BEG airport status
DCV i „Nikola Tesla“ donirali novac i opremu Aerodromu Ponikve kod Užica

DCV i „Nikola Tesla“ donirali novac i opremu Aerodromu Ponikve kod Užica

BEOGRAD – Rukovodstvo Direktorata civilnog vazduhoplovstva i Aerodroma Nikola Tesla posetili su danas Aerodrom Ponikve kod Užica i donirali aerodromsku opremu.

 

Foto: Politika
Foto: Politika

Radi podizanja nivoa bezbednosti na aerodromu Ponikve, Direktorat civilnog vazduhoplovstva izdvojio je 8.810.000 dinara, koji će biti namenjeni za ispitivanje nosivosti poletno-sletne staze aerodroma, izrade projektne dokumentacije za Glavni projekat ograde i radio veza aerodroma, kao i realizaciju obuke osoblja na aerodromu, saopštila je danas press služba Nikole Tesle.

Beogradski aerodrom donirao je 10 ručnih radio stanica, tri mobilne UHF radio stanice i dva repetitora sa po dve stanice, sa ciljem povećanja bezbednosti i sigurnosti vazdušnog saobračaja na Ponikvama, kao i motorno vozilo Caddy Furgon sa ciljem unapređenja rada ove vazdušne luke.

Već sledeće nedelje na Aerodromu Nikola Tesla počinje obuka za profil poslova “parker signalista” za zaposlene sa aerodroma Ponikve. Takođe, beogradski aerodrom će tokom ove godine donirati užičkom i upotrebljenu perimetarsku ogradu u ukupnoj dužini od 7.000 metara.

Tom prilikom, direktorka Direktorata civilnog vazduhoplovstva, Mirjana Čizmarov izjavila je:

– Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije, shodno odredbama Zakona o vazdušnom saobraćaju, navedena sredstva obezbedio je kroz putničku i robnu naknadu koja i jeste namenjena za podizanje nivoa bezbednosti u civilnom vazduhoplovstvu.

U 2015. godini Direktorat će raspisati konkurs za dodelu sredstava za sve subjekte u vazdušnom saobraćaju u Republici Srbiji, koji će moći da apliciraju sa svojim projektima za doprinos većoj bezbednosti“.

Komentari

D

Sad ce svi ovi sa Boinzima, sto cekaju, da navale!

Odgovori

Prilikom komentarisanja tekstova na portalu molimo vas da se držite isključivo vazduhoplovnih tema. Svako pominjanje politike, nacionalnih i drugih odrednica koje nemaju veze sa vazduhoplovstvom biće moderisano bez izuzetka.

Svi komentari na portalu su predmoderisani, odobravanje bilo kog komentara bilo kog značenja ne odražava stav redakcije i redakcija se ne može smatrati odgovornom za njihov sadržaj, značenje ili eventualne posledice.

Tango Six portal, osim gore navedenih opštih smernica, ne komentariše privatno niti javno svoju politiku moderisanja

Ostavite odgovor

Najnoviji komentari

Beduin na: Generalni Direktor Dassault Aviation za RTL o Rafalima koje je nabavila Hrvatska: u pitanju su avioni kakve ima i RV Francuske, moći će da se koriste bar 30 godina

Medo s mora, ne. Nije to bio problem s Kosher Burecima. Problem s Kosher Burecima je bio taj sto je Hrvatska htjela G2G (government to government) goranciju drzave proizvodjaca zrakoplova. Kako USoffA nije imala nikakav uvid sto se s Burecima dogadja od trenutka isporuke Izraelu, ako smo mi htjeli da USoffA garantira za njih, normalno…

03. Dec 2021.Pogledaj

Beduin na: [POSLEDNJA VEST] Ujedinjeni Arapski Emirati potpisali ugovor za nabavku 80 aviona Rafal za verovatno ne manje od 15 milijardi dolara

80????????? Ocito su naucili Qatarsku lekciju. Ne draga djeco, oni se samo pripremaju za igre prijestolja u Riyadhu

03. Dec 2021.Pogledaj

Beduin na: Generalni Direktor Dassault Aviation za RTL o Rafalima koje je nabavila Hrvatska: u pitanju su avioni kakve ima i RV Francuske, moći će da se koriste bar 30 godina

Frane, Rek'o sam ja to njima odavna. Izlgleda da su i poslusali https://www.blogbeforeflight.net/2021/06/chief-staff-swiss-air-force-visits-italian-air-force-flight-school.html?m=1

03. Dec 2021.Pogledaj

mr na: [POSLEDNJA VEST] Ujedinjeni Arapski Emirati potpisali ugovor za nabavku 80 aviona Rafal za verovatno ne manje od 15 milijardi dolara

Kupuje se zaštita velike sile. Tačnije, Francuska će da štiti svoj posao u Emiratima, a samim tim i njih. Kupovina oružja u ovom iznosu je vredna zaštite.

03. Dec 2021.Pogledaj

Send this to a friend