BEG airport status
„Air Panonia“ iz Hrvatske i „Bel Medik“ sklopili ugovor o medicinskom prevozu pacijenata u Srbiji i inostranstvu Posle Zagreba i Skoplja, ugovor o medicinskim letovima sklopljen i sa bolnicom u Beogradu / Foto: Air Panonia

„Air Panonia“ iz Hrvatske i „Bel Medik“ sklopili ugovor o medicinskom prevozu pacijenata u Srbiji i inostranstvu

Opšta privatna bolnica u Beogradu „Bel Medik“ potpisala je ugovor sa avio-kompanijom „Er Panonija“ (Air Panonia) iz Osijeka o prevozu pacijenata u zemlji i inostranstvu, saopštila je bolnica.

– U praksi, to znači da pacijent može biti prevezen do Opšte bolnice „Bel Medik“ ili neke druge zdravstvene ustanove u Srbiji sa bilo kog mesta u Evropi u rekordno kratkom vremenskom roku – izjavila je medicinska direktorka ove bolnice, Ivana Petrović, prenosi portal „Mondo“ i navodi da je to je prva zdravstvena ustanova u Srbiji koja ima takvu vrstu ugovora sa nekom avio-kompanijom.

Petrović je dodala da i strani državljani koji se povrede u Srbiji, a lečenje žele da nastave u svojoj zemlji, na ovaj način u najkraćem roku mogu da stignu na željenu destinaciju.

Predstavnik kompanije „Er Panonija“, Zrinka Vlašić, naglasila je da toj avio-kompaniji treba sat do dva da se organizuje po pozivu, da imaju svoju stručnu pratnju, ali da je najbolje da uz pacijenta bude lekar koji ga je lečio.

Svojim avionima, kako kaže, najviše su prevozili pacijente na transplantaciju, ali i organe iz jedne zemlje u drugu, jer sarađuju sa Evropskom organizacijom „Eurotransplant“, prenosi „Mondo“.

– Pacijenti iz Srbije će se prevoziti avionima koji su opremljeni svom potrebnom medicinskom opremom uz medicinsku pratnju osoblja obučenog za tu vrstu usluga – prenosi Mondo.

Kao što je Tango Six ranije pisao, „Er Panonija“ je porodična firma iz Hrvatske poznata po školi za obuku pilota, padobranstvu, a u poslednje vreme i po sve češćem hitnom medicinskom avio-prevozu. Ugovore o saradnji potpisala je i sa bolnicama u Zagrebu i Skoplju.

Hrvatska kompanija u svojoj floti ima avione tipa Cessna, Piper, Socata i Beechcraft.  Najnoviji je kupljen krajem jula. Reč je o prvom mlaznjaku ove kompanije – letelici Cessna Citation 525 koja će služiti kako za VIP tako i za medicinske letove.

[easy-social-share buttons="facebook,twitter,google,pocket,linkedin,mail" counters="1" counter_pos="inside" total_counter_pos="none" fullwidth="yes"]

Autor:

Dina Đorđević Novinarka, Zamenica glavnog i odgovornog urednika dina.djordjevic@tangosix.rs

Komentari

Prilikom komentarisanja tekstova na portalu molimo vas da se držite isključivo vazduhoplovnih tema. Svako pominjanje politike, nacionalnih i drugih odrednica koje nemaju veze sa vazduhoplovstvom biće moderisano bez izuzetka.

Svi komentari na portalu su predmoderisani, odobravanje bilo kog komentara bilo kog značenja ne odražava stav redakcije i redakcija se ne može smatrati odgovornom za njihov sadržaj, značenje ili eventualne posledice.

Tango Six portal, osim gore navedenih opštih smernica, ne komentariše privatno niti javno svoju politiku moderisanja

Ostavite odgovor

Najnoviji komentari

Pavle na: [RAT U UKRAJINI] Ukrajinci traže raznovrsniju i obimniju vojnu pomoć, Rusi sve sposobniji u vazdušnim udarima sa distance

Verovatno si gledao na licu mesta, ili nedobog obavestavao? Za prvo ne verujem, za drugo se ne bih zacudio nimalo.

09. Dec 2023.Pogledaj

SheikhZayeb na: [RAT U UKRAJINI] Ukrajinci traže raznovrsniju i obimniju vojnu pomoć, Rusi sve sposobniji u vazdušnim udarima sa distance

@MArkus1463: Da, povećavaju daljinu na oko 60 km, pod uslovom da Su-34 leti visoko, i da u okolini sigurno nema neki ukrajinski S-300. Su-34 može da ponese 4 MPK/UMPK FAB-500. Ali i sam manevar izbacivanja bombi troši zmaj aviona, a učinak im je minimalan, jer ih je većina nevođena.

09. Dec 2023.Pogledaj

SheikhZayeb na: [RAT U UKRAJINI] Ukrajinci traže raznovrsniju i obimniju vojnu pomoć, Rusi sve sposobniji u vazdušnim udarima sa distance

Većina tih "vođenih" bombi su zapravo modifikovane FAB-250 sa kontaktnim upaljačem, nemaju nikakvo navođenje i većina ih promaši cilj za 500 m minimum. Tek nedavno su počeli da stavljaju GPS navođenje, ali Ukrajinci su u stanju da ih ometaju. Zanimljivo je da je na je na ostacima jedne UMPK nađen GPS prijemnik, koje proizvodi firma…

09. Dec 2023.Pogledaj

НЛОС na: [RAT U UKRAJINI] Ukrajinci traže raznovrsniju i obimniju vojnu pomoć, Rusi sve sposobniji u vazdušnim udarima sa distance

Од свих ваших 5000 коментара, овај о лаком распознавању макета 99' је убедљиво највећи нонсенс.

09. Dec 2023.Pogledaj