BEG airport status
Tonči Peović za Tango Six: Hrvatski avio-saobraćaj gubi svoju profitabilnost zbog Korone, moguć ukupan gubitak prihoda do 198 miliona evra "Sektor zračnog prometa zbog Korone može imati potpuni izostanak profita" / Foto: Tango Six

Tonči Peović za Tango Six: Hrvatski avio-saobraćaj gubi svoju profitabilnost zbog Korone, moguć ukupan gubitak prihoda do 198 miliona evra

Kako za Tango Six kaže Tonči Peović, predsednik Udruženja zračnog prometa Hrvatske gospodarske (privredne) komore (HGK), civilni komercijalni vazdušni saobraćaj ove zemlje mogao bi da zbog posledica Korona virusa izgubi od 79,2 pa sve do 198 miliona evra.

Peović, direktor aerodroma Brač i jedan od vodećih hrvatskih vazduhoplovnih analitičara, uradio je analizu za potrebu HGK u kojoj ocrtava moguće posledice globalne pandimije COVID-19.

Kako je istakao za naš portal, postoji nekoliko scenarija o predviđanju nastavka krize uzrokovane Koronom. Predviđa da bi evropski aerodromi mogli da izgube između 20 i 50 % saobraćaja, ubeđen je da će, zbog poslovnog modela, najveće probleme u poslovanju imati avio-kompanije.

– Obzirom da u sektoru zračnog prometa subjekti posluju različitim poslovnim modelima u odnosu prihod/kapital, nije ista izloženost riziku smanjenog prihoda kod zračnih luka, kao kod kontrole leta, a posebno zrakoplovnih kompanija. Dok zračne luke ostvaruju u prosjeku 34% bruto prihoda u odnosu na vrijednost kapitala društva, na primjeru kontrole leta bruto prihod je 165% u odnosu na kapital, dok je za Croatia Airlines, godišnji bruto prihod 267% u odnosu na vrijednost kapitala društva.

Ovi pokazatelji odražavaju i stabilnost tvrtki na krize koje rezultiraju smanjenjem prihoda, uz male mogućnosti smanjenja rashoda, obzirom da je u zračnom prometu fiksni rashod dominantan, u odnosu na varijabilni rashod. – kaže Peović.

„Razmišljati o kompenzacijskim mjerama za zračne luke, izravnim finansijskim injekcijama za avio-kompanije“ / Foto: Tango Six 

Njegova analiza za Hrvatsku dalje zaključuje da, obzirom da je bruto prihod sektora komercijalnog vazdušnog saobraćaja u 2019. godini bio 618 miliona evra, negativni uticaj Korone može obrisati 15% bruto prihoda i to, kako kaže, u iznosu ne manjem od 92,6 miliona evra. Napominje da, ukoliko kriza bude duže trajala gubitak prihoda može dosegnuti više od 185 miliona evra što je 30% prihoda sektora uz, naravno, potpuni izostanak profita iz poslovanja.

Država mora pomoći avio-prevoznike

– U uvjetima gdje veliki broj stranih prijevoznika najavljuje i provodi redukcije letova prema Hrvatskoj, zadaća je svih sudionika zračnog prometa naše zemlje održavanje povezivosti usprkos smanjenoj potražnji za uslugama zračnog prijevoza. Takva povezivost ne može biti održana bez direktne potpore zračnim prijevoznicima.

Ukoliko dođe do gubitka prihoda za zračne luke, potrebno je razmisliti o kompenzacijskim mjerama radi kontrole rashodovne strane, dok se kod avio-kompanija mora razmišljati o izravnim financijskim injekcijama, bez kojih  iste ne mogu preživjeti krizno razdoblje. Kompenzacijske mjere mogle bi biti moratorij na otplate glavnice na kredite ili odgoda uplata doprinosa na plaće, te možebitne druge mjere koje su za državu i kreditore prihvatljive.

Primjer financijskih poticaja za obnovom prometa vidljiv je u mjerama koje je ove dane ponudila kineska vlada. Avioprijevoznicima se nudi bespovratno 0.003$ po kilometru/sjedalu za rute na kojima prometuje više zrakoplovnih kompanija odnosno 0.01$ po kilometru/sjedalu za rute na kojima prometuje samo jedna kompanija. Potpora se može koristiti na sve usluge do 30. lipnja (juna) 2020. – kaže Peović za naš portal.

 

Autor:

Petar Vojinovic Glavni i odgovorni urednik petar.vojinovic@tangosix.rs

Komentari

Z

YUL-LYS 70 putnika Petak 13, A330

Sto kaze Mujo
Sto citao, spavao u avioniu.

Odgovori
D

Bila Korona ili ne Croatia Airlines je već na putu za Adriom. Mi tu nemožemo ništa veliki vladaju jer smo se pokorili.

Odgovori
m

Croatia isto kao i AS žive na državnim jaslama, nije problem upumpati 35mil€ kadgod zatreba (a EU očito žmiri). Slovenci su jedini na ovim prostorima otišli dovoljno daleko da normalno razmišljaju i pustili Adriu niz vodu te se riješili kamena oko vrata.

Prilikom komentarisanja tekstova na portalu molimo vas da se držite isključivo vazduhoplovnih tema. Svako pominjanje politike, nacionalnih i drugih odrednica koje nemaju veze sa vazduhoplovstvom biće moderisano bez izuzetka.

Svi komentari na portalu su predmoderisani, odobravanje bilo kog komentara bilo kog značenja ne odražava stav redakcije i redakcija se ne može smatrati odgovornom za njihov sadržaj, značenje ili eventualne posledice.

Tango Six portal, osim gore navedenih opštih smernica, ne komentariše privatno niti javno svoju politiku moderisanja

Ostavite odgovor

Najnoviji komentari

AL-41F1 na: Bugarska će, koristeći fondove Evropske Unije nabaviti dva helikoptera za HEMS

Vec imamo. Oprema se montira jako brzo, helikopteri su tu, oprema je tu, piloti su tu. Jedino samo Morava da se osposobi sa hangarima, ali bice i to valjda. https://tangosix.rs/2020/09/01/novi-hangari-za-helikoptere-gradice-se-na-batajnici-i-ladjevcima/ Ne znam samo sta ce Bugari kupiti za ovako male novce.

31. Mar 2020.Pogledaj

Mayer na: [POSLEDNJA VEST] Nova isporuka medicinske pomoći: Ruski An-124 sleće u Beograd

>> Zasto danas Ukraina ne proizvede neki avion? Antonov AN-178

31. Mar 2020.Pogledaj

Ogorčeni na: [POSLEDNJA VEST] Nova isporuka medicinske pomoći: Ruski An-124 sleće u Beograd

Pravio se i u Rusiji. Zapravo fabrika Aviastar SP jedina i može danas da ga proizvede, ali problem je sertifikacija koju obavlja Ukrajina.

30. Mar 2020.Pogledaj

Dassal na: [POSLEDNJA VEST] Nova isporuka medicinske pomoći: Ruski An-124 sleće u Beograd

Antonov An-124 plane Viktor Tolmachev (11 August 1934 – 7 June 2018) was a Russian engineer. He was a member of the Russian Academy of Natural Sciences and chief designer of the Antonov An-124 Ruslan and An-225 Mriya transport aircraft.[1]

30. Mar 2020.Pogledaj

Ruslan Tihonov na: [POSLEDNJA VEST] Nova isporuka medicinske pomoći: Ruski An-124 sleće u Beograd

Da, dok je to bila jedna država SSSR, sada Ukrajina nije u stanju da održava takve avione, a kamo li da pravi!!!🤣

29. Mar 2020.Pogledaj

Send this to a friend