BEG airport status
Viz er širi svoju bazu u Lutonu, Do juna 2018. godine u floti četiri nova A320 Pet novih linija britanskim putnicima / Foto: Wizz Air

Viz er širi svoju bazu u Lutonu, Do juna 2018. godine u floti četiri nova A320

Kompanija Viz er danas je objavila ekspanziju iz svoje baze na aerodromu Luton pored Londona ubacivanjem četiri nova aviona A320 u svoju flotu u Lutonu do juna 2018. godine, saopštio je taj avio-prevoznik.

Sa četiri nova aviona A320, od kojih svaki ima kapacitet od 186 sedišta, ukupan broj aviona u bazi u Lutonu biće pet u vrednosti od 500 miliona dolara, navode iz Viz era i dodaju da je u prethodnih 12 meseci (zaključno sa 31. oktobrom 2017.) opsluženo više od 5,5 miliona putnika samo na linijama iz Lutona, što predstavlja povećanje od 11% u odnosu na 2016. godinu.

– Viz er povećava kapacitet na Lutonu za 15% u odnosu na prethodnu godinu, pa će tako u narednoj godini biti u mogućnosti da ponudi 6,9 miliona sedišta na svojih 46 linija do 20 zemalja. Kao rezultat ovog rasta u ponudi je i pet novih linija britanskim putnicima. Svakodnevno ćemo leteti do Larnake na Kipru i do Bratislave u Slovačkoj, dok ćemo sa četiri nedeljna leta leteti do Talina u Estoniji i tri nedeljna leta do Tirane u Albaniji i Lavova u Ukrajini. – kažu iz te kompanije.

Zahvaljujući novim avionima Viz er će biti u mogućnosti da poveća i broj letova na tri linije koje su među najpopularnijima, objašnjavaju iz te kompanije i dodaju da, počev od proleća 2018. godine, letovi do Tel Aviva i Sučave (Rumunija) postaju svakodnevni, dok će do Prištine umesto dva biti tri leta nedeljno.

– Dolaskom novog aviona i uspostavljanjem novih linija i proširenjem kapaciteta na postojećim, otvorićemo novih 150 radnih mesta u lokalu, čime će se broj naših zaposlenih na aerodromu Luton povećati na 180. – navode iz Viz era.

[easy-social-share buttons="facebook,twitter,google,pocket,linkedin,mail" counters="1" counter_pos="inside" total_counter_pos="none" fullwidth="yes"]

Autor:

Marta Lutovac Zamenica glavnog i odgovornog urednika marta.lutovac@tangosix.rs

Komentari

Se

Cudi mi da ne ulete na SJJ na ovim letovima iz Lutona

Odgovori
SJ

Lete za Tuzlu iz Londona

Ипак не разумем. Како је превезено 5,5 милиона путника ИЗ Лутона а ове године додавањем 4 авиона (биће их укупно пет) капацитет расте за свега 15%?

Odgovori
Pi

To sto su avioni bazirani na Lutonu ne znaci da lete samo iz Lutona, vec obavljaju letove izmedju trecih destinacija.

Prilikom komentarisanja tekstova na portalu molimo vas da se držite isključivo vazduhoplovnih tema. Svako pominjanje politike, nacionalnih i drugih odrednica koje nemaju veze sa vazduhoplovstvom biće moderisano bez izuzetka.

Svi komentari na portalu su predmoderisani, odobravanje bilo kog komentara bilo kog značenja ne odražava stav redakcije i redakcija se ne može smatrati odgovornom za njihov sadržaj, značenje ili eventualne posledice.

Tango Six portal, osim gore navedenih opštih smernica, ne komentariše privatno niti javno svoju politiku moderisanja

Ostavite odgovor

Najnoviji komentari

Djuka na: [POSLEDNJA VEST] SMATSA smanjila horizontalno razdvajanje putničkih aviona u području aerodroma „Nikola Tesla“ sa 5 na 3 nautičke milje

Ne razumem, da li smatras da treba vise "kapaciteta" ili si prosto ironican? Ovde se radi i o optimizaciji profila leta prilikom sletanja i uzletanja zarad ustede u gorivu i smanjenja emisije stetnih gasova...

18. Apr 2024.Pogledaj

Dunedain na: Vežba PVO “Štit 24“: Hrvatska vojska prvi put lansirala raketu sistema Mistral 3

Stojko Samo malo modernizovane? -Poboljsan oklop -Zamenjen motor -Nove osmatracko nisanske sprave -Nova sretstva veze -Zadrzane amfibijske mogucnosti

18. Apr 2024.Pogledaj

Horacije na: [POSLEDNJA VEST] SMATSA smanjila horizontalno razdvajanje putničkih aviona u području aerodroma „Nikola Tesla“ sa 5 na 3 nautičke milje

Kakva propaganda! Na postojecem razdvajanju smo vec u predinfarktnom stanju. Koji je to obim saobracaja? Kao u Sabihi, ili Yenihavalimani u Istanbulu? Mozemo mi i vece i bolje.... i sa jos manjim razdvajanjem.

18. Apr 2024.Pogledaj