BEG airport status
Viz er potpisao sporazum sa kineskim lizorom za nabavku 11 A321 ceo Viz er potpisao najveći sporazum o lizingu do sada / Foto: Wizz Air

Viz er potpisao sporazum sa kineskim lizorom za nabavku 11 A321 ceo

Low-cost prevoznik Viz er (Wizz Air) potpisao je sporazum o lizingu sa kineskom kompanijom „CCB Financial Leasing“ za nabavku 11 A321 ceo, što predstavlja Vizov najveći sporazum o lizingu do sada. Planirano je da avioni budu isporučeni tokom 2016. i 2017. godine, rečeno je u ovoj kompaniji.

– Uzbuđeni smo što počinjemo saradnju sa „CCB Financial Leasing“ i što našu saradnju započinjemo baš najvećom porudžbinom u istoriji Viz era.

Sporazumom nastavljamo inače još širu saradnju sa kineskom finansijskom zajednicom – izjavio je Jožef Varadi, generalni direktor Viz era.

Nabavka je usklađena sa poslovnim modelom ovog avio-prevoznika prema kome kompanija samostalno pregovara i sklapa sporazume za nove avione direktno sa Erbasom (Airbusom), a potom za taj posao pronalazi finansijera kroz lizing program.

Porudžbina A321 ceo

Viz eru će do 2018. godine biti isporučeno ukupno 26 A321 ceo. Kompanija je za sada ugovorila finansiranje 17 letelica.

Šest A321 ceo biće nabavljeno u saradnji sa lizing kompanijom Kineske investicione banke „CDB Leasing“ , dok će se 11 aviona obezbediti na osnovu upravo potpisanog sporazuma sa „CCB Financial Leasing“ takođe iz Kine.

Prvi Vizov A321 ceo već je ušao u upotrebu. Avion je stigao 20. novembra, a tim povodom Viz er je organizovao specijalni let i proslavu.

Iz kompanije najavljuju da će u decembru stići još jedan A321 ceo, dok se tokom 2016. godine očekuje isporuka 9 ovakvih aviona koji će se koristiti za letove iz prometnih Vizovih baza poput Budimpešte, Bukurešta i Varšave.

[easy-social-share buttons="facebook,twitter,google,pocket,linkedin,mail" counters="1" counter_pos="inside" total_counter_pos="none" fullwidth="yes"]

Autor:

Dina Đorđević Novinarka, Zamenica glavnog i odgovornog urednika dina.djordjevic@tangosix.rs

Komentari

Prilikom komentarisanja tekstova na portalu molimo vas da se držite isključivo vazduhoplovnih tema. Svako pominjanje politike, nacionalnih i drugih odrednica koje nemaju veze sa vazduhoplovstvom biće moderisano bez izuzetka.

Svi komentari na portalu su predmoderisani, odobravanje bilo kog komentara bilo kog značenja ne odražava stav redakcije i redakcija se ne može smatrati odgovornom za njihov sadržaj, značenje ili eventualne posledice.

Tango Six portal, osim gore navedenih opštih smernica, ne komentariše privatno niti javno svoju politiku moderisanja

Ostavite odgovor

Najnoviji komentari

Т5🇷🇸🇨🇳 na: Grčka finalizovala nabavku borbenih aviona F-35A: Procena da će 20 aviona platiti oko 3,5 milijarde dolara

Брат Си би нам за исте новце послао 50 Ј-31,ал Рафал је француски

26. Jul 2024.Pogledaj

Zooro na: Grčka finalizovala nabavku borbenih aviona F-35A: Procena da će 20 aviona platiti oko 3,5 milijarde dolara

@Islander Pametni Grci imaju Francuze i Amerikance u floti ..ako jedni zastekaju bar ce drugi voziti.. Želiš reći ako jedni iznevjere valjda drugi neće :) F35 ? Prije bi izabrao F15-EX , ali ne ćuje se moj glas :)

26. Jul 2024.Pogledaj

Djuka na: Grčka finalizovala nabavku borbenih aviona F-35A: Procena da će 20 aviona platiti oko 3,5 milijarde dolara

>> ko jedni zastekaju bar ce drugi voziti To su avioni, oni se lete, vidi se kakav si avijacijski entuzijasta kad moze napisati tako nesto rogobatno. Inace imat ta dva vazduhoplova u floti potpuni je nonsens ali u grckom slucaju verujem da ulogu igra duga tradicija francuskih vazduhoplova i odredjene odavno stecene antibrodske sposobnosti koje…

26. Jul 2024.Pogledaj