BEG airport status
LYBE 1815:30 Z 050°05KT CAVOK 14/05 Q1018 NOSIG=
Udruženje pilota „Tigrovi“ u potrazi za donatorima kancelarijskog nameštaja Udruženje "Tigrovi" u potrazi za donatorima kancelarijskog nameštaja

Udruženje pilota „Tigrovi“ u potrazi za donatorima kancelarijskog nameštaja

Kako iz Udruženja pilota „Tigrovi“ kažu za Tango Six, ove godine su uz pomoć prijatelja uspeli da obezbede stalnu adresu i kancelariju za koju im je u narednom periodu potreban kancelarijski nameštaj.

– Koristimo ovu priliku da uputimo poziv svim vazduhoplovnim entuzijastima koji su u mogućnosti da pomognu. Želja nam je da opremimo kancelariju adekvatnim kancelarijskim nameštajem. Budući da smo neprofitna organizacija apelujemo na pomoć za koju bi, za uzvrat, istakli logo i drugo adekvatno pominjanje svih koji se odazovu na internet stranici našeg udruženja u delu rezervisanom za prijatelje. – kaže za Tango Six Vladan Nešić, predsednik udruženja.

– Ideja o osnivanju „Tigrova“ javila se 2008. godine, tačnije 7. novembra te godine, kada je održana inicijalna osnivačka Skupština. Tim povodom okupila se grupa od 19 pilota 241. lbae, koja na svojim grudima ponosno nosi prepoznatljivi amblem tigra, i koja na inicijativu tadašnjeg komandanta dolazi do ideje da kroz udruženje neguje tradiciju „1. vazduhoplovne eskadrile“ i jedinice koje su nastavljale i nastavljaju njenu tradiciju. Svi piloti iz ove grupe kasnije postaju članovi osnivači.

„Nema činova, ne delimo ljude po političkoj, verskoj ni nacionalnoj pripadnosti“

Danas udruženje, pored osnovnog cilja, ima niz drugih aktivnosti a neke od najvažnijih za sada su: širenje pozitivnih vrednosti vazduhoplovnog i sportskog duha, vazduhoplovno stručni i obrazovni rad, sećanje na žrtve vojnog vazduhoplovstva, humanitarni rad i možda najbitnije – dobro druženje.

Članovi udruženja žive i rade u mnogim mestima širom Srbije ali svi oni su na neki način povezani sa avijacijskom eskadrilom i amblemom koji je obeležje udruženja. Kod nas ne postoje činovi, ne postoji podela na tip vazduhoplova, ne postoji politička, verska i nacionalna pripadnost jer svi smo mi isti zaljubljenici u vedro nebo i vazduhoplovstvo. Kao takvi svi ste dobro došli.

Ukoliko bilo ko od vas ima mogućnost da nam pomogne da opremimo naše nove, skromne, prostorije u Kraljevu, u ulici Moše Pijade 27/101 može nas kontaktirati putem e-maila tigrovi.kraljevo@gmail.com ili putem telefona +381 66 241541 ili +381 64 1172869 – poziva Nešić.

Autor:

Petar Vojinovic Glavni i odgovorni urednik petar.vojinovic@tangosix.rs

Komentari

Prilikom komentarisanja tekstova na portalu molimo vas da se držite isključivo vazduhoplovnih tema. Svako pominjanje politike, nacionalnih i drugih odrednica koje nemaju veze sa vazduhoplovstvom biće moderisano bez izuzetka.

Svi komentari na portalu su predmoderisani, odobravanje bilo kog komentara bilo kog značenja ne odražava stav redakcije i redakcija se ne može smatrati odgovornom za njihov sadržaj, značenje ili eventualne posledice.

Tango Six portal, osim gore navedenih opštih smernica, ne komentariše privatno niti javno svoju politiku moderisanja

Ostavite odgovor

Najnoviji komentari

AL-41F1 na: Belorusija dobila prva dva višenamenska borbena aviona Su-30SM

Zato sto Belorusiji ne sedi NATO u generalstabu, ni britanski "savetnici" u vladi. Da je srece, sami bi zaradili i kupili sve sto nam treba, samo ne mozes od korupcije i kriminala.

18. Nov 2019.Pogledaj

AL-41F1 na: Vulin obišao vojni aerodrom u Batajnici: plate pilota značajno “unapređene“, obnavlja se infrastruktura

@SP Naravno da su negativni komentari kada ti lik koji je pocinio krivicno delo i ogresio se o instituciju kojoj sada predvodi dodje i kaze "mi ulazemo", a da pride jednog jedinog dinara u svome zivotu nije uplatio u poreski sistem koji to finansira i sve to treba da oprostimo jer se grade 2 hangara…

18. Nov 2019.Pogledaj

peruni na: Ministarstvo odbrane odgovara Aleksandru Radiću i pojašnjava šta će raditi sa Orlovima iz Muzeja vazduhoplovstva

FTC-2000G moze uspesno zameniti istovremeno Orla i Galeba u ulozi trenera i dobiti borbenu platformu sposobnu za dejstva krstarecim raketama i raketama V-V izmedju ostaloga cime time se dobiti jedna unificirana platforma za letenje i pojeftinuje odrzavanje. FTC -2000G je upravljiv na malim brzinama, treba mu kratka PSS a ima maksimalnu brzinu preko 1 mach…

18. Nov 2019.Pogledaj

Markus 1463 na: Belorusija dobila prva dva višenamenska borbena aviona Su-30SM

@ Ikar - Da je ostala bivša zajednička nam država, teško da bi leteli na mnogo više aviona/zrakoplova nego što se danas leti, imajući u vidu tendencije nabavki naoružanja u celoj Evropi. Lepo je Dead 1 primetio da vazduhoplovstva koja su nekada imala po nekoliko stotina aviona danas imaju svega po jednu- dve možda i…

18. Nov 2019.Pogledaj

Zoran Vu na: Vulin obišao vojni aerodrom u Batajnici: plate pilota značajno “unapređene“, obnavlja se infrastruktura

Jasno mi je da se na nabavu novih letelica, PVO sistema mozda i moralo cekati 30ak godina... kazem opet mozda. Ali za nadstresnice za dva aviona koji su ti u 24satnoj dezuri... moji bivsi ministri... uz nesimpatije koje imam prema ovom trenutnom ali da nam je neko pricao da ce u njegovom mandatu biti napravljeno…

18. Nov 2019.Pogledaj

Send this to a friend