BEG airport status
LYBE 1714:00 Z VRB°02KT CAVOK 30/11 Q1012 NOSIG=
Rok za prijavu potencijalnih koncesionara „Nikole Tesle“ produžen do 10. marta Dato dodatno vreme ponuđačima da sakupe dokumentaciju

Rok za prijavu potencijalnih koncesionara „Nikole Tesle“ produžen do 10. marta

Rok za podnošenje prijava u postupku odabira potencijalnog koncesionara Aerodroma Nikola Tesla produžen je odlukom Vlade do 10. marta. Ostali elementi javnog poziva ostaju nepromenjeni.

Prema javnom pozivu zainteresovanim stranama za koncesiju beogradskog aerodroma u trajanju od 25 godina, ponuđači zainteresovani za učestvovanje u prvoj fazi koncesije (podnošenju neobavezujućih ponuda) imali su rok do 25. februara. Odlukom Vlade, ovaj rok je produžen do 10. marta. 

– Rok za podnošenje prijava je produžen kako bi se što većem broju potencijalnih ponuđača omogućilo da pribave sva neophodna dokumenta i podnesu kompletne prijave. – navedeno je u obrazloženju Vlade Srbije čija je odluka objavljena u Službenom glasniku 22. februara.

Kao što je Tango Six već objavio, nakon podnošenja neobavezujućih ponuda u prvoj fazi useldiće druga faza – dostavljanje obavezujućih ponuda. Otkup tenderske dokumentacije košta 1.000 evra.

Autor:

Dina Đorđević Novinarka, Zamenica glavnog i odgovornog urednika dina.djordjevic@tangosix.rs

Komentari

V

Interesantno, ali jesu.
Izgleda da su se pojavila minimum dva velika igrača na koje nisu računali Mudraci na vlasti, pa je izvršen pritisak da se produži rok. Postaje veoma zanimljiva igra i sve je izvesnije da pokušaj nameštanja Koncesije neće proći. Nimalo prijatno Mudracima.
Sačekajmo i taj 10-i mart.

Odgovori
L

moguce…al ipak ce Djelicev Lazard naci „najboljeg“

Odgovori
V

Već su našli. Hahaha!

Odgovori
K

Kada je pre neki mesec ovde neko napisao da postoji zainteresovanost nekoliko ozbiljnih učesnika na tržištu koja će svakako pokušati ostvariti svoje interese skakali ste kao opareni tvrdeći da postoji samo jedan koncesionar, samo jadan mogući izbor itd. Danas ni sami niste sigurni u svoje reči od onda.

Odgovori
V

Koncesionar,
Postoji razlika u „postoji zainteresovanost ozbiljnih učesnika“ i „budući Koncesionar piše uslove Koncesije“.
Napisaću još jednom.
Ko god dobije Koncesiju, a da nije unapred namešteno, biće svima dobro. Makar ko.
Ako Koncesiju dobije onaj za koga se ova Koncesija namešta, neće biti dobro.
I još jedna opaska,
Ako je sve bilo transparentno zašto onoliko pitanja i potpitanja na sajtu ANT od strane ozbiljnih Koncesionara, a nijedno od onog Koncesionara koji je pisao Koncesiju?
Kako to da njima nisu jasni uslovi Koncesije? Te na kraju zašto je rok za podnošenje prijava produžen?
Misliti izvan kutije ne škodi.

Odgovori
K

Može npr. i bez koncesije uopšte, za potencijalne koncesionare iz UAE. :-)

Pitanja su potpuno uobičajena, štaviše ima ih malo u odnosu na veličinu posla. Tiču se uglavnom roka (jer je poziv dobro napisan, ali ipak niko nije gledao u kalendar) i overavanja dokumenata (to je standardna priča kod svih naših poziva na kojima stranci učestvuju). Ništa neuobičajeno.

Mene raduje što vidim pitanja iz PRC.

Odgovori
V

Očito ne razumeš tematiku. Pitanja su neuobičajena. Ko god je stručnjak iz te oblasti kaže isto.
I mene raduju pitanja iz PRC.

Prilikom komentarisanja tekstova na portalu molimo vas da se držite isključivo vazduhoplovnih tema. Svako pominjanje politike, nacionalnih i drugih odrednica koje nemaju veze sa vazduhoplovstvom biće moderisano bez izuzetka.

Svi komentari na portalu su predmoderisani, odobravanje bilo kog komentara bilo kog značenja ne odražava stav redakcije i redakcija se ne može smatrati odgovornom za njihov sadržaj, značenje ili eventualne posledice.

Tango Six portal, osim gore navedenih opštih smernica, ne komentariše privatno niti javno svoju politiku moderisanja

Ostavite odgovor

Najnoviji komentari

Pavle na: Višenamenski borbeni avion Su-30, univerzalni član familije Flankera

nema krstarecih... verovatno su se malkice samogadjali nemaju rx-stealth, 5 generaciju mlaznih motora sa rx-supercruise, nemaju kabinu krcatu mfd. nemaju nista u jemenu cime bi naneli ovakav udar… sta li imaju….

17. Sep 2019.Pogledaj

Petrovic Dusan na: [KOLUMNA ALENA ŠĆURICA] Dubrovnik najuspješniji aerodrom regije

Ne cudi me- Dubrovnik je i najlepsi grad celog Balkana i jedini turisticki centar na Balkanu, a posle "Igri prestolov" koje su snimane u starom gradu (kao i mnogi drugi filmovi) Dubrovnik je popularniji nego ikada!

17. Sep 2019.Pogledaj

Srbislav Milovanov na: [KOLUMNA ALENA ŠĆURICA] Dubrovnik najuspješniji aerodrom regije

Iz prilozenog se vidi da je Vazdusni saobracaj u celoj regiji bivse Jugoslavije u znacajnom porastu To je krajnje ohrabrujucei licno se radujem tom napretku \Moram konstatovati da Srbija i Hrvatska imaju znacajno povecanje putnika a to znaci i napredak sve obuhvatne pribrede

17. Sep 2019.Pogledaj

Nenad Frankfurt na: [KOLUMNA ALENA ŠĆURICA] Dubrovnik najuspješniji aerodrom regije

Dragi Alene, u Vasim dijagramima sirokotrupaca koji lete, zaboravili ste Al Masriju koja leti sa A330 gotovo svakodnevno BEG-HRG. Hvala i pozdrav!

17. Sep 2019.Pogledaj

Send this to a friend