BEG airport status
Ispod haube: Kako je Peter Podlunšek ispimpovao svoj avion Daks Vanles, nekada u timu Majkla Gulijana, sada kao bitna karika "PP37"

Ispod haube: Kako je Peter Podlunšek ispimpovao svoj avion

Svaki član tima u Red Bull Air Raceu je vitalna komponenta uigrane celine. Izdvojiti posebni opis posla kao više bitan bilo bi nepravedno, osim možda u temi – „kako se pimpuje avion“.

Zato danas izdvajamo Daksa Vanlesa (Dax Wanless). Glavnog tehničara „Peter Podlunšek Racing“ tima. Čoveka koji je vodio projekat temeljne tehničke modifikacije aviona Edge 540 V2.

Kako napraviti avion za trke, šta je sve menjano u odnosu na serijski primerak, koliko truda i rada ulazi u opremanje mašine koja se zatim šteluje nakon svake trke?
 

 
Svi Red Bull Air Race Abu Dabi postovi grupisani na jednom mestu:

888

[easy-social-share buttons="facebook,twitter,google,pocket,linkedin,mail" counters="1" counter_pos="inside" total_counter_pos="none" fullwidth="yes"]

Autor:

Petar Vojinovic Glavni i odgovorni urednik petar.vojinovic@tangosix.rs

Komentari

Prilikom komentarisanja tekstova na portalu molimo vas da se držite isključivo vazduhoplovnih tema. Svako pominjanje politike, nacionalnih i drugih odrednica koje nemaju veze sa vazduhoplovstvom biće moderisano bez izuzetka.

Svi komentari na portalu su predmoderisani, odobravanje bilo kog komentara bilo kog značenja ne odražava stav redakcije i redakcija se ne može smatrati odgovornom za njihov sadržaj, značenje ili eventualne posledice.

Tango Six portal, osim gore navedenih opštih smernica, ne komentariše privatno niti javno svoju politiku moderisanja

Ostavite odgovor

Najnoviji komentari

Pavle na: Novi sistem raspoznavanja „svoj-tuđ“ prvi put uočen na avionima MiG-29SM+ srpskog RV i PVO

Nema 'nasih' modifikacija stranih sistema koji se kupuju. Ako pistoji zajednicki razvoj to je druga prica, ostalo su bajke

01. May 2024.Pogledaj

Petrovic Dusan na: Novi sistem raspoznavanja „svoj-tuđ“ prvi put uočen na avionima MiG-29SM+ srpskog RV i PVO

@Рашо Zemlje imaju interese, a ne prijateljstva. Ne postoji "potpuno naklonjena drzava". Srbiji treba taj sistem, Francuska nudi na prodaju. Vojska proverava da li tehnicki ispunjava potrebe, i kupuje. Nema tu mesta "naklonjenosti". Na primer, 1990-ih su Rusi glasali za sve sankcije SRJ, saradnja sa zapadom bila je potrebna Rusiji zbog lose ekonomije posle raspada…

01. May 2024.Pogledaj

Petrovic Dusan na: Novi sistem raspoznavanja „svoj-tuđ“ prvi put uočen na avionima MiG-29SM+ srpskog RV i PVO

To znaci da su tu modifikaciju uradili domaci ili francuski strucnjaci, ili zajedno, sto je dobra saradnja i za dalje.

01. May 2024.Pogledaj

Miloš77 na: Novi sistem raspoznavanja „svoj-tuđ“ prvi put uočen na avionima MiG-29SM+ srpskog RV i PVO

Izuzetno vazan sistem, i vazan da bude nov i moderan, ponarucito kad se nabavljaju novi PVO sistemi. Drago mi je da su bas ovi nabavljeni.

01. May 2024.Pogledaj