BEG airport status
AHRLAC: sposobna alternativa za siromašnije

AHRLAC: sposobna alternativa za siromašnije

BEOGRAD – Nakon gotovo tri godine od početka razvoja, i nešto više od mesec dana od prikazivanja prototipa, juče je sa aerodroma Wonderboom, Pretorija u Južnoafričkoj Republici obavljen prvi javni let aviona projekta AHRLAC – advanced high-performance reconnaissance light aircraft.

 
 
143473_201134630_01udythsdh
 
Prethodno je još 7. avgusta izvršen prvi zvanični let prototipa AHRLAC koji nosi oznaku XDM. Nosilac projekta ovog aviona je Paramount Group – skup južnoafričkih privatnih kompanija uz značajnu podršku, takođe južnoafričkih, firmi Aerosud i Denel. Još 2011. godine Paramont Group je objavila da će cena biti samo oko 10 miliona dolara i da već imaju narudžbinu za oko 50 aviona.

Proizvođač reklamira AHRLAC kao jeftini laki višenamenski avion za vojne ali i civilne zadatke, pre svega za izviđanje ali i za dejstvo u tzv. COIN (counter insurgency) misijama uz mogućnost nošenja opreme za osmatranje, elektronsku borbu, radara kao i naoružanja. Dizajniran je na osnovu iskustava u projektovanju lakih izviđačkih aviona, lakih jurišnih aviona i borbenih helikoptera. Nudi se i kao alternativa bespilotnim letelicama.

Pre dve godine za ispitivanje je napravljen model u razmeri 1:4 koji je zapravo bio radio-kontrolisana bespilotna letelica. Ove godine na Farnborou je sa američkom kompanijom Boeing potpisan memorandum o razumevanju koji podrazumeva dalju saradnju u oblasti tehničke podrške i marketinga.
 
143473_127994781_1526611_-_main
 
Planirano je da se napravi tri prototipa. Prvi prototip nosi oznaku Experimental Demonstrator (XDM) koji će u ispitivanjima u letu dokazati zadate letne karakteristike i pokazati performanse aviona. Drugi prototip, čija je konstrukcija u toku, nosiće oznaku ADM (Advanced Demonstrator) i na njemu će se ispitati elektronska oprema i naoružanje kao i izbaciva sedišta Martin Baker Mk 17. Avion će moći da ponese 800 kg naoružanja i opreme na 8 nosača a trajanje leta trebalo bi da bude čak 7,5 sati.

Više od 60 inženjera učestvovalo je u razvoju prototipa AHRLAC, dvoseda visokokrilca sa tandem rasporedom sedišta, jednim motorom Pratt & Whitney Canada PT6A-66 snage 950 KS. Treba reći da je PT6A-66 nova varijanta ovog motora čiji je razvoj započeo septembra 2011. godine. Paramont tvrdi da je u konstruisanje AHRLAC-a utrošeno 315.000 radnih sati a da je od oko 6000 delova, koliko avion ima, čak 98% projektovano u JAR uz pomoć softvera CATIA. Tako su projektovani i alati za izradu delova a sve je to urađeno kako bi se skratilo vreme dizajniranja i proizvodnje koja je dodatno pojednostavljena i jeftinija. Projekat donosi dosta inovacija uz primenu savremenih kompozitnih materijala. Početna letna ispitivanja trajaće 20 sati gde će se upoređivati parametri leta sa kompjuterski generisanim modelima o performansama aviona kako bi se utvrdilo da li avion zadovoljava očekivanja.
 
143473_52145971_yourfile AHRLAC
 
Pored primene u vojne svrhe avion bi sa svojom opremom i karakteristikama mogao naći primenu u agencijama i organizacijama koje se bave unutrašnjom sigurnosti, kontrolom granice, patroliranjem akvatorija, zaštitom životne sredine i civilnom zaštitom u vanrednim situacijama. Konfiguraciju i namenu može definisati naručilac budući da je konstrukcija modularna i kao rezultat toga nudi se širok spektar izbora opreme. Kao veliko potencijalno tržište smatraju se pre svega države skromnih finansijskih mogućnosti koje nemaju novca za skupe sofisticirane avione, helikoptere i bespilotne letelice koje pokrivaju namene ovog aviona.
 
 

[easy-social-share buttons="facebook,twitter,google,pocket,linkedin,mail" counters="1" counter_pos="inside" total_counter_pos="none" fullwidth="yes"]

Komentari

Prilikom komentarisanja tekstova na portalu molimo vas da se držite isključivo vazduhoplovnih tema. Svako pominjanje politike, nacionalnih i drugih odrednica koje nemaju veze sa vazduhoplovstvom biće moderisano bez izuzetka.

Svi komentari na portalu su predmoderisani, odobravanje bilo kog komentara bilo kog značenja ne odražava stav redakcije i redakcija se ne može smatrati odgovornom za njihov sadržaj, značenje ili eventualne posledice.

Tango Six portal, osim gore navedenih opštih smernica, ne komentariše privatno niti javno svoju politiku moderisanja

Ostavite odgovor

Najnoviji komentari

Miki na: [RAT U UKRAJINI] Obaranje još jednog ruskog A-50, pad Avdejevke, prvi ukrajinski piloti F-16 završavaju obuku na leto

Zaista mi je neverovatno da VKS uspevaju da obore sopstveni avion. I to još ovakav avion. Elektromagnetni svetionik na nebu, u bog zna kolikom EM spektru. Ako su oni, sami... Lakše mi se poverovati da je to nekako uradila UK. Ako nema višeslojnu odbranu oko sebe, vrlo je lako pogoditi toliku grdosiju.

24. Feb 2024.Pogledaj

Vlado na: [RAT U UKRAJINI] Obaranje još jednog ruskog A-50, pad Avdejevke, prvi ukrajinski piloti F-16 završavaju obuku na leto

Ukrajinci su Untermensh, ne znaju koristiti pvo sisteme bilo sovjetske ili zapadne. Bitno da po pricama prorusa Zapad smatra Slovene nizom rasom. Bice da ipak Rusi smatraju svoje komsije.

24. Feb 2024.Pogledaj

Advokat na: [RAT U UKRAJINI] Obaranje još jednog ruskog A-50, pad Avdejevke, prvi ukrajinski piloti F-16 završavaju obuku na leto

Teza da je u pitanju kratkotrajna SVO koja se eto produžila na dve godine uz istovremeno kreveljenje o kompetenciji ruske vojske predstavlja klasičnu budalastinu. Obe strane su se spremale za dugotrajni rat. Ratna sreća je bila promenljiva, medjutim po svojoj prilici Avdejevka predstavlja prekretnicu u ratu. Ukrajina ce na kraju ovog rata postati kontinentalna zemlja…

24. Feb 2024.Pogledaj

mile na: [RAT U UKRAJINI] Obaranje još jednog ruskog A-50, pad Avdejevke, prvi ukrajinski piloti F-16 završavaju obuku na leto

To je gore nego da su ga ukrainci obnorili....a 90% sigurno jesu. Jer je A50 leteci komandni centar,koji komanduje i sa PVO ,tako da je potpuna glupost da je sopstveni PVO pucao na njih. A50 na videu ocigledno ispaljuje IC mamce,sto znaci da su ukapirali da su u opanosti....i to od neprijatelja.

24. Feb 2024.Pogledaj

Pajo na: Mađarska nabavlja još četiri švedska višenamenska borbena aviona Gripen

@Djuka, taj otkup aviona su platili upravo kroz izmjenu ugovora o leasingu 2012 godine. Ali ne dobivaju za ovu cijenu od 1.1 milijarde. Taj iznos je bio za najam u trajanju od 10 godina. Platili su dodatno taj otkup kao što su platili i ona dva dodatna aviona koji su imali nesreću (spominjalo se svojevremeno…

24. Feb 2024.Pogledaj