BEG airport status
[VIDEO REPORTAŽA] Airbus Innovation Days: Godišnje vesti i poslovni rezultati iz Tuluza

[VIDEO REPORTAŽA] Airbus Innovation Days: Godišnje vesti i poslovni rezultati iz Tuluza

BEOGRAD – Airbus Innovation Days održan je od 10. do 12. juna u prostorijama Airbus Delivery Centra u Tuluzu. Dvodnevno okupljanje novinara u središtu francuske civilne vazduhoplovne industrije imalo je za cilj da prezentuje poslednja dostignuća i novosti najvećeg evropskog proizvođača putničkih aviona. Tango Six je bio tamo.

 
2014-06-12 08.34.25
 
 
Ovogodišnji Innovation Days okupio je 150 novinara iz 50 zemalja sveta. Od Kine, Južne Amerike, preko Afrike, Airbus je sve prevezao biznis klasom do Tuluza, središta francuske vazduhoplovne industrije. Glavni događaj: dvodnevne prezentacije poslednjih vesti, statusa razvojnih programa i drugih tema, održan je u zgradi Airbus Delivery Centra lociranog na zapadnom delu aerodroma. Nekoliko vezanih zgrada koje podsećaju na putničke terminale predstavljaju kompleks iz kojeg se novi usko i široko trupni avioni Airbusa isporučuju mušterijama.
 
2014-06-12 13.55.11
 
 
Najveća zgrada ovog kompleksa preuređena je tako da obavlja dve uloge. U njoj se održavaju velike konferencije za medije, organizuju ceremonije isporuke kao i prvi letovi novih tipova aviona, dok je u isto vreme ona i terminal iz kojeg je moguće, uz pomoć fingera, ukrcati se u avion na centralnog parking poziciji. Na toj poziciji je prvi dan, posebno zbog Innovation Days događaja, bio parkiran A380 dok je drugog dana dešavanja njega zamenio A350XWB.

Letenje na aerodromu Tuluz ne prestaje. Da li su u pitanju aviokompanije i njihove regionalne podružnice koje saobraćaju do putničkog terminala na istočnom delu aerodroma ili su u pitanju redovne flight test aktivnosti Airbusa, u svakom trenutku je barem jedan avion u vazduhu. Tokom našeg boravka u toku su bila sertifikaciona ispitivanja (u raznim fazama) za programe A320 (leteo je primerak sa šarkletima), A350 i A400M. Bilo je moguće videti svaki od ovih aviona kako od ranog jutra karakterističnim uglom poletanja (prazni su pa nema potrebe za praćenjem konvencionalnih profila letenja) obavljaju svoje dnevne zadatke.
 

Neprijatne vesti, prijatne novosti i ekskluzive

 
Koncept prezentacija Innovation Daysa sastojao se u desetak jednočasovnih prezentacija dnevno. Vodeći ljudi kompanije Airbus (čije ime od početka ove godine stoji u prefiksu cele grupacije) prezentovali su svoje sektore, teme i programe putem .ppt prezentacija i video klipova. Najzanimljiviji deo došao bi na kraju svakog predavanja u formi Q & A segmenta koji su nestrpljivi novinari željno iščekivali sa namerom da razbiju koncept uvek idealnih priča. Ukoliko je bilo mesta da se napravi poređenje sa Boeingom ili pita najbitnije pitanje: „Kada će odluka o A330 NEO“, tim bolje.
 
2014-06-11 09.07.14
 
 
Kada pričamo o Airbus menadžmentu, reč je o profesionalcima i veteranima industrije koji nikada ne nasedaju na provokacije, koji su toliko dobro podučeni veštinama odnosa s javnošću da ćete slušajući odgovor na konkretno pitanje posle dva minuta zaboraviti kako je ono u originalu i glasilo. Istina, priče koje su oni imali da ispričaju bile su i više nego zanimljive, aktuelne i premijerne da je materijala za svaki segment i interesovanje prisutnih bilo u izobilju.

Prvi je govorio najzanimljiviji čovek Airbusa, John Leahy (potpredsednik prodaje i odnosa sa mušterijama) koji je ažurirao prisutne sa aktuelnim stanjem svih aktivnih programa u putničkom segmentu. Posle njega prezentacije su držali šefovi inženjerskih, prodajnih i razvojnih sektora kompanije sa temama kao što su: inženjerske inovacije, izazovi globalne industrijske postavke Airbusa (kompanija ima linije za sklapanje aviona u Hamburgu, Tuluzu, Kini i Americi), kako kompanija pomera standarde u flight test aktivnostima, detaljnije novosti programa A320NEO i A350XWB i druge.
 
2014-06-11 10.28.59
 
 
Za sve prisutne novinare važio je medijski embargo u celom trajanju dvodnevnog događaja. Medijski embargo je zabrana emitovanja bilo kakve informacije (agencijske vesti, statusa na društvenim mrežama i sl.) do tačno određenog vremena njegovog prestanka. Razlog za ovo, kako je na početku pojasnio potpredsednik za komunikacije Airbusa, je želja kompanije da svi budu fokusirani na prezentacije i da ih pažljivo slušaju umesto da jure sa slanjem najzanimljivijih ekskluziva. Jedino u slučaju iznenadne vesti prvog jutra o otkazivanju A350 porudžbine, embargo nije važio. Vest koja je odjeknula to jutro sigurno nije bila prijatna organizatorima u pogledu želje da im nešto pokvari mesecima pripreman događaj, ali im je sa druge strane dala priliku da reaguju na najneposredniji način – svi koji su bitni u svetu vazduhoplovnog novinarstva bili su tamo. Možete samo poželeti da imate takav (fizički) pristup u slučaju najneprijatne moguće vesti, kao što je bila pomenuta iz Emirata.

Na kraju prvog dana dobili smo priliku da ekskluzivno obiđemo najnoviji francuski vazduhoplovni muzej pod nazivom Aeroscopia. Zvanično otvaranje muzeja je tek za šest meseci ali je njegov menadžment u dogoovru sa Airbusom iskoristio priliku da ugosti njegove najbolje moguće buduće promotere. Inovativan koncept državno-javnog partnerstva, najzanimljiviji primerci francuske i evropske vazduhoplovne istorije obećevaju da od Aeroscopie naprave zaista izuzetan muzej.
 
2014-06-11 19.47.00
 
2014-06-11 21.14.59
 
 
Na kraju dana u muzeju je organizovana svečana večera sa prvim čovekom Airbusa Fabrice Bregierom. Između svakog segmenta večere: predjela, glavnog jela i dezerta novinari su mu postavljali pitanja o raznim temama, vezanim za Airbus, planiranu bližu budućnost (ponovo pitanja u vezi A330 NEO praćena odgovorom „da se o konačnoj odluci u vezi lansiranja programa još razmišlja“) kao i pitanja o novoj desnoj političkoj orijentaciji Evrope i kako bi to moglo uticati na Airbus.

Tokom prvog dana među novinarima je bila prisutna glasina o tome da će biti organizovan prvi javni let u A350 (dva leta nedelju dana ranije bila su organizovana za zaposlene u Airbusu) pa su uzbuđenje i nada u njenu istinitost dostigli kulminaciju sve do sledećeg jutra. Na početku dana jedan od pet flight test primeraka A350 parkiran je na mesto koje je prethodnog bilo rezervisano za A380 i ubrzo nam je saopštena vest da ćemo biti prvi putnici van Airbusa koji će leteti u njihovom najnovijem putničkom avionu!
 
2014-06-12 08.45.41
 
 
U sledećih nekoliko dana ekskluzivno na Tango Sixu imaćete priliku da pročitate detaljnije o najzanimljivijim prezentacijama koje smo imali prilike da slušamo, pogledate video reportaže o novim konceptima robotizovane proizvodnje aviona i novom pristupu putničkom konforu kompanije Airbus kao i detaljniju reportažu sa leta u A350XWB.

Danas pogledajte kraću reportažu sa najzanimljivijim kadrovima tokom našeg dvodnevnog boravka u Tuluzu:
 

 
 

[easy-social-share buttons="facebook,twitter,google,pocket,linkedin,mail" counters="1" counter_pos="inside" total_counter_pos="none" fullwidth="yes"]

Autor:

Petar Vojinovic Glavni i odgovorni urednik petar.vojinovic@tangosix.rs

Komentari

Prilikom komentarisanja tekstova na portalu molimo vas da se držite isključivo vazduhoplovnih tema. Svako pominjanje politike, nacionalnih i drugih odrednica koje nemaju veze sa vazduhoplovstvom biće moderisano bez izuzetka.

Svi komentari na portalu su predmoderisani, odobravanje bilo kog komentara bilo kog značenja ne odražava stav redakcije i redakcija se ne može smatrati odgovornom za njihov sadržaj, značenje ili eventualne posledice.

Tango Six portal, osim gore navedenih opštih smernica, ne komentariše privatno niti javno svoju politiku moderisanja

Ostavite odgovor

Najnoviji komentari

Realni na: [RAT U UKRAJINI] Rusija na severu Ukrajine otvorila novi front, još jedan uspešan ukrajinski raketni napad na Krim

Ex-Gastos Od Rusa me ništa ne bi čudilo da su ostavili prave avione na izvolte.Koliko su samo ostavili ispravne tehnike na početku rata Ukrima,ispade da su najveći donori Ukro armiji.Očigledno im je komanda kao i JNA 91ve.

19. May 2024.Pogledaj

Trance na: Novi premijer Vučević: „Opremanje novim višenamenskim borbenim avionima u zavisnosti od finansijskih mogućnosti“

"Nije tačno da kongres nebi odobrio" Mislim da imas vise misljenje kongresa nego sam Kongres. Naravno da ce blokirati, pa blokirali su Tursku za F-16V i za F-35, sto mislis da bi rekli Srbiji? Turska deblokada za F-16V samo zato sto je Turska oeobrila Svedsko primanje u NATO!. Taka kako sam rekao imas jako puno…

19. May 2024.Pogledaj

Trance na: Novi premijer Vučević: „Opremanje novim višenamenskim borbenim avionima u zavisnosti od finansijskih mogućnosti“

" Ika paprika12:42, 15. maj. 2024. Za 3 milijarde: – 2 eskadrile lovaca-bombardera iz Kine (zamena za Mig-29 i Orao) – 1 eskadrila trenažnih aviona – dodatni FK-3 ostane kusur " Dali mislis na Kineske J-10C ? 24 Tih aviona su oko €3 miljarde sami. Avioni kostaju oko €60 miljuna svaki, ali to je gola…

19. May 2024.Pogledaj

Petrovic Dusan na: Novi premijer Vučević: „Opremanje novim višenamenskim borbenim avionima u zavisnosti od finansijskih mogućnosti“

Nije tacno to sto pisete, jer je F-22 ucestvovao u medjunarodnim zajednickim vojnim igrama u okviru NATO i to uvek sa zastrasujucom efikasnoscu. NATIO ima u sebi previse zemalja da bas niko ne bi preneo da "F-22 ne valja". Naprotiv. Ipak, postoji prica da je upravo Raffale uspeo da "pogodi" F-22 u jednoj od takvih…

19. May 2024.Pogledaj

Petrovic Dusan na: Novi premijer Vučević: „Opremanje novim višenamenskim borbenim avionima u zavisnosti od finansijskih mogućnosti“

@Ех-Гастос Pa taj Japan je pravio Mitsubishi Zero i najvece bojne brodove u istoriji "Yamato" jos 1930-ih. F-15 i F-16 proizvedeni u Japanu bili su jace verzije, i prvi AESA radar u avionu u istoriji je bio bas na japanskoj verziji F-16. Uspeh japanske industrije je potpuno ocekivan i niko se tome nije smejao. Kina…

19. May 2024.Pogledaj