BEG airport status
Održan EACCC regionalna radionica o kordinaciji krizama u avio-saobraćaju Otvorena komunikacija među institucijama ključna u koordinisanju krizama u vazdušnom saobraćaju / Foto: DCV

Održan EACCC regionalna radionica o kordinaciji krizama u avio-saobraćaju

U okviru svojih redovnih aktivnosti „European Aviation Crisis Coordination Center“ (EACCC) održao je radionicu u Srbiji na kome su osim predstavnika domaćih vazduhoplovnih institucija i firmi učestvovali i predstavnici vazduhoplovnih vlasti iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Ciljevi skupa bili su bliže upoznavanje sa značajem i samim radom EACCC-a, međusobno upoznavanje sa procedurama reagovanja u vanrednim situacijama u zemljama regiona, analiziranje problema u ovim sistemima i podsticanje na saradnju na nacionalnom, regionalnom i međunarodnom nivou.

EACCC kao savetodavno telo pruža pomoć EUROCONTROL-u u kriznim situacijama. Iako je nastalo 2010. godine, još uvek se smatra relativno mladim telom i sa njegovim radom još uvek u potpunosti nisu upoznati ni vazduhoplovni stručnjaci, ali ni državne vlasti. Međutim, upravo je ono imalo važnu ulogu prilikom napada na Briselskom aerodromu i Germanwings nesreći, a njegova uloga bila bi značajna i u kordinisanju kriznih situacija koje indirektno utiču na avio-saobraćaj – oružanih sukoba, prirodnih i nuklearnih katastrofa, objasnio je Karlo Verelst u ime EACCC.

Sedište EACCC-a je u Briselu gde trenutno radi desetak ljudi. U slučaju kriznih situacija koje mogu da utiču na avio saobraćaj njihov zadatak je da prikupe informacje o tome kako će svaka od evropskih zemalja reagovati na nju i na osnovu toga predlože mere koje treba preduzeti.

U tome im pomaže „State Fockal Point“ (SFP) svake od država tj. unapred određena osoba jedne zemlje čiji je zadatak da od nadležnih državnih institucija prikupi informacije o reagovanju i merama koje će biti preduzete. Ovo uključuje međusobno dobru saradnju institucija koje nisu striktno vezane samo za vazduhoplovstvo, kao i imenik važnih ljudi i brojeva telefona, što, iako čini osnovnu svega, često predstavlja problem, zaključeno je na treningu. Jedan od ciljeva EACCC skupa u Beogradu upravo je i bilo podsećanje da se ne zanemari pravljenje ove liste, s obzirom na to da su sve aktivnosti u vezi sa EACCC saradnjom nisu deo redovnih aktivnosti zaposlenih u vazduhoplvonim institucijama i često iziskuju dodatno vreme.

To ali i mnogo važnije – nedostatak komunikacije među institucijama najveći su problemi u radu na nacionalnom nivou. U ovom su bili saglasni svi učesnici treninga – predstavnici Direktorata civilnog vazduhoplovstva, vazduhoplovnih vlasti Crne Gore, Bosne i Hercegovine, SMATSA-e, kompanija Er Srbija (Air Serbia), Aerodroma Nikola Tesla, Agencijije za zaštitu od jonizirajućeg zračenja i nuklearnu sigurnost.

Problem nastaje jer osoba koja je SFP nije deo sistema bezbednosti države, a dostavljanje informacije EACCC-u podrazumeva da se upravo njoj iznesu podaci, planovi, odluke, i ostale poverljive informacije što nadležne službe odbijaju iz bezbednosnih razloga. Iako je rad Srbije, odnosno DCV-a i njenog pomoćnika direktora, Predraga Jovanovića, koji je SFP za našu zemlju, na ovom planu ocenjen kao najbolji u regionu, s obzirom na povezanost i sa SMATSA-om, ali i Hidrometeorološkim zavodom, Agencijom za zaštitu od jonizirajućeg zračenja i nuklearnu sigurnost, imenik, brojevi, kao i sradanja sa sektorom za vanredne situacije još uvek mogu da predstavljaju problem.

unnamed-3
Vazduhoplovni stručnjaci i dalje nedovoljno upoznti sa radom EACCC-a / Foto: DCV

U slučaju vanrednih situacija, naročito onih koje nisu direktno povezane sa avio-saobraćajem, vazduhoplovni sektor se često izopšti ili zanemari. Međutim, često ni vazduhoplovni stručnjaci nisu upoznati sa radom, značajem i procedurama evropskog tela za kordinaciju krizama u vazdušnom saobraćaju, objasnio je Žarko Sivčev, u ime EACCC-a i dodao da se treninzi i različite radionice organizuju baš u tom cilju.

U tom kontekstu on je naglasio da niti EACCC, niti SFP-i nemaju moć da donesu bilo kakvu odluku, te poslednju reč uvek daji političari i da je zbog toga važno napraviti dobru saradnju na toj relaciji i steći poverenje pre nego što dođe do nekog incidenta. Jer kako je i objasnio Sivčev, većina treninga i simulacija koje se širom Evrope izvode odnose se upravo na situacije za koje niko ne veruje da će se desiti, ali koje su ipak moguće. Studija slučaja sa simulacija u jednoj prilici bila je gotovo identična incidentu koji se kasnije dogodio u Briselu, što je pomoglo bržoj kordinaciji, objasnio je Sivčev.

On je podvukao i da se simulacije ne završavaju rešavanjem krize u idealnim okolnostima, već analizom toga na šta su zemlje, ali i Evropa, spremne a na šta ne. Uspešan je i onaj trening gde se otkriju slabosti sistema na hipotetičkim slučajevima o kojima države i ne razmišjaju. Zadatak EACCC na simulacijama upravo i jeste da smisle dovoljno težak izazov koji niko ne želi, ali koji nije nemoguć i da se ispitaju mogućnosti nacionalnih sistema, i evropskog u celini, rečeno je na radionici.

U tom smislu, EACCC-a treba da bude podrška i koordinator pre potencijalnog incidenta, za vreme, ali i nakon njega, a sve to sa idejom da se kriza u radu avio-saobraća svede na minimum, zaključio je Karlo Verelst u ime EACCC.

fb_cover-1

[easy-social-share buttons="facebook,twitter,google,pocket,linkedin,mail" counters="1" counter_pos="inside" total_counter_pos="none" fullwidth="yes"]

Autor:

Dina Đorđević Novinarka, Zamenica glavnog i odgovornog urednika dina.djordjevic@tangosix.rs

Komentari

sl

Zar skupu nije trebao da prisustvuje i Centar za istrazivanje nesreca u saobracaju Republike Srbije?! Ili neko iz ministarstva saobracaja?!
I sta je sa Planom hitnih mera koji je donet ove godine?!
Izgleda da su DCV, AS, SMATSA i aerodrom drzava za sebe…

Odgovori

Prilikom komentarisanja tekstova na portalu molimo vas da se držite isključivo vazduhoplovnih tema. Svako pominjanje politike, nacionalnih i drugih odrednica koje nemaju veze sa vazduhoplovstvom biće moderisano bez izuzetka.

Svi komentari na portalu su predmoderisani, odobravanje bilo kog komentara bilo kog značenja ne odražava stav redakcije i redakcija se ne može smatrati odgovornom za njihov sadržaj, značenje ili eventualne posledice.

Tango Six portal, osim gore navedenih opštih smernica, ne komentariše privatno niti javno svoju politiku moderisanja

Ostavite odgovor

Najnoviji komentari

Vaste na: [RAT U UKRAJINI] Ukrajina traži “Patriote“, zapadne borbene avione i tenkove

HARM doveo do poraza u Hersonu ! Gospodine Petrovicu ,ovo je dosada najveci biser koji ste napisali ! HARM je najobicnija peotivradarska raketa koja pohadja samo radarske delove sistema koji emituju zracenje !

05. Dec 2022.Pogledaj

Nikola na: [RAT U UKRAJINI] Ukrajina traži “Patriote“, zapadne borbene avione i tenkove

@Feline Samo mala ispravka, Kh-102 su sa nuklearnom bojevom glavom i na srecu jos uvek ih ne koriste. Konvencionalna verzija je Kh-101.

04. Dec 2022.Pogledaj

Nikola na: [RAT U UKRAJINI] Ukrajina traži “Patriote“, zapadne borbene avione i tenkove

@Kublibre Ne znam odakle tebi informacija da zapad bez problema proizvodi tenkove. Pogledaj proizvodnju tenkova u Francuskoj, V. Britaniji, Nemackoj...skromne brojke. A ti americki tenkovi u pustinji, nije to rezerva vec groblje tenkova i mogu eventualno da ih koriste za kanibalizaciju. Poljaci jesu dali Ukrajincima dosta tehnike, ali ta tehnika se u ratu trosi. Zbog…

04. Dec 2022.Pogledaj

Petrovic Dusan na: [RAT U UKRAJINI] Ukrajina traži “Patriote“, zapadne borbene avione i tenkove

@Milos77 Amerika tokom 20 godina i oba rata u Iraku i Avganistanu zajedno nije izgubila ni deo ovoga sto je Rusija izgubila za 9 meseci u Ukrajini. Kad je to unisteno 1000 americkih tenkova za 9 meseci?Kad je sruseno 18 aviona samo jednog tipa (su-34) za to vreme? Fijasko ruske armije 2022 u napadu na…

04. Dec 2022.Pogledaj

Petrovic Dusan na: [RAT U UKRAJINI] Ukrajina traži “Patriote“, zapadne borbene avione i tenkove

@minmatar Licno sam uvek bio skeptican u vezi MiG-29 zbog slabih uspeha u cisto lovackoj ulozi naspram zapadnih lovaca. MiG-29 se dobro pokazao u ukrajinskom RV, cuva vazdusni prostor, i dan danas ucestvuje u borbama-ove nedelje je snimljen MiG-29 kako prati dva ukrajinska Su-25 kao zastita u Donbasu. Posebno je zanimljiva integracija HARM antiradarske rakete…

04. Dec 2022.Pogledaj