BEG airport status
Direktor „Nikole Tesle“: Očekivana neto dobit aerodroma u 2015. godini 3,3 milijardi dinara Bruto dobit za 6 % veća u odnosu na 2014. godinu / Foto: Aerodrom Nikola Tesla

Direktor „Nikole Tesle“: Očekivana neto dobit aerodroma u 2015. godini 3,3 milijardi dinara

Aerodrom Nikola Tesla izneo je poslovne rezultate za 2015. godini.

– Očekujem da će bruto dobit beogradskog aerodroma u 2015. godini iznositi 3,971 milijardi dinara, što je za 6 % više u odnosu na 2014. godinu. Očekivana neto dobit u 2015. godini iznosiće 3,314 milijardi dinara, što je jedan od najboljih poslovnih rezultata od osnivanja beogradskog aerodroma – izjavio je v.d. generalnog direktora beogradskog aerodroma, Saša Vlaisavljević.

Sa Aerodroma poručuju da je na ime međudividendi i dividendi, u budžet Republike Srbije uplaćeno ukupno oko 2,2 milijarde dinara.

Oni podsećaju i na rezultate ostvarene u oblasti prometa putnika i robe.

– U 2015. godini ugostili smo više od 4,77 miliona putnika. Novi istorijski rekord doneo je povećanje od 3 % u odnosu na prošlogodišnje parametre. Broj obavljenih avio-operacija ostao je isti, a prevoz robe i pošte povećan je za 25, odnosno 43 %. Očekujemo da će se rekordan rast broja putnika, koji je započet 2014.godine, nastaviti i u tekućoj godini – izjavio je Vlaisavljević.

Sa beogradskog aerodroma navode da je u januaru ove godine prevezeno 1.100 tona robe i pošte, čime je ostvaren rast od 33% u odnosu na isti period 2015. godine.

– Ukupni prihodi u januaru iznose 665.080.296 dinara i viši su za 5% u odnosu na januar protekle godine. Ukupni rashodi u prvom mesecu 2016. godine manji su za 20% u odnosu na isti period 2015. godine i iznose 429.284.357 dinara – saopšteno je sa Aerodroma i navedeno da je u februaru ove godine registrovana do sada najbolja redovnost polazaka aviona na mesečnom nivou.

[easy-social-share buttons="facebook,twitter,google,pocket,linkedin,mail" counters="1" counter_pos="inside" total_counter_pos="none" fullwidth="yes"]

Autor:

Dina Đorđević Novinarka, Zamenica glavnog i odgovornog urednika dina.djordjevic@tangosix.rs

Komentari

Prilikom komentarisanja tekstova na portalu molimo vas da se držite isključivo vazduhoplovnih tema. Svako pominjanje politike, nacionalnih i drugih odrednica koje nemaju veze sa vazduhoplovstvom biće moderisano bez izuzetka.

Svi komentari na portalu su predmoderisani, odobravanje bilo kog komentara bilo kog značenja ne odražava stav redakcije i redakcija se ne može smatrati odgovornom za njihov sadržaj, značenje ili eventualne posledice.

Tango Six portal, osim gore navedenih opštih smernica, ne komentariše privatno niti javno svoju politiku moderisanja

Ostavite odgovor

Najnoviji komentari

Sivi na: [RAT U UKRAJINI] NATO najavljuje značajno pojačanje ukrajinske PVO, prvi borbeni avioni F-16 uskoro iznad Ukrajine, nema mesta za švedske borbene avione

YPT da su smjeli, bazu iz koje je poletio taj F16 bi poravnali Iskanderima. To bi bio adekvatan odgovor. Ili 2-3 Kinzala po Istanbulu. Kao sto rade po Kijevu i Harkivu. Samo se stislo malo kad imas s druge strane clanicu NATOa. To za Siriju si u pravu. Nikome nista. Ko da se i nije…

18. Jul 2024.Pogledaj

Barba na: Srbija prvi put poslala vatrogasni helikopter Ka-32 u inostranstvo, gasiće požare iznad Severne Makedonije

Vas Kamov je komarac za pozare. Sve je suho i stihije su duge i brze. Niti imate iskustva sa time niti tehnike za takve pozare ali u svakom slucaju lijepa gesta.

17. Jul 2024.Pogledaj

Barba na: Srbija prvi put poslala vatrogasni helikopter Ka-32 u inostranstvo, gasiće požare iznad Severne Makedonije

Gdje ima rijeka i jezera, ne govorim o moru vec o drzavama koje nemaju more a to je sada Makedonija, BiH, Slovenija,... i puno njih gdje je hrvatski kanader ugasio pozare i gasio duboko u kontinentu. Hrvatska je top u EU i dalje zracne protupozarne zastite. Razvili smo posebnu strategiju. Tu ne treba dvojiti

17. Jul 2024.Pogledaj

Nesa na: Srbija prvi put poslala vatrogasni helikopter Ka-32 u inostranstvo, gasiće požare iznad Severne Makedonije

Kod Golupca je Dunav najširi ,ali je problem konstantni vetar ,a drugo ima puno panjeva i drugih predmeta koju voda nosi sa sobom.

17. Jul 2024.Pogledaj