gore navedenih opštih smernica, ne komentariše privatno niti javno svoju politiku moderisanja

Ostavite odgovor

Najnoviji komentari

ivan na: Kineski uskotrupni putnički avion C919 dobio sertifikat tipa, prve isporuke se očekuju krajem godine

Zasto? koje su mu prednosti u odnosu na postojecu konkurenciju?( osim politickih) Il makar sa cime se hvali proizvodjac ?Pitanje je ozbiljno a ne ironicno

04. Oct 2022.Pogledaj

Mehaničar na: Kineski uskotrupni putnički avion C919 dobio sertifikat tipa, prve isporuke se očekuju krajem godine

Ukoliko ne ponove ruske greške, avion sa dobrim potencijalno i šansom za veći uspeh.

04. Oct 2022.Pogledaj

Miloš77 na: [RAT U UKRAJINI] Eskalacija sukoba, Pentagon ocena: „80% ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva ostalo netaknuto“

@Dead1 Imaju ali ne za suzbijanje desetine ii stotine tenkova sa istim. To ni ameri ne bi mogli sa F-15 samo jer bi bili u dometu PVO a tenkova ima jako mnogo!! Mora prvo PVO da se suzbije bar 90%, pa tek onda F-15E ili Su-34 i mnogo mnogo borbenih BPL sa pametnim bombicama i…

03. Oct 2022.Pogledaj

Vaste na: [RAT U UKRAJINI] Eskalacija sukoba, Pentagon ocena: „80% ukrajinskog ratnog vazduhoplovstva ostalo netaknuto“

@zulum Upravu si ,pobrkao sam jedan je oboren a dva pilota su bila posto je dvosed bio ! Bio je i F-16 oboren Kubom i Harier je oboren na njega sam zaboravio !

03. Oct 2022.Pogledaj

Send this to a friend