BEG airport status
Fondacija Dejan Pandurović održala godišnji sastanak: Pomoć porodicama poginulih, predlozi za unapređenje pilotskog statusa i bezbednosti letenja Na sastanku su razrađivane ideje i aktivnosti za institucionalnu nadogradnju sistema bezbednosti letenja / Foto: Fondacija Dejan Pandurović

Fondacija Dejan Pandurović održala godišnji sastanak: Pomoć porodicama poginulih, predlozi za unapređenje pilotskog statusa i bezbednosti letenja

Fondacija Dejan Pandurović održala je u ponedeljak svoj godišnji sastanak na aerodromu „Pilot-pukovnik Milenko Pavlović“ u Batajnici. Tom prillikom članovi-donatori su upoznati sa dosadašnjim radom fondacije i njenim brojnim aktivnostima u prethodnoj godini.

– Iskoristili smo godišnji sastanak da još jednom iznesemo ciljeve i zadatke fondacije, upoznamo nove članove sa principima rada organizacije i dat je osvrt an tešku godinu za nama. – saopšteno je iz fondacije.

Na sastanku je istaknutu aktivno prisustvo članova fondacije o članovima porodica pilota stradalih u tragičnim nesrećama prethodnih ali i 2020. godine. Tako je navedeno da je preminula i žena pokojnog Dejana Pandurovića, po kojem je fondacija dobila ime:

– Pružili smo pomoć i podršku članovima porodice Pandurović, Vasiljević, Кrsnik, Ćulibrk, Petrović, Ivković i porodicama drugih kolega u skladu sa mogućnostima fondacije. Oni su bili osnovni prioritet u radu upravnog odbora i donatora u prethodnom periodu.

Organizovali smo Memorijal Dejan Pandurović, pružili smo pomoć porodicama poginulih ili teško povređenih pilota, letača i ostalih pripadnika Vojske Srbije, uplatićemo stipendije za školovanje jednog deteta poginulih kolega na fakultetu Univerziteta u Beogradu. Razrađivali smo ideje i aktivnosti za institucionalnu nadogradnju sistema bezbednosti letenja i povećali smo broj stalnih donatora sa 45 na 60. –

Uručenje zahvalinca prijateljima fondacije / Foto: Fondacija Dejan Pandurović

Na sastanku se takođe razgovaralo o aspektima bezbednosti letenja, o bezbednosnoj kulturi, kao i o proaktivnim i prediktivnim merama za sprečavanje nastanka neželjenih događaja u srpskom vazduhoplovstvu u celini. Statusna pitanja pilota i letača bila su takođe jedna od tema sa iznetim modelima za poboljšanje statusa, mogućnosti životnog osiguranja pilota i letača gde bi fondacija bila korenspondent u modelu grupnog osiguranja svojih članova.

Na kraju, iskorišćena je prilika da se upravni odbor zahvali svim prijateljima, članovima i donatorima, a nekima od njih Nemanja Pandurović, brat Dejana Pandurovića, je uručio i prigodne poklone ispred fondacije.

– Bez vaše pomoći, kada ste nesebično podržavali našu misiju brige o porodicama naših kolega, ne bismo uspeli u svim ovim zacrtanim planovima. Hvala vam na tome. – stoji u saopštenju fondacije.

Pratite Tango Six i na društvenim mrežama. Na Instagramu, Jutjubu, Tviteru i Fejsbuku.

Autor:

Petar Vojinovic Glavni i odgovorni urednik petar.vojinovic@tangosix.rs

Komentari

Prilikom komentarisanja tekstova na portalu molimo vas da se držite isključivo vazduhoplovnih tema. Svako pominjanje politike, nacionalnih i drugih odrednica koje nemaju veze sa vazduhoplovstvom biće moderisano bez izuzetka.

Svi komentari na portalu su predmoderisani, odobravanje bilo kog komentara bilo kog značenja ne odražava stav redakcije i redakcija se ne može smatrati odgovornom za njihov sadržaj, značenje ili eventualne posledice.

Tango Six portal, osim gore navedenih opštih smernica, ne komentariše privatno niti javno svoju politiku moderisanja

Ostavite odgovor

Najnoviji komentari

zoran na: Slovenija završila Prvu fazu modernizacije vazduhoplovne baze Cerklje ob Krki vredne 72,5 miliona evra

Nekad bio aerodrom baziranja aviona ORAO, N-60 i J-21...stažirao tamo mesec dana.

07. Apr 2021.Pogledaj

Pavle na: Rumunija dobila svoj 17-ti F-16 i kompletirala 53. lovačku eskadrilu

Hajde Edo, bez sumnje opasan avion, ali ako ces mu reputaciju dizati u zvezde na ratu u Libanu 82 onda poturi jos po neki izvor a da nije izraelski ili americki. Sve ostalo Kao na strelistu.

07. Apr 2021.Pogledaj

Slavke na: Ne, Beograd ne dobija novi aerodrom kod Dobanovaca; Novi Sad takođe verovatno nikada neće dobiti novi aerodrom

Petar je potpuno u pravu... Da li neko stvarno misli da je neko u drzavnom aparatu uradio bilo kakvu analizu ili studiju?! Hajdete samo prilazne i odlazne ravni za stari i novi aerodrom, smerovi PSS u odnosu na ruze vetrova... A i sadasnja koncesija prevazilazi plan za skoro celu dekadu (setimo se limita koji su…

07. Apr 2021.Pogledaj

Putnik na: Ne, Beograd ne dobija novi aerodrom kod Dobanovaca; Novi Sad takođe verovatno nikada neće dobiti novi aerodrom

A da ne govorimo o uzasnom ruglu divljih naselja, suta i prljavstine koje su prva slika koju neko vidi kada dolece u Srbiju.... Evo za T6 predlog, neka kamerom snime prilaz i sletanje na LYBE i kako to sve izgleda sa pogledom "kroz prozor aviona" preko Ledina i divljeg naselja.... First Impression - Serbia!

07. Apr 2021.Pogledaj

Edo na: Rumunija dobila svoj 17-ti F-16 i kompletirala 53. lovačku eskadrilu

evo ti pregled, samo A-A domene bez A-G. dakle 76 obaranja drugog aviona, 1 obaranje od strane drugog aviona i 5 rusenja protuzračnom obranom. ovo sto je obarao je sve od galeba, MIG-a 21, 23, do MIG-29, Mirage F1 itd. Ako su to pracke onda neznam o cemu imamo pricat. Naravno sad ces ti, ali…

07. Apr 2021.Pogledaj

Send this to a friend