BEG airport status
Aerodromi Crne Gore: U 2016. godini bruto dobit veća od 5 miliona eura; Modernizacija aerodroma Tivat „na čekanju“ U prošloj godini ostvarena dobit pre oporezivanja u iznosu od 5.203.294 eura / Foto: ACG

Aerodromi Crne Gore: U 2016. godini bruto dobit veća od 5 miliona eura; Modernizacija aerodroma Tivat „na čekanju“

Kako piše u finansijskom izveštaju o radu Preduzeća „Aerodromi Crne Gore“ (ACG) za 2016. godinu, ta firma ostvarila je u prošloj godini dobit pre oporezivanja u iznosu od 5.203.294 eura, prenose „Vijesti“.

– Ovakvim rezultatom Finansijski plan ACG za 2016. godinu koji je predviđao da će lani biti ostvaren profit prije oporezivanja od 3.827.048 eura, premašen je za čak 39 odsto. – navodi taj portal.

ACG je prošle godine imao ukupno 635 radnika, od čega 611 zaposlenih na neodređeno, a 234 radnika angažovana na određeno vreme. Takođe, na aerodromu Podgorica rade 334 zaposlena, aerodromu Tivat 215, a u direkciji ACG 86 radnika, pišu „Vijesti“ i dodaju:

– ACG je i lani nastavio četrnaestogodišnji kontinuitet rasta obima prometa, pa je u obje vazdušne luke prihvaćeno i opsluženo ukupno 11.890 aviona i helikoptera (8,3 odsto više nego 2015.), a transferisano je ukupno 1.855.836 putnika (12,9 odsto više nego 2015). Ostvareni rezultat za 10 odsto je bolji od očekivanja iz Plana rada za 2016. kada je broj putnika u pitanju, odnosno 6,3 odsto bolji kada se radi o očekivanom broju aviona. –

Na aerodromu Podgorica rade 334 zaposlena / Foto: Arhiva „Vijesti“

Sa aerodromom Podgorica pored postojećih, prošle godine saobraćaj je uspostavilo još sedam novih aviokompanija, dok je na „Tivat“ došlo još 10 novih avioprevoznika. Rast u prometu putnika „ostvaren je na gotovo svim destinacijama“, a najznačajnija tržišta su Rusija, Srbija, Turska, Velika Britanija, Austrija, Ukrajina i Italija. Kako prenosi crnogorski portal, prethodne godine je zahvaljujući uvođenju letova više lou-kost kompanija značajno povećan i obim prometa putnika sa područja Zapadne Evrope.

Takođe, u ukupnom obimu saobraćaja, „najveće učešće imale su aviokompanije Montenegro erlajns, Er Srbija, Aeroflot, Rajaner i Turkiš Erlajns“. Najveće učešće u prometu aviona i dalje ima Montenegro erlajns sa 30,8%, zatim Er Srbija sa 15,3%, dok se na trećem mestu nalazi Turkiš erlajns sa 4,2% učešća, pišu „Vijesti“ i dodaju:

– ACG je lani uspjela da prinudnom naplatom od nacionalne aviokompanije Montenegro Airlines naplati dio duga. Inače, ukupan dug MA prema ACG na dan 31.12.2016. godine iznosio je 19.254.764 eura (na putnički servis se odnosi 12.244.055, opsluživanje aviona 6.944.017, zakupi poslovnih prostora i zemljišta 57.578, i za ostalo 9.114 eura). Do sada je ACG tužio MA radi naplate ukupno 12,7 miliona eura svojih potraživanja, od čega su donesene izvršne presude za ukupan iznos od 8.106.202 eura i njih je  potvrdio Apelacioni sud. Za dvije tužbe u iznosu od 2.655.188 eura parnični postupak je u toku. Lani je ACG od MA prinudnim putem preko Centralne banke naplatio dvije izvršne presude u iznosu od 1.167.810 eura. –

Kako navode, ACG je prošle godine nakon oporezivanja ostvarila čistu dobit od 4,78 miliona eura, a iako je veći deo tog rezultata ostvaren na aerodromu Tivat, Vlada je odlučna u nameri da praktično privatizuje tivatsku vazdušnu luku dajući je u dugoročni zakup zaintereosvanom investitoru, što je sredinom maja i zvanično potvrdio premijer Duško Marković.

Vlada Crne Gore blokirala realizaciju postupka izgradnje i rekonstrukcije aerodroma Tivat / Foto: Arhiva „Vijesti“

– Marković je  kazao da država ne može uzeti novi kredit od 50 miliona eura koji za prijeko potrebnu rekonstrukciju i modernizaciju aerodroma Tivat pod izuzetno povoljnim uslovima nudi Evropska banka za obnovu i razvoj, iako EBRD za njega uošte ne traži garancije države jer bi kredit iz redovnog poslovanja vraćao ACG. – prenosi portal.

Zaustavljena modernizacija tivatskog aerodroma

U Izveštaju o radu ACG za 2016. stoji da država još nije okončala eksproprijaciju zemljišta potrebnog za modernizaciju i proširenje kapaciteta aerodroma Tivat koji u aktuelnom stanju ne može odgovoriti potrebama saobraćaja, niti svim sigurnosnim standardima ICAO-a. ACG je sa EBRD doveo do kraja postupak izrade idejnog rešenja i pripremio sve za raspisivanje tendera za projektovanje i gradnju nove vazdušne luke u Tivtu, ali je Vlada sve stavila na čekanje, pišu „Vijesti“ i navode detalj iz Izveštaja o radu:

– Već godinu i po dana od kada je EBRD poslala Nacrt ugovora o kreditu,  brojnim dopisima i urgencijama ACG pokušavaju da od nadležnih organa dobiju mišljenje na navedeno pitanje uz podsjećanje da prekid pregovora sa bankom ima za posljedicu određene pravno-finansijske obaveze ACG prema njoj, a koje su definisane Mandatnim pismom na koje je saglasnost dala i Vlada. Takođe, ACG je već preduzela niz tehničkih i pripremnih aktivnosti za rekonstrukciju tivatske vazdušne luke, zbog čijeg odlaganja od strane države, već trpe veliku direktnu ekonomsku štetu. –

Analiza koja je pripremljena 2015. od strane konsultanata EBRD-a iz Londona  pokazuje da bi proprorcija benefit-trošak za rekonstrukciju aerodroma Tivat bila 4,61:1, “što znači da su benefiti više od četiri i po puta veći u odnosu na troškove i da bi realizacija ove investicije generisala neto benefite za Crnu Goru u iznosu od 348 miliona eura tokom predmetnog perioda do 2030. godine”, piše u Izveštaju.

[easy-social-share buttons="facebook,twitter,google,pocket,linkedin,mail" counters="1" counter_pos="inside" total_counter_pos="none" fullwidth="yes"]

Autor:

Marta Lutovac Zamenica glavnog i odgovornog urednika marta.lutovac@tangosix.rs

Komentari

Ku

Stvarno da li verujemo u ove price……
Tivat jos uvek zavisi od dnevnog svetla i posle toliko godina bez nocne signalizacije…

Odgovori

Hajde to sto nema svetla, ni po jada, ali veci problem je sto LYTV ima localizer na pisti 32, i to s smera Jadranskog mora, preko plaze Jazz.

Bilo bi mnoooogo dobro, kada bi prosirili backtrack ili uradili jedan taxiway vise, i stavili CAT3 ILS na pistu 14. To definitivno tom aerodromu nedostaje. Ne znam da li je to uopste moguce zbog visokih planina, ali verujem da moze nesto da se uradi po tom pitanju.

Jako lep aerodrom, sa jako lepim prizorom u toku prilaza.

ve

Ova dva aerodroma u CG imaju oko 1.8 miliona putnika godisnje i ako te cudi da izbace profit od oko 5 miliona eura ne treba ni da komentarises tekstove vezane za ovu tematiku jer si ocito neupucen.

Odgovori

Prilikom komentarisanja tekstova na portalu molimo vas da se držite isključivo vazduhoplovnih tema. Svako pominjanje politike, nacionalnih i drugih odrednica koje nemaju veze sa vazduhoplovstvom biće moderisano bez izuzetka.

Svi komentari na portalu su predmoderisani, odobravanje bilo kog komentara bilo kog značenja ne odražava stav redakcije i redakcija se ne može smatrati odgovornom za njihov sadržaj, značenje ili eventualne posledice.

Tango Six portal, osim gore navedenih opštih smernica, ne komentariše privatno niti javno svoju politiku moderisanja

Ostavite odgovor

Najnoviji komentari

Sivi na: [RAT U UKRAJINI] NATO najavljuje značajno pojačanje ukrajinske PVO, prvi borbeni avioni F-16 uskoro iznad Ukrajine, nema mesta za švedske borbene avione

YPT da su smjeli, bazu iz koje je poletio taj F16 bi poravnali Iskanderima. To bi bio adekvatan odgovor. Ili 2-3 Kinzala po Istanbulu. Kao sto rade po Kijevu i Harkivu. Samo se stislo malo kad imas s druge strane clanicu NATOa. To za Siriju si u pravu. Nikome nista. Ko da se i nije…

18. Jul 2024.Pogledaj

Barba na: Srbija prvi put poslala vatrogasni helikopter Ka-32 u inostranstvo, gasiće požare iznad Severne Makedonije

Vas Kamov je komarac za pozare. Sve je suho i stihije su duge i brze. Niti imate iskustva sa time niti tehnike za takve pozare ali u svakom slucaju lijepa gesta.

17. Jul 2024.Pogledaj

Barba na: Srbija prvi put poslala vatrogasni helikopter Ka-32 u inostranstvo, gasiće požare iznad Severne Makedonije

Gdje ima rijeka i jezera, ne govorim o moru vec o drzavama koje nemaju more a to je sada Makedonija, BiH, Slovenija,... i puno njih gdje je hrvatski kanader ugasio pozare i gasio duboko u kontinentu. Hrvatska je top u EU i dalje zracne protupozarne zastite. Razvili smo posebnu strategiju. Tu ne treba dvojiti

17. Jul 2024.Pogledaj

Nesa na: Srbija prvi put poslala vatrogasni helikopter Ka-32 u inostranstvo, gasiće požare iznad Severne Makedonije

Kod Golupca je Dunav najširi ,ali je problem konstantni vetar ,a drugo ima puno panjeva i drugih predmeta koju voda nosi sa sobom.

17. Jul 2024.Pogledaj