BEG airport status
Održan EACCC regionalna radionica o kordinaciji krizama u avio-saobraćaju Otvorena komunikacija među institucijama ključna u koordinisanju krizama u vazdušnom saobraćaju / Foto: DCV

Održan EACCC regionalna radionica o kordinaciji krizama u avio-saobraćaju

U okviru svojih redovnih aktivnosti „European Aviation Crisis Coordination Center“ (EACCC) održao je radionicu u Srbiji na kome su osim predstavnika domaćih vazduhoplovnih institucija i firmi učestvovali i predstavnici vazduhoplovnih vlasti iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Ciljevi skupa bili su bliže upoznavanje sa značajem i samim radom EACCC-a, međusobno upoznavanje sa procedurama reagovanja u vanrednim situacijama u zemljama regiona, analiziranje problema u ovim sistemima i podsticanje na saradnju na nacionalnom, regionalnom i međunarodnom nivou.

EACCC kao savetodavno telo pruža pomoć EUROCONTROL-u u kriznim situacijama. Iako je nastalo 2010. godine, još uvek se smatra relativno mladim telom i sa njegovim radom još uvek u potpunosti nisu upoznati ni vazduhoplovni stručnjaci, ali ni državne vlasti. Međutim, upravo je ono imalo važnu ulogu prilikom napada na Briselskom aerodromu i Germanwings nesreći, a njegova uloga bila bi značajna i u kordinisanju kriznih situacija koje indirektno utiču na avio-saobraćaj – oružanih sukoba, prirodnih i nuklearnih katastrofa, objasnio je Karlo Verelst u ime EACCC.

Sedište EACCC-a je u Briselu gde trenutno radi desetak ljudi. U slučaju kriznih situacija koje mogu da utiču na avio saobraćaj njihov zadatak je da prikupe informacje o tome kako će svaka od evropskih zemalja reagovati na nju i na osnovu toga predlože mere koje treba preduzeti.

U tome im pomaže „State Fockal Point“ (SFP) svake od država tj. unapred određena osoba jedne zemlje čiji je zadatak da od nadležnih državnih institucija prikupi informacije o reagovanju i merama koje će biti preduzete. Ovo uključuje međusobno dobru saradnju institucija koje nisu striktno vezane samo za vazduhoplovstvo, kao i imenik važnih ljudi i brojeva telefona, što, iako čini osnovnu svega, često predstavlja problem, zaključeno je na treningu. Jedan od ciljeva EACCC skupa u Beogradu upravo je i bilo podsećanje da se ne zanemari pravljenje ove liste, s obzirom na to da su sve aktivnosti u vezi sa EACCC saradnjom nisu deo redovnih aktivnosti zaposlenih u vazduhoplvonim institucijama i često iziskuju dodatno vreme.

To ali i mnogo važnije – nedostatak komunikacije među institucijama najveći su problemi u radu na nacionalnom nivou. U ovom su bili saglasni svi učesnici treninga – predstavnici Direktorata civilnog vazduhoplovstva, vazduhoplovnih vlasti Crne Gore, Bosne i Hercegovine, SMATSA-e, kompanija Er Srbija (Air Serbia), Aerodroma Nikola Tesla, Agencijije za zaštitu od jonizirajućeg zračenja i nuklearnu sigurnost.

Problem nastaje jer osoba koja je SFP nije deo sistema bezbednosti države, a dostavljanje informacije EACCC-u podrazumeva da se upravo njoj iznesu podaci, planovi, odluke, i ostale poverljive informacije što nadležne službe odbijaju iz bezbednosnih razloga. Iako je rad Srbije, odnosno DCV-a i njenog pomoćnika direktora, Predraga Jovanovića, koji je SFP za našu zemlju, na ovom planu ocenjen kao najbolji u regionu, s obzirom na povezanost i sa SMATSA-om, ali i Hidrometeorološkim zavodom, Agencijom za zaštitu od jonizirajućeg zračenja i nuklearnu sigurnost, imenik, brojevi, kao i sradanja sa sektorom za vanredne situacije još uvek mogu da predstavljaju problem.

unnamed-3
Vazduhoplovni stručnjaci i dalje nedovoljno upoznti sa radom EACCC-a / Foto: DCV

U slučaju vanrednih situacija, naročito onih koje nisu direktno povezane sa avio-saobraćajem, vazduhoplovni sektor se često izopšti ili zanemari. Međutim, često ni vazduhoplovni stručnjaci nisu upoznati sa radom, značajem i procedurama evropskog tela za kordinaciju krizama u vazdušnom saobraćaju, objasnio je Žarko Sivčev, u ime EACCC-a i dodao da se treninzi i različite radionice organizuju baš u tom cilju.

U tom kontekstu on je naglasio da niti EACCC, niti SFP-i nemaju moć da donesu bilo kakvu odluku, te poslednju reč uvek daji političari i da je zbog toga važno napraviti dobru saradnju na toj relaciji i steći poverenje pre nego što dođe do nekog incidenta. Jer kako je i objasnio Sivčev, većina treninga i simulacija koje se širom Evrope izvode odnose se upravo na situacije za koje niko ne veruje da će se desiti, ali koje su ipak moguće. Studija slučaja sa simulacija u jednoj prilici bila je gotovo identična incidentu koji se kasnije dogodio u Briselu, što je pomoglo bržoj kordinaciji, objasnio je Sivčev.

On je podvukao i da se simulacije ne završavaju rešavanjem krize u idealnim okolnostima, već analizom toga na šta su zemlje, ali i Evropa, spremne a na šta ne. Uspešan je i onaj trening gde se otkriju slabosti sistema na hipotetičkim slučajevima o kojima države i ne razmišjaju. Zadatak EACCC na simulacijama upravo i jeste da smisle dovoljno težak izazov koji niko ne želi, ali koji nije nemoguć i da se ispitaju mogućnosti nacionalnih sistema, i evropskog u celini, rečeno je na radionici.

U tom smislu, EACCC-a treba da bude podrška i koordinator pre potencijalnog incidenta, za vreme, ali i nakon njega, a sve to sa idejom da se kriza u radu avio-saobraća svede na minimum, zaključio je Karlo Verelst u ime EACCC.

fb_cover-1

[easy-social-share buttons="facebook,twitter,google,pocket,linkedin,mail" counters="1" counter_pos="inside" total_counter_pos="none" fullwidth="yes"]

Autor:

Dina Đorđević Novinarka, Zamenica glavnog i odgovornog urednika dina.djordjevic@tangosix.rs

Komentari

sl

Zar skupu nije trebao da prisustvuje i Centar za istrazivanje nesreca u saobracaju Republike Srbije?! Ili neko iz ministarstva saobracaja?!
I sta je sa Planom hitnih mera koji je donet ove godine?!
Izgleda da su DCV, AS, SMATSA i aerodrom drzava za sebe…

Odgovori

Prilikom komentarisanja tekstova na portalu molimo vas da se držite isključivo vazduhoplovnih tema. Svako pominjanje politike, nacionalnih i drugih odrednica koje nemaju veze sa vazduhoplovstvom biće moderisano bez izuzetka.

Svi komentari na portalu su predmoderisani, odobravanje bilo kog komentara bilo kog značenja ne odražava stav redakcije i redakcija se ne može smatrati odgovornom za njihov sadržaj, značenje ili eventualne posledice.

Tango Six portal, osim gore navedenih opštih smernica, ne komentariše privatno niti javno svoju politiku moderisanja

Ostavite odgovor

Najnoviji komentari

Perica na: [REPORTAŽA] Združena taktička vežba “Vihor 2024“: Izazovni meteo-uslovi, premijere i atraktivni nastupi avijacije

Pa vidi zavisi koju verziju poredis. Vecina patrija koje posjeduje HV je u varijanti transporter pa je oklop tu uporediv da verzijom Lazar 3 osnovni. Trebas imati na umu kad su pakistanci ne tako davno trazili da se testira Patrija vs RPG7 , Finci su to glat odbili.. Sta to znaci? Yugoimport je prihvatio izazov..!…

24. Apr 2024.Pogledaj

Petrovic Dusan na: Muzej vazduhoplovstva u Beogradu počinje sa radom 2027. godine, na SEAS-u objavljen plan njegove rekonstrukcije

Iskreno nikad nisam imao zamerki na stanje postavke unutar muzeja; mogu se dodati multimedijalni tableti, ali to nije toliko bitno. Medjutim sve oko spoljasnjeg dela je u najmanju ruku zalosno, a i ne postoji jasan putokaz ka muzeju od aerodroma. Takodje ovde se pisalo o raznim muvanjima u vezi fondova muzeje i kome pripada. Da…

24. Apr 2024.Pogledaj

Ivan na: Argentina konačno rešila problem supersonične vojne avijacije, od Danske nabavljeni američki F-16

https://www.combustion-engines.eu/Selected-problems-of-RD-33-engine-reliability-in-operation,116478,0,2.html Do 2000 h, sa produzetkom do 4000 h.

24. Apr 2024.Pogledaj

125OMBR na: [REPORTAŽA] Združena taktička vežba “Vihor 2024“: Izazovni meteo-uslovi, premijere i atraktivni nastupi avijacije

Tuga od "vojske"!Ovo vise nije vojska,na zalost...Jos kada sam ja sluzio 1998.i 1999.godine,ova sredstva osim novih Erbasovih helikoptera i francuskih AESA radara i PVO,su i tada bila krs i zastarela a zamislite tek danas gde te protivnik pogodi sa Hellfire raketom iz helikoptera sa dometa od 20 kilometara...Ovo lovacko drustvo je u ovakvom jadnom stanju…

24. Apr 2024.Pogledaj