BEG airport status
Završen prvi Vazduhoplovni samit jugoistočne Evrope – SEAS 2016 "Embraer", "Bombardier" i "Mitsubishi Aircraft" u fokusu drugog dana / Foto: SEAS

Završen prvi Vazduhoplovni samit jugoistočne Evrope – SEAS 2016

Drugi dan prvog Vazduhoplovnog samita jugoistočne Evrope – SEAS 2016 obeležila su četiri panela. U centru pažnje našli su se predstavnici vodećih proizvođača regionalnih aviona – „Embraer“, „Bombardier“ i „Mitsubishi Aircraft“ koji su bili saglasni da je Beograd bitno evrpsko čvorište zahvaljujući svom geografskom položaju i značajnom rastu broja putnika na Aerodromu Nikola Tesla.

Dan je otvoren panelom o potražnji za letelicama i novim rešenjima za kratke i srednje relacije u Jugoistočnoj Evropi, koji je vodio generalni direktor kompanije „AirInsight“, Adison Šonland. Na panelu su učestvovali Horhe Abando, potpredsednik za marketing kompanije „Mitsubishi Aircraft“, Arjan Mejer, potpredsednik za Evropu, Bliski istok, Rusiju i Centralnu Aziju kompanije Embraer i Mark Gilbert, direktor prodaje za Evropu, Rusiju i ZND kompanije Bombardier.

Broj putnika u vazdušnom saobraćaju se u proseku udvostruči na svakih 15 godina. Međutim, pojedini gradovi u Jugoistočnoj Evropi beleže znatno brži rast. U Beogradu je broj putnika u vazdušnom saobraćaju udvostručen za 11 godina, počev od 2002. godine. Zbog toga je Beograd za svega pet godina prešao put od tipičnog tržišta za regionalne letelice sa 50 sedišta do tržišta za letelice do 70 sedišta, rečeno je na panelu.

– Beograd će postati tržište za regionalne avione sa 90 sedišta do 2020. godine. – naveo je Šonland.

Abando je naglasio da postoji značajna tržišna mogućnost da se zadovolji tražnja u Evropi putem regionalnih letova. Ukazao je na 393 potenijalne linije u Evropi koje trenutno nisu pokrivene direktnim letovima. Svi učesnici panela su predstavili svoje najnovije regionalne letelice – Mitsubishi se osvrnuo na svoj MJR, Embraer na novi avion E-Jet E2, a Bombardier na svoj CRJ. Panelisti su procenili da rast broja putnika u Beogradu iznosi 8,7%, što predstavlja jednu od najvećih stopa rasta u Evropi.

Poslednji dan samita obeležila je i diskusija o budućnosti proizvodnje komponenti za avio-industriju u Jugoistočnoj Evropi. Na panelu su učestvovali predstavnici kompanija „Airbus“, „Konelek“, „Precise Castings Foundry“ i Agencije za razvoj Srbije.

Samit je zaključen razgovorom o konkurentnosti aerodroma u regionu. Učestvovali su direktori aerodroma Zadar, Pula, Mostar, Niš, Ponikve, u ime skopskog i ohridskog aerodroma generalni menadžer „TAV Makedonija“, kao i predstavnici „Aerodroma Republike Srpske“ i „Aerodroma Crne Gore“

Podsetimo, prvi SEAS u organizaciji Tango Sixa trajao je dva dana – 13. i 14. decembra. Prisustvovalo je 320 delegata iz celog sveta i više od 60 predstavnika avio-kompanija. Događaj je bilo moguće pratiti i uživo. Galerije fotografija prvog i drugog dana možete pogledati na „Facebook“ strani Tango Six portala.

 

fb_cover-1

Autor:

Dina Đorđević Novinarka, Zamenica glavnog i odgovornog urednika dina.djordjevic@tangosix.rs

Komentari

Prilikom komentarisanja tekstova na portalu molimo vas da se držite isključivo vazduhoplovnih tema. Svako pominjanje politike, nacionalnih i drugih odrednica koje nemaju veze sa vazduhoplovstvom biće moderisano bez izuzetka.

Svi komentari na portalu su predmoderisani, odobravanje bilo kog komentara bilo kog značenja ne odražava stav redakcije i redakcija se ne može smatrati odgovornom za njihov sadržaj, značenje ili eventualne posledice.

Tango Six portal, osim gore navedenih opštih smernica, ne komentariše privatno niti javno svoju politiku moderisanja

Ostavite odgovor

Najnoviji komentari

Alen Šćuric Purger na: [KOLUMNA ALENA ŠĆURICA] Zagreb nije iskoristio svoju šansu

Vi naravno znate da Zagreb ima daleko veći GDP nego Split, i da ima bitno više turista nego Split. I da Zagreb ekonomski raste. I dok stvari drže vodu koje ste napisali, stvarno mi nije jasno kakve veze bi povezanost Slavonije sa Srbijom imala na rast Zagreba. Da se Slavonija poveže gospodarstveno i na druge…

17. Sep 2020.Pogledaj

Petar Vojinovic na: [VIDEO] Do sada neobjavljeni video snimci letenja iz kabine MiG-a 29 srpskog RV i PVO

Zamislite da zaista razmišljamo kao Vi i da sve do čega dođemo a zanimljivo je ostavimo samo za odabrani krug ljudi? Lep primer, i nemojte ga zaboraviti, da medij može biti kriv i kad objavi i kad ne objavi.

17. Sep 2020.Pogledaj

Petar Vojinovic na: [VIDEO] Do sada neobjavljeni video snimci letenja iz kabine MiG-a 29 srpskog RV i PVO

Banja Luka, Vi ne pitate nego pišete da "samo pitate" nakon nekoliko konstatacija koje su proizvoljne. Odgovor na pitanja u drugom pasusu je: naravno da sam siguran u sve. Tango Six kada objavi bilo šta onda je u potpunosti siguran. Vaše i moje shvatanje sistema odbrane Srbije i nivo informacija o istom ne može biti…

17. Sep 2020.Pogledaj

Dekki PG na: [VIDEO] Do sada neobjavljeni video snimci letenja iz kabine MiG-a 29 srpskog RV i PVO

Generalno konačno smo se u našoj državi posle 30 godina izborili sa određenim stvarima i to je nešto što je bilo logično da se desi , ali sve stvari vezane za dešavanja u svijetu mi smo apsolutno nebitni tj apsolutno je smiješno pomisliti da mi možemo uticati na bilo šta u svijetu osim na odnose…

17. Sep 2020.Pogledaj

Send this to a friend