Er Srbija je objavila video pod nazivom „Air Serbia Cetering: Fine dining above the clouds“, u kojem je predstavila novi meni koji će služiti na svojim letovima. Kako se navodi u videu, u sezoni se napravi između 10,000 i 15,000 obroka dnevno, u zavisnosti od broja letova, sa tendencijom da taj broj poraste.
Prema rečima glavnog kuvara Er Srbija Keteringa Zorana Miškovića, u novom ciklusu (izbor hrane menja se na svaka tri meseca) na meniju biznis klase uvek će se nalaziti jedno srpsko jelo, odnosno tradicionalno jelo sa našeg podneblja, dok je opcija dva riblje, internacionalno jelo.
On je naveo da 50% obroka uvek čini riba ili meso, 25% ugljeni hidrati poput krompira, rižota ili paste, a preostalih 25% kombinacija sezonskog, svežeg povrća. Prema Miškovićevim rečima, za pravljenje obroka se koriste najzdravije moguće namirnice, a organsku hranu koriste onoliko koliko se ona može naći na srpskom tržištu.
U videu su prikazane i tradicionalne srpske orasnice, koje se služe u biznis klasi. Dnevno se napravi 3,500 orasnica, a u Er Srbiji se nadaju da će ovaj dezert uskoro biti poslužen i u ekonomskoj klasi.
Dragan
Ne mogu da verujem koliko je video loše urađen. Počinje sa kamerom koja se ljulja, pa ide levo-desno, što profesionalac ne sme da uradi. Negde oko sredine je pobegao horizont i izgleda kao da će sve da padne sa stola, a onda objektiv „traži“ fokus. Nisam od onih samo negativnih tipova, ali nisam uspeo da odgledam video do kraja. Tužno.