BEG airport status
Plašite se letenja avionom? U Zagrebu počinje kurs namenjen upravo vama Prijave u toku / Foto: Strahodletenja.com

Plašite se letenja avionom? U Zagrebu počinje kurs namenjen upravo vama

Seminar posvećen oslobađanju straha od letenja biće organizovan u subotu, 9. aprila u Zagrebu, blizu aerodroma u ovom gradu.

Polaznici će osim predavanja imati i razgovor sa stručnjacima zaposlenim u nekom od sektora vazdušnog saobraćaja, a na kraju će i leteti avionom Fokker-100.

– Na predavanjima su pilot kapetan putničkog aviona, kontrolor leta, aviomehaničar, kabinsko osoblje, meteorolog, psiholog. Radiće se vježbe opuštanja. U popodnevnim satima krečemo na 25 minutni let. Let je cijelo vrijeme stručno komentiran po fazama leta kako bi točno znali što se događa i što znači koji zvuk, nagib ili pomak – objašnjava Matej Emer u ime organizatora seminara.

Ideja orgnaizatora je da seminar postane regionalnog karaktera / Foto: Strahodletenja.com

Seminar nije besplatan, njegova cena je blizu 300 evra, ali organizator navodi da je to jeftinije od sličnih programa koje nude avio-kompanije kao i da je uspešnost oslobađanja straha kod ljudi 96%.

– To je jedini tečaj u kompletnoj regiji koji se bavi problematikom straha od letenja avionom, cjenovno nekoliko put niži od Lufthanse, British Airwaysa, Virgin Atlantica. 64% žena i 36% muškaraca osjeća strah od letenja, to je zaista velika brojka.

Tečaj je nešto što zaista funkcionira, a koncipiran je kao svi „fear of flying“ tečajevi poput Virgin Atlantica ili British Airwaysa – objašnjava Emer.

Seminari su počeli da se održavaju 2011. godine i do sada su bili organizovani na godišnjem nivou, ali u strahodletenja.com poručuju da je u planu realizovanje seminara i tokom ove jeseni.

[easy-social-share buttons="facebook,twitter,google,pocket,linkedin,mail" counters="1" counter_pos="inside" total_counter_pos="none" fullwidth="yes"]

Autor:

Dina Đorđević Novinarka, Zamenica glavnog i odgovornog urednika dina.djordjevic@tangosix.rs

Komentari

BB

možeš da se bojiš samo dok ne uđeš u avion, a onda ti je svejedno – on neće stati samo zbog tebe :-)

Odgovori

Prilikom komentarisanja tekstova na portalu molimo vas da se držite isključivo vazduhoplovnih tema. Svako pominjanje politike, nacionalnih i drugih odrednica koje nemaju veze sa vazduhoplovstvom biće moderisano bez izuzetka.

Svi komentari na portalu su predmoderisani, odobravanje bilo kog komentara bilo kog značenja ne odražava stav redakcije i redakcija se ne može smatrati odgovornom za njihov sadržaj, značenje ili eventualne posledice.

Tango Six portal, osim gore navedenih opštih smernica, ne komentariše privatno niti javno svoju politiku moderisanja

Ostavite odgovor

Najnoviji komentari

Т5🇷🇸🇨🇳 na: Grčka finalizovala nabavku borbenih aviona F-35A: Procena da će 20 aviona platiti oko 3,5 milijarde dolara

Брат Си би нам за исте новце послао 50 Ј-31,ал Рафал је француски

26. Jul 2024.Pogledaj

Zooro na: Grčka finalizovala nabavku borbenih aviona F-35A: Procena da će 20 aviona platiti oko 3,5 milijarde dolara

@Islander Pametni Grci imaju Francuze i Amerikance u floti ..ako jedni zastekaju bar ce drugi voziti.. Želiš reći ako jedni iznevjere valjda drugi neće :) F35 ? Prije bi izabrao F15-EX , ali ne ćuje se moj glas :)

26. Jul 2024.Pogledaj

Djuka na: Grčka finalizovala nabavku borbenih aviona F-35A: Procena da će 20 aviona platiti oko 3,5 milijarde dolara

>> ko jedni zastekaju bar ce drugi voziti To su avioni, oni se lete, vidi se kakav si avijacijski entuzijasta kad moze napisati tako nesto rogobatno. Inace imat ta dva vazduhoplova u floti potpuni je nonsens ali u grckom slucaju verujem da ulogu igra duga tradicija francuskih vazduhoplova i odredjene odavno stecene antibrodske sposobnosti koje…

26. Jul 2024.Pogledaj