BEG airport status
[NBAA 2014] Ima li mesta za srpske kompanije u after market segmentu globalne poslovne avijacije?

[NBAA 2014] Ima li mesta za srpske kompanije u after market segmentu globalne poslovne avijacije?

ORLANDO – Jedan od dominantnih utisaka na ovogodišnjem sajmu u Orlandu je veličina i pozitivan trend rasta after market segmenta biz-jet industrije. Prenosimo trendove za ovu godinu i pitamo očigledno pitanje – ima li tu mesta i za kompanije iz Srbije?

 
 

Kompanija Nextant i njeni 400XTi i G900XT su najbolji primer after market industrije
Kompanija Nextant i njeni 400XTi i G900XT su najaktuelniji primeri after market segmenta industrije

IMG_0514
King Air u novom ruhu.

Jedina svetla strana smanjene prodaje novih aviona je dramatično povećan obim ulaganja u postojeće avione. Prateća industrija je procvetala. Bilo je to vidljivo i u Ženevi tokom EBACE-a ali tek je vidljivo na ovogodišnjem NBAA-u.

Od najjednostavnijih zahvata kao što je popravka nameštaja u kabini do farbanja aviona. Kompanije koje rade redizajn i zamenu kompletnih kabina beleže značajan rast prodaje pa samim tim imaju mogućnost da dodatno investiraju u nove tehnologije. Sada je relativno povoljno moguće u potpunosti zameniti unutrašnjost aviona najnovijim nameštajem ali i audio-video-telekomunikacionim sistemima. Zajedničko za ovu granu industrije je da se u mogome oslanja na ručni rad. Tehnologija je u drugom planu, ono što se traži su plemeniti materijali (koža/drvo) i vrhunski zanatski rad. Možda je šansa naših kompanija da u ovom segmentu ponude svoje usluge?
 

Ručni rad će uvek biti na ceni.
Ručni rad će uvek biti na ceni.

Zanimljive su i kompanije koje sertifikuju male kućne aparate, frižidere rerne i kafemate, za upotrebu u avijaciji. Potražnja je velika jer ta oprema značajno unapređuje kvalitet putovanja a izdatak je zanemarljiv posebno kada se radi o zameni kompletne putničke kabine aviona.

Prateća oprema, poput meteo radara, radara za praćenja saobraćaja, termovizijske i infracrvene kamere i druga telekomunikaciona oprema sada su mnogo dostupnije. Zaista veliki broj vlasnika aviona se odlučio da svoje letelice unapredi novom dodatnom opremom čime je u mnogome povećana i bezbednost letenja.
 

Premijera: Dassault Falcon 5X
Premijera: Dassault Falcon 5X

Unapređenje ili zamena avionike i motora je daleko komplikovaniji zahvat i podleže rigoroznom procesu sertifikacije. Pa ipak, u zadnjih par godina pojavilo se desetine novih “upgrade” programa. Proizvođači agregata ali pre svega proizvođači avionike za relativno kratko vreme izbacili su na tržište poboljšane verzije svojih proizvoda. I što je najbitnije, po daleko povoljnijem cenama. Trend će svakako biti nastavljen budući da takve intervencije ne samo produžuju operativni vek aviona već na viši nivo podižu bezbednost i udobnost letenja. Neke kompanije čak su ponudile i kompletno reparirane avione koji na tržištu konkurišu novim avionima.

Ima li mesta srpskim kompanijama u ovom segmentu? Svakako da ima, pitanje je samo ima li znanja i volje da se kvalitetom odgovori na stroge standarde?
 
 

Komentari

Prilikom komentarisanja tekstova na portalu molimo vas da se držite isključivo vazduhoplovnih tema. Svako pominjanje politike, nacionalnih i drugih odrednica koje nemaju veze sa vazduhoplovstvom biće moderisano bez izuzetka.

Svi komentari na portalu su predmoderisani, odobravanje bilo kog komentara bilo kog značenja ne odražava stav redakcije i redakcija se ne može smatrati odgovornom za njihov sadržaj, značenje ili eventualne posledice.

Tango Six portal, osim gore navedenih opštih smernica, ne komentariše privatno niti javno svoju politiku moderisanja

Ostavite odgovor

Najnoviji komentari

AL-41F1 na: [VIDEO] Na Batajnici prikazane kineske izviđačko-borbene bespilotne letelice CH-92A, kupljeno 6 letelica sa 18 raketa

Mislite za obelezavanje ciljeva, koordinate, proveru ucinka? Ako se uradi dobar softver, naravno da moze.

05. Jul 2020.Pogledaj

AL-41F1 na: [VIDEO] Na Batajnici prikazane kineske izviđačko-borbene bespilotne letelice CH-92A, kupljeno 6 letelica sa 18 raketa

@Beli Zavisi koji tenk. Modernizovan sa ERO i LWR, tesko da ga mozes neutralisati sa ovom malom laserki navodjenom raketom, zapravo nikako, pa cak i bez te zastite ako ima solidan kompozitni oklop(mnogi nemaju) Patrija je prezivljavala direktne pogotke RPGom sa malih udaljenosti, ozbiljno je to vozilo. Mnogo ozbiljnije nego bilo sta sto mi imamo.…

05. Jul 2020.Pogledaj

mateus na: Vojna parada u Moskvi: Detaljno o vojnoj tehnici i svim premijerama

Prema pisanju agencije Izvestija Rusija ce vec izvrsiti duboku modernizaciju lovca Su57. Citav projekat ima naziv Megapolis. Prvi let prototipa Su57 Super Suhoj prema planu bice realizovan sredinom 2022godine a sva testiranja trebalo bi da se zavrse do kraja 2024godine a zatim i pocetak serijske proizvodnje. Najvise izmena bice u elektronici i pogonskoj grupi. Manjih…

05. Jul 2020.Pogledaj

Beli na: [VIDEO] Na Batajnici prikazane kineske izviđačko-borbene bespilotne letelice CH-92A, kupljeno 6 letelica sa 18 raketa

@Gambi Pa Helfire košta oko 100.000 dolara. Samo je Helfire dosta ozbiljnija, modernija i veća raketa sa dosta, dosta iskustva u ratovima. Tako da je ova cena OK! Ja se samo nadam, da će mo mi jednog dana završiti M-17D (laserski vodjenu Munju). ...mada će biti prevelika za ovu BPL. M-17D bi trebala biti moćnija…

05. Jul 2020.Pogledaj

Send this to a friend