BEG airport status
Direktorat civilnog vazduhoplovstva uručio Vansiju sertifikat aerodromskog operatera za „Nikolu Teslu“ Ukupno ulaganje Vansija u aerodrom biće 1,46 milijardi evra / Foto: Direktorat civilnog vazduhoplovstva

Direktorat civilnog vazduhoplovstva uručio Vansiju sertifikat aerodromskog operatera za „Nikolu Teslu“

Direktorka Direktorata civilnog vazduhoplovstva Mirjana Čizmarov uručila je direktoru preduzeća Vansi erports Srbija Nikolasu Brusu sertifikat aerodromskog operatera za beogradski aerodrom, saopšteno je iz Direktorata.

Kako navode, time se stekao najvažniji uslov da Vansi preuzme koncesiono upravljanje „Nikolom Teslom“ na 25 godina:

– Ukupno ulaganje Vansija u aerodrom biće 1,46 milijardi evra, a tu spadaju jednokratna naknada, minimalne godišnje koncesione naknade i kapitalna ulaganja.

Kompanija Vansi erports se obavezala da će u razvoj infrastrukture uložiti ukupno 732 miliona evra i da će u okviru najvažnijih investicija biti izvršena rekonstrukcija glavne poletno-sletne staze, izgradnja umetnute poletno-sletne staze, izgradnja novih rulnih staza i rekonstrukcija pomoćnih, kao i izgradnja brzih izlaza sa piste, rekonfiguracija terminala i izgradnja novih objekata. –

Prema njihovim rečima, očekuje se da će u narednih 25 godina broj putnika rasti tri puta, odnosno sa 5,3 miliona na 15 miliona a da će se broj avio-operacija biti dupliran, sa 59.000 na 120.000.

Svečanosti su prisustvovali ministar finansija Siniša Mali, ministar za rad i socijalna pitanja Zoran Đorđević, direktor Aerodroma Nikola Tesla Saša Vlasisavljević, kao i otpravnik poslova ambasade Francuske Nikola Faj koji je istakao da će veliko iskustvo Vansija u upravljanju međunarodnim aerodromima u Francuskoj i svetu doprineti i razvoju aerodroma u Beogradu.

Autor:

Marta Lutovac Zamenica glavnog i odgovornog urednika marta.lutovac@tangosix.rs

Komentari

Prilikom komentarisanja tekstova na portalu molimo vas da se držite isključivo vazduhoplovnih tema. Svako pominjanje politike, nacionalnih i drugih odrednica koje nemaju veze sa vazduhoplovstvom biće moderisano bez izuzetka.

Svi komentari na portalu su predmoderisani, odobravanje bilo kog komentara bilo kog značenja ne odražava stav redakcije i redakcija se ne može smatrati odgovornom za njihov sadržaj, značenje ili eventualne posledice.

Tango Six portal, osim gore navedenih opštih smernica, ne komentariše privatno niti javno svoju politiku moderisanja

Ostavite odgovor

Najnoviji komentari

Vladimir na: [POSLEDNJA VEST] Nova isporuka medicinske pomoći: Ruski An-124 sleće u Beograd

Moje kolege iz karga ANT istovarise Ruslana za 3 sata (sa sve utovarom robe u kamione). Pitali smo posadu, kazu utovar je trajao oko 10 sati :)

03. Apr 2020.Pogledaj

Luka na: Hrvatska zbog Korona virusa odlaže nabavku borbenih aviona

Helikopteri su plaćeni unaprijed (2 besplatno + 2 kupljena) iskreno da i ostane na 4 komada uz 10 Mi171 je sasvim dovoljno, pogotovo kad se očekuje nabavka helikoptera (valjda iz EU fondova) za MedEvac ...

03. Apr 2020.Pogledaj

Luka na: Hrvatska zbog Korona virusa odlaže nabavku borbenih aviona

to nije utješna nagrada, dobili smo 2 besplatno ako kupimo još 8-10 komada. Ako Amerima staviš lovu na stol prodat će ti i vlastitu mater ...

03. Apr 2020.Pogledaj

Luka na: Hrvatska zbog Korona virusa odlaže nabavku borbenih aviona

10 Mi17 ostaje, ali stare Mi8 moraju zamijeniti i zato se ide na nabavu 10ak novih UH60M (za sada su kupljena 4 komada).

03. Apr 2020.Pogledaj

Bocko na: [POSLEDNJA VEST] Nova isporuka medicinske pomoći: Ruski An-124 sleće u Beograd

Tri Iljušina IL-76 se vraćaju u RU sa Batajnice, nakon što su doterali pomoć za #covid19 @flightradar24 https://www.flightradar24.com/TTF9076/2450f9ca https://www.flightradar24.com/AZAZ0909/2450fe75 https://www.flightradar24.com/RFF78817/2450ffb4

03. Apr 2020.Pogledaj

Send this to a friend