BEG airport status
Fotografi iz Arizone pokvarili Frontieru premijeru kao i Air Serbiji pre godinu dana

Fotografi iz Arizone pokvarili Frontieru premijeru kao i Air Serbiji pre godinu dana

BEOGRAD – Tačno godinu i tri dana prošlo je od Tango Six ekskluzive godine. Spotteri iz Arizone koji su nam tada pomogli pokvarili su iznenađenje još jednoj, ovoga puta američkoj, aviokompaniji.

 
 
f9-640x306
 
Da kompanija AeroTurbine treba pooštriti protokole čuvanja poverljivosti svojih klijenata, treba. Da spotteri Arizone okupljeni oko sajta PHXSpotters rade svoj „posao“, rade. Da je avio-industrija tradicionalno slaba u čuvanju svojih tajni i premijera, to znamo. Aviokompanijama i proizvođačima jednostavno ne polazi za rukom da iznenade širu populaciju zahvaljujući manjini koja strastveno vodi računa da sve uslika, zabeleži i razotkrije.

Frontier Airlines imao je plan da tek sutra predstavi svoju novu restilizovanu šemu bojenja na posebnoj ceremoniji „otkrivanja“. Najbitnije iznenađenje otkriveno je danasspotteri okupljeni oko sajta PHXSpotters fotografisali su prvi avion u novim bojama preko ograde i ispred hangara AeroTurbine farbare na aerodromu Phoenix Goodyear (GYR).

Ovo „pokvareno“ iznenađenje identično je, po mestu fotografisanja i nameri, kao Tango Six ekskluziva pre tačno godinu i tri dana. Tada smo preko Twittera došli do informacije da je prvi A319 u novim Air Serbia bojama izašao iz AeroTurbine farbare i da je uočen ispred njihovog glavnog hangara. Nekoliko sati google pretrage da bismo locirali MRO koji je obavio posao i jedan mail jedinoj organizovanoj spotter priči u okolini aerodroma – bilo je sve što je bilo potrebno da 15ak sati kasnije u inboxu dobijemo tada svetsku ekskluzivu.

Originalni Air Serbia plan je bio da avion u novim bojama (koje su predstavljene na ceremoniji potpisivanja sporazuma 1. avgusta) prvi put bude otkriven na svečenoj ceremoniji. Tango Six je svojom ekskluzivom uz pomoć spottera iz Arizone taj plan onemogućio a sutradan je fotografija sa našeg portala osvanula na naslovnim stranama svih dnevnih novina u Srbiji.
 
 
1
 
 

[easy-social-share buttons="facebook,twitter,google,pocket,linkedin,mail" counters="1" counter_pos="inside" total_counter_pos="none" fullwidth="yes"]

Autor:

Petar Vojinovic Glavni i odgovorni urednik petar.vojinovic@tangosix.rs

Komentari

Prilikom komentarisanja tekstova na portalu molimo vas da se držite isključivo vazduhoplovnih tema. Svako pominjanje politike, nacionalnih i drugih odrednica koje nemaju veze sa vazduhoplovstvom biće moderisano bez izuzetka.

Svi komentari na portalu su predmoderisani, odobravanje bilo kog komentara bilo kog značenja ne odražava stav redakcije i redakcija se ne može smatrati odgovornom za njihov sadržaj, značenje ili eventualne posledice.

Tango Six portal, osim gore navedenih opštih smernica, ne komentariše privatno niti javno svoju politiku moderisanja

Ostavite odgovor

Najnoviji komentari

Hound na: Severna Makedonija potpisala ugovor za nabavku 4 helikoptera AW149 i 4 AW169M od Leonarda za 249,9 miliona evra

AW149 може, са ракетом Spike. Ми-24 је застарео концепт, не може да користи вођене ракете са дометом већим од 4 км. Зато га Руси не користе у рату.

29. Mar 2024.Pogledaj

Pajo na: Severna Makedonija potpisala ugovor za nabavku 4 helikoptera AW149 i 4 AW169M od Leonarda za 249,9 miliona evra

Uspoređujući ovu nabavku sa nabavkom 8 UH 60 (139,4 mil. USD) koje je RH nedavno potpisala ovo mi se čini puno previše. Čini mi se puno bolja kombinacija H145/H225 samo u tom slučaju vjerojatno otpada stavka ITM ( ITM=Ima li Tu Mene).

29. Mar 2024.Pogledaj

K na: Severna Makedonija potpisala ugovor za nabavku 4 helikoptera AW149 i 4 AW169M od Leonarda za 249,9 miliona evra

Znaci cijena tu negdje kao 8 UH-60M. Pa ok, dosta novaca ali znaju valjda makedonci sto im treba.

29. Mar 2024.Pogledaj

MickoNY na: Druga godina profita za Er Srbiju bez subvencija: Preliminarni razultat za 2023. – 40,5 miliona evra zarade

E bas ti hvala sto si ovdasnjim dezurnim pljuvacima i sveznalicama objasnio neke stvari.... kratko ,jasno ,jezgrovito .

29. Mar 2024.Pogledaj