BEG airport status
Ekspertski tim Evropske komisije procenio primenu ECAA sporazuma u Srbiji Procenjen napredak u primeni propisa u oblasti civilnog vazduhoplovstva / Foto: Direktorat civilnog vazduhoplovstva

Ekspertski tim Evropske komisije procenio primenu ECAA sporazuma u Srbiji

Direktorat civilnog vazduhoplovstva bio je domaćin ekspertskom timu Evropske komisije u periodu od 11. do 13. decembra ove godine, saopšteno je iz Direktorata.

Svrha posete Evropske komisije bila je procena primene Multilateralnog sporazuma o uspostavljanju jedinstvenog evropskog vazduhoplovnog područja (ECAA sporazum) u Srbiji, kažu iz Direktorata i dodaju:

– ECAA sporazum ima za cilj širenje zajedničkog vazduhoplovnog područja na prostor jugoistočne Evrope radi potpune integracije u jedinstveno evropsko vazduhoplovno tržište.
Sastanak je imao poseban značaj i zbog toga što je Srbija prva država koju je ekspertski tim Evropske komisije posetio posle stupanja na snagu ECAA sporazuma, 1. decembra 2017. godine. –

Ekspertski tim i predstavnici Direktorata na zasedanju / Foto: Direktorat civilnog vazduhoplovstva

Kako navode, prilikom posete procenjen je napredak u primeni propisa u oblasti civilnog vazduhoplovstva i propisa iz oblasti povezanih sa civilnim vazduhoplovstvom – turizam, radni odnosi, osiguranje, odgovornost za štetu, zaštita potrošača, zaštita životne sredine.

Pored predstavnika Direktorata u radu su učestvovali i predstavnici Ministarstva građevine, saobraćaja i infrastrukture, Ministarstva za evropske integracije, Ministarstva pravde, Ministarstva za rad, zapošljavanja, boračka i socijalna pitanja, Ministarstva finansija, Narodne banke Srbije, Komisije za zaštitu konkurencije, Komisije za kontrolu državne pomoći, Centra za istraživanje nesreća u saobraćaju, Aerodroma Nikola Tesla, Er Srbije i SMATSA- e.

– Kao rezultat posete, predstavnici Evropske komisije su pohvalili izuzetne napore koje je Srbija, a posebno Direktorat civilnog vazduhoplovstva, uložila u primenu ECAA sporazuma i potvrdili značajan napredak koji je postignut u periodu od poslednje posete. – kažu iz Direktorata.

Komentari

P

Bice kad bude,a zavisi samo od nas,tj od Direktorata kada mu nadlezni odobre da zvanicno apkicira za priznavanje ne samo PART dozvola nego i drugih koje ona za sada izdaje(pilotske ATPL,zemaljsko osoblje itd)

Odgovori
V

Pero, ali ne ložaču,

Niste u pravu. To što ste napisali, nije tačno.

N

Pa onda ga razuverite i pojasnite situaciju. Svi bi voleli da znamo vremenski okvir za konverziju dozvola

D

I kada će nam priznati dozvole?

Odgovori
N

Pazi kad sam to isto hteo da napišem

M

E bas to

V

Vi ste nešto omanuli, čini mi se.
Ovo je bila poseta Evropske Komisije, a za dozvole je nadležna EASA.
Zna se zašto se ne priznaju naše dozvole. Uslov je punopravno članstvo u EU. Do tada je ostavljeno svakoj Državi ponaosob da odluči da li želi da prihvati ili ne.
Neke prihvataju, nek ne.

Prilikom komentarisanja tekstova na portalu molimo vas da se držite isključivo vazduhoplovnih tema. Svako pominjanje politike, nacionalnih i drugih odrednica koje nemaju veze sa vazduhoplovstvom biće moderisano bez izuzetka.

Svi komentari na portalu su predmoderisani, odobravanje bilo kog komentara bilo kog značenja ne odražava stav redakcije i redakcija se ne može smatrati odgovornom za njihov sadržaj, značenje ili eventualne posledice.

Tango Six portal, osim gore navedenih opštih smernica, ne komentariše privatno niti javno svoju politiku moderisanja

Ostavite odgovor

Najnoviji komentari

Banja Luka na: Vulin za Tanjug: Svih 14 MiG-ova 29 će biti spremno do kraja ove ili početkom sledeće godine; Tango Six: Ne baš

@Vukovarac Podaci kojima raspolažete su stari. Nisam mislio na "Grom", ali ako ga već pominjete treba da znate da je orginalni "Grom" bio operativan i istestiran. Grom "B" je još u razvoju (kao). I inače superiornija raketa od Maverika koje imamo. Koliko je meni poznato, AGM 64 je kupljen jer je bio superiorniji nego rješenje…

23. Jun 2018.Pogledaj

Dejan D na: Vulin za Tanjug: Svih 14 MiG-ova 29 će biti spremno do kraja ove ili početkom sledeće godine; Tango Six: Ne baš

@Mayer Vidim da onogo pišeš ali malo šta stvarno znaš - poznaješ. Prvo odustalo se od gradnje verzije Miga 29 sa nišanskim kontejnerima još krajem 80-tih. Postojala je verzija 9-14 koja je bila predviđena da joj se po potrebi kače podvesni nišanski kontejneri ze dejstva po ciljevima na zemlji ali se od toga vrlo brzo…

23. Jun 2018.Pogledaj

Vukovarac na: Vulin za Tanjug: Svih 14 MiG-ova 29 će biti spremno do kraja ove ili početkom sledeće godine; Tango Six: Ne baš

@ Banja Luka Ako mislis na raketu Grom pa ona ni danas nije operativna i jos se usavrsava. Grom ce mozda biti spreman kada i ako dode Orao 2.0. Pa rakete Maverik su i nabavljene jer je razvoj Groma kasnio.

23. Jun 2018.Pogledaj

Banja Luka na: Vulin za Tanjug: Svih 14 MiG-ova 29 će biti spremno do kraja ove ili početkom sledeće godine; Tango Six: Ne baš

@Vukovarac "Znam i to je jedina vodena raketa koju moze nositi i to Maverik prve generacije koji je TV voden". Nije jedina.

23. Jun 2018.Pogledaj

Send this to a friend