BEG airport status
Er Srbija: Zaradili smo 3,9 miliona evra i prevezli 2,5 miliona putnika u 2015. godini Ostvaren rast operativnih pokazatelja kompanije u odnosu na 2014. godinu / Foto: Air Serbia

Er Srbija: Zaradili smo 3,9 miliona evra i prevezli 2,5 miliona putnika u 2015. godini

Kompanija Er Srbija (Air Serbia) ostvarila je neto profit od 3,9 miliona evra u 2015. godini i time za 44% premašila profit iz 2014. godine koji je iznosio 2,7 miliona evra, saopštio je srpski nacionalni avio-prevoznik.

– Avio-kompanija je u 2015. godini zabeležila ukupne prihode u iznosu od 305 miliona evra, što predstavlja povećanje od 16 % u odnosu na 2014. godinu, pre svega, kao rezultat značajnog rasta broja putnika.

Ovi rezultati su ostvareni zahvaljujući rastu ključnih operativnih pokazatelja avio-kompanije, u koje spadaju kapacitet mreže linija, koji je uvećan za 6 procenata i u 2015. godini je iznosio 3,65 milijardi, ASK, kao i broj obavljenih letova, koji je uvećan za osam procenata i na kraju godine je iznosio 32.384 – rečeno je u kompaniji.

Iz Er Srbije navode da je ostvaren i rast od 11 % u odnosu na prethodnu godinu u broju prevezenih putnika, koji je u 2015. godini iznosio 2,55 miliona, a povećan je i load faktor. On je u 2015. godini iznosio 71 procentni poen, u odnosu na 67 procentnih poena u prethodnoj godini.

Kod-šer partnerstva su Er Srbiji u 2015. godini donela 21,5 miliona evra, što je rezultat razvoja postojećih sporazuma i ostvarenja nove saradnje sa avio-kompanijama Ejdžian erlajns, Er Baltik, Er Čajna, Er Europa i LOT Poliš erlajns, saopštila je Er Srbija i dodala da je reviziju finansijskih izveštaja obavila revizorska kuća KPMG.

[easy-social-share buttons="facebook,twitter,google,pocket,linkedin,mail" counters="1" counter_pos="inside" total_counter_pos="none" fullwidth="yes"]

Autor:

Dina Đorđević Novinarka, Zamenica glavnog i odgovornog urednika dina.djordjevic@tangosix.rs

Komentari

Dr

Za toliko prevezenih putnika,samo ovoliko mali profit??!
Ovde nesto ne štima. Pumpaju se rashodi namerno. Bruka!

Odgovori
Du

Kakva bruka, vidi kakve gubitke pravi Montenegro Airlines. Air Serbia je super u odnosu na druge.

Odgovori
sr

A dug od 22 miliona eur Aerodromu Nikola Tesla,sta je sa tom sitnicom?
22 minus 3,9 jednako je 18.1 milion eur u minusu.
Minus X minus jednako je plus,samo matematikom Daneta Kondica po rukovodstvu AV…

Odgovori

Prilikom komentarisanja tekstova na portalu molimo vas da se držite isključivo vazduhoplovnih tema. Svako pominjanje politike, nacionalnih i drugih odrednica koje nemaju veze sa vazduhoplovstvom biće moderisano bez izuzetka.

Svi komentari na portalu su predmoderisani, odobravanje bilo kog komentara bilo kog značenja ne odražava stav redakcije i redakcija se ne može smatrati odgovornom za njihov sadržaj, značenje ili eventualne posledice.

Tango Six portal, osim gore navedenih opštih smernica, ne komentariše privatno niti javno svoju politiku moderisanja

Ostavite odgovor

Najnoviji komentari

Т5🇷🇸🇨🇳 na: Grčka finalizovala nabavku borbenih aviona F-35A: Procena da će 20 aviona platiti oko 3,5 milijarde dolara

Брат Си би нам за исте новце послао 50 Ј-31,ал Рафал је француски

26. Jul 2024.Pogledaj

Zooro na: Grčka finalizovala nabavku borbenih aviona F-35A: Procena da će 20 aviona platiti oko 3,5 milijarde dolara

@Islander Pametni Grci imaju Francuze i Amerikance u floti ..ako jedni zastekaju bar ce drugi voziti.. Želiš reći ako jedni iznevjere valjda drugi neće :) F35 ? Prije bi izabrao F15-EX , ali ne ćuje se moj glas :)

26. Jul 2024.Pogledaj

Djuka na: Grčka finalizovala nabavku borbenih aviona F-35A: Procena da će 20 aviona platiti oko 3,5 milijarde dolara

>> ko jedni zastekaju bar ce drugi voziti To su avioni, oni se lete, vidi se kakav si avijacijski entuzijasta kad moze napisati tako nesto rogobatno. Inace imat ta dva vazduhoplova u floti potpuni je nonsens ali u grckom slucaju verujem da ulogu igra duga tradicija francuskih vazduhoplova i odredjene odavno stecene antibrodske sposobnosti koje…

26. Jul 2024.Pogledaj